-
@dettol said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
μεταχρονολογημενες εντολες
τι ειναι οι μεταχρονολογημενες εντολες ;
οταν παταω να εκτελεστει μετα απο 1 η 2 ημερες ; -
@otso said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@dettol said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
μεταχρονολογημενες εντολες
τι ειναι οι μεταχρονολογημενες εντολες ;
οταν παταω να εκτελεστει μετα απο 1 η 2 ημερες ;ακριβως.
-
Mεταφορα την ιδια στιγμη και μαλλον στην ιδια τραπεζα και οι 2 συναλλασομενοι .
Σε ο μη γενοιτο διαφορετικη τραπεζα συνηθως σε ποσο χρονο ολοκληρωνεται η συναλλαγη ;Εφόσον διαλέξει άμεση πίστωσh (SEPA Instant), ακόμα και διαφορετική τράπεζα να είναι (εφόσον είναι Ελληνικές και οι 2), η πίστωση είναι άμεση, δηλαδή σε 5 δευτερόλεπτα έχει γίνει η συναλλαγή.
Ο προβληματισμος μου ειναι αν μπορει να ακυρωθει η συναλλαγη μετα απο μικρο χρονικο διαστημα
α) επειδη το εχω ακουσει να γινεται (δεν ξερω αν ειναι αληθεια )Όχι δεν γίνεται να ακυρωθεί η μεταφορά χρημάτων με άμεση πίστωση μέσω ΔΙΑΣ. Τουλάχιστον δεν γίνεται έτσι απλά και σίγουρα ένας που το έκανε μέσω ebanking δεν μπορεί να την ακυρώσει, αυτό 100% σίγουρο.
β) Πριν λιγο καιρο ελαβα στον λογαριασμο μου εμβασμα απο εξωτερικο , το ειδα στον λογαριασμο μου στις 18 του μηνος και ειχε ημερομηνια διπλα 20 του μηνος δηλαδη μεταγενεστερη .
Μηπως δεν ειχε βαλει αμεση μεταφορα για να γλυτωσει χρηματα;
Δεν δοκιμασα να τα αφαιρεσω να δω αν ειχα την δυνατοτητα .Επειδή ειναι από το εξωτερικό έχει βαλέρ (value date or valeur) 2 ημερών, που σημαίνει ότι βλέπεις τα χρήματα αλλά ειναι διαθέσιμα σε 2 ημέρες (είναι το τρόπος να κερδίζουν οι τράπεζες και από εκεί). Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.
γ) μηπως αν δεν βαλει αμεση με την αποχωρηση μου μπορει να ακυρωσει το εμβασμα και να εξαφανιστουν απο τον λογαριασμο ;
Εαν δεν βάλει άμεση, και βάλει π.χ. σε 2 μέρες, σε κάποιες τράπεζες μπορεί να το ακυρώσει. Αλλά δεν θα τον αφήσεις να κάνει κάτι τέτοιο. Θα βάλει άμεση πίστωση οπότε θα είσαι κομπλέ. Μετά, δεν μπορεί να το ακυρώσει.
ΥΓ: Καλύτερα να μπαίνεις από το κινητό στο mobile banking, ειναι πιο ασφαλές από το web!
-
Το ερωτημα τωρα ειναι , μπορει να ακυρωσει την μεταφορα λιγα λεπτα μετα ;
Φανη που εισαι ;
μεχρι ποια ωρα γινεται αμεσα στην πειραιως ; παλια ηταν μεχρι τις 4 νομιζω;οχι δεν μπορεί να την ακυρώσει, ακόμα και μέσω ΔΙΑΣ, πόσο μάλλον όταν είναι η ίδια τράπεζα. Εφόσον μιλάμε για ίδια τράπεζα, η μεταφορά γίνεται άμεσα όλο το 24ωρο, γιατί δεν εμπλέκεται ο ΔΙΑΣ.
-
@fanis75 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Το ερωτημα τωρα ειναι , μπορει να ακυρωσει την μεταφορα λιγα λεπτα μετα ;
Φανη που εισαι ;
μεχρι ποια ωρα γινεται αμεσα στην πειραιως ; παλια ηταν μεχρι τις 4 νομιζω;οχι δεν μπορεί να την ακυρώσει, ακόμα και μέσω ΔΙΑΣ, πόσο μάλλον όταν είναι η ίδια τράπεζα. Εφόσον μιλάμε για ίδια τράπεζα, η μεταφορά γίνεται άμεσα όλο το 24ωρο, γιατί δεν εμπλέκεται ο ΔΙΑΣ.
Φανη ευχαριστω
Λυθηκαν ολες οι μικρολεπτομερειες που δεν μπορεις να τις βρεις στο νετ , η θελουν πολυ ψαξιμο .
Στην κυριολεξια ειναι χρησιμες πληροφοριες που απο νομικο θα πληρωνες καθε λεξη και τις ειχα δωρεαν .
Ευχαριστω και παλι οπως και ολα τα παιδια που προσπαθησαν να βοηθησουν . -
Φανη ευχαριστω
Νάσαι καλά, δεν κάνει τίποτα. Εαν χρειαστείς κάτι άλλο μιλάμε και στο τηλέφωνο ή με μήνυμα. Τόσα χρόνια στις τράπεζες, κάτι θυμάμαι...χαχα!
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα