-
Ο χρήστης iliasd έγραψε:
Αν βοηθαει,πατα στο λινκ παρακατω να δεις τα καλυτερα πανεπιστημια της Αγγλιας για mechanical engineering!!!
The Guardian Top UK Universities - Mechanical Engineering
Πχ για newcastle που αναφέρθηκε παραπάνω να ξέρεις η προφορά τους είναι κάπως περίεργη και όσο πας πιο βόρεια τόσο πιο πολύ δυσκολεύει.
Αυτο μου το εξηγεις λιγο γιατι καποu σε 'εχασα'
τι να εξηγήσω?οι Αγγλοι δεν μιλάνε όπως στις Αμερικάνικες ταινίες.Σε κάθε πόλη έχουν διαφορετική προφορά.Και στο Νewcastle όσο να 'ναι είναι λίγο ''περίεργη'' η προφορά τους.Και όσο πιο πολύ πας βορεια τόσο πιο πολύ δυσκολεύει.Μην μου πεις ότι οι Σκοτσέζοι σου είναι εύκολο να τους καταλάβεις.Εδώ καλά καλά οι Άγγλοι μεταξύ τους δεν καταλαβαίνονται αν είναι από άλλες πόλεις.Πχ Liverpool-Nottingham συννενόηση μπουζούκι.
Οσο για τη λίστα που ανέβασες,υπάρχουν και άλλες λίστες.Οι λίστες των εφημερίδων δεν είναι και οι πιο αξιόπιστες για να το πω κομψά. -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
.........
Αν ήμουν στη θέση σου θα διάλεγα ενα από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας.Αν μπορείς να πας στο Imperial καντο.Βέβαια θα φας καμιά 8άρα μύρια σίγουρα.Αν όχι, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι συγκεκριμένες εταιρείες πχ Airbus προσλαμβάνουν αποφοίτους από μια συγκεκριμένη λίστα 10 πανεπιστημίων.Δεν μας λες σε ποια χώρα πρέπει να πας.Αν πας Αμερική χρειαζεσαι γύρω στα 20 μύρια για ενα χρόνο σε top πανεπιστήμιο και νομίζω ότι στα περισσότερα πανεπιστήμια τους τα μαστερ είναι 2 χρόνια.Αν πας Αμερική θα πρεπει να δωσεις και κατι αλλες εξετάσεις που λέγονται Gmat και Gre.
...Επέτρεψε μου να τονίσω οτι είναι καλό αν γίνουν αιτήσεις για USA να μήν κάνεις αίτηση μόνο στα καλύτερα πανεπιστήμια.
Επίσης το οικονομικό για USA να μήν σε αγχώνει άν στοχεύεις σε υποτροφία. Ειδικά άν σκέφτεσαι το PhD , άν γίνεις δεκτός είναι σχεδόν σίγουρα οτι θα σου καλύπτουν τα δίδακτρα και θα έχεις ένα μισθό (αρκεί να είσαι καλός τώρα στις σπουδές σου για να γινεις δεκτός )
Το GMAT είναι για business
Με ειλικρινή σεβασμό,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
.........
Αν ήμουν στη θέση σου θα διάλεγα ενα από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας.Αν μπορείς να πας στο Imperial καντο.Βέβαια θα φας καμιά 8άρα μύρια σίγουρα.Αν όχι, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι συγκεκριμένες εταιρείες πχ Airbus προσλαμβάνουν αποφοίτους από μια συγκεκριμένη λίστα 10 πανεπιστημίων.Δεν μας λες σε ποια χώρα πρέπει να πας.Αν πας Αμερική χρειαζεσαι γύρω στα 20 μύρια για ενα χρόνο σε top πανεπιστήμιο και νομίζω ότι στα περισσότερα πανεπιστήμια τους τα μαστερ είναι 2 χρόνια.Αν πας Αμερική θα πρεπει να δωσεις και κατι αλλες εξετάσεις που λέγονται Gmat και Gre.
...Επέτρεψε μου να τονίσω οτι είναι καλό αν γίνουν αιτήσεις για USA να μήν κάνεις αίτηση μόνο στα καλύτερα πανεπιστήμια.
