-
σε λιγο καιρο θα βαλω και πορτα με τζαμακι για να μην εχω απωλειες και να ειναι ακομα πιο οικονομικο και πιο κυριλε
να φανταστεις οτι για μην κρυωσω με πετρελαιο ηθελα περιπου 1200-1600 λιτρα αναλογως τα κρυα ετσι? και οχι 24/7 ανοικτο γιατι ετσουζε...
τωρα αντε να θελω 3-4 κυβικα στον πιο βαρυ χειμωνα βαλε 5 για να υπερβαλεις και χρηση 24/7 δηλαδη περιπου 500 ευρω την στιγμη που για πετρ θα ηθελα κοντα 2000 ευρω...
και παιρνει καμποση βελτιωση...
-
Μιά σοβαρή ενεργειακή αερόθερμη εστία, τα 100 μετρα τα έχει για πλάκα χωρίς να χρειάζεται αεραγωγούς στα μακρυνά δωμάτια, εφόσον μιλάμε για σωστή μόνωση και θα έκαιγε 30 κιλά ξύλα για 15 ώρες χρήση, με μόνη παραχώρηση ότι το σαλόνι θα έχει 2-3 βαθμούς πάνω από τα δωματια, πχ 24-25 με 21-22 στα δωμάτια. Δράμι πετρέλαιο και 3-4 τόνους ξύλο για αθηναϊκό χειμώνα...
-
Χλωμό το βλέπω να πάει ο θερμός αέρας μακρυά χωρίς αεραγωγούς. Βέβαια η τοποθέτηση του τζακιού και η διαρύθμιση του χώρου παίζουν βαρύνοντα ρόλο. Τεσπά, το ΄'υδροτζάκι' έχει το πλεονέκτημα της ομοιόμορφης σχετικά κατανομής της θέρμανσης σε όλους του χώρους.
Τελευταία ερώτηση, σε ποια περιοχή και με τι εξωτερικές θερμοκρασίες δουλεύει? -
Μπροστά στο τζάκι έχω 25, στα 10 μέτρα μακρυά, στην κουζίνα, έχω 23. Δεν θα το κάνει σε 1 ώρα, θα το κάνει σε 2-3, αλλά σε σπίτι με μόνιμη θέρμανση, που καίει όλη μέρα, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το υδροτζάκι μιά χαρά είναι, αλλά καίει λίγο παραπάνω, ζορίζεται αν τα ξύλα δεν είναι αρκετά ξερά και μπορεί να σου κάνει το σαλόνι πισίνα κάνα βράδυ. Προτιμώ ξυλολέβητα με τα μισά λεφτά...
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
Για να έχουμε πληρέστερη εικόνα :
Τι διάμετρο έχει ο 1τουμποσωλήνας, και τι ο 2χαλκοσωλήνας? Πόσα3 σώματα εξυπηρετεί, και πόσα τετραγωνικά 4σπίτι? Ο κυκλοφορητής είναι αυτός του καυστήρα5, ή επιπρόσθετος?- 1 ιντσα
- 28μμ
- 7 περιπου 18.000 θερμιδες
- 110
- του καυστηρα γιατι ειχα την τυχη να ειναι ο καυστηρας ακριβως πισω στην πλατη του τζακιου
Να ξέρεις ότι όταν το σίδερο ακουμπάει σε χαλκό, σκουριάζει (το σίδερο).
Βάλε οπωσδήποτε στην εγκατάσταση μαγνήσιο. Το μικρό κάνει 30 ευρώ.Χωρίς να δουλεύει το πετρέλαιο, τα σώματα ζεσταίνονται ικανοποιητικά;
-
Τι είναι το υδροτζάκι;
-
Μέσα είσαι Leon
Έχω βάλει στην επιστροφή ανοδιο ...για την ηλεκτρολυση
Όπως πολύ σωστά είπες
Απλά ξέχασα να το αναφέρω
Και είναι πολύ φθηνό 18 ευρώ -
@ Leonp
Μεφωτια ρελαντί είναι στους 42_45
Ρελαντί λέω περίπου 15 κιλά οξιάς για 12 ώρες
Και στο σπίτι 21 περίπου με 6_8 βαθμούς έξω
Αν το γκαζωσεις δηλαδή βάλεις και κάμποσο πεύκο με ελιά για να κρατησει
Τότε γίνεται κόλαση
Κάπου στη μέση είναι η χρυσή τομή
Το δουλεύω κλειστό κύκλωμα. Στο 1.5 bar και ζεσταίνει και τα νερά στον τριπλής ενέργειας ηλιακό.. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Μπροστά στο τζάκι έχω 25, στα 10 μέτρα μακρυά, στην κουζίνα, έχω 23. Δεν θα το κάνει σε 1 ώρα, θα το κάνει σε 2-3, αλλά σε σπίτι με μόνιμη θέρμανση, που καίει όλη μέρα, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το υδροτζάκι μιά χαρά είναι, αλλά καίει λίγο παραπάνω, ζορίζεται αν τα ξύλα δεν είναι αρκετά ξερά και μπορεί να σου κάνει το σαλόνι πισίνα κάνα βράδυ. Προτιμώ ξυλολέβητα με τα μισά λεφτά...γιατι πισινα ?
εχεις την εντυπωση πως αν σπασει η σερπ θα γινει εκρηξη? και θα γεμισει ο τοπος νερα ?
θα αρχισει να ιδρωνει στο σημειο που χανει και μετα θα εχει σταθερη ροη που δεν θα προλαβενει καν να φαινεται γιατι θα στεγνωνει απο θερμοκρασια οταν θα ειναι σβηστο θα φανει.
ξυλολεβητας= πρεπει να βγαινεις εξω ......
ξυλολεβητας=μισος χαβαλες απο το τζακι..το καλυτερο ειναι ενεργειακο υδροτζακι(απο εργοστασιου κατασκευη με οργανα και τα σχετικα =περιπου 3500 ευρω με το κλειδι στο χερι) ...καλοριφερ και παλι καλοριφερ και ζεστα νερα για μπανιο φουλ
γνωμη μου
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
Το δουλεύω κλειστό κύκλωμα. Στο 1.5 bar και ζεσταίνει και τα νερά στον τριπλής ενέργειας ηλιακό..Με κλειστό κύκλωμα εγώ έχω UPS σε όλο το σύστημα για να μη σταματήσει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος καθώς και βαλβίδα συνδεδεμένη με την ύδρευση που ψύχει τον λέβητα αν η θερμοκρασία υπερβεί τους 97 βαθμούς.
Χωρίς αυτά είναι προτιμότερο το ανοικτό κύκλωμα.
Κάποια στιγμή θα βγάλω φωτογραφίες την εγκατάσταση.
-
Αν και έχω βάλει ups σε δοκιμή που έκανα με διακόπτη ρεύματος και χωρίς το ups λειτουργεί η εκτονοτικη βαλβίδα ασφαλεστατα μόλις φτάσει 92 ανοίγει και το κύκλωμα πληρώνεται με κρύο νερό και ουτοκαθεξης .
Με την σερπατινα που έχω ραψει και δοκιμάσει στα 9 bar πίστεψε με δεν πρόκειται να σπάσει
Στο κύκλωμα υπάρχουν 3 εκτονωτικες βαλβίδες .μια πίεσης +θερμοκρασίας και δύο απλές πιέσεως στα 3 bar
Επίσης να ξέρετε ότι ότι το μεγάλο δοχείο διαστολής βοηθάει απίστευτα το κύκλωμα. Τουδίνει μεγάλες ανοχές και πολύ μεγάλο χρόνο αντίδρασης σε περίπτωση που όλα πάνε στραβά -
Φέρνω το θέμα πάνω και καλο χειμώνα.
Στην πολυκατοικία των γονιών μου στην ΓΣ άρχισαν τα προεόρτια και μάλλον πανε για καλοριφέρ 4ωρες κάθε βράδυ και subject κάτι αν η θερμοκρασία πέσει κάτω απο 10 βαθμούς.
Τους έκανα μια συζήτηση και είπαμε να κοιτάξουμε για 2 θερμοσυσωρευτες.
Παρατηρώ ότι οι γερμανικές εταιρείες προτείνουν καλές λύσεις με το ανάλογο φυσικά τίμημα.
Έχει εμπειρία κάποιος απο εδώ? τι να προσέξω ιδιαίτερα? -
Γιατί θέλεις θερμοσυσσωρευτές και όχι aircondition?
-
Νοίκιασα ένα διαμέρισμα για την κόρη μου, φοιτήτρια στην Κρήτη. Η κεντρική θέρμανση δεν πρόκειται να λειτουργήσει, για τους γνωστούς λόγους... Τη θέρμανση στον κυρίως χώρο (περίπου 22 τμ) θα αναλάβει ένα κλιματιστικό που έχει ξεμείνει από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, μάρκα KENDO μοντέλο KMEA-718i, μάλλον 18.000 btu. Δείχνει σύγχρονο και σε καλή κατάσταση, βρήκα όμως το καρτελάκι του με τα στοιχεία απόδοσης:
Κατηγορία C - Ετήσια ενεργειακή κατανάλωση σε λειτουργία ψύξης 885 kWh - Ψυκτική ισχύς 4,98 kW - Λόγος ενεργειακής αποδοτικότητας** 2,81** - Θερμική ισχύς 5,72 (kW) - **Αποδοτικότητα θέρμανσης C **Το θέμα λοιπόν είναι αν θα κρατήσω ένα κλιματιστικό με τόσο χαμηλή απόδοση ή αν αξίζει να βάλω ένα καινούργιο με απόδοσο Α+ όπως για παράδειγμα αυτό: http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/119302-hitachi-rase14hag
Το υπάρχον κλιματιστικό δεν λέει τον δείκτη scop αλλά με βάση τον πίνακα στη σελ 2 εδώ: http://www.hitachi.gr/products/personal/pdf/rac_catalogue_2013.pdf λογικά θα έχει δείκτη scop 2,8 - 3,1 ενώ το καινούργιο θα έχει 4,3 (ή 5,2 στη θερμή ζώνη). Επομένως θα κάνει οικονομία 30% έως 40% στη θέρμανση.Τι σημαίνει όμως αυτή η οικονομία σε χρήμα; Στα χαρακτηριστικά του 'καινούργιου' κλιματιστικού γράφει:
Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw: ... 416kWh/έτος (θέρμανση, θερμή ζώνη).
Δηλαδή με το κόστος κιλοβατώρας στα 10 λεπτά περίπου έχουμε 416 Χ 0,1 = 42 ευρώ το χρόνο
Έίναι δυνατόν να είναι μόνο τόσο; Σίγουρα κάπου τα έχω μπερδέψει...
Ξέρει κανείς το πραγματικό ετήσιο κόστος χρήσης κλιματιστικού για θέρμανση ενός ανάλογου χώρου (22 τμ);
Για να μπορέσω κι εγώ να υπολογίσω αν συμφέρει τελικά η αναβάθμιση ή να το αφήσω όπως είναι. -
Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό topic, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για λέβητα αερίου.
Σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε, και μας έχουν προτείνει τις παρακάτω εταιρείες:
Chaffoteaux (4 διαφορετικά μοντέλα, από πολύ φτηνά μέχρι πολύ ακριβά)
Baxi
ViessmannΔιάβασα πως η Viessmann, θεωρείτε από τις κορυφαίες του χώρου, μας είπαν όμως πως δεν πολύ δουλεύονται και πως βρίσκεις πιο δύσκολα ανταλλακτικά. Μας πρότειναν, ως καλύτερη λύση κάποιο από τα μοντέλα μεσαίου κόστους (πιο ακριβά από τον Viessmann) της Chaffoteaux.
Καθώς δεν έχω καμιά σχέση με τον χώρο, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στην επιλογή;
-
Άκουσα κάτι και μου φάνηκε παράξενο, ή μάλλον ύποπτο..
