-
twingo gt
turbo
λιγότερα λειτουργικά έξοδα 1.2συν το οτι το 500 αρχίζει να ψιλογίνεται σούπα και εινα ψιλογυναικείο κατά την αποψη μου
το twingo ομως δεν εχει την εμφάνιση και την ομορφια του 500 -
Αν υπήρχε το Panda 100HP στην ψηφοφορία, θα επέλεγα αυτό δίχως δισταγμό.
Συμφωνώ με τον φίλο tsargy για την ανάρτηση.
Και εγώ όταν το πήρα μου φάνηκε δύσκολο να την συνηθίσω, αλλά με τον καιρό (λίγες ημέρες), τα βρήκαμε! Έφτασα σε σημείο να παίρνω το 1200άρι της γυναίκας μου για να πηγαίνω στην δουλεία μου και να το δίνω το 100άρι σε εκείνη που το παίρνει αποκλειστικά σε εθνική οδό για την δική της δουλειά.
Όχι γιατί δεν πάει, αλλά γιατί το πονάω.
PANTA ήθελα γρήγορο αυτοκίνητο που να μην πλέει και να μην χρειαστεί να δώσω λεφτά έπειτα από την εγγύηση για βελτιώσεις.
Αυτό για μένα θα ήταν και καθοριστικό για το τι θα αγόραζα τελικά.
Αναρτήσεις,φρένα,bucket καθίσματα,φυμέ,αεροτομή,ζάντες,6άρι σασμάν για να πας να βάλεις σε ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αν είναι 10ετίας, θα θέλεις 5000-6000 ευρώ.
Δίνεις λοιπόν 13390, μείον ότι παίζει από έκπτωση αυτή την περίοδο, και ξεχνάς να τσοντάρεις το οτιδήποτε πάνω του.
Όσον αφορά το θέμα του ότι σε 1,5-2 χρόνια σταματάει το μοντέλο, θα τολμούσα να πω, και ίσως παρεξηγηθώ, ότι θα είμαι τότε ένας από τους ευτυχής κατόχους ενός αν όχι συλλεκτικού, αλλά ιδιαίτερου αυτοκινήτου. Αυτό που έκανα η FIAT με το PANDA,με άφησε ευχάριστα άφωνο. Σε πολλά βενζινάδικα που έχω πάει, το κοιτάνε καλά καλά και με ρωτάνε με μία απορία 'Αυτό είναι PANTA;;;'
Αν τελικά δεν του αρέσει, και εννοώ ότι το οδήγησε και δεν του άρεσε, τότε 500αράκι από μένα. -
Ανακεφαλαιώνοντας, καλύτερη λύση το Panda ,αλλά δεν του αρέσει (οπτικά) όποτε μένει η τριάδα.
Το C2 1.4 VTR απαγορεύετε δια ροπάλου (όπως πιστεύω και εγώ) αν και είναι μέσα λόγο πολύ χαμηλής τιμής και χρόνων παράδοσης.
Όποτε επιστρέφουμε στους δύο μονομάχους Fiat 500 1.4 Sport VS Renault Twingo 1.2 GT.
Συνοψίζοντας τα μεγαλύτερα + στο καθ' ένα (και με διορθώνετε αν κάπου κάνω λάθος):500: 5 αστέρια Euro NCAP, 5 χρόνια εγγύηση, στιβαρότερη αίσθηση (;), πλουσιότερος εξοπλισμός γενικά, 6αρι σασμάν.
Twingo: Clima, Μεγαλύτερη ροπή λόγο Turbo = Επιδόσεις και οικονομία ανάλογα τη χρήση, μικρότερο κόστος χρήσης (1.2cc).
Κλείνοντας να αναφέρω ξανά ότι θα κάνει καθημερινά διαδρομές Γλυφάδα-Ηλιούπολη-Αγ.Ανάργυροι και αρκετές φορές Πειραιά, οπότε και εθνική θα έχει το menu και μποτιλιάρισμα αλλά και πιθανόν μικρές εξορμήσεις το Σ/Κ.
Ο οδηγός είναι ψιλό βάρβαρος στο τρόπο που οδηγεί.
Ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας ! -
Απο την ωρα που υπαρχει το C2 στις επιλογες, για ποιο λογο να μην ειναι το...σωστο; (VTS)
Μακραν η καλυτερη επιλογη (αν θες το πιο...ικανο) μεχρι τα 16.000Ε. -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Απο την ωρα που υπαρχει το C2 στις επιλογες, για ποιο λογο να μην ειναι το...σωστο; (VTS)
Μακραν η καλυτερη επιλογη (αν θες το πιο...ικανο) μεχρι τα 16.000Ε.Αν δεις και στην αρχή ο φίλος μου έχει θέσει όριο στα 1.400 cc
-
Καμμια αντιρηση, απλα με αυτη την λογικη το C2 με 1.4 μοτερ ειναι πολυ υποδεεστερο σαν συνολο απεναντι στις αλλες επιλογες του.
Παντως, απο την ωρα που δεν θελει αποκλειστικα ενα Gti, θα συμβουλευα να κατευθυνθει στην αμεσως μεγαλυτερη κατηγορια αμαξωματος μιας και τα 'super-super mini' αποδεικνυονται ανεπαρκη -σε χωρους- σε αρκετες περιπτωσεις και αυτο στο λεω απο προσωπικη εμπειρια μιας και ειχα SportKA για 4 χρονια. Το 100αρι 500 ειναι περιπου το ιδιο πραγμα με το SportKA (στην καθημερινη οδηγηση) απο ο,τι εχω δει μιας και το εχει η κοπελα ενος καλου φιλου και κανουμε ουκ ολιγες μετακινησεις. -
Καμμια αντιρηση, απλα με αυτη την λογικη το C2 με 1.4 μοτερ ειναι πολυ υποδεεστερο σαν συνολο απεναντι στις αλλες επιλογες του.
Παντως, απο την ωρα που δεν θελει αποκλειστικα ενα Gti, θα συμβουλευα να κατευθυνθει στην αμεσως μεγαλυτερη κατηγορια αμαξωματος μιας και τα 'super-super mini' αποδεικνυονται ανεπαρκη -σε χωρους- σε αρκετες περιπτωσεις και αυτο στο λεω απο προσωπικη εμπειρια μιας και ειχα SportKA για 4 χρονια. Το 100αρι 500 ειναι περιπου το ιδιο πραγμα με το SportKA (στην καθημερινη οδηγηση) απο ο,τι εχω δει μιας και το εχει η κοπελα ενος καλου φιλου και κανουμε ουκ ολιγες μετακινησεις.Απόλυτα κατανοητό αυτό που λες, όμως είναι συνειδητοποιημένος όσο αναφορά τους χώρους της κατηγορίας και αυτό γιατί έχουν περάσει από τα χέρια του διάφορα super mini κατά καιρούς. Το φράγμα των 1.4 δεν μπορεί να το ξεπεράσει οπότε οι επιλογές του λιγοστεύουν.
-
Μακραν η καλυτερη επιλογη (αν θες το πιο...ικανο) μεχρι τα 16.000Ε.συμφωνω...Αλλα εχει και τα κακα του.. ο κινητηρας μεχρι τις 3500-4000 στροφες ειναι απλα ανυπαρκτος,τσιμπαει βενζινη(τουλαχιστον δε θελει 100αρα οπως το swift),απο αποψη ανεσης σε ποναει η μεση σου ,στα ταξιδια πολυς θορυβος και 5000 στροφες(βαλτε μια 6η γαμωτο!!!)
Η πορτα του μπορει να σου φανει πιο βαρια,αλλα σε αυτο παιζουν ρολο οι κακοι μεντεσεδες,σε αποτομη κατηφορα μπορει ειτε να στραβωσουν ειτε να σε χτυπησει ασχημα η πορτα,αναλογα τη κλιση(εχω παθει και τα 2!!!!)
Επισης θελω να τονισω κατι που μου εχει κανει τρομερη εντυπωση,μπορει το αυτοκινητο να ειναι μπουρδελακι και το δικο μου συγκεκριμενα να χει βγαλει ενα καρο προβληματα,ΟΜΩΣ το ταμπλο δε τριζει καθολου (η εταζερα ομως μου χει σπασει τα νευρα απο τη πρωτη μερα αγορας )
-
Επειδή πιο πάνω κάποιος αναφέρθηκε για τα έξοδα συντήρησης του τουρμπο:
- Ο TCE έχει αλλαγή λάδια και service κάθε 20.000 km και δεν προβλέπεται καμία εργασία παραπάνω σε σχέση με τους ατμοσφαιρικούς.
- Στον TCE δεν χρειάζεται να περιμένεις κανένα 3λεπτο να σβήσεις το κινητήρα σου. Κανονικότατα τον σβήνεις και αν χρειαστεί δουλευει αυτός μόνος του για να κρυωσει. Αυτό ίσχυε σε κινητήρες turbo περασμένων δεκαετιών.
Πάντως στη σύγκριση με το 500 το Twingo υπερισχύει σε χώρους πορτμπαγκαζ εξοπλισμό επιδοσεις στησιμο οικονομια καυσίμου ασφαλιστρα σηματακι και χρόνο παραλαβής. Το 500 υπερισχύει σε μούρη και σε παθητική ασφάλεια ελαφρά. Στα υπόλοιπα κυμαίνονται περίπου στα ίδια.
Σε σύγκριση Twingo με Panda που αναφέρουν πολλοί παραπάνω δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχω ιδέα για το Panda 100
-
καλα το panda δεν ειναι κανενα υπεραυτοκινητο,απλως εχει καλους χωρους και για εναν ανεξηγητο λογο μου ηταν πολυ ευχαριστο στην οδηγηση τις 5 μερες που εζησα μαζι του...
-
Ας δει και το Mazda 2 1300 ή 1500.
-
στο σημερινό εθνος, εχει συγκριση στο περιοδικο για αυτοκίνητα twingo gt-500 1.4
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα το panda δεν ειναι κανενα υπεραυτοκινητο,απλως εχει καλους χωρους και για εναν ανεξηγητο λογο μου ηταν πολυ ευχαριστο στην οδηγηση τις 5 μερες που εζησα μαζι του...Δεν υπάρχουν υπεραυτοκίνητα.
Αν υπήρχε κάποιο, δεν πιστεύω ότι κανείς θα πίστευε ότι ο τίτλος ανήκει στο FIAT PANDA 100HP.
Απλώς είναι τίμιο και value for money.
Άποψή μου.. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Δεκτό, αλλά και το fiesta σκουριάζει και τρίζει.
Άσε που τα βράδυα θα γαβγίζει και δεν θα τον αφήνει να κοιμηθεί.
Aπορώ πώς ο φίλος cosneo τόλμησε να το προτείνει.Αν δεν του αρέσει το panda 100, τότε 500αρακι κι από μένα. Άλλο φρούτο.
Το πρότεινα ως καινούρια πρόταση (ενδιαφέρουσα εμφανιση αν και 'μεγάλο' και αυτό ) ... λόγω περιορισμένων εναλλακτικών (τα 207 και Corsa δεν ακούστηκαν επίσης)... όχι ιαπωνικό και όχι Vag group ...
Και κάτι άλλο ... πριν ένα μήνα ξεκίνησε η παραγωγή του και έρχεται τέλη του έτους (μάλλον) ... σε τόσο λίγο χρόνο μπορεί να σκουριάσει? -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ας δει και το Mazda 2 1300 ή 1500.Δεν τον ενδιαφέρουν τα Ιαπωνικά.
στο σημερινό εθνος, εχει συγκριση στο περιοδικο για αυτοκίνητα twingo gt-500 1.4
Θα τον ενημερόσω, thanks!
Πάντως σήμερα που μιλήσαμε και τα πιάσαμε ένα ένα, η λύση του 500 είναι μάλλον η πιθανότερη καθώς η λέξη turbo συνειρμικά δεν τον εμπνέει, οψόμεθα όμως για τα test drive
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεκτό, αλλά και το fiesta σκουριάζει και τρίζει.
Άσε που τα βράδυα θα γαβγίζει και δεν θα τον αφήνει να κοιμηθεί.
Aπορώ πώς ο φίλος cosneo τόλμησε να το προτείνει.Αν δεν του αρέσει το panda 100, τότε 500αρακι κι από μένα. Άλλο φρούτο.
Το πρότεινα ως καινούρια πρόταση (ενδιαφέρουσα εμφανιση αν και 'μεγάλο' και αυτό ) ... λόγω περιορισμένων εναλλακτικών (τα 207 και Corsa δεν ακούστηκαν επίσης)... όχι ιαπωνικό και όχι Vag group ...
Και κάτι άλλο ... πριν ένα μήνα ξεκίνησε η παραγωγή του και έρχεται τέλη του έτους (μάλλον) ... σε τόσο λίγο χρόνο μπορεί να σκουριάσει?Επειδή του ανέφερα και το Corsa και το Fiesta σήμερα, κρίθηκαν 'μεγάλα' νομίζω ότι την ίδια μοίρα θα είχε και το 207.
