-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Καλημέρα παίδες. Έχει κανείς υπόψην του κανένα βιβλίο/εγχειρίδιο για MATLAB με έμφαση σε χρηματοοικονομικους τύπους; Θα χαθώ στα νούμερα με αυτή την πτυχιακή που διάλεξα
Το help του MATLAB είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις. Δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι πέρα από αυτό.
Α οκ cool ευχαριστω
Είναι πάρα πολύ καλό. Cross referenced τα πάντα, πολύ καλή αναζήτηση, αναλυτικά κάθε συνάρτηση κάθε πακέτου, παραδείγματα χρήσης, see also κ.ο.κ.
Αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει matlab, το μόνο είναι ότι κάτσε στην αρχή να κοιτάξεις τους διαφόρους τρόπους που μπορείς να κάνεις πράξεις με πίνακες [όλη η ουσία κάθε τι υπολογιστικού εκεί είναι]. Μετά λίγο με το πως ορίζονται functions και procedures, και παρουσίαση αποτελεσμάτων [τις συναρτήσεις γραφημάτων δλδ]. Μετά ψάξε τα ιδιαίτερα των πακέτων που θα χρειαστείς.
Στην αρχή είναι λίγο σπαζαρχίδικο, αλλά μόλις πιάσεις τη λογική του είναι κορυφή.
Είχα κάνει μερικά σεμινάρια για matlab το περασμενο Νοέμβριο και συμφωνώ ότι μόλις πιάσω την λογική του θα είναι κορυφαίο (βασικά είναι..). Τεσπα σε λίγες μέρες θα αρχίσω να το χρησιμοποιώ εκτενως, βλέπουμε
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Να φανταστώ ότι κι εσύ θεωρείς εαυτόν χαμένο που σπούδασες νομικά; Και κεφάλαιο δικό σου για να πάει νομική το παιδί σου δεν πρόκειται να δώσεις. Θα του πάρεις ένα χωράφι.Εγώ σπούδασα ό,τι σπούδασα γιατί το είχα δηλώσει ως 1η επιλογή, όχι Θεολογία ή ΤΕΙ τάδε επειδή ήταν εντός των μορίων που συγκέντρωσα.
Αν ακούσω 'Καλή η Αρχιτεκτονική, αλλά ο Ντιντής λέει ότι και το ΤΕΙ Χαφτοποιείας είναι ΟΚ', μάλλον θα προτιμήσω να της ανοίξω κατάστημα ή να τη βάλω να μάθει κάτι χρήσιμο ή να την παντρέψω με κανέναν πιασμένο αριστερό ή να τη στείλω στη Γερμανία, ό,τι πραγματικά γουστάρει τέλος πάντων. Θα δούμε. -
Με γαργάλαγε το πληκτρολόγιο να γράψω για 'πληθωρισμό πτυχιούχων' στα προηγούμενα ποστ (ως κατάλοιπο της πασοκικής πράσινης ανάπτυξης 'κάθε χωριό και τει, κάθε κεφαλοχώρι και αει') αλλά θεωρούσα δεδομένη την απάντηση-ερώτηση από Μιτζάκωβο (εσύ που τα λες αυτά γιατί δεν έγινες μπετατζής; ) και βαριόμουνα να ασχοληθώ.
Δίκιο έχει ο Μιτζάκωβος καθώς δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι εγώ είμαι uber και θα σπουδάσω, οι άλλοι ας γίνουν υδραυλικοί για να μην μαζευόμαστε πολλοί στα πάρτυ της πασπ.
Η αλήθεια όμως είναι ότι έχουν μαζευτεί ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλές σχολές, αρκετές από τις οποίες έγιναν με κάθε άλλο παρά επιστημονικά κριτήρια και οι οποίες καλώς ή κακώς αποπροσανατολίζουν νέους ανθρώπους που μπορεί να είχαν μια άλλη επιλογή μετά το τει παπαροξυνολογίας που έγινε για να τονωθεί η τοπική οικονομία στο Δώθε Κωλοκοτρονίτσι επί πρωθυπουργίας Σημίτη. -
Να κλείσουμε τις σχολές, και μετά θα φωνάζουν οι υδραυλικοί ότι ο κάθε κομπλεξικός με ΔΝΤίσιο σύνδρομο έγινε εργάτης του πεδίου και έχουν πήξει και να γίνει κανείς και επιστήμονας σ' αυτή τη χώρα επιτέλους
-
Εχει μεγάλη πλάκα πως πολλοί θέλουν να παίρνουν αλά-κάρτ τα διάφορα πολιτικά συστήματα .
Οταν είναι υποψήφιος η γονέας υποψήφιου είναι καλό που υπάρχουν 501 σχολές και πανεπιστήμια στην Λήμνο και σχολές πανεπιστημιακές διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών , κοινωνικής διοίκησης , διοίκησης συνεταιριστικών η δημοτικών επιχειρήσεων κλπ , γιά να μην θάβουμε μόνο τα έρημα τα τει .Οταν είναι πτυχιούχος φωνάζει που το κράτος έχει τόσες πολλές σχολές , αλλά αυτός δεν έχει δουλειά .
Οταν έχουμε 30 σχολές πληροφορικής , 30 γεωπονικής , αλλά ο κόσμος πηγαίνει να γίνει αστυνομικός η πυροσβέστης και όχι στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων που του δίνουν και δικαιώματα λογιστή , δεν είναι θέμα πολλών σχολών αλλά θέμα προσδοκιών του κόσμου .Οταν ο στόχος είναι νηπιαγωγείο-δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο-πανεπιστήμιο-δημόσιο-σύνταξη , είναι απλά θέμα ποιότητας ανθρώπων .
Ετσι δεν είναι ότι έχουμε πολλές σχολές η πολλούς πτυχιούχους . Είναι ότι δεν έχουμε δουλειές , αλλά μόνο δημόσιο τομέα .
Ευτυχώς η νέα μας κυβέρνηση της Ελληνικής Δντκρατίας , αυτό θα το κόψει και έτσι η επόμενη γενιά θα αλλάξει αναγκαστικά μυαλά .
Η τωρινή όμως και ιδιαίτερα όσοι είναι 30-45 θα έχουν μεγάλο πρόβλημα , κυρίως νοοτροπίας . -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τώρα που πάμπολλοι 'πτυχιούχοι' θα ασχολούνται με ο,τιδήποτε πλην αυτού που σπούδασαν, εδώ ή στο εξωτερικό, ίσως αποκτήσουμε νέο 'κατοχικό' (βλ. ΔΝΤ) σύνδρομο.
Ίσως στραφούν αρκετοί στη μελετημένη, μοντέρνα καλλιέργεια γης ή κτηνοτροφία, σε τέχνες με σύγχρονα εργαλεία κλπ.
Εν τω μεταξύ, μια-δυο γενιές χάθηκαν, εξαντλώντας το χρόνο και την ενέργειά τους (όπως και το κεφάλαιο των γονιών τους που θα μπορούσε να επενδυθεί σε σοβαρή επιχειρηματική δραστηριότητα) σε σπουδές με αντικείμενα υπερκορεσμένα ή άχρηστα στην αγορά εργασίας.+1000000000
Αυτό που περιγράφεις (το οποίο εν τω μεταξύ αποτελεί και το όνειρο μου) ομως θα έπρεπε να καλιεργηθεί εδώ και 1-2 δεκαετίες, τώρα είναι πλεόν αργά και χρειάζεται αλλαγή πολιτικών και όχι απλά κίνητρα για να ασχοληθεί κάποιος.
