-
λίγο κιτς τα χερούλια....
-
Xθες στο δρόμο είδα ένα 3008 κόκκινο ρε παιδία ίσως το χειρότερο χρώμα για το 3008 σαν πασχαλινό αυγό ήταν
(φαίνετε ότι στην Γάλλια το Πάσχα δεν βαφούν κόκκινα αυγά) -
Ο χρήστης miatasgk έγραψε:
Xθες στο δρόμο είδα ένα 3008 κόκκινο ρε παιδία ίσως το χειρότερο χρώμα για το 3008 σαν πασχαλινό αυγό ήταν
(φαίνετε ότι στην Γάλλια το Πάσχα δεν βαφούν κόκκινα αυγά)Μήπως ήταν το δικό μου; Έρχεται και το Πάσχα, όσο ναναι είναι στο πνεύμα των ημερών Πού το είδες;
Πάντως, πέρα από την πλάκα, δεν θα μπορούσα προς το παρόν να είμαι περισσότερο ικανοποιημένος από αυτό το αυτοκίνητο. Έχει άπειρα καλούδια (τουλάχιστον στην έκδοση premium pack που έχω) που δεν έχουν ούτε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα, και τα οποία καλούδια δουλεύουν θαυμάσια (αυτόματο χειρόφρενο, αυτόμ. υαλοκαθαριστήρες, αυτομ. κλειδαριές, αυτόματα φώτα, αισθητήρες παρκαρίσματος, distance alert, κτλ.), έχει πολύ καλό κινητήρα και επιδόσεις, φυσιολογική κατανάλωση, καλούς χώρους, ασφαλή συμπεριφορά, καταπληκτική άνεση στο ταξίδι και ποιοτικό εσωτερικό, είναι ευκολοδήγητο ακόμη και μέσα στην πόλη (για μένα τουλάχιστον που είχα συνηθίσει να κυκλοφορώ με μικρομεσαίο στην πόλη). Είναι απίστευτο το πόσο βελτιώθηκε η ορατότητα που έχω στις διασταυρώσεις - με μηδέν ορατότητα λόγω των παρκαρισμένων στις γωνίες - τώρα που κάθομαι κάποιους πόντους πιο ψηλά!
Και έχει και τις (έστω απλές) off-road δυνατότητες. Προχθές πάλι το 'έχωσα' σε κάτι πλημμυρισμένους και λακουβιασμένους χωματόδρομους και σε λάσπες (σε κάποια σημεία οι ροδιές που μέναν στη λάσπη είχαν βάθος καμμιά 10αριά πόντους), δεν κατάλαβε τίποτα. Από ότι κατάλαβα, τα M+S λάστιχα έκαναν τη δουλειά, το ESP/grip control δεν το είδα να επεμβαίνει καθόλου (δεν είδα να ανάβει το λαμπάκι του).
Όσο για την εμφάνιση που δεν αρέσει σε πολλούς, έχω να πω ότι τουλάχιστον είναι διαφορετική και ξεχωρίζει (και προσωπικά μου αρέσει, όχι βέβαια όσο το Ford Kuga, π.χ., αλλά δεν παύει να μου αρέσει!).
Δεν ξέρω τι παραπάνω θα μπορούσα να ζητήσω από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.
Όλα τα παραπάνω με ένα ερωτηματικό βέβαια, αν θα βγει και αξιόπιστο! (ειδικά τα άπειρα ηλεκτρονικά του).
Δεν ξέρω αν φταίει η εμφάνισή του, αλλά μου φαίνεται ότι γενικώς το έχουν λίγο στο 'φτύσιμο'. Χθες στην εκπομπή Traction στο Mega (αν δεν κάνω λάθος) που έτυχε να δω, είχε μια μικρή παρουσίαση 2κίνητων SUV, και έδειξε τις 2κίνητες εκδόσεις των Qasqhai, Sportage, Yeti και ένα άλλο που δεν θυμάμαι, αλλά όχι το 3008.
Ουφ, με έπιασε πολυλογία πρωί-πρωί. Αρκετά, φεύγω για βολτίτσα με την οικογένεια και το 3008!
Γιώργος
-
καλημερα!εχω την εκδοση με τα 120 αλογα pp σε hickory brown στην αδεια κυκλοφοριας γραφει χρωματος γκρι!μου ειπε ο πωλητης απο την αντιπροσωπεια οτι ετσι τα εισαγουν!εχει κανεις το καφε και τι λεει η αδεια του?
