-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στην περίπτωση των Κλιό 3π που είναι σύνηθες το φαινόμενο, σβήνει το λαμπάκι.
Το λαμπάκι σβήνει, όντως.
Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα. Είχα την αμυδρή ελπίδα ότι ήθελε reset...
Κωνσταντίνε, μήπως γνωρίζεις για την ροπή που ρώτησα παραπάνω;
δεν χρειάζονται υπερβολές, δεν είναι καπάκι κινητήρα...
σφίξτα με αερόκλειδοΑγαπητέ μου φίλε red_monster, προφανώς δεν έχω αερόκλειδο στο αυτοκίνητο, ούτε φαντάζομαι να βρώ όταν το χρειαστώ για να αλλάξω τροχό, εκτός αν μείνω έξω από βουλκανιζατέρ...
Ίσως ακούγεται υπερβολή, αλλά δεν είναι και εξηγώ τι εννοώ. 'Έχω δεί μπουλόνια σφιγμένα με αερόκλειδο να μη ξεβιδώνουν με τίποτε. Παλαιότερα σε αυτοκίνητο φίλου αναγκάστηκε να πηδήσει επάνω στον σταυρό για να πάρει λίγο ένα κολλημένο μπουλόνι, ώσπου τελικά έσπασε. Το 3οο8 έχει ένα γωνιακό κλειδί η λαβή του οποίου είναι μικρή με αποτέλεσμα να μη μπορέσεις να ασκήσεις μεγάλη ροπή, αν χρειασθεί να ξεβιδώσεις μπουλόνι σφιγμένο από... βιτσιόζο λαστιχά.
-Καλή λύση ίσως ήταν να αγοράσω έναν σταυρό, αλλά είναι ογκώδης και δεν τακτοποιείται εύκολα.
-Άλλη λύση θα μπορούσε να είναι ένας μακρύς σωλήνας 3/4' που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν προέκταση της λαβής του γωνιακού κλειδιού.
-Έλα όμως που ήδη έχω δυναμόκλειδο που τα τελευταία χρόνια ξεκουραζόταν στο υπόγειο συμμαζεμένο στο κουτί του και τώρα βρήκε τη θέση του στο πορτμπαγκάζ. Είναι αποτελεσματικό λόγω του μήκους της λαβής (τριπλάσια περίπου από το γωνιακό κλειδί του 3οο8) αλλά και πρακτικό λόγω της καστάνιας.Αφού λοιπόν υπάρχει το εργαλείο και αντί να το βάλω στο maximum και να σφίξω σταυρωτά τα μπουλόνια μέχρι να καργάρουν, δεν θα ήταν σωστότερο να εφαρμόσω την ροπή που συνιστά ο κατασκευαστής;
Ελπίζω μετά τα παραπάνω να φαίνεται λιγότερο υπερβολική η ερώτησή μου.
-
Αερόκλειδο χωρίς ρύθμιση ροπής=μέχρι και στραβωμένες δισκόπλακες.
Εγώ πάντως έχω έναν σταυρό καλής ποιότητας, στερεωμένος κάτω από το διχτάκι.Pitt, στο 307 μου λέει 90 Νm.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αερόκλειδο χωρίς ρύθμιση ροπής=μέχρι και στραβωμένες δισκόπλακες.
Εγώ πάντως έχω έναν σταυρό καλής ποιότητας, στερεωμένος κάτω από το διχτάκι.Pitt, στο 307 μου λέει 90 Νm.
Ευχαριστώ Κώστα, νά είσαι καλά.
Στο manual του 3οο8 πάντως έψαξα αλλά δεν έλεγε τίποτε. -
Στο manual του αυτοκινήτου δεν θα βρεις τέτοιες πληροφορίες (δυστυχώς...). Πάνε οι καλές εποχές που υπήρχαν αυτές οι πληροφορίες.
Αυτό που αναφέρω εγώ είναι από το service manual του δικού μου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο manual του αυτοκινήτου δεν θα βρεις τέτοιες πληροφορίες (δυστυχώς...). Πάνε οι καλές εποχές που υπήρχαν αυτές οι πληροφορίες.Αυτό που αναφέρω εγώ είναι από το service manual του δικού μου.
Σε ποιο αυτοκίνητο έλεγε τέτοια;
-
Πρέπει να ψάξει κανείς πολύ πίσω... Θα φέρω σε μια συνάντηση το μανουάλι του 304.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Στην περίπτωση των Κλιό 3π που είναι σύνηθες το φαινόμενο, σβήνει το λαμπάκι.
Το λαμπάκι σβήνει, όντως.
Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα. Είχα την αμυδρή ελπίδα ότι ήθελε reset...
Κωνσταντίνε, μήπως γνωρίζεις για την ροπή που ρώτησα παραπάνω;
δεν χρειάζονται υπερβολές, δεν είναι καπάκι κινητήρα...
σφίξτα με αερόκλειδοΑγαπητέ μου φίλε red_monster, προφανώς δεν έχω αερόκλειδο στο αυτοκίνητο, ούτε φαντάζομαι να βρώ όταν το χρειαστώ για να αλλάξω τροχό, εκτός αν μείνω έξω από βουλκανιζατέρ...
Ίσως ακούγεται υπερβολή, αλλά δεν είναι και εξηγώ τι εννοώ. 'Έχω δεί μπουλόνια σφιγμένα με αερόκλειδο να μη ξεβιδώνουν με τίποτε. Παλαιότερα σε αυτοκίνητο φίλου αναγκάστηκε να πηδήσει επάνω στον σταυρό για να πάρει λίγο ένα κολλημένο μπουλόνι, ώσπου τελικά έσπασε. Το 3οο8 έχει ένα γωνιακό κλειδί η λαβή του οποίου είναι μικρή με αποτέλεσμα να μη μπορέσεις να ασκήσεις μεγάλη ροπή, αν χρειασθεί να ξεβιδώσεις μπουλόνι σφιγμένο από... βιτσιόζο λαστιχά.
-Καλή λύση ίσως ήταν να αγοράσω έναν σταυρό, αλλά είναι ογκώδης και δεν τακτοποιείται εύκολα.
-Άλλη λύση θα μπορούσε να είναι ένας μακρύς σωλήνας 3/4' που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν προέκταση της λαβής του γωνιακού κλειδιού.
-Έλα όμως που ήδη έχω δυναμόκλειδο που τα τελευταία χρόνια ξεκουραζόταν στο υπόγειο συμμαζεμένο στο κουτί του και τώρα βρήκε τη θέση του στο πορτμπαγκάζ. Είναι αποτελεσματικό λόγω του μήκους της λαβής (τριπλάσια περίπου από το γωνιακό κλειδί του 3οο8) αλλά και πρακτικό λόγω της καστάνιας.Αφού λοιπόν υπάρχει το εργαλείο και αντί να το βάλω στο maximum και να σφίξω σταυρωτά τα μπουλόνια μέχρι να καργάρουν, δεν θα ήταν σωστότερο να εφαρμόσω την ροπή που συνιστά ο κατασκευαστής;
Ελπίζω μετά τα παραπάνω να φαίνεται λιγότερο υπερβολική η ερώτησή μου.
πιάνει λιγότερο χώρο στο πορτμπαγκάζ το ροπόκλειδο με τις καστάνιες από ότι ένας σωλήνας??
το σφίγγεις με το χέρι και μόλις πατήσουν οι ρόδες κάτω σφίγγεις τα μπουλόνια με το πόδι...
αυτό αρκεί...όσο για το spray σιλικόνης...ξεραίνει τις λαστιχένιες επιφάνειες...καθαρισμός με νερό και λεπτό στουπί
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πιάνει λιγότερο χώρο στο πορτμπαγκάζ το ροπόκλειδο με τις καστάνιες από ότι ένας σωλήνας??ΜΙΑ είναι η καστάνια (επάνω στο εργαλείο) και ΕΝΑ το καρυδάκι που χρειάζομαι 17άρι. Οι διαστάσεις του εργαλείου είναι ίδιες ή ελαφρώς μεγαλύτερες του σωλήνα.
το σφίγγεις με το χέρι και μόλις πατήσουν οι ρόδες κάτω σφίγγεις τα μπουλόνια με το πόδι...
αυτό αρκεί...Συμφωνώ ότι συνήθως αρκεί. Ακριβώς το αντίστροφο κάναμε πριν από μια πενταετία με φίλο μου και σπάσαμε το κολλημένο μπουλόνι...
όσο για το spray σιλικόνης...ξεραίνει τις λαστιχένιες επιφάνειες...καθαρισμός με νερό και λεπτό στουπί
H 3M διαφωνεί μαζί σου. Το Silicone Lubricant Spray το συνιστά μεταξύ άλλων και για την προστασία των λαστιχένιων και πλαστικών επιφανειών. Εδώ η σελίδα του προϊόντος και εδώ το Technical Data Sheet που αναφέρει '...The product can be used to seal against moisture, preserve plastic, rubber, leather...'
