-
εχουμε φθασει στο σημειο να εξηγουμε τα αυτονοητα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε δημόσιο δρόμο δεν πρέπει να οδηγά κανείς με γραμμές.
Μόνο αν βλέπει καλά και μόνο αν βγαίνει ελάχιστα από την πορεία του.
(δεν το τηρώ και θεωρώ τον εαυτό μου μ@λάκα)Γιατί πρέπει να τηρούν όλοι τις διαγραμμίσεις:
Κατέβαινα από Πισοδέρι με χιονόπτωση και 10εκ. χιόνι στο δρόμο, κανονικά στη λωρίδα μου.
Ανέβαινε λεωφορείο αστυνομίας με λαθρομετανάστες για να τους απελάσει και για να μην κόβει στις στροφές, είχε βγει ολόκληρο στο δικό μου ρεύμα κυκλοφορίας.
Όταν τον είδα και με είδε, ούτε αυτός μπορούσε να το μαζέψει ούτε εγώ να σταματήσω (μπλόκαρα και ξεμπλόκαρα τους τροχούς σε μια μάταιη προσπάθεια να μειώσω ταχύτητα από τα 60χαω που κατέβαινα).
Γλίτωσα μετωπική για 1-2 μέτρα.Αρα εσυ μιλας για κατι εντελως διαφορετικο. Απο την στιγμη που λες 'οταν τον ειδα κ με ειδε', εχεις ξεφυγει απο αυτο που περιγραφω εγω. Χτες γυρνωντας απο ΧΚ Παρνασσου πρεπει να κοψαμε τουλαχιστον 15 στροφες μεχρι κ μετα την Αραχωβα, ολες με απεριοριστη ορατοτητα ολης της στροφης κ στα δυο ρευματα
Αυτο το τελευταιο ειναι που δεν μπορειται να καταλαβετε...Εγώ τουλάχιστον μια χαρα το καταλαβαίνω η διαφωνία μου με τον αποχωρήσαντα ήταν σε άλλα σημεία σε αυτά που έγραφε ... Αλλό ' το κόβω την στροφή' άλλο το πάω στο αντίθετο με + 50 από το όριο και οι επιβάτες μου είναι άνετοι .... (όλα αυτά με το corsa νομίζω ) ...
-
Προχθές πιάνω την Σκουφά από την αρχή της (πριν τη Χ.3κούπη κλπ) και στην άκρη του δρόμου περπατάει ένα κλασσικό σε εμφάνιση πρεζάκι, λεπτός κόκκαλο, με μάρτινς (ή παρόμοιες), στενό τζιν, κάτι μαύρο περίεργο από πάνω. Περπατούσε ήδη με τρόπο που ξεχώριζε και λέω σε έναν φίλο μου πάρε φάτσα! Και μόλις περάσαμε δίπλα του διαπιστώσαμε ότι φορούσε μια ωραιότατη μπαλακλάβα. Το τελειωτικό χτύπημα ήταν ότι περπατούσε προς την γωνία όπου υπήρχε μία κλούβα και ~10ριά άντρες των ματ (κάτι τέτοιο).
Εγώ σαν μπάτσος γουρούνι και δολοφόνος μαζί θα του έριχνα ένα μπερτάκι!
-
Πως και δεν τον μπουζουριάσανε με τον κουκουλονόμο
Μα υπάρχουν τέτοιοι μπάτσοι
-
Κρύο. Καιρός για μπαλακλάβα. Kαι μπακλαβά.
Τουλάχιστον δεν κρατούσε καδρόνι, σαν έναν [μετανάστη] παρέα με δύο 'φίλους' του, που πέτυχα προχθές πίσω από το BIOS.
-
Σήμερα το απόγευμα, ανεβαίνοντας την Κατεχάκη στο ύψος της απότομης ανηφόρας πριν τον Καρέα, παπάς, γύρω στα 30κάτι, κατέβαινε πεζός κατά μήκος της κεντρικής νησίδας στο αριστερό ρεύμα, αντίθετα με τη φορά των αυτοκινήτων (που του περνούσαν 'στον πόντο'), κρατώντας φραπεδιά, από την οποία τράβαγε που και που και καμιά τζουρίτσα !
