-
Καθηγητης μου στη σχολη..τρελαμενος pugιτης..
Peugeot 407 2.2, μολις περασε τις 200.000km σχεδον ολα ανοιχτα-καλα χιλιομετρα. Καμια εκτακτη βλαβη περαν προκαθορισμενων service αλλαγες λαδιων κτλπ. -
160 αναφορές μέχρι τώρα στο παρόν topic μαζί με αναφορές από το topic το πιο αξιοπιστο αυτοκινητο που ειχατε ποτε
Ολες τις αναφορές μαζί μπορείτε να τις βρείτε στο σύνδεσμο
-
2 παρατηρησεις το νο.16 δεν εχει πανω απο 200.000km και το νο.44 ειναι μαλλον 'πορτοκαλι'...
Στο νο.25 μιας και ειναι δικη μου αναφορα προσθεσε ως προβληματα ενα αλλαγμενο μοτερακι ρελαντι και ενα αλλαγμενο δυναμο μαζι με συμπληρωμα φρεον στο aircondition ενω τα χιλιομετρα ειναι 245.000 πλεον με την αλλαγη στο μοτερ σωστα στις 235.000.Πριν απο 15 μερες ειχα την τυχη να συνοδηγησω μια σπανιοτατη εργοστασιακη citroen zx 2.0 16v 155 '93 με 203.000km η οποια εχει αποδειχθει αστερι απο αξιοπιστια..Λογω γηρατος μονο αυτη τη στιγμη ζηταει καποιες σωληνωσεις στο κυκλωμα ψυξης και ενα σωληνακι βενζινης..
-
seat inca 1,9 sdi 2004 μοντελο 250.000 km και κολλησε το σαββατο δυστυχως...
-
Smart άντεξε 76000km
-
corolla G6
395000 και συνεχίζουμε
νομίζω πως δεν θυμάμαι πλέον ούτε πότε άλλαξα λάδια -
Όταν το πρωτοπήραμε δε θέλαμε να του κάνουμε πολλά χιλιόμετρα για να μην το 'φορτώνουμε'. Πλέον κάθε χιλιόμετρο που κάνει προστίθεται στις εμπειρίες του και στις δικές μας. Hyundai Excel 1992 με (πλέον) 301.000 χλμ. Τυπικότατο στα σέρβις, αλλαγή λαδιών κάθε 5000 χλμ, (είτε σε πόλη είτε σε επαρχία). Δυστηχώς αλλαγή εγκεφάλου το 2003... Αλλά και πάλι keep walking...
-
προς τέρψην των απανταχού alfisti. Φίλος με Alfa Romeo 147 μοντ. 2001 έχει φτάσει αισίως τα 290000 χλμ! Τα τελευταία 17000 χλμ δε με υγραέριο. Γενικά κρίνει το αυτοκίνητο αξιόπιστο. Αρχικά υπήρχαν κάποια μικροπροβλήματα λόγω νεότητας του μοντέλου, όχι κάτι σημαντικό. Μια φορά μόνο τον έχει αφήσει όταν κάποιο καλώδιο ρεύματος τσάκισε κάπου (τα γράφω όπως μου τα περιέγραψε) και δεν έστελνε ρεύμα στον κινητήρα..Στο συνεργείο έψαχναν δυο μέρες να βρούν τη βλάβη. Επίσης εδώ και 5 χρόνια, θέλει αλλαγή το σύστημα στον εγκάφαλο που ελέγχει τις βλάβες της μηχανής, αλλά δεν το έχει αλλάξει. Έτσι στα καλά καθουμενα ανάβουν λυχνίες στο ταμπλώ για βλάβες που δεν υπάρχουν, όπως καμμένες λάμπες κλπ. Από τα 290000 χλμ τα 200000 εντός πόλης και τα υπόλοιπα εκτός.
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
προς τέρψην των απανταχού alfisti...ο αδερφος του... μπατζανακη μου (μην ) ειχε μια 156 1.8 μοντ 1997 νομιζω, απο τις πρωτες που βγηκαν.
το αυτοκινητο το πουλησε το 2003 (νομιζω) με 310000 χιλιομετρα.
επειδη μου αρεσε τρομερα το συγκεκριμενο αυτοκινητο, σκεφτομουν να το παρω αλλα τοτε ειχα το Vitara.
δεν εκαιγε σταλα λαδι και δεν ειχε ποτε καποιο μηχανικο προβλημα παρα την 'κακομεταχειριση' που ειχε απο τον κατοχο.
Απ'οτι εμαθα το πηρε καποιος Αλβανος και το ειχε για καποια χρονια ακομα.
Η μονη βλαβη που ειχε, ειχε να κανει με το κιβωτιο ταχυτητων (αλλαξαν κατι φρουκετες;;, ή κατι τετοιο στον πρωτο χρονο)Ο συγκεκριμένος κατοχος ειναι μανιακος με τις Αλφα, ειχε πριν την 155 (πολλα προβλήματα και οχι καλη αποδοση) μετα πηρε την 156f/l (αλλαγη πιστονιου στον 2ο χρονο και γενικα εκαιγε λαδια).
