-
monroe και kyb αυτα ειναι ποιο μαλακα απο τα εργοστασιακα του sporting αλλα θα εχουν καλυτερη ανεση.εγω θα προτεινα koni special και σε ποιο φτηνο koni str.t.εγω φοραω τα bilstein κιτρινα b6 στο ιδιο πουντο αλλα ειναι αρκετα σκληρα στη πολη στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.αλλα σε εθνικη και σε δρομους με στροφες ειναι πολυ καλα ευχαριστεσαι οδηγηση.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
monroe και kyb αυτα ειναι ποιο μαλακα απο τα εργοστασιακα του sporting αλλα θα εχουν καλυτερη ανεση.εγω θα προτεινα koni special και σε ποιο φτηνο koni str.t.εγω φοραω τα bilstein κιτρινα b6 στο ιδιο πουντο αλλα ειναι αρκετα σκληρα στη πολη στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.αλλα σε εθνικη και σε δρομους με στροφες ειναι πολυ καλα ευχαριστεσαι οδηγηση.Ευχαριστώ panos3. Θα τα ψάξω. Αφού έχεις ασχοληθεί με το θέμα ανάρτηση πές μου την γνώμη σου κατά πόσο πρέπει να προχωρήσω και σε αλλαγή ελατηρίων.Με 300.000 σχεδόν χιλιόμετρα δεν θα έπρεπε; Το πιο ωραίο: λέω μια μέρα δεν ρωτάω για συνεμπλόκ μπροστά; τόσα χιλιόμετρα θα την έχουν την φθορά τους. Και μου είπαν δεν αλλάζουν αλλα βάζεις καινούριο ψαλίδι. Του έχω πιεί το αίμα το μπλε sporting είναι λίγο γιαγιά αλλά με έχει καταεξυπηρετήσει και θέλω να ανταποδώσω.
-
αν δεν το φορτωνεις μπορει να κρατησουν οσο και το αυτοκινητο.μπορεις να μετρησεις την αποσταση απο το εδαφος σε σχεση με το εργοστασιακο και αν ειναι ποιο κατω απο το εργοστασιακο υψος τα αλλαζεις.ομως λες οτι ειναι σπασμενα μπροστινα αμορτισερ σε αυτην τη περιπτωση δεν ξερω αν ισχυει αυτο που λεω.
ψαλιδια μπορεις να βαλεις trw,moog,vema.αλλαζουν τα συνεμπλοκ αλλα ποιος θα κατσει να στα κανει?
http://www.mister-auto.gr/el/timoni-ana ... _g273.html
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
αν δεν το φορτωνεις μπορει να κρατησουν οσο και το αυτοκινητο.μπορεις να μετρησεις την αποσταση απο το εδαφος σε σχεση με το εργοστασιακο και αν ειναι ποιο κατω απο το εργοστασιακο υψος τα αλλαζεις.ομως λες οτι ειναι σπασμενα μπροστινα αμορτισερ σε αυτην τη περιπτωση δεν ξερω αν ισχυει αυτο που λεω.ψαλιδια μπορεις να βαλεις trw,moog,vema.αλλαζουν τα συνεμπλοκ αλλα ποιος θα κατσει να στα κανει?
http://www.mister-auto.gr/el/timoni-anartese-tr-khon/fiat-punto-188-1-4-95bhp_v17779_g273.html
Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια. Τα γνήσια τα ψαλίδια στην αντιπροσωπεία 150 και τα 2 προσφορά. Εχουν ένα μικρό μείον αυτά που μου έδειξες. Πολύ καλή τιμή ομως ειναι όλα για όχημα με βασικό σασί όχι για το δικό μας το sporting.Σίγουρα έχουμε πιο σκληρά συνεμπλόκ λόγω πιο σκληρής αναρτησης.
-
ιδια ψαλιδια φορανε και συνεμπλοκ.αλλα ομως αμορτισερ και ελατηρια.τα moog ειναι καλυτερα απο τα εργοστασιακα οπως και τα lemfoder.
-
Opel Astra GT 1.4i 1993, εχει φτασει αισιως τα 430.000 χλμ.
Ο κινητηρας δεν μασαει μια, δεν καιει λαδια, τιποτα. Ουτε εχει βγαλει και ποτε ζημια.
Τα μονα που αρχιζουν και χαλανε ειναι τα ηλεκτρολογικα, τα οποια τα φτιαχνουμε.
