-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Επιστρεφοντας απο το Καταρ η γυναικα μου, την σταματησαν στον ελεγχο του τελωνιου και αφου της συστηθικαν σαν καποια υπηρεσια του υπουργειου οικονομικων, την ρωτησαν αν μεταφερει περισσωτερα απο 10.000 ευρω σε ρευστο.
Απαντησε οτι εχει μαζυ της 5 ευρω.... (αληθεια ηταν ) και δεν συνεχισαν περαιτερω... ξερει κανεις κατι επ'αυτου, ειναι νεο μετρο η υποχρεωση??. Εγω παντως οταν ειχα κατι ρευστο μαζυ μου καποια αλλη στιγμη και εψαξα τοτε να τα δηλωσω μπαινοντας δεν βρηκα ατομο στο αντιστοιχο γκισε....Η αληθεια ειναι οτι και στο Ντουμπαι μπαινοντας πρεπει να δηλωσεις, αν κουβαλας περισσωτερα απο 10.000 δολλαρια ...
χρονια γινεται αυτο στην ευρωπη εαν κουβαλας 10.000 και πανω θεωρειται ξεπλυμα
Εκτός αν σε λένε Θέμο και κουβαλάς 5.000.000... τότε είναι απλά χαρτζιλίκι και σ' αφήνουν ελεύθερο χωρίς επακόλουθα...
Σε αυτη την περιπτωση εισαι ενας φτωχος πλην ομως τιμιος εκδότης που τα βραδια κανει μεταφορες πατατας,μαρουλιων,τζιν μπουφαν και περιστασιακα και καμια 5αρα εκατομμυρια ευρω για το σκληρο και αδυσωπητο κεφαλαιο.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Επιστρεφοντας απο το Καταρ η γυναικα μου, την σταματησαν στον ελεγχο του τελωνιου και αφου της συστηθικαν σαν καποια υπηρεσια του υπουργειου οικονομικων, την ρωτησαν αν μεταφερει περισσωτερα απο 10.000 ευρω σε ρευστο.
Απαντησε οτι εχει μαζυ της 5 ευρω.... (αληθεια ηταν ) και δεν συνεχισαν περαιτερω... ξερει κανεις κατι επ'αυτου, ειναι νεο μετρο η υποχρεωση??. Εγω παντως οταν ειχα κατι ρευστο μαζυ μου καποια αλλη στιγμη και εψαξα τοτε να τα δηλωσω μπαινοντας δεν βρηκα ατομο στο αντιστοιχο γκισε....Η αληθεια ειναι οτι και στο Ντουμπαι μπαινοντας πρεπει να δηλωσεις, αν κουβαλας περισσωτερα απο 10.000 δολλαρια ...
Χρονια τωρα ποτε δεν μας ρωτησε καποιος.... στην Ελλαδα... αλλωστε καποτε τα δηλωναμε μπαινοντας... για το ροζ χαρτακι φοροαπαλλαγης. δεν θυμαμαι να ειχε οριο το ποσο που φερναμε... ειδικα δε απο χωρα εκτος ΕΕ..
Το προβλημα ειναι κυριως οταν φερνεις λεφτα στην ΕΕ απο χωρα εκτος ΕΕ.
Παντως εαν εχεις μαζι σου κάποια αποδεικτικα για το τι ειναι αυτα τα λεφτα (πχ αναληπτήριο απο τραπεζα) νομίζω δεν υπαρχει προβλημα,με καθε επιφυλαξη. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Οι διπλές πόρτες ασφαλείας-προθάλαμοι των τραπεζών SUCK BIG TIME.+1 τραγικές οι θύρες αυτές.
Όχι γιατί δεν εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν αλλά γιατί τοποθετήθηκαν μέσα σε ένα βράδυ σε όλα τα καταστήματα δίχως καμία απολύτως επιπλέον πρόβλεψη. Ως αποτέλεσμα ράμπες αναπήρων οδηγούν σε αδιέξοδο καθώς δε μπορούν να εξυπηρετηθούν ΑΜΕΑ. -
@Tiger,
ναι σιγουρα για εισοδο απο χωρα εκτος ΕΕ. αλλα ποτε δεν εχει πει καποιος φιλος απο αυτους που πηγαινοερχονται συχνα οτι τους ηλεγξαν για αυτο το λογο, κλιμακιο του τελωνιου... Αλλωστε στις αφηξεις απο ΕΕ δεν εχει τελωνιακους....γενικως.
Το οριο των 10.000 δολλαριων σε καθε χωρα το αναφερουν κατα την εισοδο σου..., ομως δεν ξερω ποσο το 'ψαχνουν' οι τελωνες μονο καρφωτη να ερθει... θα σε βρουν.. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Χρονια τωρα ποτε δεν μας ρωτησε καποιος.... στην Ελλαδα... αλλωστε καποτε τα δηλωναμε μπαινοντας... για το ροζ χαρτακι φοροαπαλλαγης. δεν θυμαμαι να ειχε οριο το ποσο που φερναμε... ειδικα δε απο χωρα εκτος ΕΕ..
μα μονο απο χωρες εκτως ευρωπης ειναι το θεμα φιλαρακι αστυνομικος μου ειπε οτι κοιταζουν ποιος χαλασε πανω απο ενα ποσο μεσω τραπεζας η κατι τετοιο και σταματανε στο αεροδρομιο για να ρωτησουν
-
Ερώτηση: Θέλω να πληρώσω ιδιώτη για να αγοράσω αυτοκίνητο. Η συναλλαγή (>1500ευρώ) πώς μπορεί να γίνει; Με τραπεζική επιταγή; Τι ακριβώς πρέπει να ζητήσω στην τράπεζα;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ερώτηση: Θέλω να πληρώσω ιδιώτη για να αγοράσω αυτοκίνητο. Η συναλλαγή (>1500ευρώ) πώς μπορεί να γίνει; Με τραπεζική επιταγή; Τι ακριβώς πρέπει να ζητήσω στην τράπεζα;Μια τραπεζική επιταγή με το ακριβές ποσό που σου χρειάζεται. Για πες τώρα μάρκα και μοντέλο
-
Αν όλα πάνε καλά, Honda Type R. Δε λέω περισσότερα για να μην το γρουσουζέψω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ερώτηση: Θέλω να πληρώσω ιδιώτη για να αγοράσω αυτοκίνητο. Η συναλλαγή (>1500ευρώ) πώς μπορεί να γίνει; Με τραπεζική επιταγή; Τι ακριβώς πρέπει να ζητήσω στην τράπεζα;
Μια τραπεζική επιταγή με το ακριβές ποσό που σου χρειάζεται. Για πες τώρα μάρκα και μοντέλο
Επίσης τραπεζικό έμβασμα στο λογαριασμό του πωλητή, αν και η κλασική ανταλλαγή στο ένα χέρι τα κλειδιά και το άλλο η επιταγή είναι πιο γουστόζικο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν όλα πάνε καλά, Honda Type R. Δε λέω περισσότερα για να μην το γρουσουζέψω -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μια τραπεζική επιταγή με το ακριβές ποσό που σου χρειάζεται. Για πες τώρα μάρκα και μοντέλο
Επίσης τραπεζικό έμβασμα στο λογαριασμό του πωλητή, αν και η κλασική ανταλλαγή στο ένα χέρι τα κλειδιά και το άλλο η επιταγή είναι πιο γουστόζικο.
Προσωπικά προτιμώ την βαλίτσα με τα τούβλα αλλά ενέχει κινδύνους και είναι αγχωτικό
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προσωπικά προτιμώ την βαλίτσα με τα τούβλα αλλά ενέχει κινδύνους και είναι αγχωτικό
Με τις τιμες εκει που εχουν φτασει δεν χρειαζονται πια και πολλα τουβλα...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Με τις τιμες εκει που εχουν φτασει δεν χρειαζονται πια και πολλα τουβλα...
Υπάρχει λύση. Πληρωμή με 5ευρα
-
Εχω κουτες από pampers αν ενδιαφέρεστε
-
Eπίσης θα κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση εις διπλούν που θα αναγράφετε το ποσό της συναλλαγής την οποία θα την έχετε για την φορολογική δήλωση.
ο ένας για έσοδα από ρευστοποίηση περιουσιακού στοιχείου και ο άλλος για ποσό δαπάνης απόκτησης. -
Έστω ότι γίνεται μεταφορά υπολοίπου από την πιστωτική της Τράπεζας Α σε μία πιστωτική τράπεζας Β.
