-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Νομίζω έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα.Κατ'αρχάς εγώ προσωπικά (αν αναφέρεσαι σε μένα) δεν είπα ποτέ ότι είναι πύραυλος. Το γεγονός ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουν γραφτεί εκατοντάδες σελίδες άχρηστες και ένα σωρό μέλη εδώ μέσα τσακώνονται για το ποιος την έχει πιο μεγάλη, μόνο γέλιο μου προκαλεί. Ούτε έχω, ούτε θα συμμετάσχω ποτέ σε τέτοιες ανούσιες διαμάχες.
Αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο ό,τι δεν έχει 250 άλογα και βάρος κάτω από 1400kg να το βαφτίζουμε αργό. Χαλαρώστε λίγο, γιατί οι κολώνες στην Ελλάδα έχουν γεμίσει από γρήγορους που δεν τους έφταναν τα 150 και τα 200 άλογα.
Κι όμως, πλέον τα άλογα δεν είναι όπως παλιά. Με ένα Saxo VTS 120 ίππων μπορούσες να πας φέτες ενώ σήμερα με ένα 207 120 ίππων μπορείς να κινηθείς απλά σβέλτα. Τα 1400kg που ζυγίζει σήμερα ένα σύνηθες μικρομεσαίο παλιά δεν τα έπιαναν ούτε τα μεγάλα sedan. Αναγκαίο κακό είναι, αφού το βάρος αυξάνεται γιατί αυξάνονται τα standards για την ασφάλειά μας. Και πραγματικά τα 150 μη τουρμπάτα άλογα πλέον είναι οριακά για μεσαίο οικογενειακό του ενάμιση τόνου που θα φορτωθεί και με αποσκευές και οικογένεια σε ένα ταξίδι. Βέβαια και μέσα στο 4t forum καμιά φορά γράφονται υπερβολές αλλά στην κρίση μας είναι να καταλαβαίνουμε τι είναι υπερβολή και τι ρεαλιστικό
-
Κάποιοι ματαίως προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους για τις κολώνες που ρίχνουν με το Civic στα διάφορα τουρμπάκια...
Η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική βέβαια, ειδικά σε ρεπριζ (που είναι το προσπέρασμα) το Civic, απλά θα μείνει πίσω από όλα τα προαναφερθέντα με turbo. Αυτό δεν το κάνει αργό αυτοκίνητο, ούτε κατά την γνώμη μου είναι λόγος αυτός για να μην το αγοράσει κάποιος.Ναι, δεν είναι το ίδιο γρήγορο, αλλά είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Τα βασικά του προβλήματα είναι άλλα, κυρίως η αντιπροσωπεία, τα ακριβά ανταλλακτικά και η έλλειψή τους, τα συχνά σερβις, η κακή άνεση και ο ημιάκαμπτος που συνεπάγεται τυπική οδική συμπεριφορά και αναπηδήσεις.Κατά τ'άλλα, εντυπωσιακή εμφάνιση, ακόμη καλύτερο εσωτερικό, αν είχε μια άλλη αντιπροσωπεία θα πουλούσε πολύ περισσότερο.
Στην Ελλάδα, δεν νομίζω πως αξίζει τόσο. Αν το Peugeot κοστίζει το ίδιο, είναι σίγουρα πληρέστερο αυτοκίνητο, με ερωτηματικό την αξιοπιστία (όπως συμβαίνει με...κάθε γαλλικό! ). Πάντως και οι Ιάπωνες έχουν πάρει την κάτω βόλτα, χωρίς βέβαια να φτάνουν τα χάλια κάποιων ευρωπαίων. Ομως, αγοράζοντας Honda πλέον, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως δεν θα έχεις στενές επαφές με το συνεργείο.Εμένα μου φαίνονται καλά αυτοκίνητα και τα δύο, αλλά σαφώς υπερκοστολογημένα γι'αυτό που προσφέρουν. Υπάρχουν και άλλα που μπορεί να κοιτάξει ένας αγοραστής σ'αυτήν την κατηγορία, αλλά περί ορέξεως...