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
(φαίνετε ότι στην Γάλλια το Πάσχα δεν βαφούν κόκκινα αυγά)Μήπως ήταν το δικό μου; Έρχεται και το Πάσχα, όσο ναναι είναι στο πνεύμα των ημερών Πού το είδες;
Πάντως, πέρα από την πλάκα, δεν θα μπορούσα προς το παρόν να είμαι περισσότερο ικανοποιημένος από αυτό το αυτοκίνητο. Έχει άπειρα καλούδια (τουλάχιστον στην έκδοση premium pack που έχω) που δεν έχουν ούτε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα, και τα οποία καλούδια δουλεύουν θαυμάσια (αυτόματο χειρόφρενο, αυτόμ. υαλοκαθαριστήρες, αυτομ. κλειδαριές, αυτόματα φώτα, αισθητήρες παρκαρίσματος, distance alert, κτλ.), έχει πολύ καλό κινητήρα και επιδόσεις, φυσιολογική κατανάλωση, καλούς χώρους, ασφαλή συμπεριφορά, καταπληκτική άνεση στο ταξίδι και ποιοτικό εσωτερικό, είναι ευκολοδήγητο ακόμη και μέσα στην πόλη (για μένα τουλάχιστον που είχα συνηθίσει να κυκλοφορώ με μικρομεσαίο στην πόλη). Είναι απίστευτο το πόσο βελτιώθηκε η ορατότητα που έχω στις διασταυρώσεις - με μηδέν ορατότητα λόγω των παρκαρισμένων στις γωνίες - τώρα που κάθομαι κάποιους πόντους πιο ψηλά!
Και έχει και τις (έστω απλές) off-road δυνατότητες. Προχθές πάλι το 'έχωσα' σε κάτι πλημμυρισμένους και λακουβιασμένους χωματόδρομους και σε λάσπες (σε κάποια σημεία οι ροδιές που μέναν στη λάσπη είχαν βάθος καμμιά 10αριά πόντους), δεν κατάλαβε τίποτα. Από ότι κατάλαβα, τα M+S λάστιχα έκαναν τη δουλειά, το ESP/grip control δεν το είδα να επεμβαίνει καθόλου (δεν είδα να ανάβει το λαμπάκι του).
Όσο για την εμφάνιση που δεν αρέσει σε πολλούς, έχω να πω ότι τουλάχιστον είναι διαφορετική και ξεχωρίζει (και προσωπικά μου αρέσει, όχι βέβαια όσο το Ford Kuga, π.χ., αλλά δεν παύει να μου αρέσει!).
Όλα τα παραπάνω με ένα ερωτηματικό βέβαια, αν θα βγει και αξιόπιστο! (ειδικά τα άπειρα ηλεκτρονικά του).
Δεν ξέρω αν φταίει η εμφάνισή του, αλλά μου φαίνεται ότι γενικώς το έχουν λίγο στο 'φτύσιμο'. Χθες στην εκπομπή Traction στο Mega (αν δεν κάνω λάθος) που έτυχε να δω, είχε μια μικρή παρουσίαση 2κίνητων SUV, και έδειξε τις 2κίνητες εκδόσεις των Qasqhai, Sportage, Yeti και ένα άλλο που δεν θυμάμαι, αλλά όχι το 3008.
Ουφ, με έπιασε πολυλογία πρωί-πρωί. Αρκετά, φεύγω για βολτίτσα με την οικογένεια και το 3008!
Γιώργος
Στα Σεπολια
Θα συμφωνήσω σε ολα το αυτοκίνητο είναι ΣΟΥΠΕΡ
Λίγο με τα φωτά έχω ένα θέμα δεν είναι αρκετά δυνατά άλλα θα την βρω την άκρη ,προς το πάρων έχω βάλει OSRAM NIGHT BREAKER λάμπες και βλέπουμε ίσως για PIAA μετά.
Δεν θέλω με τίποτα να βάλω xenon -
Γιώργος
Στα Σεπολια
Λίγο με τα φωτά έχω ένα θέμα δεν είναι αρκετά δυνατά άλλα θα την βρω την άκρη ,προς το πάρων έχω βάλει OSRAM NIGHT BREAKER λάμπες και βλέπουμε ίσως για PIAA μετά.
Δεν θέλω με τίποτα να βάλω xenonΠάντως το babylon το είδα σε cabrio 308 και ήταν αχτύπητο, δεν ξέρω φυσικά πως δείχνει σε 3008. Όσο για τα xenon, από ό,τι μου ειπαν στην αντιπροσωπεία, όσοι τα έβαλαν αναγκάσθηκαν να ζητήσουν την απεγκατάσταση τους διότι είχαν πρόβλημα με την κεντρική μονάδα τους. Για αυτό και εδώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι dealer αποφεύγουν να τοποθετούν τέτοιες λάμπες και συνιστούν την εργοστασιακή εγκατάσταση ως την μόνη εγγυημένη... Αυτά τα λίγα. Τελώ εν αναμονή της παραλαβής του δικού μου, ελπίζω εντός εβδομάδας...