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Σήμερα το απόγευμα, ανεβαίνοντας την Κατεχάκη στο ύψος της απότομης ανηφόρας πριν τον Καρέα, παπάς, γύρω στα 30κάτι, κατέβαινε πεζός κατά μήκος της κεντρικής νησίδας στο αριστερό ρεύμα, αντίθετα με τη φορά των αυτοκινήτων (που του περνούσαν 'στον πόντο'), κρατώντας φραπεδιά, από την οποία τράβαγε που και που και καμιά τζουρίτσα !Keep the faith!
-
γιατί, είναι του σατανά ο φραπές?
-
Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αρχίζω να πιστεύω οτι υπάρχει Θεός!
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Εγώ τουλάχιστον μια χαρα το καταλαβαίνω η διαφωνία μου με τον αποχωρήσαντα ήταν σε άλλα σημεία σε αυτά που έγραφε ... Αλλό ' το κόβω την στροφή' άλλο το πάω στο αντίθετο με + 50 από το όριο και οι επιβάτες μου είναι άνετοι .... (όλα αυτά με το corsa νομίζω ) ...Η απάντηση από το αποχωρήσαντα είναι απλή:
Εννοώ πως, αν δεν βλέπω τι έρχεται στη στροφή, δε θα χρησιμοποιήσω όλο το πλάτος του δρόμου για να στρίψω πιο γρήγορα, ούτε θα μπω στην άλλη λωρίδα. Θα κόψω και θα είμαι στα όρια της δικιάς μου λωρίδας ώστε να έχει χώρο και το άλλο αυτοκίνητο που πιθανώς έρχεται από το αντίθετο να περάσει. Αν βλέπω ότι δεν έχει άλλο όχημα θα κρατήσω γραμμή κι ας μπω και στο αντίθετο. Πας πιο γρήγορα και αν πας και αργά είναι πιο άνετο για τους επιβάτες.
Ούτε έγραψα συνέχεια στο αντίθετο όπως υποστήριζες, ούτε ότι πηγαίνω στο αντίθετο με +50 για να σπάσω πλάκα, ούτε ότι θα πάω με τόσα με επιβάτες εκτός και αν δώ 2-3 καλές στροφές με ορατότητα που θα έχει ενδιαφέρον να μπω γρήγορα και με ασφάλεια για τους επιβάτες. Γραμμές, λοιπόν, αλλά πάνω από όλα η λογική και το μυαλό. Αυτό είναι και το άσχημο αυτού του forum. ΌΛΟΙ θεωρούν πως είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους και αν γράψεις ότι πας με γραμμές, αυτομάτως πας στο αντίθετο παντού. Αν γράψεις ότι πας αργά, θα σου πουν ότι ενοχλείς αριστερά λες και τα δύο ταυτίζονται... Ο καθένας με ό,τι φορτίο κουβαλάει αντιδρά, αλλά πάντα με το αξίωμα ότι είναι εξυπνότερος... Εγώ την έχω μεγαλύτερη, όχι εγώ, όχι εγώ κλπ παιδιαρίσματα που χαλάνε τις κουβέντες.
Corsa, Astra, Kadett, το Astra είναι δικό μου ή ό,τι άλλο πέσει στα χέρια μου, από Hyundai Accent μέχρι Scooby Group N σε χωματόδρομο σε δοκιμές πριν από 'Ακρόπολις', Porshe 911 Turbo, Alfa 155 Q4, MB 190 AMG κλπ καλά που έχω οδηγήσει και σε δρόμο και σε δοκιμές σε πίστα...