-
Μερσεντες w202 c180 μοντ 93 εχει 370.000 χιλιομετρα δν καιει καθολου λαδι.Απο τα 250.000 χιλιομετρα εχει υγραεριο.Πιανει κανονικα την τελικη του κτλ. αφου αλλωστε αυτοι οι κινητηρες παραδιδουν πνευμα κοντα στις 550.000+ σπαζοντας τα ελατηρια πιστονιου.Εχει ανοιχτει μονο μια φορα για φλαντζα κεφαλης στα 180.000 χιλιομετρα(το κλασικο ελατωμα της μερσεντες οπου ολοι οι κινητηρες τοτε θελουν φλαντζα).Επισης επειδη τοτε ο πανεξυπνος μηχανικο εβαλε ιμιτασιον τσιμουχακια βαλβιδων(για να κερδισει 5-10 ευρω)το αυτοκινητο εκαιγε λαδια σαν διχρονο γι αυτο και ανοιχτηκε καπακι εκκεντροφορων για αλλαγη τσιμουχων.εκτοτε απλα ενας αψογος κινητηρας που ειναι σαν να μην εχει δουλευτει.
-
Sorry αλλα φλαντζα κεφαλης ειναι σοβαρότατη βλαβη και μονο αξιοπιστο δεν λες ενα μοτερ που παρεδωσε πνευμα πριν τα 200.000 χλμ!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
accent 2003 200.000χλμ γενικα αξιοπιστο αυτοκινητο.κεραια ιμομπιλαιζερ,φιλτρο ανθρακα αναθυμιασεων(νομιζω ετσι το ελεγαν και ειναι κοντα στο ρεζερβουαρ)καλυφτηκαν απο την 5ετη εγγυηση.απο τα 120.000χλμ εχει αρχισει και τσιμπαει λαδια 1500μλ ανα 7500χλ.1 φορα μπουζοκαλωδια,ηλεκτρικη κεραια παρεδωσε πνευμα και το φωτιστικο στο πορτ παγκαζ κοπηκε καπου η γειωση,ενα ψυγειο,απο εκει και υστερα μονο κατι λαμπες εχουν καει.επισης εχει αρχισει να κανει θορυβο ο γρυλος του παραθυρου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Sorry αλλα φλαντζα κεφαλης ειναι σοβαρότατη βλαβη και μονο αξιοπιστο δεν λες ενα μοτερ που παρεδωσε πνευμα πριν τα 200.000 χλμ!
Sent from my Neo V using Tapatalk.Εσυ δλδ θεωρεις παραδοση πνευματος του μοτερ τη φλατζα? οχι οτι ειναι μικρη ζημια βεβαια. Εκτος αυτου για 370.000km δε του βγηκε και αναξιοπιστο το αμαξι,καθε αλλο...
-
Φλάντζα συνεπάγεται ακινητοποίηση και άνοιγμα καπακιού μοτέρ. Πιο μεγάλη μηχανική βλάβη από αυτήν είναι μόνο αν πάρεις τις βαλβίδες ή την μπιέλα στην μασχάλη...
-
Καλα ντε δεν εμεινε στον δρομο το αυτοκινητο.οι πρωτες φλαντζες που τοποθετηθηκαν στους Μ111.920 ηταν προβληματικες(οι επομενες ηταν ανθεκτικες) και το αυτοκινητο δν ακινοποιουνταν απο την φλαντζα απλα λερωνε την πισω μερια του μοτερ.Κινδυνος για την λειτουργια του δν υπηρχε(μιξη λαδιου-νερου).Α και μετρηση συμπιεσης στα 320.000 ηταν αψογη σαν να ειναι ο κινητηρας του κουτιου.
-
Εγω παντως το εσπασα πριν λιγες μερες. Χλμ 85.500. Mazda Rx8 cosmo
Tωρα ή πουλημα οπως ειναι και επιστροφη σε κανα mx5 ή ακινητοποιηση και φτιαξιμο οταν μαζευτουν τα φραγκα. Πιθανοτερο σεναριο το πρωτο -
Υποτιθεται οτι την περιπτωση αλλαγης μοτερ λογω και της πολυ χαμηλης τιμης αγορας το χες υπολογισει γενικως αλλα και οικονομικα.. Δε καταλαβαινω δλδ γιατι θες να το πουλησεις, 4 μηνες το χεις..
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Εγω παντως το εσπασα πριν λιγες μερες. Χλμ 85.500. Mazda Rx8 cosmo
Tωρα ή πουλημα οπως ειναι και επιστροφη σε κανα mx5 ή ακινητοποιηση και φτιαξιμο οταν μαζευτουν τα φραγκα. Πιθανοτερο σεναριο το πρωτοΑπο τί έσπασε? Τί ζημιά έχει?
-
Aνεβαζει νερα στα λαδια λογω ρηγματος. Κοστος περιπου 2 χιλιαρικα...τα οποια στην παρουσα φαση δεν υπαρχουν. Το πιεσα κι γω παρα πολυ βεβαια εκεινη τη μερα
Απλα δεν περιμενα το καμπουμ τοσο συντομα. Δεν υπηρξε το παραμικρο συμπτωμα. Το αμαξι πηγαινε πολυ καλα.Πιστευα οτι θα κραταγε αρκετο καιρο ακομα λογω και της δικης μου καλης συντηρησης με καλα λαδια, σχεδον καθημερινο ελεγχο των υγρων, παντα ζεσταμα-κρυωμα πριν και μετα κλπ -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Aνεβαζει νερα στα λαδια λογω ρηγματος. Κοστος περιπου 2 χιλιαρικα...τα οποια στην παρουσα φαση δεν υπαρχουν. Το πιεσα κι γω παρα πολυ βεβαια εκεινη τη μερα
Απλα δεν περιμενα το καμπουμ τοσο συντομα. Δεν υπηρξε το παραμικρο συμπτωμα. Το αμαξι πηγαινε πολυ καλα.Πιστευα οτι θα κραταγε αρκετο καιρο ακομα λογω και της δικης μου καλης συντηρησης με καλα λαδια, σχεδον καθημερινο ελεγχο των υγρων, παντα ζεσταμα-κρυωμα πριν και μετα κλπΤί εννοείς 'καλά' λάδια?
(όλα τα μοτέρ, και ειδικά ευαίσθητα όπως των RX8 θέλουν τα σωστά τους λάδια)
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Απλα δεν περιμενα το καμπουμ τοσο συντομα. Δεν υπηρξε το παραμικρο συμπτωμα. Το αμαξι πηγαινε πολυ καλα.Πιστευα οτι θα κραταγε αρκετο καιρο ακομα λογω και της δικης μου καλης συντηρησης με καλα λαδια, σχεδον καθημερινο ελεγχο των υγρων, παντα ζεσταμα-κρυωμα πριν και μετα κλπΚρίμα! Και το κακό είναι ότι έμεινες χωρίς αμάξι τώρα.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Απλα δεν περιμενα το καμπουμ τοσο συντομα. Δεν υπηρξε το παραμικρο συμπτωμα. Το αμαξι πηγαινε πολυ καλα.Πιστευα οτι θα κραταγε αρκετο καιρο ακομα λογω και της δικης μου καλης συντηρησης με καλα λαδια, σχεδον καθημερινο ελεγχο των υγρων, παντα ζεσταμα-κρυωμα πριν και μετα κλπΤί εννοείς 'καλά' λάδια?
(όλα τα μοτέρ, και ειδικά ευαίσθητα όπως των RX8 θέλουν τα σωστά τους λάδια)
Αυτο εννοω, λάδια καταλληλα για ροταρυ, οχι οποιαδηποτε >
Κρίμα! Και το κακό είναι ότι έμεινες χωρίς αμάξι τώρα.
Ακριβως !! Αυτο ειναι το χειροτερο τωρα
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Απλα δεν περιμενα το καμπουμ τοσο συντομα. Δεν υπηρξε το παραμικρο συμπτωμα. Το αμαξι πηγαινε πολυ καλα.Πιστευα οτι θα κραταγε αρκετο καιρο ακομα λογω και της δικης μου καλης συντηρησης με καλα λαδια, σχεδον καθημερινο ελεγχο των υγρων, παντα ζεσταμα-κρυωμα πριν και μετα κλπΓια πούλημα καλύτερα να μην το δώσεις γιατί πόσο θα πιάσει; Παρέδωσε πινακίδες, μάζεψε χρήματα και όταν το φτιάξεις θα ξέρεις πως έχεις ένα μοτέρ στην πένα. Αρκεί να ξέρει και ο μάστορας που θα το πας να κάνει σωστά τη δουλειά του.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;