-
Διπλωματικη ασυλια;
-
Η οποία αίρεται Βασίλη. Αν ήταν έτσι θα σκότωναν και θα λήστευαν κ όλα μέλι γάλα.
ο όρος persona non grata σου λέει κάτι ; http://el.wikipedia.org/wiki/Persona_non_grata
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η οποία αίρεται Βασίλη.Αν δεν κάνω λάθος η ασυλία αίρεται από τον ίδιο τον πρέσβη και μόνο...
Από κει και πέρα για ένα σοβαρό έγκλημα αυτό που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να πιέσει για την άρση της ασυλίας του ενόχου. Δεν έχει όμως δικαίωμα να τον συλλάβει.Ας το επιβεβαιώσει κάποιος νομικός...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η οποία αίρεται Βασίλη.
Αν δεν κάνω λάθος η ασυλία αίρεται από τον ίδιο τον πρέσβη και μόνο...
Από κει και πέρα για ένα σοβαρό έγκλημα αυτό που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να πιέσει για την άρση της ασυλίας του ενόχου. Δεν έχει όμως δικαίωμα να τον συλλάβει.Ας το επιβεβαιώσει κάποιος νομικός...
To πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές (πχ για βανδαλισμό, κλοπή μηχανημάτων του πανεπιστημείου/πολυτεχνείου) ο πρύτανης δεν άρει την ασυλία.Το γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω (εντάξει...μόνο ιδεολογικά αν το δω μπορώ να μπω στη λογική της μη-άρσης όταν γίνονται σοβαρά αδικήματα).Το μόνο που αντιλαμβάνομαι (και προφανώς όχι μόνο εγώ ) είναι πως με αυτή την άρνηση της άρσης της ασυλίας για οποιοδήποτε λόγο, το μόνο που καταφέρνει είναι να ενθαρρύνει τις παράνομες πράξεις εντός του πανεπιστημίου και πολυτεχνείου.
Στο πολυτεχνείο Πάτρας πρόσφατα μπήκαν μέσα (παρότι υπάρχει συναγερμός και πρόσθετη ασφάλεια -μέχρι και σιδεριές σε παράθυρα και πόρτες) και έκλεψαν υπολογιστές.Παρόλα αυτά από όσο ξέρω...έγινε γαργάρα το περιστατικό.Move on κοινώς.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να αρθεί η ασυλία?Να σκοτώσουν κάποιον εντός?
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Mε αφορμη το παραπανω θυμηθηκα που πριν χρονια στην Κηφισιας μπλεγμενος στην κινηση, Ζ-ητας εκανε νοημα στον μπροστινο μου με πινακιδες ΔΣ να κανει στην ακρη και αυτος τον αγνοουσε επιδεικτικα.Εχμ, λογικο, αφου κανεις εκπροσωπος του ελληνικου κρατους δεν μπορει να του κανει τιποτα...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
To πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές (πχ για βανδαλισμό, κλοπή μηχανημάτων του πανεπιστημείου/πολυτεχνείου) ο πρύτανης **δεν άρει την ασυλία.Το γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω **(εντάξει...μόνο ιδεολογικά αν το δω μπορώ να μπω στη λογική της μη-άρσης όταν γίνονται σοβαρά αδικήματα).
Πως γινεται κανεις πρυτανης? ΔΙοριζεται? Εκλεγεται? Κ απο ποιον, απο το σωμα των φοιτητων? Γιατι αν ισχυει το τελευταιο, η απαντηση ειναι προφανης.
-
κώδικας ποινικής δικονομίας.
Άρθρο 2. - Εξαιρέσεις από την ποινική δικαιοδοσία.Στη δικαιοδοσία των ελληνικών ποινικών δικαστηρίων δεν εμπίπτουν:
α) Οι αρχηγοί των ξένων κρατών.
β) Οι διπλωματικοί αντιπρόσωποί τους που είναι διαπιστευμένοι στην Ελλάδα.
γ) Το προσωπικό της διπλωματικής αντιπροσωπείας ξένου κράτους που είναι διαπιστευμένο στην Ελλάδα.
δ) Τα μέλη της οικογένειας των προσώπων που αναφέρονται στα στοιχεία α και β και κατοικούν μαζί τους.
