-
και εγω απο προσωπικη εμπειρια σου μιλαω... ενταξει βρισκεις πιο φτηνα στο παρισι, αλλα δεν θα μπορεις να μεινεις... ειναι σαν να μενεις εδω σε δωμα στην πλατεια βαθης... μπορει να στο δωσουν και 140 ευρω... Το πας ποσοστιαια και οχι με καθαρους αριθμους...
Εδω δινεις το 1/3 του μισθου σε ενοικιο, και εκει τα 2/5 ξερω γω... (τυχαιο...) δεν ειναι τοσο τραγικη η διαφορα οσο νομιζουμε... (προσωπικη εμεπιρια) απλα εδω ειναι ακριβα αλλα καθημερινα πραγματα... καφες-φαι τετοια... εκει συμφωνω... στα ενοικια δεν ειμαστε πολυ ακριβοι... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
και εγω απο προσωπικη εμπειρια σου μιλαω... ενταξει βρισκεις πιο φτηνα στο παρισι, αλλα δεν θα μπορεις να μεινεις... ειναι σαν να μενεις εδω σε δωμα στην πλατεια βαθης... μπορει να στο δωσουν και 140 ευρω... Το πας ποσοστιαια και οχι με καθαρους αριθμους...Όχι ανέφερα ξεκάθαρα τη διαφορά του μισθού μου με αυτόν του αντίστοιχου γάλλου και είναι 2000 ευρώ , τώρα αν εδώ ένα σπίτι το βρίσκεις με 500 ευρώ εκεί ναι θα το βρεις με 800 αλλά η διαφορά στο μισθό είναι πολύ μεγαλύτερη. Αν δε αρχίσουμε να μιλάμε και για το κόστος ζωής (καθημερινά έξοδα κλπ), ποιότητα υπηρεσιών θ'αρχίσουμε να κλαίμε
Εν τέλει Συμφωνώ ότι τα ενοίκια στη χώρα μας είναι φτηνότερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το κόστος ζωής ενός έλληνα οικογενειάρχη ενοικιαστή με τον αντίστοιχο γάλλο...
-
Στην Αγγλία τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά. Γιαυτό είναι συνηθισμένο να συγκατοικούν ωστε να μοιράζονται τα έξοδα. Στην Ελλάδα δεν νομίζω να το κάνει κανείς αυτό.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στην Αγγλία τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά. Γιαυτό είναι συνηθισμένο να συγκατοικούν ωστε να μοιράζονται τα έξοδα. Στην Ελλάδα δεν νομίζω να το κάνει κανείς αυτό.Guess again!
και που'σαι ακόμα! -
Αντε ας γράψω κι εγώ την εμπειρία που είχα από το ΤΡΑΜ.
Μένω Π.Φάληρο και συνήθως πηγαίνω, παρκάρω στην Δάφνη και παίρνω μετρο. (περίπου 20 λεπτά μαζί με το παρκάρισμα)Χθες λοιπον πήγα γύρω στις 09.00 να πάρω το τραμ για να κατέβω Συγγρού και να συνεχίσω με το μετρό. Μετά από 2-3 λεπτά αναμονής ήρθε! Είχε πραγματικά πολύ κόσμο, πράγμα λογικό αφού ήταν μολις η 2η μέρα, το πρόβλημα όμως δεν ήταν μόνο ο κόσμος.
-
Μέσα δεν υπάρχουν παραάθυρα που ανοίγουν και έτυχε ο κλιματισμός να έχει χαλάσει και να βγάζει ζεστό αέρα. Το αποτέλεσμα ήταν χθες, που ήταν και σχετικά δροσερή μέρα, μέσα στο τραμ να γίνεται η κόλαση από ζέστη! Τα είδαμε όλα.
-
Οι χειρολαβές είναι λίγες και τοποθετημένες πολύ ψηλά. Εάν είσαι κοντός/ή δεν μπορείς να κρατηθείς από κάπου παρά μόνο από τον διπλανό σου.
-
Δεν υπάρχει σχεδιάγραμα με τις στάσεις. Εαν δεν ξέρεις την περιοχή την έβαψες! Φαντάζομαι όμως οτι καποια στιγμή θα βάλουν.
Εκτος από αυτά που προανέφερα, υπήρξε πρόβλημα τροφοδοσίας, έτσι το τραμ μας άφησε μετά από 20 λεπτά σε μία άσχετη στάση, για καλή μας τύχη κοντά στο μετρό του Νέου Κόσμου.
Αφού δεν μου έφταναν οι πρωινές περιπέτειες, είπα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία το μεσημέρι. Από το Μέγαρο Μουσικής λοιπον, πήρα το μετρό και κατέβηκα στο μετρό του Νέου Κόσμου, όπου και περίμενα το τραμ. Ξαναπερίμενα το τραμ. Και ξαναπερίμενα το τραμ! Μισή ώρα αργότερα το τραμ δεν είχε περάσει, ο κόσμος στη στάση είχε ξεπεράσει τους 100 και όταν άρχισα με καμια 30αριά άλλους να ψάχνω για ταξί σιγά μην έβρισκα. Οπότε ξαναμπήκα στο μετρό, ξαναέβγαλα εισητήριο αφού το προηγούμενο το είχα πετάξει και έφτασα στην Δάφνη. Οπου φυσικά πήρα ταξί και πήγα σπίτι μου. (σύνολο: 1.30 ώρα)
Οταν χρειάστηκε 2 ώρες αργότερα να ξαναανέβω εκτάκτως στην Μιχαλακοπούλου, στο ύψος του Μεγαρου, πήρα το αυτοκίνητό μου και ανέβηκα! Ούτε μετρό, ουτε τραμ, ούτε τίποτα! Και ήμουν και τυχερή γιατί παρκαρα μέσα σε 5 λεπτά!
Εαν πούμε παντως, ότι τα προβλήματα τοφοδοσίας θα λυθούν και ότι ο κόσμος θα λιγοστέψει, πιστεύω ότι το τραμ δεν θα βολέψει τους εργαζόμενους ή αυτούς που παίρνουν το αυτοκίνητό τους και παρκάρουν σε σταθμό μετρό. Γιατί εκτος των άλλων πάει και πολύ αργά!!!!
-
-
Απ'ό,τι κατάλαβα με την ταχύτητα που κινείται το τραμ μάλλον απευθύνεται σε παρόμοιο κοινό με τα τρόλεϊ, δηλαδή όσους δεν έχουν άλλη επιλογή (που για τη διαδρομή του τραμ μάλλον υπάρχει πάντα άλλη επιλογή) και τους αργόσχολους (πολλά τρόλεϊ είναι γεμάτα π.χ. με ηλικιωμένους που πάνε 'βόλτα'). Το κακό είναι ότι το tradeoff κόστους και επιβάρυνσης στο κυκλοφοριακό και την οδική ασφάλεια είναι πολύ εναντίον του και αυτό δεν βλέπω να αλλάζει μετά τους ολυμπιακούς.
-
όχι το τρολεϊ πήγαινε γρήγορα!!!!
α! κάτι που ξέχασα να πω!!! Ολοι χαιρόμαστε που το τραμ λειτουργεί 24 ώρες. Αυτό που δεν έχει σκεφτεί κανείς είναι ότι θα μπαίνουν όλοι τύφλα στο μεθύσι και θα ξερνάνε μέσα στο τραμ! Κατι όπως στο Λονδίνο και στα βραδυνά λεωφορεία έαν πραμα!!!!
Λετε να εφαρμόσουν αλκοτέστ σε αυτούς που περιμένουν στην στάση??
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Απ'ό,τι κατάλαβα με την ταχύτητα που κινείται το τραμ...την ποιά;;;
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
μπααα! απλά τις βραδυνες ωρες, με κάθε εισητηριο, θα δίνουν και κανα 2 σακουλες, οπως στα αεροπλάνα!!!!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
μπααα! απλά τις βραδυνες ωρες, με κάθε εισητηριο, θα δίνουν και κανα 2 σακουλες, οπως στα αεροπλάνα!!!!
Εάν δεν τα έχουν 'βγάλει' στις στάσεις...γιατί μέχρις στιγμής τα ωράρια μόνο στα χαρτιά τηρούνται...
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
α! κάτι που ξέχασα να πω!!! Ολοι χαιρόμαστε που το τραμ λειτουργεί 24 ώρες. Αυτό που δεν έχει σκεφτεί κανείς είναι ότι θα μπαίνουν όλοι τύφλα στο μεθύσι και θα ξερνάνε μέσα στο τραμ! Κατι όπως στο Λονδίνο και στα βραδυνά λεωφορεία έαν πραμα!!!!...και φυσικά να μην ξεχάσουμε και όλους τους κάφρους-κομπλεξικούς που θα γεμίσουν συνθήματα τους συρμούς, προσπαθώντας με κάποιο τρόπο ν'αποδείξουν ότι υπάρχουν κι αυτοί σ'αυτόν τον κόσμο...
-
Ακουσα σε ενα δελτιο ειδησεων χθες οτι στη Ζυριχη γινονται 1,7 ατυχηματα ανα ημερα με τραμ και στην Ολλανδια συμβαινουν πανω απο 1000 ατυχηματα το χρονο!!!!!!!!!
Αν κρινω απο τις προηγουμενες ημερες,τοτε η αναλογια μας ειναι 1 ατυχημα ανα ημερα λειτουργιας.. -
Εγώ μέχρι στιγμής έχω βρει ένα καλό και πολλά κακά απο το τραμ.
Καλό: Υπάρχει σχεδόν έξω απο την πόρτα μου στάση του τραμ (Μένω στην Παραλία του Π.Φαλήρου.) έτσι η αξία του σπιτιού μου ήταν που ήταν στα ύψη τώρα ανέβηκε ακόμα πιο πολύ!Κακό1: Η παραλία έγινε σαν τον κ*λο τους με τόσα καλώδια. Χάλασε όλη η ομορφιά που είχε.
Κακό2: Δεν υπάρχει καθόλου χώρος για παρκάρισμα στην παραλία!
Κακό3: Αυξάνει το μποτιλιάρισμα στην παραλιακή.
Κακό4: Πολλά ατυχήματα!!
Κακό5: Δεν εξυπηρετεί καθόλου!!! Τις διαδρομές που κανεί είναι ίδιες με τα λεωφορεία. Επίσης περνούν στην παραλιακή 3-4 γραμμές για Πειραιά και 2-3 για Αθήνα με πολύ μεγάλη συχνότητα δρομολογίων. Ποιός ο λόγος να πάρω το τράμ τότε που είναι και πιο ακριβό και πιο αργό και όχι το λεωφορείο; Ποιός ο λόγος ύπαρξης του τραμ στην τελική; (μάλλον η μπάζα και η μάσα μερικών κοιλαράδων.... ) -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ποιός ο λόγος να πάρω το τράμ τότε που είναι και πιο ακριβό και πιο αργό και όχι το λεωφορείο; Ποιός ο λόγος ύπαρξης του τραμ στην τελική;Πιο αθόρυβο, πιο καθαρό, πιο ασφαλές. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αντί να φτιάξουν γραμμές στο κέντρο που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τα παραπάνω, τις έφτιαξαν δίπλα σε δρόμους σχετικά γρήγορης κυκλοφορίας.
-
Ρε λέτε να είχε δίκιο ο Λιάπης και άλλοι στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο Μεταφορών που λένε (σε 'off the record' συζητήσεις) ότι ήταν περιττό το τραμ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πιο αθόρυβο....Που το είδες αυτό; Ξέρεις τι χαμός γίνεται οταν γίνεται κάποιο ατύχημα ή κάποιο απο τους συρμούς χαλάει;; Περιπολικά με σειρήνες, αυτοκίνητα να κορνάρουν, κίνηση, εκνευρισμός, κόσμος, ΦΑΣΑΡΙΑ!!!
έπρεπε να έβλεπες τι χαμός έγινε στην παραλιακή οταν ένας συρμός σταμάτησε για 5 λεπτά περίπου και ένας άλλος για 30 λεπτά στην μέση της Ποσειδώνος!! Εκεί να δεις χαμός!!! Τώρα αν γίνονται όλα τα παραπάνω σε τι με βοηθάει που δεν ακούγεται (οταν ο οδηγός δεν πατάει την κόρνα, κάτι που γίνεται πολύ σπάνια) η μηχανή του;πιο καθαρό....
Πιο καθαρό;; Οταν δημιουργεί απίστευτο μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα σύννεφο απο καυσαέρια έλα και δες πόσο 'καθαρό' είναι.
πιο ασφαλές.....