Επομενο αυτοκινητο η 159 2.2 με την οποια δεν ειχε σημαντικα προβλήματα μεχρι του την εδωσε κι αυτην πριν μερικους μηνες.Σαν την πρωτη 156 ομως 'δεν περασε αυτοκινητο απο τα χερια του' (εχε και 2 αλφα σουντ πιο μπροστα)
edit: Ναι, η τελευταια αλφα ηταν η 159
-
159 εννοεις.
-
μάλλον κάτι έχει παίξει με τις 156 f/l. άλλος φίλος με 156 f/l (10ος 2005) μεχρι τα 40000 χλμ κανένα πρόβλημα. Μόλις πάτησε 40000 άναψε λυχνία για το λάδι. Από τότε κάθε 3000 χλμ έχανε όλο το λάδι η μηχανή. Κάθε βδομάδα από τότε τον απασχολούσε με κάποια βλάβη..Εκτός από αυτό πολλά προβλήματα με ηλεκρικά. Την πούλησε αγανακτισμένος στα 58000 χλμ.
-
και κάτι για τους αγαπητούς VAGήτες του forum..φίλος με VW Bora 1.6 μοντ. 2002 έχει συμπληρώσει αισίως απροβλημάτιστα 213000 χλμ. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ότι δεν είχε ούτε το τυπικό πρόβλημα με τα ηλεκτρικά παράθυρα που 'χτύπησε' όλα τα VW της εποχής. Η συντήρηση ήταν τυπική. Ο φίλος δεν έχει κάνενα παράπονο και δεν είναι από αυτούς που ζορίζουν τα αυτοκίνητα
-
Hyundai Sonata 1992 (1800cc)
μεχρι τα 280.000χλμ ηταν σχετικα καλα με λιγα προβληματακια... απο εκει και περα εκαιγε αρκετο λαδι... και απεβιωσε στα 335.000χλμ..Toyota Celica 1992 ( 1600cc )
μεχρι και σημερα εχει 263.000 απροβληματιστα χιλιομετρα....2 Kia Carens μοντελα 2004 (1600cc)
το ενα με 175.000 το αλλο ~256.000 μεχρι τωρα κανενα προβλημα μηχανικο...απο ηλεκτρικα προβληματα : Γρυλοι παραθυρων(το μονο που μου ερχεται)
τα σερβις παντα στην ωρα τους & keep counting -
VW IV 1999 1.6 8V 101 ps
430.000 km.
απλά, έχει κάνει πολλαπλώς απόσβεση...
Το λατρεύω...
Δεν το αλλάζω... -
nissan almera 1.4 Μοτνελο 1996
336000χλμ και δεν καιει σταγόνα λάδι
εχω πάθει πλακα μη το ματιάσω......
και στην αλλαγή λαδιών τα λάδια πάλι ξανθά ειναι
μαύρο λάδι δεν εβγαλε ακόμη. -
Ο χρήστης captain1 έγραψε:
μαύρο λάδι δεν εβγαλε ακόμη.φανταζομαι βενζινη δεν καιει, για σκετο οξυγονο το κοβω
-
Ο χρήστης captain1 έγραψε:
μαύρο λάδι δεν εβγαλε ακόμη.Για να βγαίνει ξανθό το λάδι μάλλον το αλλάζεις πολύ νωρίς, ή δεν λιπαίνει. Εννοώ ότι η δουλειά του λαδιού είναι να λιπαίνει/ θερμαίνεται/ καταπονείται. Εάν δεν βγαίνει καταπονημένο μάλλον δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή το αλλάζεις πολύ συχνά
-
με αλλαγές στα 5.000 και τα τελευταία 100.000km ανά 10.000 μεχρι πριν από λίγο καιρό έβγαιναν ξανθά, τώρα έχει αρχίσει να τα μαυρίζει λίγο.
Αν ειχε πρόβλημα λίπανσης, δεν νομίζω να είχα φτάσει τα 350.000 -
Ντρίφτη εγώ λέω από εδώ και πέρα σε κάθε γέμισμα βενζίνης να αλλάζεις και λάδια, μαζί με φίλτρο βέβαια!!!
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
μαύρο λάδι δεν εβγαλε ακόμη.Για να βγαίνει ξανθό το λάδι μάλλον το αλλάζεις πολύ νωρίς, ή δεν λιπαίνει. Εννοώ ότι η δουλειά του λαδιού είναι να λιπαίνει/ θερμαίνεται/ καταπονείται. Εάν δεν βγαίνει καταπονημένο μάλλον δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή το αλλάζεις πολύ συχνά
Οσο λιγοτερο καταπονειται το λιπαντικο τοσο καλυτερα κανει την δουλεια του.Γνωμη μου που ταιριαζει με αυτην της shell.Σχεδον παρομοια συμπεριφορα στα λαδια εχει και η αντικα μου (βλ.φωτο στο πλαι) που αισιος εχει σημερα 347000χλμ και δεν καιει σταγονα.Το μονο προβλημα τωρα ειναι οτι σταζει καπου καπου καμια σταγονα.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;