-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Συμφωνα με αυτο http://www.peugeot.com/media/784221/peu ... 008-en.pdf ειναι M+S τα Michelin.Αγαπητέ μου JohnnyX, το διαφημιστικό της Peugeot θεωρώ ότι είναι παραπλανητικό ή τουλάχιστον ανακριβές. Σε κανένα έντυπο ή site της Michelin το λάστιχό μας δεν αναφέρεται ως M+S. Τόσο στο ελληνικό όσο και στο γαλλικό site του κατασκευαστή των ελαστικών αναφέρεται ότι τα ελαστικά μας '*Απευθύνονται σε όλα τα οχήματα 4χ4 **εντός *δρόμου'
Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι αν τα ελαστικά είχαν προδιαγραφές M+S, το τμήμα marketing της Michelin δεν θα το άφηνε έτσι και θα είχε φροντίσει να το προβάλλει με κάθε τρόπο. Τρίτοι (Pegueot, 4T, κλπ) μπορεί να τα παρουσιάζουν ως M+S, αλλά ΟΧΙ η Michelin.
Αλλωστε αν θυμαμε καλα το γραφουν τυπωμενα πανω τους.
Αυτό πράγματι θα ήταν απόδειξη, αν υπήρχε η ένδειξη M+S στο ελαστικό. Στα δικά μου τουλάχιστον τέτοια ένδειξη ΔΕΝ υπάρχει.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Συμφωνα με αυτο http://www.peugeot.com/media/784221/peu ... 008-en.pdf ειναι M+S τα Michelin.
Αγαπητέ μου JohnnyX, το διαφημιστικό της Peugeot θεωρώ ότι είναι παραπλανητικό ή τουλάχιστον ανακριβές. Σε κανένα έντυπο ή site της Michelin το λάστιχό μας δεν αναφέρεται ως M+S. Τόσο στο ελληνικό όσο και στο γαλλικό site του κατασκευαστή των ελαστικών αναφέρεται ότι τα ελαστικά μας '*Απευθύνονται σε όλα τα οχήματα 4χ4 **εντός *δρόμου'
Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι αν τα ελαστικά είχαν προδιαγραφές M+S, το τμήμα marketing της Michelin δεν θα το άφηνε έτσι και θα είχε φροντίσει να το προβάλλει με κάθε τρόπο. Τρίτοι (Pegueot, 4T, κλπ) μπορεί να τα παρουσιάζουν ως M+S, αλλά ΟΧΙ η Michelin.
Αλλωστε αν θυμαμε καλα το γραφουν τυπωμενα πανω τους.
Αυτό πράγματι θα ήταν απόδειξη, αν υπήρχε η ένδειξη M+S στο ελαστικό. Στα δικά μου τουλάχιστον τέτοια ένδειξη ΔΕΝ υπάρχει.
Στα δικά μου υπάρχει η ένδειξη M+S, όπως υπήρχε και στο 3008 με grip control της έκθεσης από όπου αγόρασα το δικό μου (το είχα τότε επίτηδες ελέγξει διαβάζοντας κάτι συζητήσεις εδώ στο φορουμ). Είσαι σίγουρος ότι στα δικά σου δεν υπάρχει; Η ένδειξη είναι γραμμένη με κάπως μικρά γράμματα, και ίσως να σου ξέφυγε.
Γιώργος
-
Ο χρήστης tiniakos31 έγραψε:
Το μόνο χρώμα που είχε διαθέσιμο με ηλιοροφή τον Νοέμβριο που κάναμε την παραγγελία....
Κατάλαβα, πήρα αυτό που τους είχε ξεμείνει!
Συμφωνώ απολύτως! Ίσως να το σχεδίασε Αμερικάνος σχεδιαστής και όχι Γάλλος... Πάντως είναι σίγουρο ότι στο Παρίσι δεν θα έχει καμία λειτουργικότητα το parking assist του 3οο8.
Να τι εννοώ: Video 1, Video 2, Video 3, Video 4 και το καλύτερο όλων VideoΟ τύπος στο τελευταίο είναι απίστευτος!
Συμφωνα με αυτο http://www.peugeot.com/media/784221/peu ... 008-en.pdf ειναι M+S τα Michelin. Αλλωστε αν θυμαμε καλα το γραφουν τυπωμενα πανω τους. Εκει εμεινα και εγω και στο grip control..αψηφησα τη κατασταση και πηγα χωρις αλυσιδες. Αλλα στην ηπειρο εγινε ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....1η φορα χιονιζει φετος...2-3 μερες σχεδον συνεχως...ενα ελαχιστο απατητο υψος ειναι 50 cm. Ουτε οι ντοπιοι το περιμεναν...στηριχτηκα και στα ανυπαρκτα εκχιονιστικα....στην απολυτως μηδενικη ποσοτητα αλατιου που επεσα...ημουν και απο τους πρωτους που πηγε (οποτε δεν ανοιχτηκε απο κανα αλλα 4χ4 η 'αλυσιδωτο' ο δρομος) και ..δεν πηγαινε.
Τωρα..ξερω !Τα 4χ4 προχωρούσαν στις συνθήκες που αναφέρεις; Έχω την εντύπωση ότι και αυτά θα τα βρίσκαν σκούρα!
Χτές τό έπλυνα καί άστραφτε.Σήμερα πήγα εκδρομή καί μπήκα σέ ένα λασπωμένο χωματόδρομο. Η λάσπη έφτασε μέχρι τά τζάμια.Τώρα περιμένω να βρέξει.
Τουλάχιστον το ευχαριστήθηκες!
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Στα δικά μου υπάρχει η ένδειξη M+S, όπως υπήρχε και στο 3008 με grip control της έκθεσης από όπου αγόρασα το δικό μου (το είχα τότε επίτηδες ελέγξει διαβάζοντας κάτι συζητήσεις εδώ στο φορουμ). Είσαι σίγουρος ότι στα δικά σου δεν υπάρχει; Η ένδειξη είναι γραμμένη με κάπως μικρά γράμματα, και ίσως να σου ξέφυγε.Γιώργος
Γιώργο, μετά από το post σου, κατέβηκα στην πυλωτή με φακό και γυαλιά. Πράγματι υπάρχει ανάγλυφη η ένδειξη M+S... Ζητώ συγγνώμη και ελπίζω, λόγω αρχόμενης πρεσβυωπίας, να έχω την κατανόησή σας...
Προκύπτει τώρα το ερώτημα: Γιατί η Michelin πουθενά δεν τα αναφέρει ως M+S;
-
Τα λάστιχα αυτά σύμφωνα με το γαλλικό σάιτ εμφανίζουν χάρη στα υλικά κατασκευής του πέλματος μεγαλύτερη αντοχή από ένα δρομίσιο λάστιχο σε συνθήκες κίνησης εκτός δρόμου και δή σε βραχώδη δρόμους. Επίσης το διαφημίζει για την αντοχή του στο χρόνο. Δεν είναι καθαρόαιμο λάστιχο για κίνηση εκτός δρόμου αλλά ούτε και χειμερινό ελαστικό. Η χάραξη τους επιτρέπει τον χαρακτηρισμό M&S αλλά αυτό δεν συνεπάγεται οτι είναι χειμερινό λάστιχο αλλά οτι μπορούν να διαχειριστούν την αποβολή χιονιού και κυριώς λάσπης καλύτερα σε σχέση με ένα δρομίσιο λάστιχο. Σε συνθήκες όπως αυτές που περιγράφονται ένα χιονολάστιχο θα είχε σίγουρα πολύ καλύτερα αποτελέσματα.Μάλλον έχουμε να κάνουμε με υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του ελαστικού το οποίο λογικά μπούκωσε από το πολύ χιόνι
http://www.michelin.fr/michelinfr/fr/automobiles-utilitaires/avantages/20070312100286.html
http://www.michelin.fr/michelinfr/fr/auto-utilitaires/avantages/20070314172051.html -
Τα λαστιχα οντως εχουν χαραγμενο πανω τους το M+S
Ξερω βεβαια οτι δεν ειναι και τα πιο σκληροπυρινικα για αυτες τις συνθηκες αφου προσανατολιζονται και για ασφαλτινες διαδρομες (σε παλιοτερο αρθρο των 4Τ νομιζω εδινε ενα 90-10 on-off road για το λαστιχο). -
Γεια σας,
Μήπως ξέρει κανείς άν μπαίνει short shift στόν μοχλό ταχυτήτων? -
Λοιπον το προβλημα ηταν το εξης
O ανεμιστηρας που ψυχει τη μηχανη εχει 2 σκαλες.
Η 1η χαλασε...και δουλευε η γρηγορη.
Δεν ανεβασε ποτε θερμακρασια γιατι εμπαινε κατευθειαν η δυνατη σκαλα...Τωρα περιμενω σε 10 μερες απο Γαλλια να ερθει ανταλλακτικο.
Τωρα ηταν τυχαιο...ηταν επειδη ζοριστικε κατι παραπανω στην ανηφορα με τα χιονια και τι συνεχες σπιναρισμα...δε ξερω. -
Μήπως κάποιος από τους κατόχους του 3008 που το παρέλαβε πρόσφατα, έχει κινητήρα με εκπομπές καυσαερίων EURO-5? (στους 156 ΗΡ). Αν ναι΄, παρακαλώ πείτε μου πότε το παραγείλατε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Τη Δευτέρα το αμαξάκι μου έκανε την πρώτη off-road διαδρομή του , ανέβηκε στον Παρνασσό.
Βγήκα από τον κεντρικό δρόμο και μπήκα σε έναν κακής κατάστασης πρώην ασφαλτόδρομο (που βγάζει σε ένα καταφύγιο), ο οποίος σε πολλά σημεία είχε χιόνι (από αυτό που έχει αρχίσει και λιώνει). Το έβαλα στο snow mode, και την καταβρήκα Δεν μάσησε ούτε στα σημεία με χιόνι, ούτε στις λακούβες βέβαια. Όπου είχε περισσότερο χιόνι ο δρόμος εκεί πήγαινα. Σε ένα κάτι σαν άδειο πάρκινγκ στην κορυφή, όπου είχε καμιά 5αριά πόντους από αυτό το χιόνι, το γκάζωσα μέσα στο χιόνι και δεν κατάλαβε τίποτα! Εντάξει, αν ήταν βέβαια περισσότερο το χιόνι, τίποτα μεγάλες ανηφόρες με χιόνι, ή, ακόμη χειρότερα, πάγος, δεν θα το διακινδύνευα, είπαμε, δεν είναι και 4χ4.
Πέρα από τη διασκέδαση (γενικά το αυτοκίνητο αυτό μου φαίνεται απόλαυση να το οδηγώ και εντός και εκτός πόλης), το πιο σημαντικό ίσως είναι η ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει με τις ρεπρίζ του, προσπερνάς νταλίκα στον επαρχιακό δρόμο μέχρι να πεις κίμινο!
Κατά τα άλλα, πολύ άνετο αυτοκίνητο, στρίβει σαν τρένο και χωρίς να γέρνει ιδιαίτερα, ενώ τα ηλεκτρικά αυτόματά του δουλεύουν όλα πολύ καλά (αρκεί μην αρχίσουν να χαλούν βέβαια!).
Υπολόγισα (με φουλάρισμα πριν και μετά) ότι μου έκαψε 8,2 l/100km, ενώ το trip computer μου υπολόγισε 7,4 (Αθήνα-Δελφοί-Γαλαξίδι και ανάβαση στα 1800 μέτρα).
Αυτό που έχει αρχίσει να μου κάνει εντύπωση πάντως, είναι ότι πλέον έχει αρχίσει να μου φαίνεται πιο ευκολοδήγητο και ευκίνητο στην πόλη από ότι το παλιό μου corolla, παρόλο που είναι 15 πόντους πιο φαρδύ και 10 πόντους πιο μακρύ. Ακόμη και στην πυλωτή μου φαίνεται πλέον, αν όχι πιο πολύ, τουλάχιστον το ίδιο εύκολο. Έχω την εντύπωση ότι αυτό έχει να κάνει με το ότι πρέπει να έχει μικρότερη διάμετρο στροφής από το corolla, και επίσης η πιο ψηλή θέση οδήγησης, η καλύτερη ορατότητα λόγω και των μεγάλων καθρεφτών, και τα ηλεκτρονικά (αυτόματο χειρόφρενο, υποβοήθηση παρκαρίσματος, κτλ).
Γιώργος
-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Λοιπον το προβλημα ηταν το εξης
O ανεμιστηρας που ψυχει τη μηχανη εχει 2 σκαλες.
Η 1η χαλασε...και δουλευε η γρηγορη.
Δεν ανεβασε ποτε θερμακρασια γιατι εμπαινε κατευθειαν η δυνατη σκαλα...Τωρα περιμενω σε 10 μερες απο Γαλλια να ερθει ανταλλακτικο.
Τωρα ηταν τυχαιο...ηταν επειδη ζοριστικε κατι παραπανω στην ανηφορα με τα χιονια και τι συνεχες σπιναρισμα...δε ξερω.Καλά, το trip computer γιατί δεν δούλευε, τι σχέση έχει με τον ανεμιστήρα; Το κινείς τώρα το αυτοκίνητο μέχρι να το φτιάξουν;
-
Στη πραξη δεν εχει προβλημα...εδω το εφερα απο τα ζαγοροχωρια->θεσ/νικη χωρις να ανεβασει θερμοκρασια. Αλλα πλεον δε θα το κινω πολυ..δε θελω να διακινδυνευσω τιποτα. Το trip computer δεν ξερω γιατι δε δουλευε (συγκεκριμενα ο δεικτης km που απομενουν για τη βενζινη που εχεις και ο δεικτης km που εχεις κανει..) . Επανηλθε ομως μετα απο 2-3 φορες που χρειαστηκε να σβησω το αυτοκινητο (απο διαφορους που κλειναν το δρομο μεσα στο χιονο-παγο-δρομο).
-
Μπραβο Alexandr,
Ωραια περιγραφη, ωραια φωτογραφια!
Αντε να ερθει ο Απριλης να φτασει και το δικο μου... -
Αλήθεια, γιατί τόση καθυστέρηση? Δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο όταν το παρήγγειλες?
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Μπραβο Alexandr,
Αντε να ερθει ο Απριλης να φτασει και το δικο μου... -
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Μπραβο Alexandr,
Αντε να ερθει ο Απριλης να φτασει και το δικο μου...Και πού να δεις και σήμερα τι του έκανα! Μπήκα σε έναν τρακτερόδρομο γεμάτο λάσπη, αφού του έβαλα το grip control στο mud mode. Για καμιά 50αριά μέτρα πήγαινε εντάξει, μέχρι που οι μπροστινοί τροχοί μπήκαν σε 20-25 πόντους λάσπη. Εκεί κώλωσε, δεν πήγαινε άλλο μπροστά, σπίναραν οι τροχοί. ''Οπα' λέω, 'τώρα κολλήσαμε'. Έβαλα όπισθεν, τις 2 πρώτες φορές που γκάζωσα τίποτα, την τρίτη όμως πετάχτηκε προς τα πίσω, βγήκε από τη λακούβα που είχε δημιουργηθεί μες τη λάσπη, και έφυγα γκαζώνοντας προς τα πίσω, όπου βέβαια το ESP/mud mode δούλευε σαν τρελό, μέχρι που έφτασα σε σταθερό έδαφος!