-
Τέσπα η συζήτηση αυτή δεν τελειώνει, εγώ απλά ήθελα να επισημάνω ότι οι απαιτήσεις σε άλογα αυξάνονται πιο γρήγορα από τα κιλά, και γι' αυτό φταίει ο ανταγωνισμός που προσφέρει πλέον άλογα πολύ πιο φτηνά από παλιά.
Και ενώ πριν από 5 χρόνια τα περισσότερα μικρομεσαία 1600άρια είχαν επιτάχυνση 10-11 και ήταν ok, τώρα τα 9 και τα 8.5 είναι λίγα.
Αυτά από μένα, καληνύχτα.
-
Πληροφοριακά να αναφέρω ότι το Civic είναι δυναμομετρημένο από ελληνικό περιοδικό (autotriti) στα 136 άλογα και ο κινητήρας του Peugeot (στο 207RC) από διάφορα περιοδικά γύρω στα 190 (σύνηθες για τούρμπο τα +10 έως +15 άλογα).
Αν το 308GT δεν ήταν γαλλικό και ειδικά Peugeot θα το ψήφιζα χαλαρά. Επειδή όμως μιλάμε για Peugeot εξακαλουθά να νίπτω τας χείρας μου. Ειλικρινά δεν είμαι από αυτούς που αφορίζουν εταιρείες και μοντέλα αλλά για τα Peugeot και Citroen έχω έντονες επιφυλάξεις.
εύχομαι καλή αγορά όποια κι αν είναι.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Πληροφοριακά να αναφέρω ότι το Civic είναι δυναμομετρημένο από ελληνικό περιοδικό (autotriti) στα 136 άλογα και ο κινητήρας του Peugeot (στο 207RC) από διάφορα περιοδικά γύρω στα 190 (σύνηθες για τούρμπο τα +10 έως +15 άλογα).Αν το 308GT δεν ήταν γαλλικό και ειδικά Peugeot θα το ψήφιζα χαλαρά. Επειδή όμως μιλάμε για Peugeot εξακαλουθά να νίπτω τας χείρας μου. Ειλικρινά δεν είμαι από αυτούς που αφορίζουν εταιρείες και μοντέλα αλλά για τα Peugeot και Citroen έχω έντονες επιφυλάξεις.
εύχομαι καλή αγορά όποια κι αν είναι.
Δυστηχως φιλε και εγω τα ιδια ακριβως σημεια σκεφτομαι.Το λιονταρι δεν μου εμπνεει καθολου εμπιστοσυνη.Και επειδη τα λεφτα ειναι πολλα γιαυτη την κατηγορια δεν ξερω τι πραγματικα ειναι σωστο και τι λαθος.Το ιδανικο ειναι οι επιδοσεις του peugeot σε συνδιασμο με την αξιοπιστια της honda.Απ ' την αλλη ως οικογενειακο αμαξι ειχαμε peugeot 206 το οποιο δεν εχει παρουσιασει σοβαρο προβλημα.Η εμπειρια ομως απο γνωστους και φιλους ειναι δυστηχως κακη.Πολλα προβληματα κυριως που αφορουν ηλεκτρικα μερη.Απο οτι εχω συμπεραινει και εγω υπαρχουν οι πιστοι οπαδοι της καθε εταιριας και τα κριτιρια ειναι καθαρα υποκειμενικα.
Προσωπικα εγω λεω ισοπαλια
HONDA ----σχεδιαση εσωτερικου-καταναλωση-αξιοπιστια
PEUGEOT--- σχεδιαση εξωτερικου,επιδοσεις,σχεδιαση εσωτερικουΝομιζω δυσκολη επιλογη.δεν ειμαι υπερ των απολυτων επιταχυνσεων αλλα δεν μπορω να θεωρησω αμελητεα τη διαφορα αναμεσα στα 2 αμαξια
περιμενω για τις δικες σας αποψεις
-
Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν έτει 2008 και μετά από ένα αρκετά απροβλημάτιστο 307 η γραμμή παραγωγής της Peugeot μπορεί να έχει ατέλειες που θα καταστήσουν το 308 αναξιόπιστο. Δεν έχει και καμιά τρελή τεχνολογική καινοτομία που να είναι επίφοβη εξ'άλλου, δοκιμασμένες λύσεις χρησιμοποιεί παντού ενώ και ο κινητήρας είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστος εδώ και πόσο καιρό. Και πάλι βέβαια δεν θα αγόραζα 308 αλλά για άλλους λόγους και όχι για τον φόβο της αξιοπιστίας.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν έτει 2008 και μετά από ένα αρκετά απροβλημάτιστο 307 η γραμμή παραγωγής της Peugeot μπορεί να έχει ατέλειες που θα καταστήσουν το 308 αναξιόπιστο. Δεν έχει και καμιά τρελή τεχνολογική καινοτομία που να είναι επίφοβη εξ'άλλου, δοκιμασμένες λύσεις χρησιμοποιεί παντού ενώ και ο κινητήρας είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστος εδώ και πόσο καιρό. Και πάλι βέβαια δεν θα αγόραζα 308 αλλά για άλλους λόγους και όχι για τον φόβο της αξιοπιστίας.Εδώ θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι κάνεις λάθος για το 307. Φίλος του αδερφού μου έχει το 307 πολλά χρόνια και τα προβλήματα που του έχει παρουσιάσει είναι, χωρίς ίχνος υπερβολής, πάρα πολλά. Και ο ίδιος πρέπει να έχει σταματήσει το μέτρημα!!! Χαλάει κάτι, το αντικαθιστά, αυτό ξαναχαλάει κτλ... Φυσικά δεν αναφέρομαι σε ένα μόνο είδος βλάβης-εξάρτημα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάποιοι ματαίως προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους για τις κολώνες που ρίχνουν με το Civic στα διάφορα τουρμπάκια...
Η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική βέβαια, ειδικά σε ρεπριζ (που είναι το προσπέρασμα) το Civic, απλά θα μείνει πίσω από όλα τα προαναφερθέντα με turbo. Αυτό δεν το κάνει αργό αυτοκίνητο, ούτε κατά την γνώμη μου είναι λόγος αυτός για να μην το αγοράσει κάποιος.Ναι, δεν είναι το ίδιο γρήγορο, αλλά είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Τα βασικά του προβλήματα είναι άλλα, κυρίως η αντιπροσωπεία, τα ακριβά ανταλλακτικά και η έλλειψή τους, τα συχνά σερβις, η κακή άνεση και ο ημιάκαμπτος που συνεπάγεται τυπική οδική συμπεριφορά και αναπηδήσεις.Κατά τ'άλλα, εντυπωσιακή εμφάνιση, ακόμη καλύτερο εσωτερικό, αν είχε μια άλλη αντιπροσωπεία θα πουλούσε πολύ περισσότερο.
Στην Ελλάδα, δεν νομίζω πως αξίζει τόσο. Αν το Peugeot κοστίζει το ίδιο, είναι σίγουρα πληρέστερο αυτοκίνητο, με ερωτηματικό την αξιοπιστία (όπως συμβαίνει με...κάθε γαλλικό! ). Πάντως και οι Ιάπωνες έχουν πάρει την κάτω βόλτα, χωρίς βέβαια να φτάνουν τα χάλια κάποιων ευρωπαίων. Ομως, αγοράζοντας Honda πλέον, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως δεν θα έχεις στενές επαφές με το συνεργείο.Εμένα μου φαίνονται καλά αυτοκίνητα και τα δύο, αλλά σαφώς υπερκοστολογημένα γι'αυτό που προσφέρουν. Υπάρχουν και άλλα που μπορεί να κοιτάξει ένας αγοραστής σ'αυτήν την κατηγορία, αλλά περί ορέξεως...
βρε καλως τον,καιρο εχουμε να τσακωθουμε
Παντως στα #$@@@ μου αν δεν πιστευεις οτι ενα 1.8Τ (στους τροχους το πολυ 150 αλογα) στο 0-190 δεν μπορεσε να μου φυγει
οπως και οτι ενα RX8 192 ιππων (το πολυ 150 στους τροχους) δεν μπορεσε να μου φυγει.
Αλλο το τι ανακοινωνει ο κατασκευαστης στον τομεα των επιδοσεων και των ιπποδυναμεων και αλλο στο δρομο τι γινεται (οπως διαπιστωνεις και με την παραπανω δυναμη του 308 και σχεδον την ιδια ανακοινωθεντα για το civic-138 ξερω εγω.)
Οπως και να το δει κανεις καπου θα ειναι κερδισμενος καπου χαμενος με οποιαδηποτε απο τις 2 προτασεις.P.S συμφωνω απολυτα για την επισημανση,οτι με την καταλληλη σχεση το 308 δεν μπορει να κανει διαφορα 50 μετρων σε ρεπριζ στο 1.800αρι με καμια παναγια ή αγια τουρμπινα.
-
Δεν λέω ότι ψεύδεσαι, αλλά εμένα Rx-8 192 ίππων μου έχει σκάσει ταράτσες τσάι και έχω ομοίως 140 άλογα, τουρμπάτα κι όλας.
Τόσο κουλάδι είμαι;
Πάντως οι διαφορές των τουρμπομοτέρ και του ατμοσφαιρικού 1.8 της Honda είναι μεγάλες στον δρόμο. Φυσικά το Civic πηγαίνει αξιοπρεπέστατα και είναι μια χαρά γρήγορο αμάξι. Αλλά τα τούρμπο είναι πιο γρήγορα σίγουρα. -
Να προσθέσω και εγώ την καλύτερη παθητική ασφάλεια του 308 με 5 αστέρια έναντι 4 του civic.
308 δαγκωτό από μένα και μόνο για τον καλύτερο κινητήρα, φρένα, ποιότητα.
Τώρα όσο αφορά την αξιοπιστία: είναι λαχείο πλέον.. -
Yπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα σε αυτά τα χρήματα.
Πολύ καλά τα είπε ο Neos!!
Leon 1.8T(F)Si ή δίλιτρο Impreza. -
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
βρε καλως τον,καιρο εχουμε να τσακωθουμε
Παντως στα #$@@@ μου αν δεν πιστευεις οτι ενα 1.8Τ (στους τροχους το πολυ 150 αλογα) στο 0-190 δεν μπορεσε να μου φυγει
οπως και οτι ενα RX8 192 ιππων (το πολυ 150 στους τροχους) δεν μπορεσε να μου φυγει.
Αλλο το τι ανακοινωνει ο κατασκευαστης στον τομεα των επιδοσεων και των ιπποδυναμεων και αλλο στο δρομο τι γινεται (οπως διαπιστωνεις και με την παραπανω δυναμη του 308 και σχεδον την ιδια ανακοινωθεντα για το civic-138 ξερω εγω.)
Οπως και να το δει κανεις καπου θα ειναι κερδισμενος καπου χαμενος με οποιαδηποτε απο τις 2 προτασεις.P.S συμφωνω απολυτα για την επισημανση,οτι με την καταλληλη σχεση το 308 δεν μπορει να κανει διαφορα 50 μετρων σε ρεπριζ στο 1.800αρι με καμια παναγια ή αγια τουρμπινα.
Μπα, εγώ δεν τσακώνομαι, δεν έχω ν'αποδείξω κάτι...
Δεν ειπα πως είναι αργό το Civic. Είπα πως είναι τ'άλλα απλώς πιο γρήγορα. Ο ΙΔΙΟΣ οδηγός θα είναι ταχύτερος με το turbάκι, σε σχέση με το ατμοσφαιρικό Civic. Ακόμη και τ'άλογα να είναι όπως τα λες (που αμφιβάλλω...), ξεχνάς τις χαώδεις διαφορές στην ροπή.
Για το Mazda δεν ξέρω, φαντάζομαι πάντως πως αν το κοφτιάζει τρελά ο οδηγός του , θα είναι αρκετά πιο γρήγορο , αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
Δεν κάνω λάθος πάντως σε ότι αφορά τους TSI... Μ'αυτούς απλά δεν τίθεται θέμα, το Civic δεν πρόκειται να τα καταφέρει και όλα τα τεστ , όλων των περιοδικών το ίδιο λένε. Από κει και μετά, περί ορέξεως... Στην τελική, μια χαρά είναι από επιδόσεις όλα τους. Εμένα εξάλλου δεν με ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις, θεωρώ πως και ο TSI με τα 125 ή o T-Jet με τα 120 είναι υπεραρκετοί γι' αυτά τ'αυτοκίνητα. Θα επέλεγα λοιπόν ένα τέτοιο μοτέρ και τα ρέστα σε εξοπλισμό. Δηλαδή DSG , ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, και τα υπόλοιπα, ίσως και στην τσέπη μου.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πάντως οι διαφορές των τουρμπομοτέρ και του ατμοσφαιρικού 1.8 της Honda είναι μεγάλες στον δρόμο. Φυσικά το Civic πηγαίνει αξιοπρεπέστατα και είναι μια χαρά γρήγορο αμάξι. Αλλά τα τούρμπο είναι πιο γρήγορα σίγουρα.
τσου Νεοςς... απλώς το powerband των τουρμπο ειναι πιο εκτεταμένο και σου δίνεται αυτή την εντύπωση. Ενας μεσος-καλος οδηγός μπορεί να εκμεταλλεύεται εξίσου καλά τις 2-3 χιλιαδες στροφές (ωφέλιμες) του ατμοσφαιρικού με τις 4+ χιλιάδες του τουρμπο. Τωρα δε συζητάμε για τη θείτσα γιατί αυτή είτε φριτέζα αγοράζει είτε αμάξι, τα ίδια κριτήρια έχει...
Μετά την κίνηση ματ της Σουμπαρού με 20000 για 2λιτρο μποξερ, κορυφαία τετρακίνηση + αξιοπιστία, στο ελληνικούς τσιμεντοδρομους μιλάμε ακόμα για ανταγωνισμό στη μικρομεσαία κατηγορία με τα απλά προσθιοκίνητα των ιδίων φτηνών αλόγων;;;; Απορώ δηλαδή...
-
Πράγματι το Impreza με τα 20.000 αποκτά για πρώτη φορά κάποιο ενδιαφέρον.
Αλλά πιστεύει κανείς ότι όντως χρειάζεται τετρακίνηση για μόλις 150 ατμοσφαιρικά (δηλαδή 150 με το ζόρι) άλογα;
Αν προσθέσουμε το βάρος της τετρακίνησης, τις απώλειες της, και το σχετικό βάρος του δίλιτρου boxer πολύ φοβάμαι ότι το impreza θα ακολουθεί ασθμαίνοντας το Golf/Leon με τον 1.4 tsi 125.
Δηλαδή τί το φοβάμαι, είμαι σίγουρος....
οπότε το μόνο πλεονέκτημα που μένει στο impreza έναντι αυτών των δυο φθηνότερων (τουλάχιστον το Leon είναι αρκετά) δεν είναι είναι ούτε οι επιδόσεις ούτε η σχεδίαση ούτε τίποτα άλλο παρά μόνο η τετρακίνηση.
Αλλά χρειάζεται;
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Πράγματι το Impreza με τα 20.000 αποκτά για πρώτη φορά κάποιο ενδιαφέρον.Αλλά πιστεύει κανείς ότι όντως χρειάζεται τετρακίνηση για μόλις 150 ατμοσφαιρικά (δηλαδή 150 με το ζόρι) άλογα;
Αν προσθέσουμε το βάρος της τετρακίνησης, τις απώλειες της, και το σχετικό βάρος του δίλιτρου boxer πολύ φοβάμαι ότι το impreza θα ακολουθεί ασθμαίνοντας το Golf/Leon με τον 1.4 tsi 125.
Δηλαδή τί το φοβάμαι, είμαι σίγουρος....
οπότε το μόνο πλεονέκτημα που μένει στο impreza έναντι αυτών των δυο φθηνότερων (τουλάχιστον το Leon είναι αρκετά) δεν είναι είναι ούτε οι επιδόσεις ούτε η σχεδίαση ούτε τίποτα άλλο παρά μόνο η τετρακίνηση.
Αλλά χρειάζεται;
Λογικές οι σκεψεις σου. Μαλλον όμως δεν εχεις οδηγήσει οποιοδήποτε (αξιολογο) τετρακίνητο ή ακόμα και πισωκίνητο αυτοκίνητο για να καταλάβεις τη διαφορά με ενα απλό προσθιοκίνητο.
Μην κοιτάς τους αριθμούς, μείνε στην ουσία που λέει οτι με τα ίδια λεφτά είτε παίρνεις ένα αμάξι made in Japan (!) με 2λιτρο αποδεδειγμένο κινητήρα (165 αλογα βγαζει στο Λεγκασι), κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά (τετρακίνηση/ζυγίσματα κτλ.) και παθητική/ενεργητική ασφάλεια, βοηθητικό κοντό κιβώτιο. Ε, όλα αυτά για 20 χιλιάρικα (τιμή ενός απλού μικρομεσαίου) είναι ευκαιρία. Και ούτε δουλεύω στη Σουμπαρου ούτε είμαι λάτρης ούτε είχα ποτέ ένα ούτε και μου αρέσει ιδιαίτερα το καινούριο Ιμπρεζα.
Δηλαδή ενα αντίστοιχο γιαπωνέζικο (made in UK) Auris 1.6 αξίζει περισσότερο τα 20κ? Ή μήπως τα αξίζει το Γκολφ 1.4, επειδή απεκτησε ενα ή 2 τουρμπο και επιδόσεις; Θυμάσαι μήπως τί εγινε με τα FSI?
Τα παραπάνω τα λεω αυτά ως κάτοχος TSI και TFSI...Το υποκειμενικό του πράγματος (εμφάνιση, αντιληπτή ποιότητα) το αφήνω απέξω.
-
Τετρακίνητο δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου αλλά με πισωκίνητο έμαθα να οδηγώ (άχ....!!! αυτό το mirafiori 131 του 1979...).
Ε λοιπόν το Golf αξίζει, πλέον, τα λεφτά του επειδή ακριβώς απέκτησε 1-2 τούρμπο και επιδόσεις. Ήμουν από εκείνους που έλεγαν το Golf ακριβό. Τώρα δεν του λείπει τίποτα εκτός από design.
Το Auris είναι σκέτη κοροιδία.
Το Impreza στο test οδικής συμπεριφοράς και handling του γερμανικού Auto Bild τα πήγε πολύ μέτρια, καμία σχέση με τη φοβερή και τρομερή συμπεριφορά που όλοι περιμένουν λόγω τετρακίνησης, Subaru, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Το τεύχος κάπου το έχω φυλαγμένο. Εκτός βέβαια και αν τα παίρνουν κι αυτοί από τη Siemens -συγγνώμη από τη Subaru.
Μην ξεχνάμε βέβαια την κατανάλωση και τα άλλα έξοδα (2.0 lt Boxer + τετρακίνηση = πολλή βενζίνη, 372 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).
Συνολικά, καλή περίπτωση αλλά υπάρχουν ακόμα καλύτερες ή έστω ισάξιες με λιγότερα χρήματα για αγορά και χαμηλότερα πάγια έξοδα.
Νομίζω όμως ότι ξεφύγαμε.
Συγγνώμη!
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Τετρακίνητο δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου αλλά με πισωκίνητο έμαθα να οδηγώ (άχ....!!! αυτό το mirafiori 131 του 1979...).Ε λοιπόν το Golf αξίζει, πλέον, τα λεφτά του επειδή ακριβώς απέκτησε 1-2 τούρμπο και επιδόσεις. Ήμουν από εκείνους που έλεγαν το Golf ακριβό. Τώρα δεν του λείπει τίποτα εκτός από design.
Eρχεται το Scirocco
-
Αμήν και πότε!
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Συμφωνω με τον φιλτατο Neos.Ο καθης εδω μεσα ειναι ταγμενος σε ενα group...Οποτε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα εως οτου σταματησουν οι αναποφασιστοι,ανενημερωτοι που δεν ξερουν τι θελουν να θετουν τετοια ερωτηματα-θεματα στον 'λαο'.....και να εχει το καθε ενα την ιδια καταληξη.Διαξιφισμοι-διαξιφισμοι...Παντως στην Γερμανια το ψηφισαν σαν 2ο καλυτερο αυτοκινητο μετα το Α3.
'Πόσες καρότσες είναι τα 66 μέτρα; Γιατί τα 2 δεύτερα στα 120χλμ/ωρα 66 μέτρα είναι...'
KWSN_Men μου δινεις την εντυπωση οτι δεν εισαι και τοσο 'ξουραφι' στην φυσικη γιατι για να ισχυει αυτο πρεπει το αργο civic μου να ειναι ακινητο και το γρηγορο 308 να πηγαινει με 120χλμ.....
Επαναληψη των κινησεων προτεινω (ομαλη-ακινησια,επιταχυνομενη,ομαλα επιταχυνομενη κτλ)
Εκτος και αν στο παραδειγμα συγκρινεις καμια lambo εν επιταχυνσει με κανα yugo που και παλι 66 μετρα διαφορα σε 2'' απο τα 120 χλμ, δυσκολα φιλε..........Αυτό που είπα είναι μεν μπακαλίστικο αλλά εν γνώση μου. Με ταχύτητα 120 χλμ/ω σε 2 δεύτερα καλύπτεις 66 μέτρα.
Τώρα αν εσύ δε μπορείς όμως να καταλάβεις ότι 2 δευτερόλεπτα διαφορά στο 60-120 είναι τεράστια διαφορά δεν είναι θέμα Φυσικής αλλά Βιο-Ανθρωπολογίας. Δεν είδα κανένα να λέει ότι σε 2 δευτερόλεπτα έριξε 1 ή 2 ή 100 ή 200 μέτρα σε κάποιον. Μόνο εσύ κατάλαβες κάτι τέτοιο.
ΥΓ: Οδηγώ συνήθως ατμοσφαιρικό και δη δίλιτρο Honda.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν έτει 2008 και μετά από ένα αρκετά απροβλημάτιστο 307 η γραμμή παραγωγής της Peugeot μπορεί να έχει ατέλειες που θα καταστήσουν το 308 αναξιόπιστο. Δεν έχει και καμιά τρελή τεχνολογική καινοτομία που να είναι επίφοβη εξ'άλλου, δοκιμασμένες λύσεις χρησιμοποιεί παντού ενώ και ο κινητήρας είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστος εδώ και πόσο καιρό. Και πάλι βέβαια δεν θα αγόραζα 308 αλλά για άλλους λόγους και όχι για τον φόβο της αξιοπιστίας.
Εδώ θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι κάνεις λάθος για το 307. Φίλος του αδερφού μου έχει το 307 πολλά χρόνια και τα προβλήματα που του έχει παρουσιάσει είναι, χωρίς ίχνος υπερβολής, πάρα πολλά. Και ο ίδιος πρέπει να έχει σταματήσει το μέτρημα!!! Χαλάει κάτι, το αντικαθιστά, αυτό ξαναχαλάει κτλ... Φυσικά δεν αναφέρομαι σε ένα μόνο είδος βλάβης-εξάρτημα.
Τα πρώτα 307 (-2002/3) είχαν τα εξής προβλήματα: ζουάν, φλασιέρα, ένδειξη για το αντιρρυπαντικό σύστημα κυρίως λόγω ευαισθησίας στις βενζίνες και σπανιότερα επειδή έτριζε η βάση της αντιστρεπτικής, αντικαθιστούνταν με άλλου τύπου. Από το 2004 και μετά, το μόνο 'πρόβλημα' εξακουλουθούσε να είναι το ζουάν. Συμπεριλαμβανομένης της παρτίδας αυτής, καθώς και των φ/λ, συνήθη προβλήματα δεν υπήρχαν. Το 207 ως τώρα δεν έχει βγάλει τίποτα το αξιοσημείωτο, ενώ και το 308 ως τώρα (ελάχιστο δείγμα βέβαια) φαίνεται να συνεχίζει στα ίδια βήματα του 207.
peugeot 308 GT 175HP vs HONDA CIVIC 1.8