Φοιτητής στο Καρπενήσι (Καρπενήσι για όσους δεν ξέρουν σημαίνει...) ξοδεύει 600 ευρώ το μήνα για θέρμανση με πετρέλαιο...
1,7 λίτρα πετρέλαιο (πήγε κι ο πατέρας του εκεί και το μέτρησε) καίει την ώρα...: 1,7*1,40€=2,38€ την ώρα!
Αν το δουλέψει για 9 ώρες τη μέρα...9χ2,38€=21.42€. Επί 30 ημέρες...=642.6€ .
Σας φαίνονται λογικά τα παραπάνω ποσά;
Δηλαδή στο Νοβοσιμπίρσκ...πόσα χαλάνε για θέρμανση; Κάνα δεκάλιτρο την ώρα;Υπόψιν, έχει πολύ καλή μόνωση, όπως πιστεύω και όλα τα σπίτια που είναι σε τόσο κρύα μέρη.
-
Στη σεζόν των 150 ημερών θα κάψει όσο καίω εγώ στην Αθήνα για να ζεστάνω τρία οροφοδιαμερίσματα των 110τ.μ. έκαστο. Αν και δεν γνωρίζω το μέγεθος του σπιτιού, το νούμερο είναι αρχικώς εξωπραγματικό.
-
Ένα μικρό φοιτητικό σπίτι, άντε να 'ναι 40τ.μ (πρέπει να 'ναι πιο μικρό, αλλά ας πούμε 40, δεν θυμάμαι πόσο είπε).
Διπλοκατοικία. Αυτός και η σπιτονοικοκυρά. Απ' ότι μου 'πε, αποκλείει την περίπτωση να κλέβει η σπιτονοικοκυρά.
Επαναλαμβάνω, με πολύ καλή μόνωση. -
Nα το τσεκάρει επιτόπου με κάποιον ή κάποιους που γνωρίζουν καλά τα της θέρμανσης.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ένα μικρό φοιτητικό σπίτι, άντε να 'ναι 40τ.μ (πρέπει να 'ναι πιο μικρό, αλλά ας πούμε 40, δεν θυμάμαι πόσο είπε).
Διπλοκατοικία. Αυτός και η σπιτονοικοκυρά. Απ' ότι μου 'πε, αποκλείει την περίπτωση να κλέβει η σπιτονοικοκυρά.
Επαναλαμβάνω, με πολύ καλή μόνωση.Αν θέλει να έχει 25C μέσα στο σπίτι όντως τόσα θα κάψει... Πρέπει να μάθει στους 17C άντε 19C και βέβαια να βρει καμιά κοπέλα να περνάνε χρόνο μαζί!
Μία λύση είναι να βάλει νυχτερινό ρεύμα με ηλεκτρικά σώματα λαδιού και ένα αερόθερμο για το μπάνιο και να μην έχει την απαίτηση να ζεσταίνει πάντα όλο το σπίτι αλλά μόνο το δωμάτιο που βρίσκεται απομονώνοντας το υπόλοιπο σπίτι.
Θα τα ανάβει όλα στο φουλ 3-5 το μεσημέρι (αν τα θυμάμαι σωστά) με κόστος 50λ/λίτρο ισοδύναμο πετρελαίου και μετά θα έχει ένα σώμα λαδιού αναμμένο στο δωμάτιο που θα βρίσκεται. Τέλος θα φροντίσει να παρακολουθεί και τον πίνακα ώστε να μην ξεπεράσει τις 1600kw/h (αν τα θυμάμαι καλά) όπου αυξάνεται η ΔΕΗ και το κόστος γίνεται παρόμοιο με το πετρέλαιο.Εγώ αυτό έκανα το 2ο χειμώνα που πέρασα στο Καρπενήσι και επιτέλους ζεστάθηκα ρίχνοντας και το κόστος μου στο μισό! Ειδικά το βράδυ που προηγουμένως έκλεινα τη θέρμανση άφηνα το ηλεκτρικό καλοριφέρ αναμμένο δίπλα μου συνέχεια. Με κλιματιστικό το κόστος θα ήταν ακόμη χαμηλότερο.
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Η DIESEL?