ε) Το υπηρετικό προσωπικό των προσώπων που αναφέρονται στα στοιχεία α και β, όταν έχει την ίδια υπηκοότητα και
στ) Όλα τα άλλα πρόσωπα που απολαμβάνουν το προνόμιο της ετεροδικίας με βάση είτε συμβάσεις που έχουν συναφθεί με άλλα κράτη είτε διεθνή έθιμα που γίνονται αποδεκτά από όλα τα κράτη.Don't mess w/ Texas λέμε
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Η οποία αίρεται Βασίλη.
To πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές (πχ για βανδαλισμό, κλοπή μηχανημάτων του πανεπιστημείου/πολυτεχνείου) ο πρύτανης δεν άρει την ασυλία.Το γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω (εντάξει...μόνο ιδεολογικά αν το δω μπορώ να μπω στη λογική της μη-άρσης όταν γίνονται σοβαρά αδικήματα).Το μόνο που αντιλαμβάνομαι (και προφανώς όχι μόνο εγώ ) είναι πως με αυτή την άρνηση της άρσης της ασυλίας για οποιοδήποτε λόγο, το μόνο που καταφέρνει είναι να ενθαρρύνει τις παράνομες πράξεις εντός του πανεπιστημίου και πολυτεχνείου.
Στο πολυτεχνείο Πάτρας πρόσφατα μπήκαν μέσα (παρότι υπάρχει συναγερμός και πρόσθετη ασφάλεια -μέχρι και σιδεριές σε παράθυρα και πόρτες) και έκλεψαν υπολογιστές.Παρόλα αυτά από όσο ξέρω...έγινε γαργάρα το περιστατικό.Move on κοινώς.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να αρθεί η ασυλία?Να σκοτώσουν κάποιον εντός?
Ποιός πρύτανης;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Για πρέσβη μίλησα και άρση διπλωματικής ασυλίας
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Για πρέσβη μίλησα και άρση διπλωματικής ασυλίαςo καθένας καταλαβαίνει ό,τι τον βολεύει.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Από κει και πέρα για ένα σοβαρό έγκλημα αυτό που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να πιέσει για την άρση της ασυλίας του ενόχου. Δεν έχει όμως δικαίωμα να τον συλλάβει.Υπό ειδικές περιστάσεις, μπορεί να αρθεί και από τον Roger Murtaugh...
-
σημερα πηγαινα τουμπα απο θερμη, και μεσα στο τουνελ ενα xcara ηθελε να σταματησει δεξια! ηταν στη μεσαια λωριδα και πηγαινε με 20km/h και εφαγε απο τους αλλους τη κορνα της ζωης του! τελικα μολις βγαινουμε απο το τουνελ -εγω στην δεξια λωριδα ετοιμος να στριψω για κωνσταντινουπολιτικα- το xcara σταματαει και βγαζει αλαρμ. Κλασικα εγω πηγα να το παιξω ευρωπαιος και δεν κορναρα στριβω το τιμονι αριστερα, βγαζω φλας αριστερο και εχω ακινητοποιησει το αμαξι και περιμενω να τον προσπερασω. Και πανω στη προσπεραση μου ανοιγει διαπλατα τη πορτα ο οδηγος και παει να βγει ο παππους-οδηγος! Ηταν πανω απο 80! ενταξει τα ειδα ολα!!!! παραλιγο θα ειχα τρακαρει χωρις λογο!!!
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ!!! ΕΛΕΟΣ!
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Άρθρο 2. - Εξαιρέσεις από την ποινική δικαιοδοσία.Στη δικαιοδοσία των ελληνικών ποινικών δικαστηρίων δεν εμπίπτουν:
γ) Το προσωπικό της διπλωματικής αντιπροσωπείας ξένου κράτους που είναι διαπιστευμένο στην Ελλάδα.
δ) Τα μέλη της οικογένειας των προσώπων που αναφέρονται στα στοιχεία α και β και κατοικούν μαζί τους.
ε) Το υπηρετικό προσωπικό των προσώπων που αναφέρονται στα στοιχεία α και β, όταν έχει την ίδια υπηκοότητα και
στ) Όλα τα άλλα πρόσωπα που απολαμβάνουν το προνόμιο της ετεροδικίας με βάση είτε συμβάσεις που έχουν συναφθεί με άλλα κράτη είτε διεθνή έθιμα που γίνονται αποδεκτά από όλα τα κράτη.Don't mess w/ Texas λέμε
Από την άλλη, έχω την εντύπωση ότι (θεωρητικά) ο αστικός κώδικας εφαρμόζεται κανονικά στην περίπτωσή τους, όπως και ότι υπόκεινται σε διοικητικά πρόστιμα. Άρα μπορούν (πάντα θεωρητικά) οι αστυνομικοί να τους βεβαιώσουν κλήσεις (οι οποίες θα καταλήξουν βέβαια στον κάλαθο των αχρήστων).