Το να μη χρησιμοποιήσει κανείς spray σιλικόνης στους οδηγούς γιατί ενδεχομένως θα μαζέψει αργότερα περισσότερη σκόνη το δέχομαι. Ότι θα χαλάσει όμως τα λάστιχα, δυσκολεύομαι να το πιστέψω...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
πιάνει λιγότερο χώρο στο πορτμπαγκάζ το ροπόκλειδο με τις καστάνιες από ότι ένας σωλήνας??
ΜΙΑ είναι η καστάνια (επάνω στο εργαλείο) και ΕΝΑ το καρυδάκι που χρειάζομαι 17άρι. Οι διαστάσεις του εργαλείου είναι ίδιες ή ελαφρώς μεγαλύτερες του σωλήνα.
αυτό αρκεί...Συμφωνώ ότι συνήθως αρκεί. Ακριβώς το αντίστροφο κάναμε πριν από μια πενταετία με φίλο μου και σπάσαμε το κολλημένο μπουλόνι...
όσο για το spray σιλικόνης...ξεραίνει τις λαστιχένιες επιφάνειες...καθαρισμός με νερό και λεπτό στουπί
H 3M διαφωνεί μαζί σου. Το Silicone Lubricant Spray το συνιστά μεταξύ άλλων και για την προστασία των λαστιχένιων και πλαστικών επιφανειών. Εδώ η σελίδα του προϊόντος και εδώ το Technical Data Sheet που αναφέρει '...The product can be used to seal against moisture, preserve plastic, rubber, leather...'
Το να μη χρησιμοποιήσει κανείς spray σιλικόνης στους οδηγούς γιατί ενδεχομένως θα μαζέψει αργότερα περισσότερη σκόνη το δέχομαι. Ότι θα χαλάσει όμως τα λάστιχα, δυσκολεύομαι να το πιστέψω...
όντως μια είναι η καστάνια... το έγραψα βιαστικά...
αν χαλάσεις το σετ οκ, σου λέω οτι απλά δεν υπάρχει λόγος...ενδεχομένος να χρειάζεσαι και επέκταση , ανάλογα με το σχήμα της ζάνταςόσο για το σπρέι... τι περιμένεις να γράψει η 3m για να πουλήσει??
το νεράκι καθαρίζει λιγότερο αλλά δεν ξεραίνει την επιφάνεια... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πρέπει να ψάξει κανείς πολύ πίσω... Θα φέρω σε μια συνάντηση το μανουάλι του 304.Πάπυρος;
-
Μια καινούρια μέτρηση κατανάλωσης σε αυτοκινητόδρομο (Αθήνα-Λάρισα), με αρκετή κίνηση όμως, και ταχύτητες 110-140, με τη μέθοδο φουλάρισμα πριν και μετά, υπολόγισα 7,7 lt/100km, το trip computer μου έβγαλε 7,0 lt/100km. Είμαι στα 4500km, ελπίζω να πέσει λίγο ακόμη. Για την ίδια διαδρομή το Corolla (86 ίπποι) μου έκαιγε περίπου 7lt/100km, ενώ ο πατέρας μου λέει ότι το 306 με τον παλιό 1400άρη των 75 ίππων του καίει 5,5!
Επίσης σε μεγάλες ανηφόρες της Κυψέλης με 2η βλέπω και 30lt/100km στο trip computer!
-
Παιδιά, γεια χαρά και από μένα.
Στα 40 μου (σχεδόν), οικογενειάρχης άνθρωπος με παιδιά, σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο αυτοκίνητο (για δες καιρό που διάλεξα...). Ένα από τα υτοκίνητα που κοιτάζω είναι και το 3008. Θα ήθελα λοιπόν τις συνοπτικές απόψεις όσων το έχουν και έχουν αποκτήσει ήδη κάποια εμπειρία με το αυτοκίνητο για να μου πούνε (με το χέρι στην καρδιά), τα πλην και τα συν του μοντέλου.
Να προσθέσω μόνο πως με ψιλοφοβίζουν οι νεόκοποι τουρμπάτοι κινητήρες που δεν ξέρω τι θα 'βγάλουν' σε μερικά χρονάκια κια πως σε όλη μου την ζωή οδηγούσα Alfa Romeo και είμαι λίγο 'κακομαθημένος' σε θέματα ποιότητας, ομορφιάς και επιτάχυνσης αλλά και πως, ως οικογενειάρχης άνθρωπος πια, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, η ασφάλεια, η στιβαρότητα και το 'πάτημα' του αυτοκινήτου που θα αγοράσω.
Υ.Γ. Αλήθεια, αξίζει το χρήμα της η ηλιοροφή; -
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Μια καινούρια μέτρηση κατανάλωσης σε αυτοκινητόδρομο (Αθήνα-Λάρισα), με αρκετή κίνηση όμως, και ταχύτητες 110-140, με τη μέθοδο φουλάρισμα πριν και μετά, υπολόγισα 7,7 lt/100km, το trip computer μου έβγαλε 7,0 lt/100km. Είμαι στα 4500km, ελπίζω να πέσει λίγο ακόμη.Το 'κλέψιμο' των οργάνων το διαπίστωσα και εγώ. Οι αποκλίσεις στις μετρήσεις μου ήταν από +5% έως +8% (οι μεγαλύτερες αποκλίσεις που φαίνονται στον πίνακα που ανέβασα εδώ μάλλον προέκυψαν από κλέφτες βενζινάδες) και επιβεβαίωσα ότι η απόκλιση προέρχεται από σφάλμα του ταχύμετρου. Με το Cruise Control στα 100Km/h και με την ίδια σταθερή ένδειξη στο HUD, δύο διαφορετικά GPS έδειχναν ταχύτητα 95Km/h.
Επίσης σε μεγάλες ανηφόρες της Κυψέλης με 2η βλέπω και 30lt/100km στο trip computer!
Η στιγμιαία κατανάλωση σε τρομάζει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικές.
... Ένα από τα υτοκίνητα που κοιτάζω είναι και το 3008. Θα ήθελα λοιπόν τις συνοπτικές απόψεις όσων το έχουν και έχουν αποκτήσει ήδη κάποια εμπειρία με το αυτοκίνητο για να μου πούνε (με το χέρι στην καρδιά), τα πλην και τα συν του μοντέλου.
Φίλε μου καλωσόρισες στην παρέα μας. Οι απορίες που έχεις θα απαντηθούν ΟΛΕΣ, αν διαβάσεις τα προηγούμενα posts. Πίστεψέ με, είναι πολύ πιό εύκολο το διάβασμα από το γράψιμο. Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία, εδώ είμαστε...
... σε όλη μου την ζωή οδηγούσα Alfa Romeo και είμαι λίγο 'κακομαθημένος' σε θέματα ποιότητας...
Αααα... βλέπω πως σου αρέσουν τα αστειάκια!!!
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Σου έμεινε αναμμένο μετά από ctr-alt-del (σβήσιμο και ξανα άναμμα);
Ρίξε μια απενεργοποίηση στου συνοδηγού από τον διακόπτη και μετά ενεργοποίηση. Κάνετε συχνά μπρος/πίσω τα καθίσματα ή κάθονται εύσωμοι μπροστά; Ρίξε και ένα τσεκάρισμα στην φύσα των προεντατήρων κάτω από τα μπροστινά καθίσματα, παίξε την λίγο και σπρώξε την μήπως δεν έκανε καλή επαφή.Κωνσταντίνε σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
Μωρέ καλά έκανα και δεν το έπλυνα καθόλου φέτος... Σήμερα μετά από πολύ καιρό βρήκα χρόνο και είπα να το καθαρίσω μέσα-έξω (Θα γράψω γι' αυτό στο τοπικό μας thread). Επιστρέφοντας, και πριν φτάσω στο σπίτι, έκανα μια στάση για τσιγάρα. Έβαλα μπρος και μου άναψε το λαμπάκι. Φαντάστηκα ότι ήταν από τα φις κάτω από τα μπροστινά καθίσματα, τα έλεγξα, τα κούνησα κλπ και φαίνονταν εντάξει. Έσβησα και άναψα τον κινητήρα μερικές φορές, τίποτε. Απενεργοποίησα & ενεργοποίησα τον αερόσακο του συνοδηγού, αλλά το μήνυμα συνέχιζε. Αυτό που δεν ξέρω είναι, το εξής: Αν το σύστημα διέγνωσε βλάβη η οποία μετά αποκαταστάθηκε (έστω από κάποια προσωρινή αποσύνδεση κάποιου ακροδέκτη) το λαμπάκι σβήνει, ή παραμένει αναμμένο και θέλει κάποιου είδους reset;
**pitt Τελικά τη έκανες με το πρόβλημα ? γιατί το παρουσίασε και σε μένα ανάβει το λαμπάκι και μετά από 5 λεπτά σβήνει μόνο του........... **
-
Συγκεκριμένες ερωτήσεις, (κατόπιν αναγνώσεως) λοιπόν ...
Ποιά από τις εκδόσεις θεωρείτε best value for money;
Υπάρχει κάποιος που θα μου πρότεινε τον ατμοσφαιρικό και όχι τον τουρμπάτο κινητήρα;
Τι τρέχει με το 'σκάλωμα' του ποδιού στον συμπλέκτη, για το οποίο διάβασα;
Επιβεβαιώνεται η αναφορά του φίλου για σκιάδιο σαν φύλλο κουρτίνας στην ηλιοροφή, που διάβασα, επίσης; -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Με το Cruise Control στα 100Km/h και με την ίδια σταθερή ένδειξη στο HUD, δύο διαφορετικά GPS έδειχναν ταχύτητα 95Km/h.
Ακριβώς, και σε εμένα, με 100 στο κοντέρ, το GPS μου δίνει 95-96km/h. Βέβαια, αν δεν κάνω λάθος, σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα το κοντέρ δείχνει παραπάνω από τα κανονικά, δεν ξέρω όμως αν τα trip computer τους είναι πιο ακριβή. Αν παρατηρήσατε, όταν αφήνεις τελείως το γκάζι, δίνει την στιγμιαία κατανάλωση 0, που δεν είναι δυνατόν, γιατί με αναμένη την μηχανή όλο και κάτι καίει ακόμη και χωρίς να πατάς γκάζι, ίσως γιαυτό υπολογίζει χαμηλότερη μέση κατανάλωση.
Η απόκλιση που έχω δει είναι 0,5-1 lt/100km (κοντά στο 10% δηλαδή).
-
Το κοντερ παντα δειχνει περισσοτερο, σκοπίμως.
Ο εγκέφαλος πάντως βλέπει με αρκετή ακρίβεια τα χλμ.Με μηδενικό γκάζι, ταχύτητα στο σασμαν και στροφες πανω απο τις 1500 περίπου όντως δεν καις απολύτως τίποτα. Είναι το λεγόμενο fuel cut-off.
-
Ο χρήστης fokal έγραψε:
Ποιά από τις εκδόσεις θεωρείτε best value for money;Χμμμ, δύσκολη ερώτηση, ίσως η Premium με τα 150 άλογα, αλλά εγώ πήρα την premium pack γιατί μου αρέσουν τα καλούδια και δεν το μετάνιωσα, μια που είναι πολύ χρήσιμα τελικά, και δουλεύουν πολύ καλά: αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, HUD, αναδιπλούμενοι καθρέπτες, οπτική υποβοήθηση παρκαρίσματος εμπρός-πίσω, κουρτινάκια στα πίσω καθίσματα (πολύ χρήσιμα όταν πίσω κάθονται μωρά και παιδάκια), και ακόμη και λεπτομέρειες όπως ένδειξη ότι τέλειωσε το νερό στους υαλόκαθαριστήρες (ναι, μου φάνηκε ήδη χρήσιμο, μου πέταξε το μήνυμα, και έτσι δεν έμεινα από νερό υαλοκαθαριστήρων, όπως το έχω πάθει άπειρες φορές στο παλιό μου και στης γυναίκας μου). Επίσης τα χρώμια και οι διακόπτες αεροπορικού τύπου δείχνουν πολύ όμορφα!
Υπάρχει κάποιος που θα μου πρότεινε τον ατμοσφαιρικό και όχι τον τουρμπάτο κινητήρα;
Δεν νομίζω ότι θα πηγαίνει και χάλια, αλλά είναι βαρύ το αμάξι.
Τι τρέχει με το 'σκάλωμα' του ποδιού στον συμπλέκτη, για το οποίο διάβασα;
Ήταν αρκετά ενοχλητικό στην αρχή, αλλά το συνηθίζεις, και μου σκαλώνει πολύ λιγότερο τώρα. Πάντως, ίσως το μόνο ενοχλητικό που έχω βρει στο 3008 ως τώρα (αυτό, και το ότι το trip computer δεν είναι πιο ακριβές στην κατανάλωση! )
Επιβεβαιώνεται η αναφορά του φίλου για σκιάδιο σαν φύλλο κουρτίνας στην ηλιοροφή, που διάβασα, επίσης;
Έχω την ηλιοροφή, φοβόμουνα κι εγώ στην αρχή να την πάρω, αλλά το σκιάδιο είναι καλύτερο από ότι περίμενα. Ύφασμα είναι βέβαια, αλλά δείχνει αρκετά σταθερό και δεν μου κουνιέται με το αέρα (και δεν δείχνει άσχημα στο μάτι). Καλό είναι βέβαια να το δεις σε καμιά έκθεση, εγώ δεν το είχα δει πριν το παραγγείλω.
-
Ο χρήστης miatasgk έγραψε:
pitt Τελικά τη έκανες με το πρόβλημα ? γιατί το παρουσίασε και σε μένα ανάβει το λαμπάκι και μετά από 5 λεπτά σβήνει μόνο του...........Μου είπαν ότι θέλει αλλαγή ο εγκέφαλος... Περιμένω να με ειδοποιήσουν όταν έρθει.
Αν αναβοσβήνει όπως το περιγράφεις, ίσως κάπου στο κύκλωμα των καλωδίων δεν γίνεται καλή επαφή. Ρίξε μια ματιά στις κλέμες και τα φις κάτω από τα μπροστινά καθίσματα.
Ποιά από τις εκδόσεις θεωρείτε best value for money;Δεδομένου ότι βρεθήκαμε στην θέση σου πριν από μερικούς μήνες και ο καθένας από μας κατέληξε στην πλέον συμφέρουσα κατά την γνώμη του έκδοση, η απάντηση που θα πάρεις από τους κατόχους, θα είναι μάλλον 'το δικό μου'.
Δες τι ακριβώς θέλεις και προχώρα σύμφωνα με τις ανάγκες σου και την τσέπη σου. Τα χρήματα για κάποια πράγματα δεν είναι πολλά (π.χ. ηλιοροφή, Grip Control κλπ) αλλά για άλλα είναι εξωφρενικά (π.χ. Navi).
Εγώ πάντως όχι, ιδιαίτερα όταν λές ότι 'σε όλη σου την ζωή οδηγούσες Alfa Romeo'.
Συμμερίζομαι βέβαια τις επιφυλάξεις σου για τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, αλλά μετά από ένα εξάμηνο χρήσης, βλέπω ότι τα 30Hp που βγάζει επιπλέον η έκδοση που έχω, δεν είναι περιττά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Τι τρέχει με το 'σκάλωμα' του ποδιού στον συμπλέκτη, για το οποίο διάβασα;
Επιβεβαιώνεται η αναφορά του φίλου για σκιάδιο σαν φύλλο κουρτίνας στην ηλιοροφή, που διάβασα, επίσης;Και για τα δυο είχα γράψει εγώ στο παρελθόν. Δεν πρόκειται για σκάλωμα του ποδιού στον συμπλέκτη. Η μύτη του παπουτσιού σκαλώνει στο κάτω μέρος του ανακλινόμενου ντουλαπιού, όταν σηκώνεις το δεξί πόδι από τα πεντάλ. Μετά από καιρό μπορώ να πώ ότι έχω συνηθίσει και δεν σκαλώνει τόσο συχνά πλέον.
Σχετικά με την κουρτίνα της ηλιοροφής, αυτό που έγραψα ήταν η προσωπική μου γνώμη και ένας από τους κύριους λόγους που με οδήγησαν να το πάρω χωρίς ηλιοροφή. Επειδή θεωρώ ότι οι φίλοι που το αγόρασαν με ηλιοροφή και είναι προς το παρόν ευχαριστημένοι, ούτε χαζοί είναι, ούτε λιγότερο έξυπνοι από εμένα, θα σου πρότεινα να πας στην αντιπροσωπεία και να το δεις με τα μάτια σου, να το πιάσεις με τα χέρια σου, να το δουλέψεις με το κουμπάκι και μετά να αποφασίσεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το κοντερ παντα δειχνει περισσοτερο, σκοπίμως.
Ο εγκέφαλος πάντως βλέπει με αρκετή ακρίβεια τα χλμ.Με μηδενικό γκάζι, ταχύτητα στο σασμαν και στροφες πανω απο τις 1500 περίπου όντως δεν καις απολύτως τίποτα. Είναι το λεγόμενο fuel cut-off.
Χμμμ, κατάλαβα τι λες, δεν το ήξερα αυτό, άρα η υπόθεσή μου παραπάνω ήταν λάθος.
Peugeot 3008 '08