Αντε ας γράψω κι εγώ την εμπειρία που είχα από το ΤΡΑΜ.
Μένω Π.Φάληρο και συνήθως πηγαίνω, παρκάρω στην Δάφνη και παίρνω μετρο. (περίπου 20 λεπτά μαζί με το παρκάρισμα)
Χθες λοιπον πήγα γύρω στις 09.00 να πάρω το τραμ για να κατέβω Συγγρού και να συνεχίσω με το μετρό. Μετά από 2-3 λεπτά αναμονής ήρθε! Είχε πραγματικά πολύ κόσμο, πράγμα λογικό αφού ήταν μολις η 2η μέρα, το πρόβλημα όμως δεν ήταν μόνο ο κόσμος.
-
Μέσα δεν υπάρχουν παραάθυρα που ανοίγουν και έτυχε ο κλιματισμός να έχει χαλάσει και να βγάζει ζεστό αέρα. Το αποτέλεσμα ήταν χθες, που ήταν και σχετικά δροσερή μέρα, μέσα στο τραμ να γίνεται η κόλαση από ζέστη! Τα είδαμε όλα.
-
Οι χειρολαβές είναι λίγες και τοποθετημένες πολύ ψηλά. Εάν είσαι κοντός/ή δεν μπορείς να κρατηθείς από κάπου παρά μόνο από τον διπλανό σου.
-
Δεν υπάρχει σχεδιάγραμα με τις στάσεις. Εαν δεν ξέρεις την περιοχή την έβαψες! Φαντάζομαι όμως οτι καποια στιγμή θα βάλουν.
Εκτος από αυτά που προανέφερα, υπήρξε πρόβλημα τροφοδοσίας, έτσι το τραμ μας άφησε μετά από 20 λεπτά σε μία άσχετη στάση, για καλή μας τύχη κοντά στο μετρό του Νέου Κόσμου.
Αφού δεν μου έφταναν οι πρωινές περιπέτειες, είπα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία το μεσημέρι. Από το Μέγαρο Μουσικής λοιπον, πήρα το μετρό και κατέβηκα στο μετρό του Νέου Κόσμου, όπου και περίμενα το τραμ. Ξαναπερίμενα το τραμ. Και ξαναπερίμενα το τραμ! Μισή ώρα αργότερα το τραμ δεν είχε περάσει, ο κόσμος στη στάση είχε ξεπεράσει τους 100 και όταν άρχισα με καμια 30αριά άλλους να ψάχνω για ταξί σιγά μην έβρισκα. Οπότε ξαναμπήκα στο μετρό, ξαναέβγαλα εισητήριο αφού το προηγούμενο το είχα πετάξει και έφτασα στην Δάφνη. Οπου φυσικά πήρα ταξί και πήγα σπίτι μου. (σύνολο: 1.30 ώρα)
Οταν χρειάστηκε 2 ώρες αργότερα να ξαναανέβω εκτάκτως στην Μιχαλακοπούλου, στο ύψος του Μεγαρου, πήρα το αυτοκίνητό μου και ανέβηκα! Ούτε μετρό, ουτε τραμ, ούτε τίποτα! Και ήμουν και τυχερή γιατί παρκαρα μέσα σε 5 λεπτά!
Εαν πούμε παντως, ότι τα προβλήματα τοφοδοσίας θα λυθούν και ότι ο κόσμος θα λιγοστέψει, πιστεύω ότι το τραμ δεν θα βολέψει τους εργαζόμενους ή αυτούς που παίρνουν το αυτοκίνητό τους και παρκάρουν σε σταθμό μετρό. Γιατί εκτος των άλλων πάει και πολύ αργά!!!!