-
Με πρόλαβε ο alexandr και με χαρά βλέπω ότι συμφωνούν οι απόψεις μας...
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το κοντερ παντα δειχνει περισσοτερο, σκοπίμως..Γιατί αυτό; Για να μη τρώμε κλίσεις;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Με πρόλαβε ο alexandr και με χαρά βλέπω ότι συμφωνούν οι απόψεις μας...Το κοντερ παντα δειχνει περισσοτερο, σκοπίμως..
Γιατί αυτό; Για να μη τρώμε κλίσεις;
Εμένα με ανυσήχησε αυτό που λες με την αλλαγή εγκεφάλου, λίγο νωρίς δεν είναι να αρχίσει να βγάζει τέτοια;
Νομίζω ότι δικαιούμαι να είμαι λίγο απαιτητικός σε θέματα αξιοπιστίας ως πρώην καθαρόαιμος γιαπωνέζος (αλλά και το καρουλάκι-Matizάκι της συζύγου, κι αυτό απροβλημάτιστο είναι εδώ και 6 χρόνια) -
Παιδιά, ευχαριστώ για την βοήθεια. Το μόνο πρόβλημα είναι πως η αντιπροσωπεία στην Πάτρα δεν έχει αυτοκίνητο με ηλιοροφή και ίσως πρέπει να 'πεταχτώ' μέχρι Αθήνα.
Να ' στε καλά πάντως και μετά το test drive (το έχω κανονίσει για αύριο), μάλλον θα έχετε νέα μου (και νέες απορίες). -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
pitt Τελικά τη έκανες με το πρόβλημα ? γιατί το παρουσίασε και σε μένα ανάβει το λαμπάκι και μετά από 5 λεπτά σβήνει μόνο του...........
Μου είπαν ότι θέλει αλλαγή ο εγκέφαλος... Περιμένω να με ειδοποιήσουν όταν έρθει.
Αν αναβοσβήνει όπως το περιγράφεις, ίσως κάπου στο κύκλωμα των καλωδίων δεν γίνεται καλή επαφή. Ρίξε μια ματιά στις κλέμες και τα φις κάτω από τα μπροστινά καθίσματα.
Δεν αναβοσβηνει, αναβει μια φορα και μετα από 5 λεπτα σβηνει . Όταν σταματήσω και σβήσω τη μηχανινη το ξανα κανει μαλον το ιδιο προβλημα εχουμε
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Το κοντερ παντα δειχνει περισσοτερο, σκοπίμως..
Γιατί αυτό; Για να μη τρώμε κλίσεις;
Μάλλον...
Εγώ που βλέπω και δεδομένα εγκεφάλου μέσω ΟΒD θύρας, παρατήρησα ότι η ταχύτητα που βλέπει είναι σχεδόν ταυτόσημη με αυτήν που βγάζει το GPS.Pitt, πήγες και το συνέδεσαν στο διαγνωστικό ή είναι τηλεφωνική διάγνωση;
-
Παίδες χαίρεται και πάλι. Για δέστε αυτά τα καλούδια για το αυτοκίνητο ( ειδικά όσοι από εσάς έχετε παιδιά) νομίζω θα ενθουσιαστείτε
Όπως βλεπετε ήδη τα έχω εγκαταστήσει και λειτουργούν άψογα και απασχολάνε τα παιδιά στο αυτοκίνητο από το να κάνουν τρέλλες και φασαρία. Είναι εφοδιασμένα και με ασύρματα ακουστικά οπόταν μόνα αυτά ακούνε τον ήχο από την συσκευή.
Νομίζω ότι στο τέλος και γώ θα την βγάζω πίσω και θα βάζω την σύζυγο στο τιμόνι! -
Ο χρήστης miatasgk έγραψε:
Δεν αναβοσβηνει, αναβει μια φορα και μετα από 5 λεπτα σβηνει . Όταν σταματήσω και σβήσω τη μηχανινη το ξανα κανει μαλον το ιδιο προβλημα εχουμεΑμάν βρε! Λίγη αισιοδοξία... Το δικό μου δεν σβήνει καθόλου και παραμένει συνεχώς αναμμένο. Το δικό σου για κάποιο λόγο καθυστερεί να ολοκληρώσει τον έλεγχο και τελικώς τον ολοκληρώνει επιτυχώς και σβήνει το λαμπάκι. Ίσως κάτι άλλο συμβαίνει. Πάνε να το ελέγξουν.
Pitt, πήγες και το συνέδεσαν στο διαγνωστικό ή είναι τηλεφωνική διάγνωση;
Ναι, φυσικά πήγα. Μου έδειξαν καί κάποιο printout το οποίο όμως δεν καλοπρόσεξα.
Παίδες χαίρεται και πάλι. Για δέστε αυτά τα καλούδια για το αυτοκίνητο ( ειδικά όσοι από εσάς έχετε παιδιά) νομίζω θα ενθουσιαστείτε
Ωραία, είναι. Μακάρι να είχε τέτοια και ο μπαμπάς μου όταν ήμουν πιτσιρικάς...
Βρήκες μέρος να βάλεις το player ή είναι χύμα κάπου με τα καλώδια; Στις φωτογραφίες φαίνεται μόνο το ένα, υποθέτω όμως ότι τα έβαλες ζευγάρι, σωστά; Σου είναι εύκολο να βγάλεις φωτογραφία το προσκέφαλο από μπροστά; Κάποια που είχα δει 'σακούλιαζαν' πολύ άσχημα από μπροστά, ενώ τα δικά σου φαίνονται να κάθονται ωραία.
-
Ο χρήστης pelekanosg έγραψε:
Παίδες χαίρεται και πάλι. Για δέστε αυτά τα καλούδια για το αυτοκίνητο ( ειδικά όσοι από εσάς έχετε παιδιά) νομίζω θα ενθουσιαστείτεΠού σου τα τοποθέτησαν αυτά, στην αντιπροσωπεία από όπου πήρες το αυτοκίνητο; Πόσο κόστισαν; Συνδέονται κάπως στην κονσόλα; (π.χ., από πού πέρνουν ρεύμα;)
ΥΓ. Κύπρο είσαι;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
σε όλη μου την ζωή οδηγούσα Alfa Romeo και είμαι λίγο 'κακομαθημένος' σε θέματα ποιότητας...
Αααα... βλέπω πως σου αρέσουν τα αστειάκια!!!
αστεία είναι τα προβλήματα που σου βγάζει το 3008...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αστεία είναι τα προβλήματα που σου βγάζει το 3008...Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου ότι το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόβλημα που έχει βγάλει είναι αστείο και όχι σοβαρό.
Σοβαρό μπορώ να χαρακτηρίσω την διάτρηση του δεξιού ψαλιδιού στο σημείο που πιάνει το μπουλόνι, με αποτέλεσμα να φύγει το ψαλίδι από την θέση του και να καθίσει το αυτοκίνητο. Συνέβη εν έτει 1995 (ή ίσως 1994) στον κουμπάρο μου που οδηγούσε μπροστά μου καθώς γυρνούσαμε με τις οικογένειές μας από ταξίδι σε απόσταση ~500m πριν από τα διόδια Μαλγάρων με ταχύτητα 80km/h. Το αυτοκίνητο έφυγε από το δρόμο και ευτυχώς δεν έπαθε κανείς τίποτε γιατί λόγω διοδίων είχαμε κόψει ταχύτητα. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν συνέβαινε λίγο νωρίτερα όταν ήμασταν πλακωμένοι.
Παραλίγο να ξεχάσω να πω τι αυτοκίνητο οδηγούσε: Ολοκαίνουρια (6 μηνών) Alfa 33 με λιγότερα από 10.000km...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
αστεία είναι τα προβλήματα που σου βγάζει το 3008...
Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου ότι το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόβλημα που έχει βγάλει είναι αστείο και όχι σοβαρό.
Σοβαρό μπορώ να χαρακτηρίσω την διάτρηση του δεξιού ψαλιδιού στο σημείο που πιάνει το μπουλόνι, με αποτέλεσμα να φύγει το ψαλίδι από την θέση του και να καθίσει το αυτοκίνητο. Συνέβη εν έτει 1995 (ή ίσως 1994) στον κουμπάρο μου που οδηγούσε μπροστά μου καθώς γυρνούσαμε με τις οικογένειές μας από ταξίδι σε απόσταση ~500m πριν από τα διόδια Μαλγάρων με ταχύτητα 80km/h. Το αυτοκίνητο έφυγε από το δρόμο και ευτυχώς δεν έπαθε κανείς τίποτε γιατί λόγω διοδίων είχαμε κόψει ταχύτητα. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν συνέβαινε λίγο νωρίτερα όταν ήμασταν πλακωμένοι.
Παραλίγο να ξεχάσω να πω τι αυτοκίνητο οδηγούσε: Ολοκαίνουρια (6 μηνών) Alfa 33 με λιγότερα από 10.000km...
Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει είμαστε στο 2010.
Σε αντίστοιχη περίπτωση, με το Saxo του, ο αδερφός ενός φίλου μου δυστυχώς σκοτώθηκε και μάλιστα πιο πρόσφατα από το 1994. Άρα σκοτώστρες βγάζει το PSA Group.
-
Σόρι για την παρέμβαση, αλλά επειδή το 'ζήτημα' ξεκίνησε από μια δική μου αναφορά και επειδή το είπα και το επαναλαμβάνω, πως όλη μου τη ζωή μέχρι τώρα επέλεγα και οδηγούσα Alfa Romeo, o pitt έχει απόλυτο δίκιο για εκείνη την άθλια παρτίδα της Α 33 (τότε μάλιστα, δούλευα σε εκτελωνιστικό γραφείο που εισήγαγε τις Alfa από την Ιταλία προς την Πάτρα και από εδώ προς όλη την Ελλάδα). Ίσως δε, ακόμα και το αυτοκίνητο που ανέφερε ο Pitt να έχει περάσει από τα χέρια μου. Αλλά, σίγουρα δεν κρίνεται το σύνολο μιας αυτοκινητοβιομηχανίας από μία αποτυχημένη παρτίδα, ενός επιτυχημένου κατά τα άλλα αυτοκινήτου. Ούτε καν από τα λίγο - πολύ γνωστά σε όλους μας ελαττώματα των ιταλικών αυτοκινήτων.
Παιδιά, μάλλον δεν αξίζει να επεκταθούμε στο θέμα καθώς για κάθε εταιρεία θα μπορούσαμε να πούμε πολλά (δείτε και τι συνέβη πρόσφατα με την TOYOTA).
Σημασία έχει πως επιλέγουμε και αγοράζουμε αυτοκίνητο για κάποιους λόγους. Εγώ μέχρι τώρα αγόραζα με το συναίσθημα, για την φινέτσα, την 'σπιρτάδα' και - ναι, το ξαναλέω - την ποιότητα. Σήμερα, εκτός από τους παραπάνω λόγους, ως οικογενειάρχης άνθρωπος, χρειάζομαι και ένα αυτοκίνητο στιβαρό, με καλούς χώρους. Μεγαλώνω άλλωστε και χρειάζομαι περισσότερη... ξάπλα στο τιμόνι. -
παιδιά το 3008 τι ηχοσύστημα φοράει 1din ή 2din έχει πέσει στην αντίληψή σας αν δέχεται κάποιο από τα γνωστά κινεζάκια dvd-gps που υπάρχουν στην αγορά?
Μέχρι στιγμής 13000 km και κανένα πρόβλημα κατανάλωση μ.ο. 8.3 πιστεύω ότι είναι καλά αλλά με αυτήν την τιμή της βενζίνης και 1 l/km να έκαιγε πάλι πολύ θα ήταν. -
1din η πηγή, άλλο 1 din η οθόνη. Για να βάλεις τον κινέζο πρέπει να αλλάξεις θέση στην τελευταία.
-
και το ερώτημα είναι την βάζεις αλλού ή την καταργείς?
-
Αλλού... Αλλιώς χάνεις trip computer κλπ.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου ότι το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόβλημα που έχει βγάλει είναι αστείο και όχι σοβαρό.
Παραλίγο να ξεχάσω να πω τι αυτοκίνητο οδηγούσε: Ολοκαίνουρια (6 μηνών) Alfa 33 με λιγότερα από 10.000km...μπαίνεις στο τρυπακι να μου απαντήσεις για ένα συγκεκριμένο συμβάν γενικευοντας το και χαρακτηρίζοντας όλη τη φίρμα ...
Έχω 4 τουλάχιστον προσωπικές εμπειρίες-ιστορίες που ακυρώνουν τα γραφόμενα σου...Πρόσεξε, δικά μου περιστατικά, όχι του κουνιαδου μου...
Έχω ακόμα μια 33 16v ... Την εχουμε κρατήσει για πινακίδες ιστορικού...Την επόμενη φορά που θα χαρακτηρισεις αντικείμενα και καταστάσεις βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί γιατί ο ένας θσωρειτει πρεμιουμ οδηγοκεντρικος κατασκευαστής και ο άλλος τείνει να γίνει Απο τους πιο βαρετους Ευρωπαίους καυασκευαστες....
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Δεν αναβοσβηνει, αναβει μια φορα και μετα από 5 λεπτα σβηνει . Όταν σταματήσω και σβήσω τη μηχανινη το ξανα κανει μαλον το ιδιο προβλημα εχουμε (
Αμάν βρε! Λίγη αισιοδοξία... Το δικό μου δεν σβήνει καθόλου και παραμένει συνεχώς αναμμένο. Το δικό σου για κάποιο λόγο καθυστερεί να ολοκληρώσει τον έλεγχο και τελικώς τον ολοκληρώνει επιτυχώς και σβήνει το λαμπάκι. Ίσως κάτι άλλο συμβαίνει. Πάνε να το ελέγξουν.
Ναι καλά ………. ας καθόταν και σε σένα η πεθερά σου στη θέση του συνοδηγού ( πρώτη φόρα μου μπήκε ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΕΑ) και μετά σου άναβε το λαμπάκι τη θα έλεγες?
-
Γιατί την μεν peugegot την νοιάζει να κάνει μαζικές πωλήσεις (και όπως δείχνουν τα νούμερα τις κάνει) ενώ η AR (όπως έχει πει και ο GB) πουλάει για την ψυχή της μάνας της.
Τώρα το αν βγάζει βαρετά αυτοκίνητα, άσε τον καθένα να κρίνει για τον ίδιο, εκτός αν όλοι πάλι αρχίσουμε τα θέσφατα: όλοι όσοι αγοράζουν peugeot είναι βαρετοί ενώ όλοι όσοι παίρνουν AR συνηδητοποιημένοι αγοραστές.Τέσπα, είμαστε off-topic όμως.
-
Γειά σας, ψάχνομαι και εγώ για 3008. Διαβάζω στο Γαλλικό φόρουμ οτι το ραδιόφωνο κλείνει στα 5 λεπτά αν δεν δουλεύει η μηχανή. Ισχύει αυτό?
Peugeot 3008 '08