-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που οι πληρωμές προς εφορία και ικα στα webbanking μερικών τραπεζών κλείνουν στις 16:00 ή είναι δάχτυλος υπουργείου για να βγαίνουν προσαυξήσεις για εκπρόθεσμα;
Σταύρο, οποιαδήποτε e-πληρωμή (για την ακρίβεια εντολή) γίνει έως και τις 16:00 θα εκτελεστεί την ίδια ημέρα ασχέτως του χρόνου που θα πάρει η εκτέλεσή της ή του φόρτου εργασίας. Όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν μετά την ώρα αυτή τότε παίρνουν σειρά εκτέλεσης για την επόμενη μέρα. Σε ορισμένες τράπεζες το deadline είναι 14:00.
Επομένως, εκτιμώ πως για να μην τεθεί θέμα μη πληρωμής 'same day' στη δημόσια υπηρεσία παρά το γεγονός πως η εντολή δόθηκε την ίδια ημέρα (αλλά μετά την προκαθορισμένη ώρα) γίνεται αυτό. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.Το ερώτημά μου είναι για ποιό λόγο; Μεσολαβεί άνθρωπος για να γίνει; Κι αν ισχύει αυτό, τότε υπάρχει βασικό λάθος σχεδιασμού στο σύστημα.-
-
Δεν πρέπει να μεσολαβεί άνθρωπος, για λόγους ασφαλείας βάζουν μια καθυστέρηση. Που να προλάβαινε ο άνθρωπος (όχι ο ένας, αφηρημένα ο άνθρωπος) να εκτελέσει με το χέρι όλες τις χιλιάδες εντολές πληρωμών που θα εισάγονται κάθε μέρα..
Η πλάκα είναι που κάποιες τράπεζες έχουν πλέον βάλει καθυστέρηση και στην απλή μεταφορά σε δικό σου λογαριασμό, στην ίδια τράπεζα, αν ο λογαριασμός είναι λιγότερο 'ασφαλής'...
-
Μεσολαβούν άνθρωποι, όχι σε κάθε συναλλαγή αλλά για να είναι σε θέση να ολοκληρωθούν όλες οι εντολές έως το τέλος της ημέρας. Τα στοιχεία που δίνονται δεν είναι πάντα ορθά, δεν γίνονται οπότε δεκτά από το πιστωτικό ίδρυμα του δικαιούχου και επιστρεφεται το αίτημα.
-
Κατι που εχει σχεση και με τραπεζες:
Αν πω οτι θελω να παιξω σε εταιρια στοιχηματος στο internet, κανω εναν λογαριασμο λοιπον σε αυτην. Για να καταθεσω λεφτα απο τραπεζα τι χρειαζομαι; Λογαριασμος ταμιευτηριου πχ κανει; Να υποθεσω οτι θα χρειαστει αριθμο καρτας, τα 3 ψηφια απο την πισω πλευρα και ληξη (ετσι κανω αγορες εισητηριων στον κινηματογραφο πχ). Οταν θελω να κανω αναληψη πιθανων κερδων τι παιζει;
-
ανάλογα με την τράπεζα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί για τις αναλήψεις,αλλα πρέπει να ξέρεις ότι το internetικο στοίχημα είναι ακόμη παράνομο στην Ελλάδα οπότε σε περίπτωση μεγάλων κερδών υπάρχει πρόβλημα.θυμάμαι πριν μερικά χρόνια σε μαγαζι γνωστού ένας τύπος έπαιρνε τα χρήματα που είχε κερδίσει σε στοίχημα με την μορφή αγορών(οι οποίες δεν έγιναν προφανώς)πράγμα το οποίο Επίσης είναι παράνομο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Και 2 αποριες ακομα.
- Καποιος μπορει να εχει στην ιδια τραπεζα πολλους λογαριασμους ταμιευτηριου; Αν ναι, ολοι ελεγχονται απο την ιδια καρτα ή για καθε λογαριασμο θα υπαρχει διαφορετικη καρτα;
- Τι χρειαζεται για ανοιγμα λογαριασμου ταμιευτηριου; ΑΦΜ και ταυτοτητα ή και κατι ακομα;
-
Όσους λογαριασμούς θέλεις ανοίγεις και όσους θέλεις βάζεις στον έλεγχο της κάρτας.
Αν είναι διαφορετικοί λογαριασμοί, πχ ταμιευτηρίου και όψεως, θα είναι σε διαφορετικές επιλογές αλλιώς αν είναι όλοι ταμιευτηρίου θα τους έχει η κάρτα με τη σειρά:
1.