Επίσης το οικονομικό για USA να μήν σε αγχώνει άν στοχεύεις σε υποτροφία. Ειδικά άν σκέφτεσαι το PhD , άν γίνεις δεκτός είναι σχεδόν σίγουρα οτι θα σου καλύπτουν τα δίδακτρα και θα έχεις ένα μισθό (αρκεί να είσαι καλός τώρα στις σπουδές σου για να γινεις δεκτός )
Το GMAT είναι για business
Με ειλικρινή σεβασμό,
Δημήτρηςόπως τα λέει ο συνωνόματος είναι.
επίσης αν κάνεις αίτηση σε αμερικάνικα πανεπιστήμια για μαστερ θα σου ζητήσουν αποδείξεις ότι μπορείς εσύ ή οι γονείς σου να ανταπεξέλθετε οικονομικά -
Η πλέον αξιόπιστη πηγή για την αξιολόγηση των Βρετανικών πανεπιστημίων ανα επιστημονικό πεδίο είναι το Research Assessment Exercise (RAE) http://www.hero.ac.uk/rae/AboutUs/
Περιορίσου σ'αυτά που έχουν 5/5* ή έστω και μερικά 4 με 'όνομα'. Όσον αφορά την εισαγωγή σου σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Αγγλία, η προσωπική μου άποψη είναι οτι αν είσαι σχετικά καλός και έχεις ένα βιογραφικό στο οποίο να φαίνεται οτι πραγματικά ενδιαφέρεσαι για το αντικείμενο (π.χ. συμμετοχή σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα, σε σεμινάρια, κάποια προϋπηρεσία σε δουλειά) τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά...αυτά περί βαθμών 8 και πάνω είναι σε μεγάλο βαθμό μια βιτρίνα...τα πράγματα στην πράξη είναι τελείως διαφορετικά.
Όλα τα λεφτά (και κυριολεκτικά) είναι βέβαια οι σπουδές στις ΗΠΑ/Καναδά και φυσικά για Ph.D. Αν μπορέις και σε ενδιαφέρει περιορίσου στα 50-60 καλύτερα πανεπιστήμια. Η άποψή μου είναι οτι το Ph.D είναι αυτό που σε διαχωρίζει τελικά από τη 'μάζα' υπό την προϋπόθεση βέβαια οτι σου αρέσει και η έρευνα. Στις ΗΠΑ βέβαια το Ph.D είναι 4-5 χρόνια ενώ στην Αγγλία 3! Στον ιδιωτικό τομέα δεν νομίζω να το πληρωθείς και να έχεις υπόψιν σου οτι το κάνεις κυρίως για τον εαυτό σου.
Όσον αφορά αυτό που ειπώθηκε παραπάνω οτι το Proficiency είναι μια 'κομπίνα' για να σου παίρνουν τα λεφτά χωρίς ουσιαστική αναγνώριση, συγγνώμη αλλά το TOEFL, IELTS και τα σχετικά είναι πατέντες για να στα παίρνουν. Αν έχεις ένα καλό επίπεδο στα αγγλικά, το TOEFL είναι πραγματικά για γέλια. Τα περισσότερα πανεπιστήμια δέχονται το Proficiency του Cambridge αλλά θα πρέπει να το έχεις πάρει max δύο χρόνια πριν νομίζω.
Αυτά για την ώρα...
-
τι να εξηγήσω?οι Αγγλοι δεν μιλάνε όπως στις Αμερικάνικες ταινίες.Σε κάθε πόλη έχουν διαφορετική προφορά.Και στο Νewcastle όσο να 'ναι είναι λίγο ''περίεργη'' η προφορά τους.Και όσο πιο πολύ πας βορεια τόσο πιο πολύ δυσκολεύει.Μην μου πεις ότι οι Σκοτσέζοι σου είναι εύκολο να τους καταλάβεις.Εδώ καλά καλά οι Άγγλοι μεταξύ τους δεν καταλαβαίνονται αν είναι από άλλες πόλεις.Πχ Liverpool-Nottingham συννενόηση μπουζούκι.
Οσο για τη λίστα που ανέβασες,υπάρχουν και άλλες λίστες.Οι λίστες των εφημερίδων δεν είναι και οι πιο αξιόπιστες για να το πω κομψά.Η μυωπια μου δεν παει καλα αντι για προφορα ειδα προ**σ**φορα και μου φανηκε περιεργο!!! Σορυ!!!
Οντως οι προφορες εδω στα βορεια ειναι λιγο περιεργες... Θυμαμαι οταν πρωτο-ανεβηκα δεν καταλαβαινα τιποτα!!!!
Λιστες υπαρχουν χιλιαδες απλα αυτη την διαφημιζουν περισσοτερο οι σχολες και τα πανεπιστημια. Εδω στον Βορρα τουλαχιστον!!
Ασχετο: Nottingham εισαι εσυ? Σπουδαζεις?
-
H αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί τόσο βαθιά σχετικά με το αν με ενδιαφέρει διδακτορικό ή master. Aπ'ότι βλέπω πάντως για Αμερική είναι μονόδρομος η υποτροφία γιατί κάπου αναφέρθηκε για 20εκατ. δρχ. το χρόνο, ποσό απαγορευτικό! Πάντως δεν το κρύβω ότι η Αμερική μου φαίνεται μακριά και τα χρόνια σπουδών πολλά! Οπότε πιο πολύ το σκέφτομαι για Αγγλία. Επίσης αυτό που κατάλαβα είναι ότι στην Αμερική υπάρχει η δυνατότητα για απευθείας διδακτορικό ενώ για την Αγγλία δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει και στην Αγγλία αυτή η δυνατότητα?
Τέλος επειδή κάπου αναφέρθηκε για το αν μπορώ να πάρω υποτροφία από το πολυτεχνείο που είμαι τώρα (βαθμός πτυχίου γύρω στο 8.5), τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει αφού ελπίζω για ένα τελικό βαθμό πτυχίου γύρω στο 7,5 .
Eπίσης κάποιος ρώτησε αν με ενδιαφέρει να εργαστώ στο εξωτερικό ή όχι. Αυτό είναι όντως πολύ σημαντικό θέμα αφού όπως γνωρίζουμε στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστες θέσεις εργασίας για κάποιον έχει εξειδικευση στο αυτοκίνητο. Οπότε το γνωρίζω ότι, αν όλα πάνε καλά και σπουδάσω στο εξωτερικό, αν βρω κάποια καλή δουλειά στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανό να την δεχτώ.Σας ευχαριστώ όλους!
Μιχάλης -
Ο χρήστης iliasd έγραψε:
Οσο για τη λίστα που ανέβασες,υπάρχουν και άλλες λίστες.Οι λίστες των εφημερίδων δεν είναι και οι πιο αξιόπιστες για να το πω κομψά.Η μυωπια μου δεν παει καλα αντι για προφορα ειδα προ**σ**φορα και μου φανηκε περιεργο!!! Σορυ!!!
Οντως οι προφορες εδω στα βορεια ειναι λιγο περιεργες... Θυμαμαι οταν πρωτο-ανεβηκα δεν καταλαβαινα τιποτα!!!!
Λιστες υπαρχουν χιλιαδες απλα αυτη την διαφημιζουν περισσοτερο οι σχολες και τα πανεπιστημια. Εδω στον Βορρα τουλαχιστον!!
Ασχετο: Nottingham εισαι εσυ? Σπουδαζεις?
Nottingham ειμαι τελειώνω Μech Eng τετραετες ΜΕng
-
Πρέπει να είναι καλή η σχολή στο Nottingham ε? Τουλάχιστον στην παραπάνω λίστα αναφέρεται πρώτη!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
H αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί τόσο βαθιά σχετικά με το αν με ενδιαφέρει διδακτορικό ή master. Aπ'ότι βλέπω πάντως για Αμερική είναι μονόδρομος η υποτροφία γιατί κάπου αναφέρθηκε για 20εκατ. δρχ. το χρόνο, ποσό απαγορευτικό! Πάντως δεν το κρύβω ότι η Αμερική μου φαίνεται μακριά και τα χρόνια σπουδών πολλά! Οπότε πιο πολύ το σκέφτομαι για Αγγλία. Επίσης αυτό που κατάλαβα είναι ότι στην Αμερική υπάρχει η δυνατότητα για απευθείας διδακτορικό ενώ για την Αγγλία δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει και στην Αγγλία αυτή η δυνατότητα?
Τέλος επειδή κάπου αναφέρθηκε για το αν μπορώ να πάρω υποτροφία από το πολυτεχνείο που είμαι τώρα (βαθμός πτυχίου γύρω στο 8.5), τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει αφού ελπίζω για ένα τελικό βαθμό πτυχίου γύρω στο 7,5 .