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Από την άλλη, έχω την εντύπωση ότι (θεωρητικά) ο αστικός κώδικας εφαρμόζεται κανονικά στην περίπτωσή τους, όπως και ότι υπόκεινται σε διοικητικά πρόστιμα. Άρα μπορούν (πάντα θεωρητικά) οι αστυνομικοί να τους βεβαιώσουν κλήσεις (οι οποίες θα καταλήξουν βέβαια στον κάλαθο των αχρήστων).
ακριβώς lokatzis
-
Έχετε υπόψιν σας την 'ασυλία' που απολαμβάνουν οι διάφοροι Νατοϊκοί αμερικάνοι στην Σούδα? Δεν μπορεί να μη έχετε ακούσει τα διάφορα παρατράγουδα που γίνονταν παλιότερα το κάθε τσουτσέκι έγραφε στα @ του την αστυνομία ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα.
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν μαζευτεί...
Τα μέλη του Corps Diplomatique, ανά τον κόσμο (και όχι μόνο στην Ελλάδα) απολαμβάνουν διάφορα εξοργιστικά προνόμια. μέσα στα οποία είναι και η σύνδεση με κάιρο του ΚΟΚ.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έχετε υπόψιν σας την 'ασυλία' που απολαμβάνουν οι διάφοροι Νατοϊκοί αμερικάνοι στην Σούδα? Δεν μπορεί να μη έχετε ακούσει τα διάφορα παρατράγουδα που γίνονταν παλιότερα το κάθε τσουτσέκι έγραφε στα @ του την αστυνομία ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα.Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν μαζευτεί...
Τα μέλη του Corps Diplomatique, ανά τον κόσμο (και όχι μόνο στην Ελλάδα) απολαμβάνουν διάφορα εξοργιστικά προνόμια. μέσα στα οποία είναι και η σύνδεση με κάιρο του ΚΟΚ.
συγνωμη, αλλΑ εδω γραφουν οι Κρητικοι στα @ρχιδια τους την αστυνομια, δε θα τη γραψουν οι αλλοι???
-
η αλήθεια είναι ότι με βούλωσες
-
-
Αυτό που συνάντησα σήμερα στην Κατεχάκη στις 12:30 (ρεύμα από Ζωγράφου και προς τα πάνω) δε το έχω ξαναζήσει ποτέ. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που οι υαλοκαθαριστήρες δεν μπορούσαν να απομακρύνουν τα νερά έγκαιρα με αποτέλεσμα να μην βλέπεις στα 5 μέτρα, τα νερά κατέβαιναν σαν χείμαρος από την ανηφόρα προς τα κάτω με απίστευτη φόρα και σηκώνονταν μέχρι το παρμπριζ, τα κύματα απ τα διπλανά αμάξια χτυπούσαν στα παράθυρά μου και το αμάξι ένιωθες να επιπλέει σχεδόν καθώς το νερό με τη φόρα που έσκαγε, το μετακινούσε Αγχώθηκα απίστευτα μέχρι να φτάσω στην κορυφή της ανηφόρας χωρίς καθόλου οπτικό πεδίο και με άλλα αμάξια να πηγαίνουν διαγώνια πέρα-δώθε γιατί δεν καταλάβαιναν που είναι η ευθεία τους Τα πιο τραγικά 5 λεπτά της ζωής μου σαν οδηγός.
Ευτυχώς δεν πήρε νερά η μηχανή και δεν έμπασε στην καμπίνα τπτ. Ο γείτονάς μου με το Άστρα του που πέρασε απ το ίδιο σημείο, είχε πλυμμηρίσει μέσα -
παλι καλα δεν επαθες τιποτα καλα ειχε τοσο πολυ νερο που πλυμμηρισε το astra???
-
Ναι ειδικά στην αρχή της ανηφόρας όπου μαζευόταν όλο το νερό και είχε γίνει ποτάμι, είδα το ύψος του νερού στο διπλανό αμάξι να είναι πάνω απ τα μπουλόνια της ζάντας...
Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]