Όταν κατέβηκα να δω πού κόλλησε, έπαθα μια μικρή πλάκα, ακόμη απορώ πώς τα κατάφερε και βγήκε από κει. Η μια ρόδα είχε κολλήσει σε λακκούβα καμιά 25αριά εκατοστά μέσα σε πηχτή λάσπη, ενώ η άλλη (ευτυχώς) ήταν πάνω σε λάσπη βέβαια, στην οποία όμως υπήρχαν φυτρωμένα αγριόχορτα. Αυτό έδωσε πιστεύω κάπως καλύτερη πρόσφυση στον τροχό αυτό, και τα M+S λάστιχα και/ή το grip control έκαναν τη δουλειά τους.
Πάντως το καταευχαριστήθηκα (αν και φοβήθηκα λιγάκι ότι θα μου 'μείνει'), είμαι τελικά περιπετειώδης τύπος και δεν το ήξερα! Περιττό να σας πω ότι το αυτοκίνητο μετά (αφού πέρασα και από κάποιες άλλες νερολακούβες και λασπολακούβες) ήταν βουτηγμένο στη λάσπη, μέχρι και στη οροφή είχε λάσπες και χόρτα, πήγε κατευθείαν για πλύσιμο!
Με το καλό να σου έρθει και το δικό σου φίλε steftsak, μπορεί να είναι και με τον 156άρι κινητήρα!
Γιώργος
-
Να εισαι καλα φιλε alexandr , να ειμαστε καλα και να τις χαρουμε τις 'Γαλλιδουλες' μας...
Απ'οτι μου ειπαν στην Peugeot North Attica που το παρηγγειλα, θα φοραει τον κινητηρα με τα 156 αλογα και μαλιστα μου ειπαν οτι πλεον ολα , ερχονται με 156 ιππους απο Γαλλια...
Φιλε gmaniac, δεν ξερω γιατι τοση καθυστερηση...Φλεβαρη το παραγγειλα, Μαρτη θα αρχισει να φτιαχνεται στην Γαλλια και Απριλη θα ειναι Ελλαδα...τουλαχιστον ετσι μου ειπε ο πωλητης...και τα μονα extra που του εβαλα επανω (στην εκδοση premium pack) , ειναι η πανοραμικη και το grip control...
Αντε παιδια...να οργανωσουμε και κανα tour αν ψηνονται και αλλοι εδω στο forum...!!!
Απλα, αν το οργανωσουμε πριν τον Απριλη, εγω θα ερθω με ενα ταπεινο 206 (που το κρατησα επιτηδες για να το εχω μεσα στην Αθηνα)
-
[quote='Pitt']Σου έφεραν ΣΕΤ (4 τεμ) από χερούλια νίκελ; Μήπως είναι πρόσθετο που μπαίνει επάνω στο χερούλι;
Μπορείς να μας περιγράψεις και τα υπόλοιπα καλούδια που σου έφεραν;quote]
Ναι ειναι προσθετο που μπενει απο επανω,
τα αλλα υπαρχουν και εδω αυτα μου εφεραν και ειναι
αυτο
τα πατακια με logo 3008+μια μικρη καιραια απο το 607
το αμαξι ειναι γ@@@το -
Καλορίζικο φίλε το εργαλείο. Έχω ακριβώς το ίδιο, χωρίς τα νίκελ πόμολα και τη κεραία, φυσικά . Η κεραία, πάντως, τα σπάει! Φαντάζομαι πως δεν έχεις τίποτα προβλήματα με λήψη σταθμών.
-
Ο χρήστης miatasgk έγραψε:
Σου έφεραν ΣΕΤ (4 τεμ) από χερούλια νίκελ; Μήπως είναι πρόσθετο που μπαίνει επάνω στο χερούλι; Μπορείς να μας περιγράψεις και τα υπόλοιπα καλούδια που σου έφεραν;
Ναι ειναι προσθετο που μπενει απο επανω,
Το φαντάστηκα, όταν μου είπες ότι στα έφεραν από Γαλλία...
Ωραίο το αυτοκίνητο! Να το χαίρεσαι.
-
ρε παιδια εμεις τα χερουλια απο νικελ πως μπορουμε να τα παραγγειλουμε;στην ελλαδα υπαρχουν;
Peugeot 3008 '08