2.
3.
...
με το νούμερο του λογαριασμού δίπλα και θα τους επιλέγεις με το νούμερο 1, 2, 3 κλπ.Παλιά που είχα χρησιμοποιήσει ΔΙΑΣ για ανάληψη (άλλη τράπεζα) μου έδειχνε μόνο τον πρώτο λογαριασμό και όχι τους υπόλοιπους.
-
Παντως ακουσα οτι η ALPHA BANK διεκοψε την χρηση της χρεωστικης της καρτας σε διαδυκτιακο στοιχημα...
-
Θα μάθω αύριο αλλά θα προτιμούσα να ξέρω από απόψε:
Γνωρίζει κανείς αν μπορείς αυθημερόν να σηκώσεις τα χρήματα σου από προθεσμιακή κατάθεση? -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Και 2 αποριες ακομα.- Καποιος μπορει να εχει στην ιδια τραπεζα πολλους λογαριασμους ταμιευτηριου; Αν ναι, ολοι ελεγχονται απο την ιδια καρτα ή για καθε λογαριασμο θα υπαρχει διαφορετικη καρτα;
- Τι χρειαζεται για ανοιγμα λογαριασμου ταμιευτηριου; ΑΦΜ και ταυτοτητα ή και κατι ακομα;
- ναι ,απο την ιδια καρτα
- λογαριασμο ΔΕΗ.ΟΤΕ ,ΕΥΔΑΠ
εκκαθαριστικο εφοριας
-
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Θα μάθω αύριο αλλά θα προτιμούσα να ξέρω από απόψε:
Γνωρίζει κανείς αν μπορείς αυθημερόν να σηκώσεις τα χρήματα σου από προθεσμιακή κατάθεση?Εξαρτάται και απο την τράπεζα, αλλά συνήθως γίνεται, ειδικά αν είναι μικρό το ποσόν (πχ 10.000€)
Αν είναι μεγάλο, θέλει μιά ημέρα προειδοποίηση, καθώς και αν τα θές σε μετρητά ή επιταγή.
Εχει πάντοτε κάποιο 'penalty' , πχ. θα σου δώσουν περίπου 10% λιγότερους τόκους απο όσους θα έπαιρνες μέχρι εκείνη την ημέρα της διακοπής της προθεσμίας-ανάληψης. Βέβαια κάθε τράπεζα έχει και διαφορετικό τρόπο υπολογισμού της ποινής σε περίπτωση διακοπής της προθεσμιακής κατάθεσης. -
Απορια!
Μπορουμε στην Τρ. Κυπρου να ανοιξουμε λογαριασμο απο καταστημα στην Ελλαδα, αλλα να ανηκει στο κυπριακο κομματι της τραπεζας και οχι στην ελληνικό?
Και αν γινεται αυτο μπορουμε να χειριζομαστε το βιβλιαριο της 'Κυπρου' χωρις να υποκειται στη γενικοτερη νομοθεσια περι καταθεσεων εξωτερικου? Δηλαδη να πηγαινουμε σε καταστημα της τραπεζας εδω στην ελλαδα και να τραβαμε λεφτα απο το κυπριακο βιβλιαριο χωρις να δηλωνουμε πουθενα λεφτα 'εξωτερικού'
Κατι τετοια μου λεγανε μεσα στο ΣΚ και μπερδευτηκα
Ευχαριστώ
-
ΟΧΙ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Αν έχω τον ξάδελφό μου μόνιμο κάτοικο και εργαζόμενο στο εξωτερικό και του δώσω τα χρήματά μου να τα καταθέσει-διαχειριστεί λόγω εμπιστοσύνης κλπ, κλπ, κλπ, τότε .....
Εσύ , εγώ και ο καθένας, με έδρα την Ελλάδα ....
Δυστυχώς, πολλοί βλέπουν 'φίδια' στον ύπνο τους και την επόμενη ημέρα τα αφήνουν ελεύθερα να δαγκώσουν τους άλλους!
Διάβασε απο σελίδα 36-37 του τοπικού και θα καταλάβεις. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Διάβασε απο σελίδα 36-37 του τοπικού και θα καταλάβεις.
Thanks
αυτα θυμομουν και ημουν οταν μου τα λεγαν,
ισχυριζονταν οτι το εχουν κανει κιολας, τεσπα δεν τους ζητησα να δω και βιβλιαρια
τα δικα μου μαλλον χωραφια θα τα κανω
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
Απορια!Μπορουμε στην Τρ. Κυπρου να ανοιξουμε λογαριασμο απο καταστημα στην Ελλαδα, αλλα να ανηκει στο κυπριακο κομματι της τραπεζας και οχι στην ελληνικό?