Εάν θελήσω μετά να ξανα-μεταφέρω το υπόλοιπο από την Β στην Γ, θα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα;
-
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που οι πληρωμές προς εφορία και ικα στα webbanking μερικών τραπεζών κλείνουν στις 16:00 ή είναι δάχτυλος υπουργείου για να βγαίνουν προσαυξήσεις για εκπρόθεσμα;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ψάχνω τράπεζα που να έχει δωρεάν μεταφορές σε λογαριασμό τρίτου άλλης τράπεζας. Η Eurobank το κάνει αλλά δέν μου αρέσει ιδιαίτερα το e-banking της. Καμιά αλλη πρόταση?Εμένα πάντως όποτε μεταφέρω ποσά της τάξεως των 500 και 1000 € σε άλλο δικό μου λογαριασμό στην Alpha Bank μια χαρά μου χρεώνει τη μεταφορά 1,95 €-πουλάκια η κίνηση
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που οι πληρωμές προς εφορία και ικα στα webbanking μερικών τραπεζών κλείνουν στις 16:00 ή είναι δάχτυλος υπουργείου για να βγαίνουν προσαυξήσεις για εκπρόθεσμα;Σταύρο, οποιαδήποτε e-πληρωμή (για την ακρίβεια εντολή) γίνει έως και τις 16:00 θα εκτελεστεί την ίδια ημέρα ασχέτως του χρόνου που θα πάρει η εκτέλεσή της ή του φόρτου εργασίας. Όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν μετά την ώρα αυτή τότε παίρνουν σειρά εκτέλεσης για την επόμενη μέρα. Σε ορισμένες τράπεζες το deadline είναι 14:00.
Επομένως, εκτιμώ πως για να μην τεθεί θέμα μη πληρωμής 'same day' στη δημόσια υπηρεσία παρά το γεγονός πως η εντολή δόθηκε την ίδια ημέρα (αλλά μετά την προκαθορισμένη ώρα) γίνεται αυτό. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. -
Άρειος Πάγος: Άκυρος όρος των στεγαστικών δανείων
Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 7/2011 απόφασή του ακύρωσε ως καταχρηστικό όρο ο οποίος περιλαμβάνεται στα στεγαστικά δάνεια που χορηγούν τμηματικά οι Τράπεζες ανάλογα με την πρόοδο των οικοδομικών εργασιών και αφού μηχανικός ελέγξει την πρόοδο των εργασιών και δώσει τη σχετική θετική πιστοποίηση στην Τράπεζα για τις πραγματοποιηθείσες εργασίες.
Με άλλα λόγια ο όρος αυτός αφορά τις περιπτώσεις που έχει εγκριθεί μεν το στεγαστικό δάνειο, ο δανειολήπτης έχει λάβει (εκταμιεύσει) μέρος αυτού, αλλά λόγω μη προόδου των οικοδομικών εργασιών δεν εκταμιεύεται άλλο τμήμα του δανείου, το οποίο παραμένει στην Τράπεζα και δεν δίνεται στο δανειστή, αλλά παρόλα αυτά τοκίζεται για δεύτερη φορά.
Όπως υπογραμμίζεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, με τον όρο αυτό οι δανειολήπτες υποχρεούνται να καταβάλουν τόκο για υπηρεσία που δεν τους έχει παρασχεθεί, δηλαδή να καταβάλουν τόκους για ποσό των δανείων που δεν έχουν πάρει.
Ο όρος αυτός, όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση, ορίζει πλασματική εκταμίευση του δανείου, απλά και μόνο για να ενεργοποιηθούν οι υποχρεώσεις του δανειολήπτη, δηλαδή η καταβολή τόκων, χωρίς μάλιστα να μεριμνά για τον περιορισμό της επιβάρυνσης του δανειολήπτη με το συνυπολογισμό του οφέλους, που θα έχει η Τράπεζα από τη κατοχή του ποσού (τμήματος) του δανείου.
Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο όρος αυτός είναι άκυρος ως καταχρηστικός, καθώς διαταράσσει την ισορροπία των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συμβαλλομένων (Τράπεζας και δανειολήπτη) σε βάρος του καταναλωτή, αφού με βάση τον όρο αυτό υποχρεούνται οι δανειολήπτες να καταβάλλουν τόκο για προϊόν δανείου που δεν έχει παρασχεθεί σε αυτούς.
Επιπρόσθετα, ο όρος αυτός παραβιάζει και την αρχή της διαφάνειας που πρέπει να διέπει τους γενικούς όρους των συναλλαγών. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση, οι δανειολήπτες υποχρεούνται να καταβάλουν τόκους για προϊόν του δανείου, το οποίο δεν τους έχει καταβληθεί, μεταβάλλοντας έτσι κατά τρόπο ανεπίτρεπτό και αδιαφανή το επιτόκιο του δανείου, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να μη γνωρίζουν κατά τρόπο ορισμένο, ορθό και σαφή, όπως απαιτεί ο νόμος το επιτόκιο, με το οποίο τελικά έχουν δανειστεί, δεδομένου ότι στην ουσία τοκίζονται για δεύτερη φορά τα καταβαλλόμενα ποσά του δανείου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα