-
Εντάξει για το thief, για το hitman περισσότερο είχα τις διαφωνίες μου
Τα action adventure παιχνίδια από τα οποία πηγάζει υπήρχαν ανέκαθεν
Στη τρισδιάστατη μορφή που τα ξέρουμε σήμερα υπάρχουν από το πρώτο tomb raiderΑπό κει και πέρα το κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητες του βέβαια, αλλά δε σημαίνει ότι οποιοδήποτε παιχνίδι δράσης προέρχεται από τα fps
Το hitman μπορεί πιο εύκολα να αναζητήσει τις ρίζες του στο metal gear του 1987, παρά στο doom του 1993
-
'action adventure' είναι μια πίπα χαρακτηρισμός (αν τον πάρεις κυριολεκτικά) που μπορεί να περιγράψει ένα σωρό παντελώς άσχετα μεταξύ τους παιχνίδια. Οποιοδήποτε παιχνίδι έχει στοιχεία δράσης ΚΑΙ κάποιο story -> action adventure Από το gabriel knight μέχρι το hitman.
Οποιοδήποτε παιχνίδι δράσης, προφανώς δεν προέρχεται αποκλειστικά από fps.
Και τα top-down shooters δράσης είναι, και το prince of persia δράσης είναι, και το sonic δράσης είναι. Και επίσης είναι και 'third person'.
E, σύγκρινε αυτά με το hitman για να καταλάβεις πόσο μεγαλύτερη σχέση έχει το τελευταίο με ένα FPS και πόσο (καθόλου) έχουν τα άλλα.Από το Metal Gear του 87, μπορεί να πήρε την ιδέα του 'stealth', όπως και την ιδέα της αναβαθμισιμότητας την πήρε από τα RPG, αλλά το third person του ενός (MG, πραγματικό third person) δεν έχει καμία επαφή με το 'third person' του hitman (που είναι ένα first person που βλέπεις και την κεφάλα σου).
Δλδ αυτό:
αποτελεί εξέλιξη της όλης κατηγορίας των top-down action games.To hitman όχι.
-
Προφανώς και όχι, πιο καινοτόμο ήταν το metal gear solid των 90s στο PlayStation 1, το hitman είναι μια μετεξέλιξη του ίδιου ακριβώς πράγματος από την τελευταία φορά που έγινε το μεγάλο 'αλμα' αλλά αυτό δεν ήταν λόγος για μένα να μην το παίξω και να μην το ευχαριστηθώ
Άμα κάθομαι να σκέφτομαι ότι το hitman δεν έχει κάνει γιγάντια άλματα από το metal gear solid ή το watch dogs που περιμένω να βγει δεν έκανε γιγάντια άλματα από το gta III , τότε καλύτερα να παρατήσω το gaming
Όμως δεν είναι έτσι και ένα καλό παιχνίδι δε χρειάζεται να βασίζεται μόνο στη καινοτομία για να είναι καλό και πάνω από όλα διασκεδαστικό
Παρόλα αυτά βλέπουμε νέες ιδέες, το watch dogs για παράδειγμα δε φαίνεται να είναι απλά ένα gta clone έχει διαφορά παλιά και νέα στοιχεία που αν είναι καλά εκτελεσμένα θα το κάνουν να ξεχωρίσει και να εξελίξει τη κατηγορία
Ακόμα και το ίδιο το gta όμως έχει κάνει αρκετά βήματα μπροστά και δεν δημιούργησε απλά μια νέα κατηγορία, αλλά συνεχίζει να την εξελίσσει
-
σαφώς
-
Παίδες, με την αυστηρή έννοια του όρου, RPG σημαίνει όλα αυτά που είπα πιο πριν, συν πολλά άλλα τα οποία δεν υλοποιούνται στις μηχανές των παιχνιδιών που αναφέρω ως FPS(trategy). Αν το δούμε από πλευράς mechanics και αλγορίθμων, το πρώτο Fallout ήταν πιο πολύ RPG από το Fallout 3, γιατί έχει εξαφανιστεί -ή πάει πολύ πιο κάτω- το turn-based gameplay που προϋποθέτει ένα RPG. Από την άλλη, το DeusEx δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθαρό RPG, αλλά προφανώς είναι πολύ πιο RPG από οποιοδήποτε FPS(hooter) ή ακόμα και τα 'έξυπνα' FPS, όπως Thief ή Hitman. Γι'αυτό ακριβώς έχουν δημιουργηθεί 'ενδιάμεσες' κατηγορίες, για να μπορέσουμε να κατατάξουμε αυτού του είδους τα παιχνίδια κάπου και να μην είναι τόσο αόριστος ο προσδιορισμός τους.
Και προφανώς δεν σκέφτομαι με όρους pen-n-paper, αν ήταν έτσι το τελευταίο πραγματικό RPG θα ήταν το Skyrim, και αυτό με πολλές 'ελευθερίες' κιόλας. Προφανώς και το System Shock ή το DeusEx έχουν πολλά χαρακτηριστικά RPG, αλλά με την κλασσική έννοια του όρου δεν είναι.