Προσωπικά σπούδασα το χόμπυ μου γιατί δεν κατάφερα να μπώ σε σχολή που θα με οδηγούσε στο επάγγελμα που διάλεξα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από μόλις 4 χρόνια στην αγορά θα προτιμούσα να επιστρέψω Ελλάδα και να συνδυάσω τις γνώσεις των σπουδών μου με κάποιες επιπλέον δημιουργώντας μια υπερσύγρονη φάρμα με οινοποιείο-ελαιοτριβείο και εστιατόριο παράγοντας προιόντα υπερυψηλής ποιότητας , ελπίζω και αξίας, για εξαγωγές....την διάθεση την έχω αυτή η έρημη ελληνική γραφειοκρατία όμωςΑφού στην βιομηχανική παραγωγή είμαστε υποανάπτυκτοι, στην παροχή υπηρεσιών επίσης στον τουρισμό έτσι κι έτσι μόνο η γεωργία μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα και γρήγορα με άμεσο κέρδος.....τα πτυχία προς το παρόν ανήκουν στην λογική 'πάρε παιδί μου ένα χαρτί να έχεις και μετά βλέπεις τι θα κάνεις' και μετά πιθανότατα θα σκουπίζει τον κ@λο του με αυτό
-
Κι όμως, ποτέ δεν είναι αργά για job rotation.
Έλληνας υπουργός 'τα βρόντηξε' και εκτρέφει σαλιγκάρια!
“Είχα άγιο που δεν εξελέγην βουλευτής και εγκατέλειψα την πολιτική” λέει ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ Θ. Κασσίμης ο οποίος εγκατέλειψε τα έδρανα και... εκτρέφει σαλιγκάρια.
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών βρήκε την ησυχία του καλλιεργώντας “χρυσά” σαλιγκάρια σε μία έκταση 8,5 στρεμμάτων στην ορεινή Αρκαδία. “Δεν μπορούσα να επιστρέψω στη δημοσιογραφία όταν δεν εξελέγην βουλευτής. Η υπογραφή μου δεν θα είχε πια την ίδια αντικειμενικότητα” λέει προσθέτοντας ότι με το εφάπαξ από την Ένωση Συντακτών αγόρασε τους γεννήτορες των σαλιγκαριών, προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό και άρχισε να πειραματίζεται στην εκτροφή.
“Είχα άγιο σας λέω. Δεν μου άξιζε να ζήσω μία κατάσταση σαν αυτή που ζουν σήμερα οι πολιτικοί” σημειώνει και προσθέτει ότι δεν του λείπουν ούτε οι πολιτικοί, ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε και το κόμμα.
Σημειώνεται ότι η παραγωγή του κ. Κασσίμη επιδοτείται κατά 60% ωστόσο ακόμη δεν έχει “ανοίξει” ο επενδυτικός νόμος.
Ο κ. Κασσίμης δεν είναι ο μόνος που από πολιτικός έγινε γεωργός. Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλ. Δαμιανίδης εγκατέλειψε την πολιτική και στράφηκε προς τις κερασιές, τις ελιές, τα φασολάκια και τα μαρούλια. Δικηγόρος στο επάγγελμα, αφού άφησε τον Κοινοβούλιο δεν το άσκησε ξανά.
Στράφηκε στη γη, γιατί αυτό “τον αγγίζει” όπως λέει. “Προτιμώ να ζω έτσι παρά να είμαι πολιτικός. Γιατί εγώ αυτά που πίστευα πριν μπλέξω με την πολιτική τα ζητούσα και μετά και δεν τα είδα. Προέρχομαι από την Αριστερά. Έλεγα τα πιστέυω μου στο ΠΑΣΟΚ και με έλεγαν “σοσιαλδημοκράτη” και μετά “συμπαθή αριστερό” - αν είναι δυνατόν” σημειώνει.
“Τι θέλατε δηλαδή; Να είμαι στην πολιτική, να ξεσηκώνω τον κόσμο και μετά να τους γυρίζω την πλάτη;” λέει ο πρώην πολιτικός.
Με τα αμπέλια καταγίνεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Π. Σγουρίδης. Από τα 100 στρέμματα της οικογένειας παράγει εξαιετικό κρασί. “Παραμένω πάντοτε ενεργός πολίτης αλλά όχι επαγγελματίας πολιτικός” αναφέρει και προσθέτει με... νόημα: “Χωρίς να τη σπουδάσω γνωρίζω την οικονομία καλύτερα από αυτούς που έχουν σπουδάσει στο LSE και έχουν καταστρέψει την Ελλάδα”.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=73854&catid=9&la=1
-
ειχα διαβασει οτι ειναι καλη επιλογη για καλλιεργεια (λεφτα, εξαγωγες κλπ)
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
καταλαβαίνεις ότι είναι λίγο αφελές να αρνείσαι την καθοριστικής σημασίας συμβολή της οικογένειάς σου στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σου.
Και ξαναλέω, το κύριο εδώ [τουλάχιστον για 'μένα] δεν είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας [ήξερα ότι είμαι δυνατός στις εξετάσεις οπότε επέλεγα με άνεση ή όχι] αλλά το ζήτημα νοοτροπίας.
Κι εσύ κι εγώ, τη νοοτροπία να περάσουμε στο πανεπιστήμιο μας την μεταλαμπάδευσαν πολύ πριν ήμαστε σε θέση να καταλάβουμε [κι εμείς και οι γονείς μας] αν είμαστε δυνατοί στις εξετάσεις ή όχι. Το να κρίνεις εκ του αποτελέσματος [του πως τελικά ήσουν στα 15-16-17], είναι άδικο.
Δεν καταλαβαίνω την σύνδεση που επιχειρείς, αφου σου ξαναλέω ότι δεν υπήρχε πίεση να περάσω όπου μπορώ και ας μην με ενδιαφέρει η σχολή.
Προφανώς και η οικογένεια μου ήθελε να σπουδάσω, αλλά δεν με πίεσε ούτε για την σχολή που διάλεξα, ούτε ως προς το να συμπληρώσω και άλλες σχολές για να έχω ένα 'σιγουράκι'. -
Χέστο skous οκ. ΓΙα όλους τους άλλους είναι από κατοχικό σύνδρομο που θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, εκτός από εμάς που έτσι έπρεπε.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Χέστο skous οκ. ΓΙα όλους τους άλλους είναι από κατοχικό σύνδρομο που θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, εκτός από εμάς που έτσι έπρεπε.LOL
Μα έτσι είναι! Σε εμένα όλοι έτσι παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείοι, κλπ. ήταν (με σύνδρομο) εκτός από τον father
Btw το σύνδρομο δεν είναι να θέλεις το παιδί σου να σπουδάσει, το σύνδρομο είναι να θέλεις 'να μπεί σε ΚΑΠΟΙΑ σχολή'. Προφανώς και εγώ θα θέλω το παιδί μυ να σπουδάσει, αλλά δεν θα του περάσω την νοοτροπία 'κοίτα να μπέις σε ΚΑΠΟΙΑ σχολή, και μετά βλέπουμε...'
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Btw το σύνδρομο δεν είναι να θέλεις το παιδί σου να σπουδάσει, το σύνδρομο είναι να θέλεις 'να μπεί σε ΚΑΠΟΙΑ σχολή'. Προφανώς και εγώ θα θέλω το παιδί μυ να σπουδάσει, αλλά δεν θα του περάσω την νοοτροπία 'κοίτα να μπέις σε ΚΑΠΟΙΑ σχολή, και μετά βλέπουμε...'
ποια η διαφορα ;
με την γελεια αξιολογηση της 2οβαθμιας οδηγουνται οι γονεις στην λογικη μιας ευλογης συνεχειας αξιων (3οβαθμια)
ωστε να μην παει χαραμι τετοια - εν δυναμει - ευφυϊα του κουτσουβελου.Ειτε εχουμε τον γονεα που δεν σκαμπαζει απο το συστημα παιδειας και παπαγαλιζει την επιλογη του 'μπες καπου παιδι μου' ειτε αυτου με μια καποια γνωση που το προτρεπει να σπουδασει γιατι αυτη ειναι η συνεχεια της απολυτης γνωσης, εχουμε πιστευεις σημαντικη αποκλιση νοοτροπιας ;
μιας και απο κλειστη κοινωνια χωριου, ενδιαφερομαι για συζητησεις με γονεις (μανες) που ειχαν παιδια μετα απο μενα στο Λυκειο. Ολοι ανηκουν στην πρωτη κατηγορια. Που φυσικα δεν διαφερει για μενα με την δευτερη. Αμαθεια γονεων σε θεματα παιδειας.
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Σάββα τελείωσες και έφυγες από το κ***χανείο μας; Καλη σταδιοδρομία ρε
Για καμία Ελβετία το έχεις σκεφτεί;Το προσπαθώ
Η Ελβετία είναι ακριβή σε όλα και δεν έχει αυτό που ήθελα στα αγγλικά (και τα γερμανικά μου δεν είναι για πανεπιστήμιο).
Ουσιαστικά λόγω αντικειμένου - κατά κάποιο τρόπο - αναγκαστικά πάω στην Αγγλία.(απάντηση με καθυστέρηση αλλά τώρα το είδα)
-
Γνώμες/απόψεις/εμπειρίες από σχολές όπως Ηλεκτρολόγων και μηχανικών η/υ..? Και γενικά σχετικές σχολές(4ου πεδίου) Θα ήμουν υπόχρεος..
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
ποια η διαφορα ;
με την γελεια αξιολογηση της 2οβαθμιας οδηγουνται οι γονεις στην λογικη μιας ευλογης συνεχειας αξιων (3οβαθμια)
ωστε να μην παει χαραμι τετοια - εν δυναμει - ευφυϊα του κουτσουβελου.Ειτε εχουμε τον γονεα που δεν σκαμπαζει απο το συστημα παιδειας και παπαγαλιζει την επιλογη του 'μπες καπου παιδι μου' ειτε αυτου με μια καποια γνωση που το προτρεπει να σπουδασει γιατι αυτη ειναι η συνεχεια της απολυτης γνωσης, εχουμε πιστευεις σημαντικη αποκλιση νοοτροπιας ;
μιας και απο κλειστη κοινωνια χωριου, ενδιαφερομαι για συζητησεις με γονεις (μανες) που ειχαν παιδια μετα απο μενα στο Λυκειο. Ολοι ανηκουν στην πρωτη κατηγορια. Που φυσικα δεν διαφερει για μενα με την δευτερη. Αμαθεια γονεων σε θεματα παιδειας.
Οι δικοί μου γονείς, παρότι δεν είχαν σπουδάσει και παρότι παιδιά της κατοχής και παρότι θα ήθελαν τα παιδιά τους να 'πάνε στο Πανεπιστήμιο', ποτέ δεν με πίεσαν να σπουδάσω, όπως δεν πίεσαν και την αδελφή μου, η οποία δεν έκανε καν τον κόπο να δώσει πανελλαδικές και πήγε κατευθείαν σε σχολή να κάνει αυτό που την ενδιέφερε (γραφίστρια)
Μόνος μου όμως, βλέποντας το επίμοχθο επάγγελμα του πατέρα μου και παρότι τεμπέλης , είπα να το ρίξω στα 'γράμματα'
Ας μην κολλάμε ταμπέλες λοιπόν. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Η αλήθεια όμως είναι ότι έχουν μαζευτεί ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλές σχολές, αρκετές από τις οποίες έγιναν με κάθε άλλο παρά επιστημονικά κριτήρια και οι οποίες καλώς ή κακώς αποπροσανατολίζουν νέους ανθρώπους που μπορεί να είχαν μια άλλη επιλογή μετά το τει παπαροξυνολογίας που έγινε για να τονωθεί η τοπική οικονομία στο Δώθε Κωλοκοτρονίτσι επί πρωθυπουργίας Σημίτη.