-
Τώρα που αρχίζουμε και το συνηθίζουμε δεν γράφουμε και κάτι από την χρηστική εμπειρία μας;
H σιωπή επί του σκάφους είναι εντυπωσιακή!!!
-
Alexandr και προς ολους τους φιλους που το εχουν ηδη...
Το grip control , μπαινει αυτοματα μονο του αναλογα με της συνθηκες του δρομου?
Γιατι κατι τετοιο καταλαβαινω απο το μυνημα σου alexandr
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Alexandr και προς ολους τους φιλους που το εχουν ηδη...Το grip control , μπαινει αυτοματα μονο του αναλογα με της συνθηκες του δρομου?
Όχι, δεν μπαίνει μόνο του, όταν π.χ., θέλεις να περάσεις από λάσπες, το βάζεις στη θέση Mud (ενεργοποιείς το Mud mode δηλαδή από τον διακόπτη του grip control), αλλά επειδή ουσιαστικά είναι ένα διαφορετικό πρόγραμμα του ESP, έχω την εντύπωση (χωρίς να το ξέρω), ότι όταν χρειαστεί να επέμβει θα το δείξει ανάβοντας το λαμπάκι του ESP. Θέλω να πω, ότι βάζοντάς το στο Mud mode απλώς το ενεργοποιείς, αλλά θα δουλέψει όταν οι τροχοί αρχίσουν να χάνουν την πρόσφυση (και τότε ανάβει το λαμπάκι ESP). Υπόθεση κάνω βέβαια, δεν είμαι σίγουρος.
Γιώργος
-
Στα Σεπολια
Δεν θέλω με τίποτα να βάλω xenonΔεν ήταν το δικό μου
Σήμερα ανακάλυψα ότι το σύστημα ήχου έχει μια ρύθμιση που, από ότι κατάλαβα, αυξομειώνει την ένταση του ήχου ανάλογα με την ταχύτητα (αν και ο θόρυβος που ακούς όταν το αυτοκίνητο 'τρέχει' είναι ελάχιστος). Άλλος ένας αυτοματισμός. Και για να μη λέμε μόνο τα καλά, το manual για το ηχοσύστημα είναι επιεικώς απαράδεκτο, δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα, όλα μόνος σου πρέπει να τα βρεις
Επίσης κάτι άλλο που νομίζω δουλεύει καλά, είναι ο ανιχνευτής της ποιότητας του αέρα (που κλείνει τη ροή αέρα από έξω όταν δεν έχει καλή ποιότητα), δεν έχω ως τώρα μυρίσει καυσαέριο ή άλλη μυρουδιά στο εσωτερικό, έχοντας τη ροή αέρα στο αυτόματο. Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες δείχνουν πόσο το έχουν προσέξει το αυτοκίνητο οι Γάλλοι!
Γιώργος
-
Περίεργο, μέχρι τώρα τα μάνιουαλ της πεζό είχαν 500 σελίδες για το ηχοσύστημα και 20 για όλα τα άλλα.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Alexandr και προς ολους τους φιλους που το εχουν ηδη...
Το grip control , μπαινει αυτοματα μονο του αναλογα με της συνθηκες του δρομου?
Όχι, δεν μπαίνει μόνο του, όταν π.χ., θέλεις να περάσεις από λάσπες, το βάζεις στη θέση Mud (ενεργοποιείς το Mud mode δηλαδή από τον διακόπτη του grip control), αλλά επειδή ουσιαστικά είναι ένα διαφορετικό πρόγραμμα του ESP, έχω την εντύπωση (χωρίς να το ξέρω), ότι όταν χρειαστεί να επέμβει θα το δείξει ανάβοντας το λαμπάκι του ESP. Θέλω να πω, ότι βάζοντάς το στο Mud mode απλώς το ενεργοποιείς, αλλά θα δουλέψει όταν οι τροχοί αρχίσουν να χάνουν την πρόσφυση (και τότε ανάβει το λαμπάκι ESP). Υπόθεση κάνω βέβαια, δεν είμαι σίγουρος.