Τεςπα, λεπτομέρειες, απλώς ήθελα να δείξω ότι οι κλασσικές κατηγορίες έχουν αλλάξει, αλλά και πάλι τα αμιγή παραδείγματα υπάρχουν, ακριβώς για να (ανα)δείξουν τα παιχνίδια που βρίσκονται κάπου ανάμεσα...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
αν ήταν έτσι το τελευταίο πραγματικό RPG θα ήταν το SkyrimE όχι και τελευταίο πραγματικό rpg το skyrim
επίσης ο όρος fisrt person strategy αναφέρεται σε παιχνίδια στρατηγικής όχι rpg
τα παιχνίδια της bethesda (elder scrolls/fallout) καθώς και το το deus ex ανήκουν στη κατηγορία των rpg, θέλετε να τα πούμε first person rpg (να έχουμε το ανάλογο του first person strategy; ) κανένα πρόβλημα αλλά είναι rpg, λιγότερο και περισσότερο δεν υπάρχει, ή είναι ή δεν είναι rpg
αλλιώς έχεις action με rpg στοιχεία
τώρα αν έχουμε action σε first person κάμερα με rpg στοιχεία και stealth (thief/dishonored πχ) δεν αλλάζει κάτι για τα παραπάνω
επίσης μιας και λέτε για rpg, παίξτε το south park stick of truth της obsidian που παίζω αυτή τη περίοδο, το οποίο είναι κανονικότατο turn based rpg και έχει και πολύ ωραίο σενάριο (για όσους τους αρέσει το sp βέβαια )
είναι βέβαια απλοποιημένο σε κάποια σημεία σε σχέση με άλλα rpg της εταιρείας, αλλά άμα το βάλει κανείς κάτω και αναλύσει τους μηχανισμούς τους παιχνιδιού θα δει ότι είναι 'πιο rpg' και από το skyrimμέχρι στιγμής είναι το goty μου πάντως μιας και είμαι και φαν του south park
-
Γι'αυτό ξεχωρίζω τον κλασσικό όρο RPG με το τι σημαίνει σήμερα το RPG. Παλιότερα -είπαμε, είμαι και λίγο παλιός- RPG δεν νοείτο χωρίς turn-based λογική, χωρίς προκαθορισμένα trees για classes, skills, weapons, armors κλπ, χωρίς επιλογές που καθόριζαν ακόμα και την εξέλιξη του gameplay. Σήμερα έχει αλλάξει αυτός ο όρος (π.χ. το turn-based έχει σχεδόν εξαφανιστεί), και άρα τα RPGs του σήμερα είναι μεν RPG με την σημερινή έννοια του role-playing, επ'ουδενί όμως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν RPG με την αρχική κλασσική έννοια, γιατί απλούστατα έχουν χαθεί/αφαιρεθεί τα περισσότερα από εκείνα τα στοιχεία που καθόριζαν ένα RPG. Για αυτό είπα για το πρώτο Fallout ή ακόμα καλύτερα π.χ. για το Baldur's Gate και το Neverwinter Nights, αυτά ήταν πραγματικά RPGs με την 'σωστή' έννοια της λέξης.
Όσο για το τι σημαίνει ακριβώς FPS(trategy), νομίζω το είχα πει πιο πριν, ο ορισμός τους είναι επακριβώς το Battlefield ή το Battlezone παλιότερα. Σήμερα όμως είναι π.χ. τα CoD και το DeusEx. Να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν, κατά βάθος, οι μηχανισμοί του Fallout3 είναι turn-based ή real-time...
Πάντως ένα που πήρε το μάτι μου τελευταία, το οποίο είναι turn-based και με σχεδόν πλήρες RPG μηχανισμό από κάτω, είναι το Child of Light. Θα του ρίξω μια ματιά να δω τι παίζει...
-
θα βγάλουν το age of mythology σε hd έκδοση...
άντε επιτέλους...μακα΄ρι να δούμε και κανα νέο dune emperor ή c&c -
δεν λεω τιποτα αλλο απλα ειναι ενα state of the art Κορεατικο mmo
http://black.game.daum.net/black/guide/world/map.daum
σχεδον balanced σε ολα του -
http://gabrielecirulli.github.io/2048/
μονο εγω εχω κολλησει 3 μερες τωρα;;;
-
War thunder μαγκες ωραιο game !
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
http://gabrielecirulli.github.io/2048/μονο εγω εχω κολλησει 3 μερες τωρα;;;
και εγώ το παίζω, αλλά δεν έχω κολλήσει. Μια στη δουλειά μας έχει φάει τρελό κόλλημα
-
για android bt controller πάμε σε moga pro ή υπάρχει και τίποτα άλλο σε πιο λογική τιμή;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
http://gabrielecirulli.github.io/2048/μονο εγω εχω κολλησει 3 μερες τωρα;;;
Μονο εσύ και ο μισός πλανήτης
Πάμε για το 4096
-
τέλος το stick of truth από μένα, άνετα το αγαπημένο μου παιχνίδι για το 2014 έως τώρα
τώρα μάλλον θα αργήσω να ξαναπαίξω κάτι, λογικά τον ιούνιο πάλι με watch dogs, εκτός απροόπτου
(το οποίο και σκέφτομαι να αγοράσω) -
http://www.broforcegame.com/BROFORCE_BROTOTYPE.html
Πιο Cultλιλα ψοφαςalpha ver playable στο Chrome
-
-
Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, θα το έχω στα υπόψιν
-
Μέχρι στιγμής φαίνεται ενδιαφέρον στα γραφικά. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία σε ένα racing game όμως είναι η οδήγηση, ελπίζω να μη τα θαλασσώσουν εκεί γιατί φαίνεται πολύ ωραία δουλειά.
-
εγώ περιμένω το titanfall! Έχει βγει νομίζω αλλά δεν το έχω αγοράσει ακόμα
Μια και μιλάτε για 'ραλάκια' ( ρετρό έκφραση ) να ρωτήσω κάτι άσχετο!
Προσπάθησα πριν λίγο καιρό να τελειώσω το ferrari legends.(περσινό παιχνίδι)
Λόγω κουλαμάρας και βαριεμάρας δεν μπορώ να το προχωρήσω αρκετά δίχως trainer. Τέτοιον working, έχει μόνο το cheat happens και δεν μπορώ να βρω πουθενά αλλού! Υπάρχει κανείς που το έχει με trainer να μου πει που να το βρω;
Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ)