Αρχικά, δε νομίζω ότι στη 5ετία θέλουν και οι 4 αισθητήρες αλλαγή. Ο χρόνος ζωής τους υπολογίζεται (αν και κανείς δε ξέρει με ακρίβεια, από όσο κατάφερα να μάθω τουλάχιστον) τουλάχιστον σε 7-10 χρόνια ή 100000 χλμ. Οι περισσότεροι που τους αντικαθιστούν συνήθως το κάνουν επειδή καταστρέφουν την ένωση βαλβίδας-αισθητήρα. Εφ'εξής βέβαια, θα δούμε τις πρώτες μπαταρίες να τελειώνουν.
Επειδή αναφέρθηκε το βουλκανιζατέρ, σου συνιστώ να απευθυνθείς σε κάποιο που έχει εμπειρία από αισθητήρες, και ξέρει τη διαδικασία ξεμονταρίσματος/μονταρίσματος. Βέβαια, εκεί που είχα πάει υποτίθεται ότι ήταν ενημερωμένος, αλλά μια χαρά ξερίζωσε τον έναν αισθητήρα - προς τιμήν του βέβαια ο άνθρωπος κάλυψε τη ζημιά.
Σχετικά με την εγκατάσταση, αν τελικά το κάνεις όταν αλλάξεις λάστιχα, το μόνο (που λέει ο λόγος) που πρέπει να προσέξεις ΠΡΟΤΟΥ εγκαταστήσεις τους αισθητήρες είναι** να καταγράψεις τον κωδικό κάθε νέου αισθητήρα**, γιατί θα χρειαστεί να τον καταχωρήσεις στο διαγνωστικό. Αλλιώς, θα ξεμοντάρεις πάλι... 
Τώρα, αν είναι καλύτερο να αλλάξεις μόνο βαλβίδες με την αλλαγή, ή και αισθητήρες... εξαρτάται από το πόσο χρόνο και διάθεση έχεις για πήγαινε-έλα σε βουλκανιζατέρ και εξουσιοδοτημένο. Προσωπικά δε θα άλλαζα και τους τέσσερις σε 5 χρόνια και 40000+χλμ, αλλά θα υπέθετα 'αστοχία υλικού' στον έναν.
Μετά από τη δική μου εμπειρία πάντως, και χωρίς να το συνιστώ σε κάποιον, προσωπικά θα έπαιρνα τα λάστιχα και θα πήγαινα σε ένα εξουσιοδοτημένο με τις βαλβίδες ανά χείρας (από ebay) για εγκατάσταση, αφού βέβαια είχα συνεννοηθεί μαζί τους για το αν έχουν ξανακάνει κάτι τέτοιο, και αν πιστεύουν ότι μπορεί να φταίει μόνο η βαλβίδα. Αλλιώς θα πήγαινα παρέα (και) με έναν αισθητήρα - oπως ανέφερα σε προηγούμενο post, πλέον έχω την άνεση να σκάσω με δικό μου ανταλλακτικό.
Για να είμαστε ειλικρινείς, αν εξαιρέσεις την ιδέα ότι 'κάτι χάλασε', το TPMS είναι μεν καλό, χρυσό, και άγιο, αλλά ζεις πολύ άνετα και χωρίς αυτό...