Ειδικά απο ασφάλεια άλλο πράγμα.... Με δύο ατυχήματα την ημέρα...
Άσε φίλε μου βρήκαμε τον μπελά μας στην παραλία με αυτό το έκτρωμα!
Ελπίζω οτι σε κανα δυο χρόνια να το ξηλώσουν τελείως ή τουλάχιστόν να φτιάξουν αλλού γραμμές που θα βοηθείσει πραγματικά τον κόσμο να πηγαίνει στην δουλειά του και οχι όπως τώρα που είναι το 'Λούνα Παρκ' των συνταξιούχων και των αργόσχολων.....
-
Και να σκεφθείς ότι η Βασούλα κι ο Κωστής (και οι δυο ιδίου χρώματος) μας λέγανε πως 'θα δώσει ανάσα στην πρωτεύουσα'...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Γιατι πρώτα υπηρχε?????
Εκτος και εννοεις αυτους που παρκαραν πανω στο πεζοδρομιο, και δημιουργουσαν μποτιλιαρισμα αναβοντας τα alarm και πηγαινοντας με πρωτη μεχρι να βρουν να παρκαρουν. -
Γιατι δεν εκαναν ανισοπεδες για το τραμ, ετσι ωστε να υπαρχει ασφαλεια για τα αυτοκινητα στους κεντρικους δρομους? Δεν το εχω δει απο κοντα, αλλα απο φωτος που ειδα, κοβει στην Αθηνα, καποιες κεντρικες αρτηριες. Δεν επρεπε να παρθουν πιο καλα μέτρα ασφαλείας?
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εγώ μέχρι στιγμής έχω βρει ένα καλό και πολλά κακά απο το τραμ.
Καλό: Υπάρχει σχεδόν έξω απο την πόρτα μου στάση του τραμ (Μένω στην Παραλία του Π.Φαλήρου.) έτσι η αξία του σπιτιού μου ήταν που ήταν στα ύψη τώρα ανέβηκε ακόμα πιο πολύ!Κακό1: Η παραλία έγινε σαν τον κ*λο τους με τόσα καλώδια. Χάλασε όλη η ομορφιά που είχε.
Κακό3: Αυξάνει το μποτιλιάρισμα στην παραλιακή.
Κακό4: Πολλά ατυχήματα!!
Κακό5: Δεν εξυπηρετεί καθόλου!!! Τις διαδρομές που κανεί είναι ίδιες με τα λεωφορεία. Επίσης περνούν στην παραλιακή 3-4 γραμμές για Πειραιά και 2-3 για Αθήνα με πολύ μεγάλη συχνότητα δρομολογίων. Ποιός ο λόγος να πάρω το τράμ τότε που είναι και πιο ακριβό και πιο αργό και όχι το λεωφορείο; Ποιός ο λόγος ύπαρξης του τραμ στην τελική; (μάλλον η μπάζα και η μάσα μερικών κοιλαράδων.... )Καλό 1: μείωσε σημαντικά την κίνηση έξω από το σπίτι μου στο Π.Φάληρο, γιατί οι παράπλευροι δρομοι ουσιαστικα έχουν κλείσει κι εχουν ακόμα μπάζα. Παρόλο που με 'βόλεψε' είμαι εναντίον
Κακό 1: κάποτε έβλεπα φοίνικες, τώρα είναι καπου ανάμεσα στα καλώδια, στις κεραίες και στις κολόνες
Κακό 2: τις κυριακές παρκάρουν στη δεξιά λωρίδα Πριν ήταν 3 λωρίδες + 1 αποκλειστικά για παρκάρισμα και στάσεις λεωφορείων
Κακό 3: Αφού τώρα με το τραμ θα παρατήσουμε τα αυτοκίνητα, γιατί αυξήθηκε η κίνηση;
Κακό 4: ευτυχώς κανένα θανατηφόρο. Αν και σάβατο βράδυ έξω από το αμαξοστάσιο όλα είναι πιθανα
Κακό 5:Εντελώς συμπτωματικά το 90% των υπαλλήλων της ΤΡΑΜ ΑΕ κατάγονται ή ψηφίζουν στην Αιτωλοαικαρνανία. Εντελώς συμπτωματικά είναι η εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργου Βερελή
Επικίνδυνες στροφές - αναστροφές πάνω στις γραμμές του Τραμ