Γιώργος
Να συμπληρώσω εδώ κάτι που ξέχασα για το grip control (drdino ελπίζω να με συγχωρήσεις για τα πολλά μηνύματα
Έχω την εντύπωση ότι τη δουλειά την κάνουν κυρίως τα Mud + Snow λάστιχα και όχι τόσο το αντίστοιχο mode του grip control (αλλά αυτό θέλει περισσότερες δοκιμές για επιβεβαίωση). Βέβαια, πριν από κανά-δυο μέρες διάβασα στο Internet δοκιμές που έκαναν 2 Νοτιοαφρικάνικα περιοδικά (αν θυμάμαι καλά) στη έρημο της Ναμίμπια για το grip control του 3008. Το ένα έλεγε ότι βρήκαν ότι με το grip control ενεργοποιημένο η πρόσφυση βελτιώνεται κατά περίπου 50% (χωρίς να εξηγούν), ενώ το άλλο έλεγε ότι έβαλαν το 3008 να ανεβεί μια απότομη αμμοθίνη, και με το grip control ενεργοποιημένο ανέβηκε πολύ παραπάνω στην αμμοθίνη. Δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει τα sites. Ένα τρίτο site έλεγε ότι δεν κατάλαβαν καμιά ιδιαίτερη διαφορά (χωρίς να εξηγεί πώς ή αν το δοκιμάσαν). Πρέπει να ήταν από αυτά τα events που οι κατασκευαστές καλούν όλα τα αντίστοιχα ειδικά περιοδικά για παρουσίαση και δοκιμή ενός μοντέλου, και η Peugeot τους κάλεσε στην έρημο για να δοκιμαστεί και το grip control (αυτό εξηγούσε το ένα από αυτά).Γιώργος
-
Σήμερα ανακάλυψα ότι το σύστημα ήχου έχει μια ρύθμιση που, από ότι κατάλαβα, αυξομειώνει την ένταση του ήχου ανάλογα με την ταχύτητα (αν και ο θόρυβος που ακούς όταν το αυτοκίνητο 'τρέχει' είναι ελάχιστος). Άλλος ένας αυτοματισμός. Και για να μη λέμε μόνο τα καλά, το manual για το ηχοσύστημα είναι επιεικώς απαράδεκτο, δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα, όλα μόνος σου πρέπει να τα βρεις
Θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό. Γενικότερα νομίζω πως υστερεί στο θέμα του ηχοσυστήματος το αυτοκίνητο, τουλάχιστον σε αυτό που φοράει η pp έκδοση. Ο αυτοματισμός που λες προέκυψε από κάποιο setting που άλλαξες;
-
Ο χρήστης Crius έγραψε:
Θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό. Γενικότερα νομίζω πως υστερεί στο θέμα του ηχοσυστήματος το αυτοκίνητο, τουλάχιστον σε αυτό που φοράει η pp έκδοση. Ο αυτοματισμός που λες προέκυψε από κάποιο setting που άλλαξες;
Ναι, έκανα active το Automatic Volume. Δεν είμαι 100% σίγουρος ακόμη, πρέπει να το ξαναδοκιμάσω.
Γιώργος
-
Καλημέρα,
Πρός το παρόν μέ ενοχλεί λίγο ή μεγάλη διαδρομή τού μοχλού ταχυτήτων καί για αυτό ψάχνω short shifter.Μέ τό ηχοσύστημα ασχολήθηκα λίγο,μού αρκεί τό ότι παίζει τό ραδιόφωνο. -
τι ειναι το short shifter?
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
τι ειναι το short shifter? -
Με το σορτ σίφτερ μειώνονται οι διαδρομές του επιλογέας ταχυτήτων, κερδίζοντας έτσι πολύτιμα δεύτερα σε μια καγκουροκόντρα ή ακόμη ακόμη κι εντός πίστας (φαντάζομαι).
-
Δυστυχώς δεν το θέλω το short shifter για κόντρες,αλλά γιά να μήν κρεμάει ο κηνητήρας μέσα στήν πόλη,όπου οι χαμηλές ταχύτητες είναι κανόνας.Στόν χρόνο της αλλαγής οι στροφές πέφτουν κάτω από τις 2000 μέ αποτέλεσμα νά καθυστερεί η επιτάχυνση και να αυξάνει η κατανάλωση.
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Δυστυχώς δεν το θέλω το short shifter για κόντρες,αλλά γιά να μήν κρεμάει ο κηνητήρας μέσα στήν πόλη,όπου οι χαμηλές ταχύτητες είναι κανόνας.Στόν χρόνο της αλλαγής οι στροφές πέφτουν κάτω από τις 2000 μέ αποτέλεσμα νά καθυστερεί η επιτάχυνση και να αυξάνει η κατανάλωση.Δεν θα δεις διαφορα εκτος αν κανεις τοση ωρα να περασεις απο την μια ταχυτητα στην αλλη,το short shifter απλα μειωνει την διαδρομη του λεβιε.Ισως πρεπει να ανεβαζεις πιο πολλες σαλ πριν αλλαξεις ταχυτητα.
Peugeot 3008 '08