Eπίσης κάποιος ρώτησε αν με ενδιαφέρει να εργαστώ στο εξωτερικό ή όχι. Αυτό είναι όντως πολύ σημαντικό θέμα αφού όπως γνωρίζουμε στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστες θέσεις εργασίας για κάποιον έχει εξειδικευση στο αυτοκίνητο. Οπότε το γνωρίζω ότι, αν όλα πάνε καλά και σπουδάσω στο εξωτερικό, αν βρω κάποια καλή δουλειά στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανό να την δεχτώ.Σας ευχαριστώ όλους!
Μιχάλης[/img]Είναι καλό Μιχάλη να διατηρήσεις όσο το δυνατόν ψηλότερα το βαθμό του πτυχίου σου. Άν δεν είναι εφικτό δεν σημαίνει οτι δεν έχεις πάλι ελπίδες.
Άν πάρεις υποτροφία απο το πανεπιστήμιο σου εκεί ή απο κάποιο Ελληνικό ίδρυμα , αυτό θα έχει ώς συνέπεια η visa που θα βγάλεις για USA (αναφέρομαι μόνο στη USA εγώ) να είναι J. J visa έχει αρκετούς περιορισμούς με σημαντικότερο οτι πρέπει να γυρίσεις πίσω στη χώρα σου για κάποιο καιρό μόλις τελειώσεις. Είναι δύσκολο να την αλλάξεις τη visa, όχι όμως αδύνατο.
Άν πάρεις υποτροφία απο πανεπιστήμιο απο εδώ , αυτό που κάνουν οι περισσότεροι δηλαδή, θα βγάλεις F1 student visa που είναι αρκετά προτιμότερη.
Η αγορά εργασίας στην Αμερική είναι πολύ καλύτερη απο αυτή στην Ευρώπη απο κάθε άποψη. Δυστηχώς η Ευρώπη αντιμετοπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα αυτή τη στιγμή. Ακόμα χειρότερα είναιι τα πράγματα φυσικά στην Ελλάδα.
Διδακτορικό μπορείς παντού να κάνεις παράλληλα με το master σου άν σου το επιτρέψει το πανεπιστήμιο και ο καθηγητής. Και εδώ στη USA μπορεί το πανεπιστήμιο να σου ζητήσει πρώτα να πάρεις μαθήματα του masters και μετά να συνεχίσεις για PhD. Όλα εξαρτώνται απο το background σου και τους βαθμούς σου.Φιλικά με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Μιχάλης[/img]20μύρια είναι το χρονο στα Τοp πανεπιστήμια μιας και τα δίδακτρα μόνο είναι τα μισά χρηματα.Το ποσό δικαιολογείται εν μέρει γιατι με τη δουλειά που θα βρεις αν κάνεις τέτοιες σπουδές θα τα αποσβέσεις πολύ γρήγορα.Ναι στην Αγγλία μπορείς να πας κατευθείαν για phd.Ο μισθός είναι είτε 6.5 μύρια tax free συν τα δίδακτρα του διδακτορικού πληρωμένα ή 10 μύρια όμως πρέπει να πληρώσεις φόρο και δίδακτρα.Στη δεύτερη περίπτωση το τελικό ποσό βγαίνει λίγο μεγαλύτερο από ότι στην πρώτη, ετσι και αλλιώς όμως τα λεφτά είναι αρκετά για να ζήσεις και να βάλεις στην ακρη.Στην Αμερική δεν θα μπορέσεις να πας κατευθείαν για phd,κάνεις πρώτα κάποια μαθήματα του μαστερ και μετά γίνεσαι research assistant, ήτοι phd.Δεν το γνωρίζω τόσο καλά το θέμα όσο για Αμερική απλά έχω ένα πολύ καλό μου φιλο που ετοιμάζεται να φύγει του χρόνου και μου τα έχει εξηγήσει.Το διδακτορικό θα σου χρειαστεί αν θέλεις να κάνεις ακαδημαική καριέρα και φυσικά αλλιώς είναι να είσαι doctor (Dr)!
Eχει και τα αρνητικά του όμως ,ότι μπορείς να μη βρεις εύκολα δουλειά γιατί θα είσαι overqualified.