Το προβλημα δεν ειναι οτι ανοιξαν σχολες στο καθε 'χωριο', ισα ισα μια χαρα ειναι η αποκεντρωση, το προβλημα ειναι οτι ανοιξαν σχολες στο καθε χωριο απλα και μονο για να ανοιξουν, χωρις μελετη - σχεδιασμο, χωρις υποδομες, χωρις καθηγητες/προσωπικο, συχνα χωρις καν γνωστικο πεδιο, και τελος πολλες φορες χωρις... φοιτητες. Οι ντοπιοι πηραν δανεια για να φτιαξουν γκαρσονιερες που θα τις νοικιασουν σε φοιτητες, ομως φοιτητες δεν πατανε και οι σχολες βαζουν λουκετα, οποτε οι ντοπιοι φωναζουν για την επενδυση τους. Κοινως αν ειναι να κανεις κατι, καν'το σωστα, αλλιως καλυτερα μην το κανεις καθολου..
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ποια η διαφορα ;
Οι δικοί μου γονείς, παρότι δεν είχαν σπουδάσει και παρότι παιδιά της κατοχής και παρότι θα ήθελαν τα παιδιά τους να 'πάνε στο Πανεπιστήμιο', ποτέ δεν με πίεσαν να σπουδάσω, όπως δεν πίεσαν και την αδελφή μου, η οποία δεν έκανε καν τον κόπο να δώσει πανελλαδικές και πήγε κατευθείαν σε σχολή να κάνει αυτό που την ενδιέφερε (γραφίστρια)
Μόνος μου όμως, βλέποντας το επίμοχθο επάγγελμα του πατέρα μου και παρότι τεμπέλης , είπα να το ρίξω στα 'γράμματα'
Ας μην κολλάμε ταμπέλες λοιπόν.και δεν είσαι κι ο μόνος, ο ΗF ακολούθησε κατα πόδας
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ποια η διαφορα ;
Ας μην κολλάμε ταμπέλες λοιπόν.Ουδεμια κολλησα. Το 'ολοι' πηγαινε στο περιβαλλον που εχω εμπειρια και μπορω να κρινω.
Και φυσικα, η κατηγορια των παιδιων που συμβουλευονται για εκει (δεν γινεται απαραιτητα μεσω πιεσης) ειναι ηδη αξιολογημενη με εναν κοινωνικα αποδεκτο (και πλασματικο) μεσο ορο βαθμων απο γυμνασιο-λυκειο οποτε και -> εσυ παιδι μου τ' αγαπας τα γραμματα. Χωρις πιεση + παθητικη σταση παιδιου + οικονομικη δυνατοτητα καλυψης των σπουδων = λογικη εξελιξη νεου στην παιδεια.
Δεν εχω την δυνατοτητα να εκφρασω παραδειγμα που να επαφιεται στην περιπτωση καθε μιας οικογενειας γι' αυτο το συμπερασμα που γραφω ειναι ενας μεσος ορος αλληγορικης επεξηγησης. Γι' αυτο και μπορει καποιος να βρει μια προσωπικη διαφορα και να διαφοροποιηθει.
Αλλα 15 και πλεον περιπου παραδειγματα οικογενειων λιγο πριν την 3οβαθμια σε χωριο και Σαλονικη δεν με βοηθουν να δωσω μια πιο θετικη γνωμη στην κουλτουρα αυτη. -
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Γνώμες/απόψεις/εμπειρίες από σχολές όπως Ηλεκτρολόγων και μηχανικών η/υ..? Και γενικά σχετικές σχολές(4ου πεδίου) Θα ήμουν υπόχρεος..Δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία από τμήματα ΗΜΜΥ (υπάρχουν πολλοί που ξέρουν αλλά κρύβονται, που είστε; ), αλλά μπορώ να βοηθήσω σε περίπτωση που θα σ' ενδιέφεραν πληροφορίες για Μηχανολόγους Μηχανικούς.
-
Υπάρχουν στο φόρουμ παιδιά που έχουν τελειώσει Φυσικό, Ηλ/Μηχ, Πολ/Μηχ, Αρχιτεκτονική, ΧΗμ/ Μηχ, Μηχ/Μηχ και ψάχνουν για μεταπτυχιακά?
Ή ανάλογα Α ΤΕΙ με βαθμούς από 8 και πάνω?
Να μαζέψω κάποιες πληροφορίες να δημοσιεύσω αν είναι
Περί Σπουδών