Aυτό γίνεται.
Και αν γινεται αυτο μπορουμε να χειριζομαστε το βιβλιαριο της 'Κυπρου' χωρις να υποκειται στη γενικοτερη νομοθεσια περι καταθεσεων εξωτερικου? Δηλαδη να πηγαινουμε σε καταστημα της τραπεζας εδω στην ελλαδα και να τραβαμε λεφτα απο το κυπριακο βιβλιαριο χωρις να δηλωνουμε πουθενα λεφτα 'εξωτερικού'
Κατι τετοια μου λεγανε μεσα στο ΣΚ και μπερδευτηκα
Ευχαριστώ
Αυτό, όπως σου έχουν ήδη απαντήσει δεν γίνεται.
Από τη στιγμή που τα χρήματα έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό, με βιβλιάριο μπορεί να πραγματοποιήσει ανάληψη μονάχα αν πάει σε κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην Κύπρο. Εκτιμώ πως αυτό που σου είπαν αφορούσε μεταβορά μέσω εμβάσματος (απλή διαδικασία μέσω e-banking αλλά με κόστος, έστω και μικρό) μέρους των χρημάτων που τηρεί στην Κύπρο στον ελληνικό λογαριασμό και μετά με το βιβλιάριο να κάνει ανάληψη σε ένα κατάστημα εδώ. -
Μία ερώτηση.
Είναι γεγονός ότι για να αποδεσμεύσεις πριν την λήξη της προθεσμίας, κάποια κλειστα χρήματα, εκτός του ότι χάνεις το επιτόκιο, χρειάζονται και 3-4 εργάσιμες? -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Μία ερώτηση.
Είναι γεγονός ότι για να αποδεσμεύσεις πριν την λήξη της προθεσμίας, κάποια κλειστα χρήματα, εκτός του ότι χάνεις το επιτόκιο, χρειάζονται και 3-4 εργάσιμες?Ρώτα την τράπεζά σου καλύτερα.
Οι περισσότερες, μετά την καταβολή της ποινής που θα ορίσουν, αποδεσμεύουν αμέσως τα χρήματα.
Αυτά για τους απλούς προθεσμιακούς λογαριασμούς καθώς υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν στους όρους τους τη προειδοποίηση. Αν για παράδειγμα πας σήμερα και ζητήσεις για έναν τέτοιο λογαριασμό με προειδοποίηση 15 ημερών πως επιθυμείς να τα αποδεσμεύσεις, τότε σε 15 ημέρες αυτό θα γίνει δίχως ποινή. Αν θέλεις νωρίτερα ισχύει ό,τι και στους 'απλούς'.
Νοείται βέβαια πως όσο μεγαλύτερο το διάστημα της 'προειδοποίησης' τόσο ευνοϊκότεροι είναι οι όροι της τιμολόγησης (καλύτερο επιτόκιο). -
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
τα δικα μου μαλλον χωραφια θα τα κανωΜη βιαστείς, ετοιμάζεται η επιβολή του ΦΑΠ και στααγροτεμάχια των φυσικών προσώπων..
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
τα δικα μου μαλλον χωραφια θα τα κανω
Μη βιαστείς, ετοιμάζεται η επιβολή του ΦΑΠ και στααγροτεμάχια των φυσικών προσώπων..
ΦΑΠ οπως λεμε
να δουμε τι αλλο θα βρουν...
thanks ολους για τις απαντησεις
μαλλον θα τα φαω να τα χαρω κιολας
-
θέλω να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί τελευταία.
εργάζομαι στο εξωτερικό, στην ΕΕ, κ έχω λογαριασμό εδώ τόσο για μισθοδοσία, όσο κ για αποταμίευση. Έχω επίσης ένα χρηματικό ποσό στην Ελλάδα, απολύτως νόμιμο σε λογαριασμό δικό μου κ άλλων μαζί. Μπορώ να τα μεταφέρω χωρίς να έχω κάποια επίπτωση? Υπάρχει πρόβλημα αργότερα αν θέλω να τα χρειαστώ στην Ελλάδα πχ αν θέλω να αγοράσω ένα οικόπεδο μετά από 2 χρόνια? Κάποιος μου είχε πει για φορολόγηση των τόκων κτλ. Τί ισχύει τελικά?
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα