-
Θα υπολογιστεί κάτι αλλά μην περιμένεις πολλά από τα συστημικά σαράφικα που παριστάνουν τις τράπεζες....
-
Θα υπολογιστεί κάτι αλλά μην περιμένεις πολλά από τα συστημικά σαράφικα που παριστάνουν τις τράπεζες....
Oι νέοι δεν γνωρίζουν τα σαράφικα, πρέπει να το εξηγήσεις
-
Είναι καλοί στο γκουγκλάρισμα όμως...
-
Παίδες ερώτηση. Έχω ένα δάνειο καταναλωτικό 240 δόσεις μου έχουν μείνει 84 αν εγώ πάω να το αποπληρωσω θα μου γίνει κάποια αφαίρεση από το κεφάλαιο γιατί για 13 χρόνια προπληρωνα τόκους?
Κανονικά όχι, αυτή είναι και η έννοια του τοκοχρεωλυτικού δανείου (ένας ευφάνταστος τρόπος να μας κλέβουν ακόμα περισσότερο οι τράπεζες). Αρχικά αποπληρώνεις ελάχιστο κεφάλαιο και πολύ τόκο, ακριβώς ώστε σε περίπτωση πρόωρης αποπληρωμής η τράπεζα να έχει εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος του τόκου (δλδ. των κερδών της).
-
Ευχαριστώ παίδες
-
Όποιος θέλει να δει πως υπολογίζουν Δείτε εδώ
Αυτά τα συστήματα απόσβεσης κεφαλαίων και τόκων χρησιμοποιούν, περνούν σε εξέλακι την μαθηματική φόρμουλα και ανάλογα σας βγάζουν δόσεις.
Έτσι μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τα δανεια
-
Για την Κύπρο αναφέρεται,αλλά μάλλον προσεχώς και σε μας...
https://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/1249089/
Μας τα'χαν πρήξει τόσο καιρό ότι δεν έχουν κεφάλαια,λιγόστεψαν οι καταθέσεις κ.ά. Τώρα που ο κόσμος επέστρεψε ρευστό και δεν κατανάλωσε το τελευταίο έτος λόγω περιορισμών,θα λειτουργούν κι επίσημα σαν 'προστάτες της νύχτας' για να σου προσέχουν την κινητή περιουσία σου... Ή για να σε κατευθύνουν σε real estate,ομόλογα,μετοχές κ.τ.λ. και γενικώς να στα 'παίρνουν' με οποιοδήποτε τρόπο..
Γουστάρουν τις παλιές καλές εποχές...
-
Σε πολλές χωρες της ΕΕ (και οχι μονο) τα αρνητικά επιτόκια ή η χρέωση για τις καταθέσεις υφίσταται εδώ και χρόνια. Δυστυχώς δεν ειναι κατι καινούργιο.
-
Ε ναι, είναι πολιτική των κεντρικών τραπεζών και κατ επέκταση των εγχώριων για να διοχετευθουν κεφάλαια σε επενδύσεις κάθε είδους. Η πτώση των επιτοκίων αποταμίευσης συμπαρασύρει και τα επιτόκια δανεισμού. Ετσι, με τον φθηνότερο δανεισμό δημιουργούνται προϋποθέσεις μεγέθυνσης και μετέπειτα αν όλα πάνε καλά ανάπτυξης.
Οταν έχουμε ύφεση και απόεπενδυση της οικονομίας με παράλληλη πτώση του πληθωρισμού το πρώτο και βασικό εργαλείο από τα πολλά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι η πτώση των επιτοκίων μέσω της κεντρικής τράπεζας. Αυτή η απόφαση προσδοκά να επιφέρει αλυσιδωτές και υπολογισμένες αντιδράσεις στην οικονομία.
-
Τον φθηνότερο δανεισμό που τον είδες? Και τα λεφτά μαζεύουν οι τράπεζες και τα επιτόκια καταθέσεων είναι μηδενικά και τα επιτόκια χορηγήσεων στο Θεό....
-
Μακάρι να πέσουν κ άλλο.. Ολοι το θέλουμε.
Γενικα τη δεκαετία του 90 μια επιχείρηση στη Ελλάδα έπαιζε με 20% επιτόκιο δανεισμού. Τώρα είμαστε χοντρικα από 7 έως 8.5%
3.5% με 4.5% στεγαστικό και 6.5-7% ανακαίνισης, που είναι στον τομέα σου.
Βεβαια όπως όλοι ξέρουμε άλλο επιτόκιο έχω εγώ ο μικρός και ο πουθενάς και άλλο επιτόκιο έχω ξανα εγώ με πλάτες ομως από πίσω μου.
Και δεν ειναι μονο το επιτόκιο αλλά και η έγκριση και οι εγγυήσεις κτλ.
Εχουμε τραπεζικούς, να μας πουν περισσότερα.
-
Τι να μας πουν οι τραπεζικοί ? Οτι το παίζουν φανέλα και κάνουν το μαύρο άσπρο ...
Εχει όμως ο καιρός γυρίσματα ...
Ετσι κάτι φίλοι μεγαλοδιευθυντές στις τράπεζες , τώρα που είναι από την άλλη μεριά του πάγκου , στην σύνταξη, βρίζουν και εγώ τους τσακίζω στην πλάκα... Εκεί να δείτε μπούλινγκ....
-
Σε πολλές χωρες της ΕΕ (και οχι μονο) τα αρνητικά επιτόκια ή η χρέωση για τις καταθέσεις υφίσταται εδώ και χρόνια. Δυστυχώς δεν ειναι κατι καινούργιο.
Στους καταθέτες δεν υπάρχουν χρεώσεις κατά τα αρνητικά επιτόκια.. Στις τράπεζες ομως ναι.
@ταξιδευτη το ότι οι τράπεζες λειτουργούν έτσι συμβαίνει διοτι το μάνατζμεντ βολεύεται και εξυπηρετεί πολιτικές των κυβερνήσεων. Αν η σύσταση του Δ.Σ ήταν διαφορετική, πιο αλλοδαπή, θα δρουσαν πιο παραγωγικά και θεσμικά. Όμως εμείς ως χώρα έχουμε κάποια θεματακια και θέλουμε για τις συστημικες μας τράπεζες συγκεκριμένα ΔΣ που κάποιες φορές απορροφούν το πολιτικό κόστος των κυβερνήσεων. Αυτά τα ΔΣ λοιπον προσφέρονται και επενδύουν σε μετοχικά πακέτα τραπεζών και σε κάποιες έχουν το πλειοψηφικό πακέτο, αλλά και απολαμβάνουν μια χαλαρότητα ως προς το παραγωγικό και θεσμικό τους κομμάτι.
Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω.
-
Τώρα τις έχουν ξένοι την διοίκηση . Αλλά πάλι τα ίδια χάλια...
Αυτή η στάνη , τέτοιο τυρί βγάζει...
-
Γιατι; Σε όλες άλλαξε το μάνατζμεντ;
Σε αυτές που άλλαξε βλέπουμε πως κινούνται σε μια κατεύθυνση που δημιουργεί πολιτικο κόστος και λαβές για πολιτική αντιπαράθεση. Η πανδημία έδωσε πολύτιμο buffering χρόνο αλλα υπάρχουν σημάδια πως θα λειτουργήσουν διαφορετικά από το άμεσο παρελθόν. Για παράδειγμα τα κόκκινα δάνεια. Οι πιθανές bad banks κτλ.
Φαινεται πως οι αλλοδαπές τράπεζες πλέον έχουν αποφασίσει πως θα κινηθούν.
-
Στους καταθέτες δεν υπάρχουν χρεώσεις κατά τα αρνητικά επιτόκια.. Στις τράπεζες ομως ναι.
@ταξιδευτη το ότι οι τράπεζες λειτουργούν έτσι συμβαίνει διοτι το μάνατζμεντ βολεύεται και εξυπηρετεί πολιτικές των κυβερνήσεων. Αν η σύσταση του Δ.Σ ήταν διαφορετική, πιο αλλοδαπή, θα δρουσαν πιο παραγωγικά και θεσμικά.
-
Tι εννοείς? Δεν κατάλαβα! Φυσικά και έχουν χρεώσεις οι καταθέτες, σε πάρα πολλές τράπεζες πληρώνεις για να έχεις τα χρήματά σου, εδώ και 10ετίες!
-
Καμία σχέση, άσε τα τραπεζικά δεν είναι ο τομέας σου! Δούλεψα και σε τράπεζα με ξένο ΔΣ και θυγατρική ξένης τράπεζας και μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Οι τράπεζες μια χαρά πάνε, δουλειά τους είναι να κλέβουν τον κόσμο νόμιμα και το κάνουν μαι χαρά. Λίγο με τα regulations χαλάει η συνταγή, αλλά υπάρχει τρόπος.
-
-
Τι να εννοώ, απορροφούνται τα αρνητικά επιτοκια των κεντρικών τραπεζών και παρουσιάζουν μειωμένα λειτουργικά κέρδη.
Μιας και γνωρίζεις από τράπεζες να μας διαφωτίσεις.
Να το θέσω καλύτερα και πιο σωστά. Πάνω από ποιο πόσο αποταμίευσης υπάρχει χρέωση όταν η τράπεζα παίζει με αρνητικά επιτοκια;
Δεν υπάρχουν χρεώσεις στις αποταμιεύσεις έτσι γενικως, αλλα ειδικώς. Δεν συμφωνείς;
Για το μάνατζμεντ μιλώ για τις ελληνικές τράπεζες. Τις λεγόμενες συστημικες.
Αμφιβάλεις ρε συ Φανη ότι οι επιλογές τους εξυπηρετούσαν πολιτικό κόστος κυβερνήσεων; Γνωριζεις το μετοχικό χάρτη των ελληνικών τραπεζών μέχρι την κρίση και κατα η διάρκεια αυτής.Πλεον αλλάζει ο χάρτης. Αλλά έως σήμερα δεν συμφωνείς ότι οι επιλογές τους ήταν εναρμονισμενες με τις πολιτικές συγκυρίες.
Υπαρχουν απόψεις που λενε πως καλό ήταν που το μάνατζμεντ ήταν κυρίως σε ελληνικά χέρια εκείνη την περίοδο.
Διαφωνείς με την φράση αυτή;
Αν επιτρέπεται σε ποιο τομέα ήσουν;
-
Αν επιτρέπεται σε ποιο τομέα ήσουν;
5 τράπεζες (2 ελέω συγχώνευσης) σε διαφορες διευθύνσεις: οργάνωση, στεγαστικά δάνεια, δανεια επιχειρήσεων (sbl και μετά μεσαίες), φωτοβολταϊκά και πράσινη ανάπτυξη (πρασινάλογα κοινώς), γενικη δνση δικτύου και τέλος 'κόκκινα' δάνεια επιχειρήσεων.
-
Αρα έχεις μεγάλη εμπειρία.
Συμφωνείς με τα υπόλοιπα;
-
15 χρόνια εμπειρια σε τραπεζες αμιγώς και 22 χρόνια στον τραπεζικό χώρο.
συμφωνω σε κάποια, οταν ειμαι σε λαπτοπ θα γράψω. Γενικα παντως τα στελεχη στις τραπεζες τις Ελληνικες ειναι για κλωτσιές!!
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα