-
Στις πρωτες εντυπωσεις που ειχα με DSG6/S-tronic 6 ( Golf GTI V, GTI VI/Audi A3 1.8 ), και DSG7 αντιστοιχα (Golf 160 VI, Ibiza cupra), ειχα την πεπεοιθηση οτι πραγματι το 6αρι υπερεχει και στην αποκριση, αλλα και γενικοτερα οτι ειναι πιο...υπακουο
ακομα και στις πιο 'δυσκολες' εντολες, τυπου διπλο κατεβασμα ταχυτητας, κατεβασμα σε κατσαρο οδοστρωμα μετα απο δυνατο φρεναρισμα, ανεβασμα με τους κινητηριους τροχους να σπιναρουν, κτλ
Εχοντας ομως και μια πιο προσφατη μικρη επαφη με το DSG7 του Polo GTI, ενιωσα, οτι καθοριστικο ρολο δεν παιζει τοσο πολυ -στην αισθηση τουλαχιστον, και στο αποτελεσμα, κατα την δικη μου αντιληψη- ο τυπος του κιβωτιου, δηλαδη υγρου τυπου 6αρι Vs ξηρου τυπου 7αρι, αλλα περισσοτερο η χαρτογραφηση, το προγραμμα με το οποιο εκτελει το κιβωτιο τις εντολες του οδηγου, στην καθε περιπτωση, δηλαδη στο καθε τυπο/χαρακτηρα αμαξωματος.
Συγκεκριμενα, βρηκα εξαιρετικο το 7αρι του Polo GTI, ταχυτατο (ειδικα στα κατεβασματα) και ακρως υπακουο, οπως ακριβως
και το 6αρι DSG του Golf GTI VI.
Κατι αντιστοιχο δεν αισθανθηκα πχ με το 6αρι S-tronic του A3, αλλα ουτε και με το 7αρι των Golf 160 Vi, και Cupra, με αυτο του Golf 160 VI συκριτικα να δειχνει το πιο...'χαλαρο', κατι που πιθανοτατα οπως ειπα και πριν, να οφειλεται εσκεμμενα σε
ρυθμιση του προγραμματος του κιβωτιου, ωστε να ταιριαζει περισσοτερο στον χαρακτηρα του αυτοκινητου. -
Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω για το gti VI είναι με πόσες στροφές θα ταξιδεύει με ταχύτητες 140-160 στην εθνική
Για test drive είναι κατάχλωμο να βρεθεί ώστε να εχω άποψη,εδω ζορίστηκα να το βρω εκθεσιακό,και τα κατάφερα με τη μεσολάβηση της κοσμοκάρ.Υπάρχει κανένας κάτοχος ή μη που να ξέρει κάτι τέτοιο; -
Στο δικό μου το tsi 160, τα 140 τα έχει η 6η με 3000 στροφές, οπότε φαντάζομαι το gti θα είναι κάπου εκεί ή και πιο κάτω..
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Στις πρωτες εντυπωσεις που ειχα με DSG6/S-tronic 6 ( Golf GTI V, GTI VI/Audi A3 1.8 ), και DSG7 αντιστοιχα (Golf 160 VI, Ibiza cupra), ειχα την πεπεοιθηση οτι πραγματι το 6αρι υπερεχει και στην αποκριση, αλλα και γενικοτερα οτι ειναι πιο...υπακουο
ακομα και στις πιο 'δυσκολες' εντολες, τυπου διπλο κατεβασμα ταχυτητας, κατεβασμα σε κατσαρο οδοστρωμα μετα απο δυνατο φρεναρισμα, ανεβασμα με τους κινητηριους τροχους να σπιναρουν, κτλ
Εχοντας ομως και μια πιο προσφατη μικρη επαφη με το DSG7 του Polo GTI, ενιωσα, οτι καθοριστικο ρολο δεν παιζει τοσο πολυ -στην αισθηση τουλαχιστον, και στο αποτελεσμα, κατα την δικη μου αντιληψη- ο τυπος του κιβωτιου, δηλαδη υγρου τυπου 6αρι Vs ξηρου τυπου 7αρι, αλλα περισσοτερο η χαρτογραφηση, το προγραμμα με το οποιο εκτελει το κιβωτιο τις εντολες του οδηγου, στην καθε περιπτωση, δηλαδη στο καθε τυπο/χαρακτηρα αμαξωματος.
Συγκεκριμενα, βρηκα εξαιρετικο το 7αρι του Polo GTI, ταχυτατο (ειδικα στα κατεβασματα) και ακρως υπακουο, οπως ακριβως
και το 6αρι DSG του Golf GTI VI.
Κατι αντιστοιχο δεν αισθανθηκα πχ με το 6αρι S-tronic του A3, αλλα ουτε και με το 7αρι των Golf 160 Vi, και Cupra, με αυτο του Golf 160 VI συκριτικα να δειχνει το πιο...'χαλαρο', κατι που πιθανοτατα οπως ειπα και πριν, να οφειλεται εσκεμμενα σε
ρυθμιση του προγραμματος του κιβωτιου, ωστε να ταιριαζει περισσοτερο στον χαρακτηρα του αυτοκινητου.Τα ίδια μου έλεγε και βελτιωτης VW (φίλος ξάδερφου) στό Βερολίνο για Golf 160 Vi αυτός πρότεινε πρίν τό πρόγραμμα αναβάθμισης του κινητήρα να περαστεί πρόγραμμα στό κιβώτιο για καλύτερη απόκριση.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Στο δικό μου το tsi 160, τα 140 τα έχει η 6η με 3000 στροφές, οπότε φαντάζομαι το gti θα είναι κάπου εκεί ή και πιο κάτω..Το δικό σου αν δεν κάνω λάθος εχει το 7άρι..οπότε σίγουρα θα διαφέρει..
-
Είναο πιο κοντό από το 7αρι αλλά και από το manual εξάρι των πιο αδύναμων εκδόσεων
Τα 160 έρχονται με 6η στις 4000σαλ περίπου.
-
Το εχεις οδηγήσει ή το υπολογίζεις;
-
ρε παιδια ανοιχτε ενα βιντεακι στο youtube και δειτε ποσο παει με 6η..
σε μενα πχ (δε ξερω αν εχω πιο μακρια 6η απο gti και ειμαι χειροκινητος ) καθε 1000 στροφες εχω περιπου 40 χλμ
στις 7000 θεωρητικα (και πρακτικα αν εχεις προγραμμα ) πιανει 280
για τα 160 θελω 4000 σαλ
καντε τον ιδιο υπολογισμο και για το αυτοκινητο που θελετε
-
Από ότι θυμάμαι από δοκιμές, το 160άρι με DSG7, στα 220 που είναι η τελική του έχει περίπου 4950 στροφές. Οπότε αναλογικά για τα 160 πρέπει να είναι γύρω στις 3600 με την ίδια σχέση.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ρε παιδια ανοιχτε ενα βιντεακι στο youtube και δειτε ποσο παει με 6η..σε μενα πχ (δε ξερω αν εχω πιο μακρια 6η απο gti και ειμαι χειροκινητος ) καθε 1000 στροφες εχω περιπου 40 χλμ
στις 7000 θεωρητικα (και πρακτικα αν εχεις προγραμμα ) πιανει 280
για τα 160 θελω 4000 σαλ
καντε τον ιδιο υπολογισμο και για το αυτοκινητο που θελετε
εμένα 44 χλμ ...θεόμακρο και το γουστάρω!
-
εμενα ειναι ζμπορ πρεπει να επιταχυνει ακομα και με 6η
αλλα σαν το shitroen που πιανει τελικη με κοφτη 5ης και ταξιδευεις με 5000 σαλ δεν ειναιπλακα πλακα κι εμενα πρεπει να ειναι 40λιγο , χοντρικα μιλησα πριν
-
Παίδες 2 ερωτήματα για κατόχους και μη.
-
Αλλαγή ελαστικών. Τα μανίσια Potenza RE050 225 45 17 91W είναι 27 μηνών και 41,000 χλμ. Σκεφτόμουν γι' αντικατάσταση με Pirelli P Zero (Nero?).. Καμια άλλη πρόταση;
-
Στις αλλαγές λαδιών τι χρησιμοποιείτε; Τελευταία συμπλήρωσα λίγο castrol magnatec 10w 40 λόγω πριν την καθορισμένη αλλαγή. Νομίζω στο service των 30,000 χλμ είχαν βάλει slx. Στο επόμενο service λέω να τα πάω εγώ τα λιπαντικά. Edge, Helix Ultra, Mobil 1; 5w 30 ή 10w 40;
-
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Παίδες 2 ερωτήματα για κατόχους και μη.-
Αλλαγή ελαστικών. Τα μανίσια Potenza RE050 225 45 17 91W είναι 27 μηνών και 41,000 χλμ. Σκεφτόμουν γι' αντικατάσταση με Pirelli P Zero (Nero?).. Καμια άλλη πρόταση;
-
Στις αλλαγές λαδιών τι χρησιμοποιείτε; Τελευταία συμπλήρωσα λίγο castrol magnatec 10w 40 λόγω πριν την καθορισμένη αλλαγή. Νομίζω στο service των 30,000 χλμ είχαν βάλει slx. Στο επόμενο service λέω να τα πάω εγώ τα λιπαντικά. Edge, Helix Ultra, Mobil 1; 5w 30 ή 10w 40;
Noμίζω τα goodyear f1 asymmetric 2 ή τα conti sport contact 5 είναι καλύτερα(και πιο καινούρια άρα και προηγμένα στις τελευταίες τεχνολογίες) από τα potenza-p zero. Για πιο φτηνά και καλά δες και τα αξιόλογα hankook s1 evo.
-
-
Να σημειώσω ότι τον θόρυβο των re050 δεν τον αντέχω (εντάξει αυξήθηκε και μετα χρόνια) και θα' θελα να τα κρατήσω τουλάχιστον 30,000 χλμ.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Να σημειώσω ότι τον θόρυβο των re050 δεν τον αντέχω (εντάξει αυξήθηκε και μετα χρόνια) και θα' θελα να τα κρατήσω τουλάχιστον 30,000 χλμ.Και τα 3 που σου πρότεινα είναι σίγουρα πιο αθόρυβα.Τα bridgestone και p-zero είναι γνωστά τόσο για το θορυβο όσο και για τις μέτριες επιδόσεις στο βρόχινο.
-
Ξεχαστε τα παλιά P Zero Nero. Το καλύτερο σπορ λάστιχο αυτή τη στιγμή είναι το P-Zero (σκέτο).
-
αυτά αναφέρονται σαν p zero system? τα είδαπ πριν στο site της Pirelli αλλά μόνο με δείκτη Υ στη διάσταση μου
-
Όχι, το System είναι συδυασμός διαφορετικών διαστάσεων (όπως φοράνε τα supercars). Απλώς σαν P Zero αναφέρονται.
-
Το p zero (σκέτο) δεν βγαίνει σε 17 ιντσες
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξεχαστε τα παλιά P Zero Nero. Το καλύτερο σπορ λάστιχο αυτή τη στιγμή είναι το P-Zero (σκέτο).+1
VW Golf VI GTi