-
Fiat 500 1.4 Sport
14.500 αξια αυτοκινητου
500 τελη, πινακιδες, PDI
700 ευρω ανοιγομενη οροφη
300 χρωμα(πλεον το λευκο παστελ το πληρωνεις 250 απο μηδενικη αξια λογω ζητησης)Συνολο= 16.000 ευρω με το κλειδι στο χερι.
Αν θελει με 150 ευρω να βαλει τις σπορτ πλαινες αυτοκολλητες ταινιες, οπως επισης 150 ευρω κοστιζουν τα μεταλλικα bagdes με την ιταλικη σημαια. Δηλαδη αν τα επιλεξει και τα 2 παει στα 16.300
Μην το πολυσκεφτεται. Θα μεγαλωνει η αναμονη
-
Σωστός ο τσίλις με το συγκριτικό των 4τ!
Εγώ πιστεύω ότι ο φίλος μάλλον έχει βάλει στο μάτι το 500άρι και ψάχνει δικαιολογίες για να το πάρει. Δύσκολα θα πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που δε μένει στο ...Τόκιο και του φαίνεται μεγάλο το γκράντε πούντο. Επίσης πρώτη φορά ακούω άνθρωπο που να μην θέλει εκ των προτέρων Ιαπωνικό (συνήθως ο κόσμος θέλει γιαπωνέζικό ή γερμανικό εξαιτίας του προτέρου έντιμου βίου όσον αφορά την αξιοπιστία) μιας και υπάρχουν μοντέλα με ιδιαίτερο στίλ (2/σουίφτ)
Ε ας το πάρει λοιπόν μόνο που είναι πολύ πιθανό να έχει γίνει 23 μέχρι να το παραλάβει οπότε αλλάζουν οι προδιαγραφές...
Εγώ θα δελεαζόμουνα από το ροπάτο τούινγκο ενώ ως κλασσικός τσίπης θα περίμενα το ομόσασο νέο ΚΑ το οποίο ίσως βγει φτηνότερο όντας απαλλαγμένο από το πουλ μουρ του 500 δεν θα πωλείται σε τιμή μικρομεσαίου χάτσμπακ...
-
Sυγνώμη, αλλά η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού στο πάντα, μόνο εμένα προβληματίζει;; Θεωρώ ότι 16.000 είναι πάρα πολλά για αυτά που σου δίνει η φίατ στο συγκεκριμένο όχημα. Για μένα το Πάντα παίζει χωρίς ανταγωνισμό στις φτηνές εκδόσεις μεταξύ 10.000 ευρώ. Στα 16.000 υπάρχουν πολλές (καλύτερες κατ' εμέ επιλογές).
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Sυγνώμη, αλλά η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού στο πάντα, μόνο εμένα προβληματίζει;; Θεωρώ ότι 16.000 είναι πάρα πολλά για αυτά που σου δίνει η φίατ στο συγκεκριμένο όχημα. Για μένα το Πάντα παίζει χωρίς ανταγωνισμό στις φτηνές εκδόσεις μεταξύ 10.000 ευρώ. Στα 16.000 υπάρχουν πολλές (καλύτερες κατ' εμέ επιλογές).Δεν υπάρχει PANDA στα 16000 ευρώ εκτός και αν διαλέξεις κανένα crossάκι.
Το 100άρι που συζητάγαμε, γιατί τον φίλο μας δεν το ενδιαφέρει, έχει 13390, μείον την έκπτωση.
Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής του PANTA, θα πληροφορούσα όσους δεν το έχουν ζήσει, ότι ΔΕΝ τρίζει!
Το PANTA παίζει στις φτηνές εκδόσεις, μόνο με τους κινητήρες των 1100 και 1200 λίτρων.
Το 100άρι είναι αλλού. Όχι ότι δεν έχει το ίδιο ταμπλώ, αλλά προσφέρει αυτά που προσφέρει ένα μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο.
Η καλή και ποιοτική COROLLA του 2005, έτριζε ασταμάτητα! Μέχρι και ταμπλό μου αλλάξανε και πάλι έτριζε. Μέχρι που την πούλησα και βρήκα την υγειά μου με τα PANTA μου.
Νεανικές ανησυχίες στα 16.000€