Δες και για υποτροφίες στο ΙΚΥ.Γενικά οι σπουδές είναι μια επένδυση ζωής και η συμβουλή μου είναι να μη φαντάζεσαι τον ευατό σου σε 5 χρόνια αλλά όταν είσαι 50 χρονών.¨Οσον αφορά τη λίστα πανεπιστημίων με κάλυψε ο VIRSS -
Πρέπει να είναι καλή η σχολή στο Nottingham ε? Τουλάχιστον στην παραπάνω λίστα αναφέρεται πρώτη!Τα πανεπιστήμια αξιολογούνται κάθε χρόνο ανά σχολή.Το 2001-2 το Νοττινγχαμ ήταν 1ο στους Μηχανολογους Μηχανικους κατα λιστα RAE που είναι και η πιο αξιολογη.
Απο εκεί και περα αν μπορείς οικονομικά πήγαινε στο Ιmperial.To oνομά του πουλάει πολύ ειδικά στην Ελλάδα.Και φυσικά ειναι Top πανεπιστήμιο,και το Λονδίνο είναι πολύ ωραίο.Βρες πρώτα το Master που σου αρέσει και μετά το αναλύουμε το θέμα.Στείλε email στα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν και ζήτα το καταλογο με τα postgraduate προγράμματα. -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Η αγορά εργασίας στην Αμερική είναι πολύ καλύτερη απο αυτή στην Ευρώπη απο κάθε άποψη. Δυστηχώς η Ευρώπη αντιμετοπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα αυτή τη στιγμή. Ακόμα χειρότερα είναιι τα πράγματα φυσικά στην Ελλάδα.
Φιλικά με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΤα τελευταία 2 χρονια πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το εργασιακό στην Ευρώπη.Εγώ έκανα αίτηση για year out και δεν βρήκα πουθενά σε Αγγλία και Γερμανία σε αυτοκινητοβιομηχανία.Από εκεί και πέρα από όσα έχω ακούσει και στην Αμερική είναι άσχημα τα πράματα ,πολλοί κανουν 2 και 3 δουλειες για να τα βγάλουν περα.Βέβαια αν τελειώσεις σε καλό/top πανεπιστήμιο σίγουρα θα βρεις πολύ καλά αμοιβόμενη εργασία
-
...
Στην Αμερική δεν θα μπορέσεις να πας κατευθείαν για phd,κάνεις πρώτα κάποια μαθήματα του μαστερ και μετά γίνεσαι research assistant, ήτοι phd.Δεν το γνωρίζω τόσο καλά το θέμα όσο για Αμερική απλά έχω ένα πολύ καλό μου φιλο που ετοιμάζεται να φύγει του χρόνου και μου τα έχει εξηγήσει.
.........
Δες και για υποτροφίες στο ΙΚΥ.**Γενικά οι σπουδές είναι μια επένδυση ζωής και η συμβουλή μου είναι να μη φαντάζεσαι τον ευατό σου σε 5 χρόνια αλλά όταν είσαι 50 χρονών.**¨Οσον αφορά τη λίστα πανεπιστημίων με κάλυψε ο VIRSS
........
Τα τελευταία 2 χρονια πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το εργασιακό στην Ευρώπη.Εγώ έκανα αίτηση για year out και δεν βρήκα πουθενά σε Αγγλία και Γερμανία σε αυτοκινητοβιομηχανία.Από εκεί και πέρα από όσα έχω ακούσει και στην Αμερική είναι άσχημα τα πράματα ,πολλοί κανουν 2 και 3 δουλειες για να τα βγάλουν περα.Βέβαια αν τελειώσεις σε καλό/top πανεπιστήμιο σίγουρα θα βρεις πολύ καλά αμοιβόμενη εργασίαΣτην Αμερική μπορείς να ξεκινήσεις κατευθείαν PhD. Το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών που ενδιαφέρονται για PhD ξεκινούνε κατευθείαν.
Πολύ σωστό το δεύτερο κομμάτι. Συμφωνώ πολύ μαζί σου.
Στην Αμερική δεν υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα με την εργασία όπως στην Ευρώπη, χωρίς όμως να είναι και εδώ σε καλή κατάσταση. Ειδικά άν κάποιος έχει μεταπτυχιακές σπουδές τα πράγματα είναι πολυ ευκολότερα εδώ απο ότι εκεί. Φυσικά ακόμα πιο εύκολα είναι για έναν citizen της USA αφού δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει μία εταιρεία να τον σπονσοράρει.
