-
xctly
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Χωρίς να θέλω να διακόψω τους τραμπουκισμούς εδώ , τα διδακτορικά στην Ελλάδα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό high-class OAEDΌχι πως όσοι κάνουν διδακτορικό δεν δουλεύουν, ίσα ίσα που δουλεύουν ίσως και περισσότερο (αλλά και σε κάποιο βαθμό με άσχετα του διδακτορικού τους θέματα) αλλά πρακτικά είναι επιδοτούμενη εργασία για να απασχολείται το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Γιατί αν το δει κάποιος μακροσκοπικά είναι δυσανάλογα πολλοί όσοι έχουν/κάνουν διδακτορικό στην Ελλάδα για το επιστημονικό και βιομηχανικό επίπεδο της χώρας.
Δεν συμφωνώ.
Καταρχάς τα διδακτορικά θα πρέπει να είναι επιδοτούμενα, αλλιώς πώς θα ζήσει ο ΥΔ.
Επιπλέον τα διδακτορικά δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα στην παραγωγική διαδικασία. -
Τα διδακτορικά είναι ο κύριος τρόπος που γίνεται η έρευνα. Διδακτορική διατριβή (διδακτορικό) σημαίνει ερευνητική μελέτη και γίνεται γιατί κάποιος καθηγητής-ερευνητής έχει αποφασίσει και σχεδιάσει να ερευνήσει ένα θέμα και χρειάζεται συνεργάτες. Μαθαίνεις και ταυτόχρονα παράγεις νέα γνώση κάνοντας διδακτορικό, γίνεσαι ο ΕΙΔΙΚΟΣ σε ένα νέο θέμα.
Λίγοι και μέτριοι ή κακοί υποψήφιοι διδάκτορες σημαίνει ότι αυτή η χώρα (ή ο επιστημονικός τομέας) δεν πρόκειται ποτέ να πάει μπροστά.
Διδακτορικό χωρις να καλύπτονται τα βασικά έξοδα του υποψήφιου διδάκτορα είναι αδιανόητο, είναι υποτιμητικό για αυτόν που το κάνει και δείχνει ότι και το θέμα του είναι αποτυχημένο! Σε σύγχρονες επιστημονικές περιοχές μοιράζουν υποτροφίες !
Αν κάποιος πληρώνει δίδακτρα για διδακτορικό είναι τελείως ανήθικο και θα έπρεπε να διώκεται από το νόμο, σαν παράνομη πράξη και να μην αναγνωρίζεται το δίπλωμα. Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό π.χ. σε κάτι περιπτώσεις που ακούμε για διδακτορικά από απόσταση - δια αλληλογραφίας - που δίνουν και πολύ γνωστά ιδρύματα της Ευρώπης ! -
Άλλη μία λεπτομέρεια, ξέρετε κανέναν που να κάνει διδακτορικό πχ στο πανεπηστήμιο Πάτρας και να μην είναι από την Πάτρα?
Γενικά πιστεύω θα είχε **μεγάλο **ενδιαφέρον να δούμε τέτοιες στατιστικές
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Άλλη μία λεπτομέρεια, ξέρετε κανέναν που να κάνει διδακτορικό πχ στο πανεπιστήμιο Πάτρας και να μην είναι από την Πάτρα?Στο δικό μου τμήμα δεν πρέπει να υπήρχε ούτε ένας πατρινός που να έκανε διδακτορικό
-
Έχω φίλο που κάνει εκεί διδακτορικό στους Ηλεκτρολόγους Μηχ. και δεν είναι Πατρινός
-
Τα παιδια που ηταν στο εργαστηριο οταν εκανα διπλωματικη ως υπ. διδακτορες δεν ηταν απο την Πατρα...
-
Διδακτορικό έχει σημασία να κάνεις στο καλύτερο δυνατό εργαστήριο και καθηγητή (οσον αφορά ερευνητική παραγωγικότητα), στη περιοχή που σε ενδιαφέρει.
Μία καλή ένδειξη προφανώς είναι αν προσελκύει ξένους (μη Έλληνες) και απόφοιτους άλλων Ελληνικών ΑΕΙ.
Αλλά πιό βασικό όμως είναι να δεις, για τα τελευταία χρόνια, πόσες δημοσιεύσεις βγάζει και τι αναφορές (citations) παίρνουν, σε μια database που μπορουν να σου υποδείξουν (και να εχεις πρόσβαση) σε μια βιβλιοθήκη ΑΕΙ.
Κατι που γνωρίζω ειναι το ISI Web of Knowledge
apps.isiknowledge.com/ -
@D1FF , mjacob μακάρι να έχω εσφαλμένη εικόνα
-
Mετά απ όλα αυτά το να πω κι εγώ ότι γνωρίζω αρκετά άτομα μή πατρινούς που κάνουν PhD στην μπάτρα είναι μάλλον άχρηστο
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
@D1FF , mjacob μακάρι να έχω εσφαλμένη εικόναναι μακάρι
μή πτοείσαι όμως, συνέχισε με τις στατιστικές σου, περιμένουμε εναγωνίως κι άλλα -
Δεν έχει νόημα, μετά το ποστ σου έκλεισε το ζήτημα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν έχει νόημα, μετά το ποστ σου έκλεισε το ζήτηματώρα νομίζω είμαστε οκ
-
Εδω και 2 χρονια που σπουδαζω, ακουω κατα καιρους περι των προγραμματων προσομειωσης των συνδιασκεψεων του Οργανισμου Ηνωμενων Εθνων (γνωστα και ως MUN).. Πολλοι απο τους φιλους μου εχουν παει σε τετοιου ειδους προγραμματα και μου εχουν πει οτι οφελει στο βιογραφικο... Ισχυει αυτο?
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Εδω και 2 χρονια που σπουδαζω, ακουω κατα καιρους περι των προγραμματων προσομειωσης των συνδιασκεψεων του Οργανισμου Ηνωμενων Εθνων (γνωστα και ως MUN).. Πολλοι απο τους φιλους μου εχουν παει σε τετοιου ειδους προγραμματα και μου εχουν πει οτι οφελει στο βιογραφικο... Ισχυει αυτο?Ναι, γεμίζεις το βιογραφικό
Δεν έχω ιδία άποψη, αλλά πιστεύω ότι το καλό είναι οι γνωριμίες που κάνεις και ό,τι καινούριο μαθαίνεις, θα σου είναι χρήσιμο.
-
Γιατί να πας σε τέτοιο πρόγραμμα, το φόρουμ μια χαρά τον προσομοιώνει
-
Δεν του γεμιζει το βιογραφικο ομως...χεχε
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Εδω και 2 χρονια που σπουδαζω, ακουω κατα καιρους περι των προγραμματων προσομειωσης των συνδιασκεψεων του Οργανισμου Ηνωμενων Εθνων (γνωστα και ως MUN).. Πολλοι απο τους φιλους μου εχουν παει σε τετοιου ειδους προγραμματα και μου εχουν πει οτι οφελει στο βιογραφικο... Ισχυει αυτο?Έχω πάει σε ενα MUN.. Δεν το ήξερα αυτό.. Ένα certificate of participation σου δίνουν..
-
Μωρε μου ελεγε η παρεα μου να παω και γω αλλα ο τομεας που θελω να ακολουθησω (Αστικο Δικαιο) δεν εχει καμια σχεση με αυτο το προγραμμα (που απευθυνεται κυριως σ'αυτους που θα ασχοληθουν με τα διεθνη ζητηματα). Αν θα μπορουσε να με βοηθησει καπου θα ηταν στο να μιλαω με μεγαλυτερη ευκολια μπροστα σε πολυ κοσμο
-
Εννοείται ότι θα σε βοηθήσει να μιλάς με περισσότερη ευκολία μπροστά σε κόσμο.. Και θα σε βοηθήσει και στα αγγλικά σου..(Αν θυμάμαι καλά δίνεις τώρα σε δυο βδομάδες..? )
Άμα έχεις τον χρόνο και διάθεση (που αφού λες για παρέα θα έχεις) go for it.. Έστω και αν μην σε ενδιαφέρει το θέμα τόσο, π.χ όταν πήγα εγώ είχα πάρει ένα θέμα περί child soldiers κτλπ στο τέλος μπορώ να πω ότι κέρδισα κάτι σε γενικές γνώσεις..
Περί Σπουδών