-
Γεια χαρά σε όλους παίδες.
Πρώτο μου καλοκαίρι με το λιονταράκι που κανονικά θα έπρεπε να το αποκαλέσω γαιδούρι γιατί αν με παρακολουθούσε κανείς τι φόρτωσα για δυο εβδομάδες διακοπών, μετά της συζύγου και των δύο παιδιών, θα νόμιζε ότι πήγαμε με δύο αυτοκίνητα.
Κατά τα άλλα όλα καλά με το 3008 αν εξαιρέσει κανείς ένα αδέσποτο σκύλο που κυκλοφορεί στη γειτονιά και έχει την κακή συνήθεια να ξαπλώνει πάνω στα αυτοκίνητα στα οποία για να ανέβει αφήνει αρκετές γρατζουνιές και μου έχει ρημάξει το καπό
*Οι Θεσσαλονικεις ας αρχίσουν το ψάξιμο για λάστιχα... -
Άργησα να πάρω χαμπάρι τι έγινε στο forum.
edit (off topic) [MOD]
-
Τι έγινε και έπεσε τέτοια ησυχία : Ολοι καλά :
-
Κατοχος μεταχειρισμενου 1,6 HDI καταναλωση από 5,9-6.7λ/100.Αλλος με 1,6 HDI ;
-
μηπως εχει βαλει κανεις;
http://eshop.mrsound.gr/prod/5964/ROADNAV-LM-5943-GPS.html -
Καλησπέρα σε όλους.
Μετά από καιρό 'απουσίας' και πάλι εδώ με πρόβλημα.
Σε απότομο πάτημα του φρένου εδω και 2 μήνες στην οθόνη του αυτοκινήτου γίνεται πάρτυ
'Πρόβλημα χειρόφρενου'
'Το χειρόφρενο δεν λειτουργεί'
'το ASR έχεο πρόβλημα'
'Το ASR δεν λειτουργεί'
'το cruise control δεν πειτουργεί'
με έντονα κόκκινα χρώματαΠήγα και άλλαξα τα μπροστα τακάκια αλλά παραμένει.
Για τα πίσω σε 3 συνεργεία μου είπαν ότι ειναι σε πολύ καλή κατάσταση.Βρήκα εναν τύπο με μηχάνημα να διαβάσει τον εγκέφαλο και μου είπε ότι βγάζει πρόβλημα στη κατανομή της πίεσης των υγρών φρένων.
Σε εξουσιοδοτημένο δε τολμώ να πάω και να μου πάρουν όλο το μισθο με το καλημέρα.
Έχει κανεις καμία ιδέα που να πάω νωρίς το πρωί να το φτιάξω;Θα λείψω επαρχία καιρό και έχω και μεγάλο ταξίδι
-
Τα υγρά φρένων τα έχεις ελέγξει? Έχεις καμία διαρροή από σωληνακια φρένου?
-
Το εχω παει σε 2 φρενάδες για τα τακάκια και δε μου είπαν κάτι.
Θα το δω όμως το πρωι και αυτό.
Έχουμε κάποιο καλό και 'σωστό' συνεργείο να το πάω;
-
Αφού σου είπε με το μηχάνημα ότι έχεις πρόβλημα με την κατανομή της πίεσης των φρένων, μήπως έχεις πρόβλημα με τον κατανεμητή των φρένων?. Μήπως δεν σου στέλνει την πίεση όπως πρέπει στους τροχούς και μπορεί οι π.χ. πίσω τροχοί να μην φρενάρουν καλά? Εσυ το αισθάνεσαι σε ένα π.χ. απότομο φρενάρισμα να φρενάρει όπως πρέπει με όλους τους τροχούς?
-
Καλησπέρα στο φορυμ , νεος χρηστης και πιθανον νεος κατοχος του οχηματος.
Μαλλον θα προβω σε αγορα του PEUGEOT 1.6 DIESEL απο εξωτερικο,μεταχειρησμένο.
Κοιταω σε αυτοματο , θα ηθελα την βοηθεια σας ως προς τη να προσέξω κατα την αγορα του.
Κοιταω για μοντελο του 2011 και οσο το δυνατον πιο πλουσιο εξοπλισμό.
Μια πρωτη ερωτηση βλεπω μερικα να γραφουν e-HDi και καποια αλλλα σκετο iHD ποια η διαφορα?Σας ευχαριστώ.
-
καλησπερα σε ολους.αγορασα προσφατα ενα μεταχειρισμενο 3008 του 2009 και θα ηθελα να σας ρωτησω κατι επειδη τα εχετε ψαξει εδω και καιρο.1) εχει εγκαταστησει καποιος multimedia (οχι της εταιριας) να μου πει αν συνεργαζεται με τα μηνηματα που εμφανιζει η οθονη προγραματισμου ? 2) υπαρχει δυνατοτητα προσθηκης διαμηκων μπαρων στην οροφη ?