Πράγματι είναι άτομα που κάνουν αρκετές δουλείες να τα βγάλουν πέρα.
Πλέον πουθενά η οικονομία δεν είναι καλή. Το κακό στην Ευρώπη είναι οτι η αγορά δεν επιτρέπει τη δημιουργία νέων επενδύσεων με την ίδια ευελιξία που υπάρχει εδώ.Φιλικα με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Λοιπον
εμενα η αγγλια μου κοστιζει γυρω στα 4 μυρια τον χρονο, χωρις τα διδακτρα αλλα περναω σχετικα καλα. Βγαινεις και με λιγοτερα, ασε που αμα πιασεις μια part-time δουλεια θα βγαζεις καλο χαρτζιλικι. Αυτο αμα αποφυγεις λονδινο. απο κει και περα αμερικη την ξεχνας για φτηνες σπουδες (αμα πληρωνεις εσυ), ασε που η αμερικη ειναι και μακρυα...
Απο κει και περα σαφεστατα υπαρχουν μαστερ εξειδικευμενα για motorsports, αμα κοιταξετε τα λινκς που εδωσα (και ιδιαιτερα του Kingston university που εχει MSc in motorsport vehicle dynamics σε συνεργασια με την Lotus).
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι αυτο που ειπαν οι αλλοι, να κοιταξεις τον οδηγο με τα assesments του καθε πανεπιστημιου και να διαλεξεις ενα απο τα 10 καλυτερα στον τομεα που σε ενδιαφερει.
Για το θεμα της εγκληματικοτητας, οσο πας πιο προς τα βορειοδυτικα πχ Liverpool η Manchester μερια, τοσο χειροτερευουν. Σε γενικες γραμμες οι ντοπιοι δεν γουσταρουν τους φοιτητες και μερικες φορες υπαρχουν προβληματα αλλα τα βγαζουμε περα
Οτι αλλο θες για την ζωη εδω, ρωτα, δεν μου ερχεται κατι αλλο τωρα
-
to KF
Όταν λες ότι το Bath είναι πολύ ακριβό... Γνωρίζεις πόσο μπορούν να έχουν τα δίδακτρα για ένα έτος? Tο Bradford σε πιο τομέα της μηχανολογίας ειδικεύεται??Σας ευχαριστώ όλους και πάλι!!
Δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια αλλά στην σελίδα του πανεπιστημίου θα το βρείς. Το Bradford ειδικεύεται στο automotive Engineering ενώ έχει και τομέα Motorsport Engineering.
-
Όλες οι προτάσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες! Όμως με μεταπτυχιακά μηχανολογίας σε ΙΤΑΛΙΑ και ΓΕΡΜΑΝΙΑ γνωριζει κανεις τίποτα;
Κυρίως ενδιαφέρομαι για ΙΤΑΛΙΑ.
Είμαι 4ο έτος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης στο πολυτεχνείο της Ξάνθης.
Ευχαριστώ πολύ! -
Ο χρήστης rallakias έγραψε:
Όλες οι προτάσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες! Όμως με μεταπτυχιακά μηχανολογίας σε ΙΤΑΛΙΑ και ΓΕΡΜΑΝΙΑ γνωριζει κανεις τίποτα;
Κυρίως ενδιαφέρομαι για ΙΤΑΛΙΑ.
Είμαι 4ο έτος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης στο πολυτεχνείο της Ξάνθης.
Ευχαριστώ πολύ!επειδή έχω ψάξει για Γερμανία το μόνο που ξέρω με σιγουριά να σου πω είναι ότι οι σπουδές εχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ότι σιγά σιγά τα πανεπιστημία προσφέρουν μαστερ στα Αγγλικά.
Για Ιταλία το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι τους Τουρκους και τους Ελληνες τους δυσκολεύουν πολύ οι καθηγητές και δεν τους περνούν εύκολα.
Η Αγγλία έχει το πλεονέκτημα ότι ξέρεις ότι αν κάνεις κάτι θα το τελειώσεις στην ώρα του.Ιταλία και Γερμανία έχεις το δικαίωμα επανεξέτασης που σημαίνει ότι μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο χρονο οι σπουδές σου σε ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος. -
Υπάρχει και κάποιες άλλες παράμετροι που πρέπει να εισαχθούν στην ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση.