Παρακαλώ, λοιπόν, να σταματήσει εδώ αυτό το ζήτημα ώστε να μπορέσω να αποχωρήσω πραγματικά, χωρίς να σχολιάζεται το όνομά μου ή τα γραπτά μου με εμένα απόντα. Είναι θέμα ευγενούς συμπεριφοράς απλά.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Σήμερα το απόγευμα, ανεβαίνοντας την Κατεχάκη στο ύψος της απότομης ανηφόρας πριν τον Καρέα, παπάς, γύρω στα 30κάτι, κατέβαινε πεζός κατά μήκος της κεντρικής νησίδας στο αριστερό ρεύμα, αντίθετα με τη φορά των αυτοκινήτων (που του περνούσαν 'στον πόντο'), κρατώντας φραπεδιά, από την οποία τράβαγε που και που και καμιά τζουρίτσα !Ρε τον αντιχριστο τι εκανε ! ακου εκει να πινει φραπε
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Έχεις δίκιο, αλλά δεν είμαι νεαρός φοιτητής. Μπορεί να έχω χρόνο και χρήμα ν' ασχοληθώ με όλο το κατεστημένο. Μπορεί να μην πιέζομαι να πάρω το πτυχίο γιατί κάνω την πλάκα μου εκεί μέσα. Μπορεί να με φοβούντουσαν λίγο παραπάνω μετά το πρώτο θύμα. Ή μπορεί και να μην ενδιαφέρονταν και τόσο πολύ για τον τελευταίο λέκτορα-βοηθό εργαστηρίων που μόλις προσλήφθηκε με τις γνωστές αξιοκρατικές διαδικασίες.
Τες πα, πάλι off-topic βγήκαμε.Για να σου λύσω τις απορίες πριν κλείσει το θέμα, τα πράγματα είναι απλά. Ήμουν πολύ χειρότερος εσού και παραμένω, γιατί λέω πάντα την αλήθεια η οποία πληγώνει. Θα γράψω μόνο 2-3 πληροφορίες και θα καταλάβεις γιατί αυτά που έγραψες, όχι μόνο είναι άδικα, αλλά με στεναχωρούν βαθύτατα.
-
Από τους φίλους και συμφοιτητές μου, ήμουν ο μοναδικός που υπηρέτησε πραγματική και μάχιμη θητεία και ας πήγα με τα ίδια χαρτιά με τους άλλους. Θα μπορούσα να το αποφύγω, να βάλω κάποιο μέσον (είχα και μάλιστα υπερβολικά καλό), αλλά το χρέος προς την πατρίδα μου το εκπλήρωσα και το τίμησα. Ξεκαθαρίζω πως εκτός από 2 συγκρούσεις που είχα με έναν ΕΠΟΠ και έναν Υπλγο που και οι δύο μετάνιωσαν στο τέλος και παραδέχθηκαν το σφάλμα τους (μεγάλη ιστορία και αν θες στη λέω περιληπτικά σε pm), δεν είχα καμία προστριβή στο στρατό και πέρασα 'θαυμάσια' παρ' όλες τις στραβές που έγιναν (πυροβολισμοί, όλμοι, θάνατοι κτλ). Και για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά βρίσκω στρατιωτικό που να είναι τόσο επιθετικός όπως εσύ.
-
Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει βύσμα για να πάρεις θέση σε Γ/θμια εκπαίδευση. Η δικιά μου περίπτωση είναι μία από αυτές. Στην αξιολόγηση ήμουν 3ος και δε θα έπαιρνα τη θέση αν οι δύο πρώτοι δεν έβρισκαν κάτι καλύτερο και έφευγαν. Έτσι, πήραν εμένα και αφού τους έβγαζα τη δουλειά με κράτησαν έκτοτε. Πιο αφελές και άτυχο κατηγορητήριο δε θα έβρισκες πάντως. Και για να καταλάβεις, όταν έρθει η ώρα για προκήρυξη μόνιμης θέσης, γνωρίζω από τώρα ότι θα υπάρξει βύσμα και θα μου την πάρει τη θέση, οπότε έχω μαζέψει και προϋπηρεσία αλλού (Β/θμια που λίγο τα μόρια του ΑΣΕΠ, λίγο η προϋπηρεσία διορίζεσαι τελικά) και θα σηκωθώ να φύγω και σύντομα μάλιστα. Αυτό είναι το βύσμα που ειρωνεύεσαι και προσβάλλεις. Ο άνθρωπος που δεν έχει χρησιμοποιήσει μέσον ΠΟΤΕ στη ζωή του. Άλλωστε, αν χρησιμοποιούσα βύσμα, θα είχα πάρει και το δίπλωμα πριν από τις 10 ημέρες της ποινής. Αντιθέτως όμως, δεν έχω πάει ακόμα να το πάρω και έχουν περάσει 13 ημέρες.
