-
Δηλαδή πιεσμένος εννοούσες 'απολίτιστος' ?
-
@ Σπυρος
αρα ερχεσαι στα λογια μου,ενας κινητηρας που δουλευει πιο ηπια θα εχει πιο χαλαρη μεταχειρηση,μεγαλυτερη μακροζωια,λιγοτερες πιθανοτητες για ζημιες και μεγαλυτερα περιθωρια βελτιωσης για τους πειραγμενους..Αλλα και πιο ομαλη λειτουργια για καθημερινη χρηση..
Αν θες να μου πεις οτι θα εχει μικροτερα κοστη στα σηματα , ασφαλειες καθως και για τιμη αποκτησης θα συμφωνησω(αν και τη τιμη πολλες φορες τη βαρανε οσο θελουν),αλλα θα διαφωνησω οτι ειναι πολυ πιο οικονομικο στη βενζινη...Ειδικα απο τη στιγμη που πρεπει να ανεβαζεις περισσοτερες στροφες για να πιασεις την ιδια ιπποδυναμη.Το GT μπορει να καψει πολλα και παροτι εχει τη δυνατοτητα να επιτυχει χαμηλοτερη καταναλωση απο εναν 1800αρη,πρεπει να επιδειξεις μεγαλη αυτοσυγκρατηση για να καταφερεις κατι τετοιο...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δηλαδή πιεσμένος εννοούσες 'απολίτιστος' ?βασικα αυτο ηθελα να θιξω,δε με αποσχολει η αξιοπιστια(παροτι εχω ακουσει και για αυτη)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@ Σπυροςαρα ερχεσαι στα λογια μου,ενας κινητηρας που δουλευει πιο ηπια θα εχει πιο χαλαρη μεταχειρηση,μεγαλυτερη μακροζωια,λιγοτερες πιθανοτητες για ζημιες και μεγαλυτερα περιθωρια βελτιωσης για τους πειραγμενους..
Αν θες να μου πεις οτι θα εχει μικροτερα κοστη στα σηματα , ασφαλειες καθως και για τιμη αποκτησης θα συμφωνησω(αν και τη τιμη πολλες φορες τη βαρανε οσο θελουν),αλλα θα διαφωνησω οτι ειναι πολυ πιο οικονομικο στη βενζινη...Ειδικα απο τη στιγμη που πρεπει να ανεβαζεις περισσοτερες στροφες για να πιασεις την ιδια ιπποδυναμη.Το GT μπορει να καψει πολλα και παροτι εχει τη δυνατοτητα να επιτυχει χαμηλοτερη καταναλωση απο εναν 1800αρη,πρεπει να επιδειξεις μεγαλη αυτοσυγκρατηση για να καταφερεις κατι τετοιο...
οχι δεν ερχομαι στα λογια σου
πιο ηπιο ειναι σχετικο. Αν εχει σχεδιαστει σωστα, δεν εχει προβλημα.επισης ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πιο οικονομικος απο τον 1,8. Με μια μικρη επιφυλαξη για οταν 'σκιζεται'. Σαν μεση χρηση ομως ειναι οπως τα λεω. Ψαξτο λιγο...
-
για ποσα λιτρα διαφορα μιλαμε???
-
1-2 σε μικτες συνθηκες.
δες και σε αλλα φορουμ, ο 1,8 για παραδειγμα πολυ δυσκολα πεφτει κατω απο τα 10-11 στη πολη.
-
ναι ο 1.8 καπου εκει παιζει,αλλα δε θυμαμαι τωρα ποσο καιει το GT,παντως και αυτο ανεβαινει πολυ ευκολα πανω απο 10,βεβαια εξαρταται απο τον οδηγο,αλλα και το αυτοκινητο...
Οταν οδηγουσα το C2 εγραφα 11,5 και τωρα με υπερδιπλασια αλογα και 400 κιλα βαρυτερο αυτοκινητο(και απο 1,6 lt στα 2.0lt) καιω 13,6 μεση...Εχω πετυχει παντως και ατομο που μου ελεγε πως με τον 1.8 σε leon δεν ξεπερναει το 9αρι..
ειναι αναλογα το πως οδηγεις... -
το 'πιεσμενο' κρινεται εκ του αποτελεσματος και μεχρι τωρα η αξιπιστια του εν λογω μοτερ ειναι υψηλη.Δεν ξερω τωρα που θα μπει σε μοντελο seat αν θ'αρχισουν τα παρατραγουδα
επισης συμφωνω επι της αρχης με τον qsisvts ,οτι δλδ θα πρεπε να επιλεγει ο 1.8tsi(οπως τον λεει η seat) ακολουθοντας τη φιλοσοφια του προηγουμενου ibiza,και πιο πρακτικα αποφεροντας κερδη στη seat μεσα απο τα προγραμματα αναβαθμισης.Το προηγουμενο ξεπερνουσε ανετα τα 220PS,αυτο μεχρι που να παει?
Φυσικα επισημα χειλη ειπαν πως ειναι καλυτερη επιλογη,(λογω χαμηλου βαρους) και πως θα μπορει να φτασει τουλαχιστον μεχρι τα 200(!) αλογα...Θα δουμε,ή μαλλον θα μυρισουμε
-
Για τιμές πόσο το υπολογίζετε;
Δεδομένου ότι θα έχει στάνταρ το dsg, αν πράγματι διαθέτει τον 1.4TSI και όχι τον 1.8, προσωπικά το βλέπω γύρω στα 21-22.000 ευρώ.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
θα έχει στάνταρ το dsg,??
Δηλαδή δεν θα υπάρχει manual έκδοση?! -
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα έχει στάνταρ DSG και θα βασίζεται στον 1.4TSI. Φυσικά διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις και για τα δυο. Αν δε δω το δελτίο τύπου της SEAT δεν πείθομαι.
-
Nα προσθεσουμε οτι το 7-ταχυτο DSG εχει πολυ μικροτερες ανοχες(περιπου 28 κιλα ροπη),
οποτε οι οποιες βλεψεις για εκτεταμενη βελτιωση(οπως στο 1.8Τ) κρινονται δυσοιωνες.
Κατι ξερανε στο Scirocco που δινουν επιλογη αναμεσα σε 6-ταχυτο και 7-ταχυτο DSG. -
το 7αρι θα ειναι βελτιωμενο πιθανοτατα
-
Ο χρήστης Gigi έγραψε:
Nα προσθεσουμε οτι το 7-ταχυτο DSG εχει πολυ μικροτερες ανοχες(περιπου 28 κιλα ροπη),
οποτε οι οποιες βλεψεις για εκτεταμενη βελτιωση(οπως στο 1.8Τ) κρινονται δυσοιωνες.
Κατι ξερανε στο Scirocco που δινουν επιλογη αναμεσα σε 6-ταχυτο και 7-ταχυτο DSG.Ούτως ή άλλως κάπου εκεί είναι και το όριο της ροπής που μπορεί να βγει από 1400άρι κινητήρα με νορμάλ βενζίνες. Αν δημιουργεί περιοριορισμό, θα είναι πολύ μικρός και αντίστοιχος του GTI DSG που έχει ελαφρώς κουτσουρεμένη ροπή (αλλά ίδια άλογα) στις βελτιωμένες εκδόσεις.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα έχει στάνταρ DSG και θα βασίζεται στον 1.4TSI. Φυσικά διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις και για τα δυο. Αν δε δω το δελτίο τύπου της SEAT δεν πείθομαι.7άρι DSG & 1.4 Twincharged είπε η SEAT όταν έστειλε τις πρώτες φωτογραφίες του Cupra την προηγούμενη βδομάδα.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα έχει στάνταρ DSG και θα βασίζεται στον 1.4TSI. Φυσικά διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις και για τα δυο. Αν δε δω το δελτίο τύπου της SEAT δεν πείθομαι.γιατι?
ουτως η αλλως αυτα τα 2 εχει να επιδειξει στην κατηγορια η seat και vag γενικοτερα
-
Μακάρι να είναι έτσι, αλλά γιατί ο 1.4TSI να μικραίνει στα VW (160 από 170) και να μεγαλώνει μόνο στο Ibiza; Δε βγάζει νόημα.
-
θα αρχισει να βγαζει νοημα οταν τοποθετηθει στο polo gti και στο audi S1(αν υπαρξει κατι τετοιο),συντομα
το Cupra ειναι ναυαρχιδα της κατηγοριας για τη seat,οχι ενα Ibiza tsi
-
εξάλλου η σέατ είναι η ζμπορ μάρκα του ομίλου. όπότε δεν το βλέπω και τόσο περίεργο αυτό.
-
εδω βγαλαν τον 1.8TFSI απο τη γκαμα του Α5-τρεχαγυρευε
Νέο Seat Ibiza Cupra