Είναι αναγκαία η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών για την εύρεση εργασίας ή απλά έχει γίνει τώρα τελευταία αυτοσκοπός??
Επίσης τι είδους εργασία και επίπεδο απολαβών έχει στο 'στόχαστρο' του ένας μελλοντικός μεταπτυχιακός απόφοιτος ?
Προσωπική άποψη είναι ότι η δαπάνη ενός σεβαστού ποσού χρημάτων και η σπατάλη των πλέον παραγωγικών χρόνων (ηλικίες 24-30) κάνοντας στην καλύτερη περίπτωση μια part time δουλειά κάπου στην Αγγλία Αμερική ή όπου αλλού, για την απόκτηση ενός τίτλου που πιθανόν να μείνει στο κάδρο είναι μεγάλο ρίσκο.
Οι σπουδές είναι μια επένδυση με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκτός και αν υπάρχει η πολυτέλεια οι σπουδές να γίνονται από προσωπικό ενδιαφέρον για γνώση.Γιάννης
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Υπάρχει και κάποιες άλλες παράμετροι που πρέπει να εισαχθούν στην ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση.
Είναι αναγκαία η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών για την εύρεση εργασίας ή απλά έχει γίνει τώρα τελευταία αυτοσκοπός??
Επίσης τι είδους εργασία και επίπεδο απολαβών έχει στο 'στόχαστρο' του ένας μελλοντικός μεταπτυχιακός απόφοιτος ?
Προσωπική άποψη είναι ότι η δαπάνη ενός σεβαστού ποσού χρημάτων και η σπατάλη των πλέον παραγωγικών χρόνων (ηλικίες 24-30) κάνοντας στην καλύτερη περίπτωση μια part time δουλειά κάπου στην Αγγλία Αμερική ή όπου αλλού, για την απόκτηση ενός τίτλου που πιθανόν να μείνει στο κάδρο είναι μεγάλο ρίσκο.
Οι σπουδές είναι μια επένδυση με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκτός και αν υπάρχει η πολυτέλεια οι σπουδές να γίνονται από προσωπικό ενδιαφέρον για γνώση.Γιάννης
Προσωπικά διαφωνώ με την άποψη αυτή
Με ένα μεταπτυχιακό ανοίγουν πολλές πόρτες στη καριέρα ενός ανθρώπου. Ο μισθός που διεκδικεί είναι καλύτερος και μπορεί να κινηγήσει θέσεις εργασίας οι οποίες χωρίς μεταπτυχιακό είναι σχεδόν αδύνατον να αποκτηθούν.
Τέλος ένα μεταπτυχιακό σου δίνει ένα καινούργιο τρόπο σκέψης. Πιο αναλυτικό. Μαθαίνεις να αφομειώνεις νεές έννοιες καλύτερα, να γίνεσαι πιο παραγωγικός και οργανωμένος.Δεν είναι θέμα πολυτέλειας. Είναι θέμα επένδυσης.
Φιλικά με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Λοιπόν απότι είδα από την λίστα της RAE υπάρχουν περίπου 45 πανεπιστήμια στην Αγγλία για τον τομέα που με ενδιαφέρει (Mechanical, Aeronautical and Manufacturing Engineering). Εκ των οποίων παραπάνω από 30 βαθμολογούνται με 4 και 5!
Απόσα υποθηκαν πάντως συμπέρανα ότι μάλλον αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο απόλα είναι το motorsport engineering αν και με ένα τέτοιο πτυχίο δεν έχω κανένα μέλλον στην Ελλάδα!Σας ευχαριστώ πολύ όλους πάντως γιατί πριν δεν είχα ιδέα και μέσα μία ημέρα κατάφερα να αποκτύσω πολύ ικανοποιητική εικόνα σχετικά με τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό.
Α και μία τελευταία ερώτηση που ίσως να είναι γελεία. Αν γίνεις δεκτός σε παραπάνω από ένα πανεπιστήμια με τις αιτήσεις που κάνεις, τότε απλά διαλέγεις πιο προτιμάς και στα υπόλοιπα απλά τους λες ότι το μετάνιωσες??
Περί Σπουδών