-
Καλησπέρα και από εμένα. Νέος στο forum , Νέος κάτοχος Peugeot 3008 HDI. Aρκετά χαρούμενος μιας και η εν λόγω εταιρεία είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο έμαθα να οδηγώ (Peugeot 304). Παρόλο που οι συγγενείς μου ήταν λάτρεις και κάτοχοι PEUGEOT (304, 104, 106, 406) δυστυχώς εμείς στην οικογένεια είμασταν τις λαϊκής Γερμανικής σχολής: ΟΠΕΛ, VW, seat.
Πως και 3008??? επειδή μεγάλωσε οι οικογένεια μου (δυο κοριτσάκια δίδυμα) το αυτοκινητάκι που είχα δεν είχε αρκετούς χώρους (για τις απαιτήσεις μας ) και ήταν για την σύζυγο..χαμηλό. Μην φανταστείτε, τίποτα το extreme...ένα SEAT LEON 1.4 TSI το οποίο αποδείκτηκε βράχος αξιοπιστίας και πολύ οικονομικό...Αν γινόμουν μπαμπάς μάλλον δεν θα το άλλαζα. Με την γέννηση των παιδιών βγήκα στην γύρα ψάχνοντας 'κάτι' με χώρους ...statiowagon ή πολυμορφικό. Για να μην σας κουράσω, αφού αποκλείσαμε την αγορά μεταχειρισμένου καταλήξαμε σε 3 επιλογές οι οποίες εμφανισιακά μας κάλυπταν. Την Mercedes B-Class (πολύ καλή, και με πολύ καλό χώρο αποσκευών...αλλά ακριβό !!!), το Qashqai (1.2T) και το 3008. To Qashqai 3, ενώ εξωτερικά είναι πολύ όμορφο, με απογοήτευσε πάρα πολύ στον χώρο αποσκευών, που ήταν πάρα πολύ ρηχός. Αν έβαζα τα καροτσάκια δεν θα χωρούσε τίποτα άλλο (είχε λίγο περισσότερο χώρο από το LEON που είχα). Στον τομέα αυτό το 3008 είναι πραγματικά άλλος κόσμος. Δεν ξέρω τι αναγράφεται στα περιοδικά περί όγκου λίτρων (μου φαίνεται 514 για 3008 και 430 για το qashqai) , όταν πας και τα δεις από κοντά το πορτπαγκαζ του 3008 είναι πραγματικά πολύ μεγαλύτερο από το qashqai.
Τα υπόλοιπα δεν τα αναφέρω γιατί τα περί αισθητικής είναι υποκειμενικά. Αναφέρω σύντομα ότι το εσωτερικό είναι πολύ όμορφο, εξωτερικά η καινούργια μάσκα είναι κατά τη γνώμη μου ομορφότερη από την προηγούμενη και σε συνδυασμό με τα LED-φώτα ημέρας το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλαίσθητο. To τράβηγμα καλό ..αλλά σε αυτό δεν θα είμαι αντικειμενικός γιατί και το lEON που είχα ήταν γρήγορο. Ευτυχώς το 3008 δεν σε τσιγκλάει να το πατήσεις.. Κάθεσαι ψιλά , έχεις όμορφο ταμπλό , πολύ καλή ορατότητα....Γενικά είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο και το συστήνω ανεπιφύλακτα.** Το μόνο πρόβλημα που έχω και για το οποίο θα ήθελα την βοήθεια σας ** είναι ότι έχω μόνο μία ποτηροθήκη. η άλλη είναι κατηργημένη απο το grip control. Επίσης και αυτή που υπάρχει είναι στην κεντρική κονσόλα αρκετά πίσω !! Δεν είναι ότι πηγαίνω πακέτο με το 'φραπέ' αλλά εκεί έβαζα το gps μου και αλόνιζα. κοίταξα μήπως στην κεντρικό τουνελ μπαίνει κάποια ποτηροθήκη-βεντούζα, αλλά δεν υπάρχει χώρος. Το παρμπριζ από την άλλη είναι πολύ μακριά. Γενικά δεν βολεύομαι σε αυτό και το θεωρώ εργονομικό λάθος για την εταιρεία . Ο περιστροφικός δείκτης του grip μπορούσε να μπει αλλού, δεν ήταν ανάγκη να καταργήσει την μία από τις 2 ποτηροθήκες. Επίσης όταν θα πάω ταξίδι , τι θα κανω με τη σύζυγο.... ποιος από τους δυό μας θα κρατάει τον καφέ στα χέρια ?? Καμιά ιδέα? Κανά αξεσουάρ internetiko υπάρχει για να προσφέρει κάποια λύση ?? -
Το μοναδικό που βρήκα μετά από πάρα πολύ ψάξιμο είναι αυτό http://www.alibaba.com/product-detail/D ... 04521.html
το έχω περίπου 10 μήνες, άριστη συνεργασία με όλες τις λειτουργίες (κατανάλωση, θερμοκρασία, διαγνωστικό, χειριστήρια, ρυθμίσεις αυτοκινήτου κλπ) και επιπλέον για κάποιες που δεν είχε το εργοστασιακό, όπως άνοιγμα ασφάλειας οδηγού με ένα πάτημα και με δεύτερο οι υπόλοιπες ασφάλειες.