-
Το ότι σπάω πλάκα με τα παιδιά είναι φυσικό γιατί είμαστε κοντά σε ηλικία και ιδιαίτερα όταν πολλά από αυτά τα ξέρεις από 1ο έτος και τώρα είναι 5ο. 5 χρόνια γνωριμίας σου δίνουν το δικαίωμα να λες βλακείες, να παίζεις φάπες που καμιά φορά οι 'νέοι' παρεξηγούν αφού δεν ξέρουν ότι πρωτοδούλεψα με αυτά τα παιδιά σε ηλικία 28 ετών όταν κάποιοι από αυτούς ήταν ήδη 20 ή και παραπάνω. Γι' αυτό και οι απορίες, ιδιαίτερα όταν κάνεις εργαστήρια που οι περισσότεροι περιμένουν να δουν 'μαστόρια' και όχι επιστήμονες. Ένας μαθητής / φοιτητής / φίλος, σε στιγμές ειλικρίνειας, μου έλεγε πως από όσους έχει δει ειδικά σε εργαστήρια, ήμουν ο μόνος που έπιανε έτσι το χέρι του και ήξερε πραγματικά τι μετράμε και τι πρέπει να κάνουμε. Μην ψάχνεις, λοιπόν, θέμα επιστημονικής επάρκειας γιατί απλά δεν υπάρχει. Δεν είμαι ο υπερ-επιστήμονας που θα πάει στη NASA. Απλά είμαι στο ίδιο επίπεδο όπως και οι υπόλοιποι. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.
Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις πόσο άδικος ήσουν. Ευελπιστώ να μην ασχοληθείς στο μέλλον με το άτομό μου ώστε να μπορέσω να αποχωρήσω ήρεμα και ωραία καθώς το κλίμα του forum αυτού δε με σηκώνει.
Ευχαριστώ.
-
-
Πρωτη φορα ανθρωπος δηλωνει οτι φευγει για παντα ξαναγυρνα..Δηλωνει 'πατριωτης' ,και μας λεει ποσο αξιο ατομο ειναι και ποσης εκτιμης χαιρει..
Πρωτη φορα τετοιο πραγμα σε forum..
Ακομα και αληθεια να ειναι δεν εχεις λογο να μας τα λες.. Τι κερδισες τωρα δλδ.. -
Απάντησα στο σημείο το οποίο ήταν προσβλητικό από τη δημοσίευση του stam69. Έγραψε πως πήρα τη θέση με τις γνωστές αξιοκρατικές διαδικασίες, προφανώς ειρωνευόμενος. Αυτό που έγραψα ήταν η αλήθεια, δηλαδή πως πήρα τη θέση χωρίς βύσμα και μάλιστα γνωρίζω ότι θα μου τη φάνε όταν θα είναι η ώρα της μονιμοποίησης. Και μόνο το γεγονός αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που καθόλου δεν είναι έτσι όπως τον περιγράφει ο stam69 ή εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος. Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι έχουν παραστάσεις γνωστών, φίλων και γιατί όχι του ίδιου το εαυτού τους, αλλά αυτές οι εμπειρίες δεν αποτελούν το όλον, το σύνολο της κοινωνίας ή έστω, αν υποθέσουμε ότι ζούμε σε μια σχέδον ολοκληρωτικά διαβρωμένη κοινωνία, δεν περιγράφουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον οποίο βάλλει κατά βούληση και κατά ριπάς μία τέραστια ομάδα χρηστών. Την ηθική μου υπερασπίστηκα, λοιπόν, και παρακάλεσα να μην ασχοληθεί κανείς μαζί μου για να μπορώ να αποχωρήσω και να μην αναγκάζομαι να απαντώ σε σχόλια που γράφονται εν τη απουσία μου.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Σήμερα το απόγευμα, ανεβαίνοντας την Κατεχάκη στο ύψος της απότομης ανηφόρας πριν τον Καρέα, παπάς, γύρω στα 30κάτι, κατέβαινε πεζός κατά μήκος της κεντρικής νησίδας στο αριστερό ρεύμα, αντίθετα με τη φορά των αυτοκινήτων (που του περνούσαν 'στον πόντο'), κρατώντας φραπεδιά, από την οποία τράβαγε που και που και καμιά τζουρίτσα !
Ρε τον αντιχριστο τι εκανε ! ακου εκει να πινει φραπε
Ρε παιδιά, δεν είπα να μην πιεί φραπέ ο παπάς, ούτε θρησκευτικά υπονοούμενα υπάρχουν. Απλά ο συνδυασμός παπάς-μέση του δρόμου-παρ'ολίγον ατύχημα-φραπεδούμπα μου φάνηκε τελείως σουρεαλιστικό σαν θέαμα - γι αυτό το έγραψα.
-
Έχω πετύχει στη Κατεχάκη νύχτα πεζό με σκούρα ρούχα να περπατά με το ρεύμα δίπλα στους θάμνους στην αριστερή λωρίδα αμέσως μετά το φανάρι για Καισαριανή στο ρεύμα για Ηλιούπολη (στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ φωτισμός).
Αμέσως μετά, στη κατηφόρα μετά το φανάρι για νεκροταφείο του βύρωνα πέτυχα αμάξι στην αριστερή λωρίδα να έρχεται ανάποδα.
Πλέον δεν με εκπλήσει σχεδόν τίποτα. -
Εγώ πέτυχα χθες δυο φορές μέσα σε μισή ώρα σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας κεντρικό και στο δρόμο μπαίνοντας στην πόλη , πεζό να περπατάει ανάποδα προς το ρεύμα μου στη μέση του δρόμου... Ο ένας μιλούσε στο κινητό και ήταν περίπου 70 ετών κι ο άλλος 50ρης..
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Εγώ πέτυχα χθες δυο φορές μέσα σε μισή ώρα σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας κεντρικό και στο δρόμο μπαίνοντας στην πόλη , πεζό να περπατάει ανάποδα προς το ρεύμα μου στη μέση του δρόμου... Ο ένας μιλούσε στο κινητό και ήταν περίπου** 70 ετών** κι ο άλλος** 50ρης**..sorry αλλά αυτοί είναι τις περισσότερες φορές οι πιο μ@λ@κες από όλους.
Δεν λέω ότι είναι όλοι, αλλά είναι αρκετοί και έχουν και υφάκι 'εγώ έχω ζήσει τη ζωή και ξέρω τι μου γίνεται και δε γουστάρω κριτική από κανένα και θα κάνω ό,τι γουστάρω γιατί είμαι και πολύ γ@μ@ω να πούμ' '.Κοινώς...τα αυτές οι ηλικίες (μαζί με του 20άρηδες) είναι περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό ζώων (ανεξάρτητα αν οδηγούν ή όχι).
ΥΓ:ελπίζω να μην γίνω κι εγώ έτσι όταν 40-50ρήσω.
-
Όπως μάθεις μικρός, έτσι θα είσαι και μεγάλος. Οι 20ρηδες που πουλάνε μαγκιά με το τιμόνι θα είναι οι χειρότεροι 50ρηδες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όπως μάθεις μικρός, έτσι θα είσαι και μεγάλος. Οι 20ρηδες που πουλάνε μαγκιά με το τιμόνι θα είναι οι χειρότεροι 50ρηδες.Γνωρίζω όμως 2-3 20άρηδες που φάγανε τις 'σφαλιάρες' τους (από τη ζωή, από την κοινωνία, από την υπερεκτίμησή των ικανοτήτων τους - και όχι μόνο στο θέμα της οδήγησης) και ήρθαν στα ίσια τους.
Απλώς οι 50-70άρηδες είναι όπως στα σκυλιά.
you can't teach your old dog new tricks.
Κοινώς...αν δεν πάθεις μικρός, δε θα μάθεις ποτέ μεγάλος.
Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]