Το αγόρασα από Κίνα περίπου 600 € με τον εκτελωνισμό. Μέχρι σήμερα απόλυτα ευχαριστημένος. -
Παιδιά δεν είμαι ειδήμων για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μια φορά μόνο το έχω οδηγήσει. Ενώ εξωτερικά δεν με κέρδισε μέσα το βρήκα καλό και με καλή οδική συμπεριφορά
-
Συγγενης ψάχνει για να αγορασει ένα 3008 diesel μεταχεισρισμένο! Θέλει από 2011 και μετα! Τι πρέπει να προσεξει γενικά και κυρίως με τους κινητήρες γιατί όπως μου είπε βρίσκει διαφορετικούς 1600 κινητήρες και με 112 και με 115 άλογα? Ευχαριστω
-
Ο κινητήρες ειναι ίδιοι μονο η χαρτογράφηση αλλάζει ελαφρά . Απο άποψη κινητήρα οι γαλλοι τον περιγράφουν ως τον πιο αξιόπιστο κινητήρα στον κόσμο.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
και αυτόν με τα 110 και αυτόν με τα 115 άλογα? Χρειαζεται να κοιτάξει κάτι άλλο όοσν αφορα τις εκδόσεις? Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης nikos-ss έγραψε:
Το μοναδικό που βρήκα μετά από πάρα πολύ ψάξιμο είναι αυτό http://www.alibaba.com/product-detail/D ... 04521.html
το έχω περίπου 10 μήνες, άριστη συνεργασία με όλες τις λειτουργίες (κατανάλωση, θερμοκρασία, διαγνωστικό, χειριστήρια, ρυθμίσεις αυτοκινήτου κλπ) και επιπλέον για κάποιες που δεν είχε το εργοστασιακό, όπως άνοιγμα ασφάλειας οδηγού με ένα πάτημα και με δεύτερο οι υπόλοιπες ασφάλειες.
Το αγόρασα από Κίνα περίπου 600 € με τον εκτελωνισμό. Μέχρι σήμερα απόλυτα ευχαριστημένος.πολυ καλο,ποσο καιρο εκανες να το παραλαβεις? η πληρωμη?
-
Καλησπέρα σε όλους,
Πάλιωσαν τα αμαξάκια μας, πάγωσαν και οι συζητήσεις. Τι καλύτερο για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά, από ερώτηση σχετικά με τη κατανάλωση λαδιού...
Σας καίει ο THP; Και αν ναι, πόσο; Εγώ συμπληρώνω γύρω στα 700ml ανά 1000 χιλιόμετρα και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να ανησυχώ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το αυτοκίνητο ξεκινάει την κατανάλωση λαδιού μετά τα πρώτα 2500~3000 χιλιόμετρα αφού γίνεται η αλλαγή λαδιών.
Σε ότι αφορά το λάδι, στις τελευταίες τρεις αλλαγές βάζω τα Mobil 1 Esp 5w-30, μπας και διορθωθεί λίγο το πρόβλημα, αλλά δεν έχω δει αποτέλεσμα
-
Ο χρήστης Crius έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Πάλιωσαν τα αμαξάκια μας, πάγωσαν και οι συζητήσεις. Τι καλύτερο για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά, από ερώτηση σχετικά με τη κατανάλωση λαδιού...
Σας καίει ο THP; Και αν ναι, πόσο; Εγώ συμπληρώνω γύρω στα 700ml ανά 1000 χιλιόμετρα και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να ανησυχώ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το αυτοκίνητο ξεκινάει την κατανάλωση λαδιού μετά τα πρώτα 2500~3000 χιλιόμετρα αφού γίνεται η αλλαγή λαδιών.
Σε ότι αφορά το λάδι, στις τελευταίες τρεις αλλαγές βάζω τα Mobil 1 Esp 5w-30, μπας και διορθωθεί λίγο το πρόβλημα, αλλά δεν έχω δει αποτέλεσμα
sorry για το τρολλάρισμα αλλά .........τί φριτέζες είναι τούτες ρε παιδία;;;;
φαντάζομαι η peugeot το θεωρεί εντός φυσιολογικών ορίων
ας μας πούν τώρα οι Γάλλοι τα μγρ καυσαερίων των αυτοκινήτων τους.......μόνο τους ναζί θα σιχτηριάζουμε;;;
Peugeot 3008 '08