-
Άλλες τοποθετήσεις; Είστε ευχαριστημένοι από το 3008 σας;;;
-
Αναφέρομαι στο THP:
Πολύ άνετο, πολύ ασφαλές, πολύ αθόρυβο, πολύ ευρύχωρο και με καλά κρατήματα. Η οικονομία καυσίμου είναι κάτι υποκειμενικό στον καθένα. Εγώ φουλάρω με 95 ευρώ περίπου και μπορεί να με βγάλει 650 χλμ σε εθνική οδό (με 130 χλμ)και λίγο πόλη. Στην πόλη μέσα όμως καίει. Για αυτό θα πρότεινα το diesel ασηζητητί που δεν υστερεί και σε επιδόσεις και έχει start/stop.
Τα παραπάνω όμως θετικά τα βρίσκεις και σε άλλου είδους αμάξια. Εγώ το συγκεκριμένο το πήρα γιατί έχει και απόσταση από το έδαφος και πάω εκτός δρόμου (υπάρχει και το grip control για το όποιο δες alexandr). Από τα 2χ4 νομίζω είναι το πιο ικανό.
Αν δεν πήγαινα εκτός μπορεί να μην το έπαιρνα. Υπάρχουν και άλλα πιο οικονομικά ή πιο ευρύχωρα ή πιο άνετα ή πιο ασφαλή. Το 3008 έχει όλα τα παραπάνω σε αξιοσέβαστο βαθμό και σε πάει και εκτός δρόμου.
-
Το δικο μου ειναι το απλο των 120 ιππων.Ειμαι ευχαριστημενος γιατι πηρα αυτα που ζητησα.,ισως καΙ λιγο περισσότερα .
Αν το αλλαζα :: Ισως το ιδιο με diesel. -
Σίγουρα, όπως έχουν τα πράγματα, το ντίζελ είναι σχεδόν μονόδρομος. Όμως εγώ που το έκανα τεστ ντράιβ δεν μου φάνηκε τόσο αθόρυβο και πολιτισμένο όσο περιγράφετε το βενζινοκίνητο.
Να πω επίσης ότι στην αξιοπιστία η Πεζό έχει βρεθεί χαμηλά τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω 206 και 307.
Εσείς που το έχετε, σας άφησε ποτέ στο δρόμο;;;
-
O Θόρυβος εξαρτάται από τον κινητήρα. Ο THP είναι λιγότερο θορυβώδης και πιο πολιτισμένος. Από κει και πέρα εμένα μου αρκεί να μιλάω χαμηλόφωνα σε ταχύτητα 150 και να ακούγομαι.
Για να σε βοηθήσουμε ίσως περισσότερο μπορείς να πεις ανάμεσα σε ποια αμάξια είσαι και ποιες είναι οι ανάγκες σου;
Π.Χ αν θες σιγουρια σε ασφάλεια χρημάτων θα πας σε κάποιο με αυξημένα χρόνια εγγυήσης και όχι στο 3008, όπως το kIA SPORTAGE αν δεν κάνω λάθος. Αν θες 4χ4 και diesel καλή λύση είναι το asx 1.8 που είναι σχετικά στα ίδια λεφτά -
Ο χρήστης koinhlogikh έγραψε:
Εσείς που το έχετε, σας άφησε ποτέ στο δρόμο;;;Εγώ το έχω αφήσει πολλές φορές στο δρόμο, αλλά αυτό δεν με άφησε ΠΟΤΕ!
-
go for it.....
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
O Θόρυβος εξαρτάται από τον κινητήρα. Ο THP είναι λιγότερο θορυβώδης και πιο πολιτισμένος. Από κει και πέρα εμένα μου αρκεί να μιλάω χαμηλόφωνα σε ταχύτητα 150 και να ακούγομαι.Για να σε βοηθήσουμε ίσως περισσότερο μπορείς να πεις ανάμεσα σε ποια αμάξια είσαι και ποιες είναι οι ανάγκες σου;
Π.Χ αν θες σιγουρια σε ασφάλεια χρημάτων θα πας σε κάποιο με αυξημένα χρόνια εγγυήσης και όχι στο 3008, όπως το kIA SPORTAGE αν δεν κάνω λάθος. Αν θες 4χ4 και diesel καλή λύση είναι το asx 1.8 που είναι σχετικά στα ίδια λεφτάΒλέπε http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=54439
-
Βρε καλώς τα παιδιά.Τελειώσανε οι διακοπές και εμφανιστήκατε όλοι? Καλώς ήρθες koinhlogikh.Για να μην παρεξηγηθώ παρακάτω εχω να δηλώσω οτι μετά από σχεδόν τρία χρόνια και 60000 χμ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο.Δυνατά σημεία η άνεση, η ησυχία στο ταξίδι,η ιπποδύναμη και οι χώροι .Τα κακά σημεία είναι ασφαλώς η κατανάλωση και οι βλάβες του (πάντα μιλάω για το δικό μου αυτοκίνητο.)
Και να εξηγηθώ.Βλάβες εντός εγγύησης.
Αισθητήρας επιπέδου νερού ψύξης.
Αντλία νερού.
Πεταλ συμπλέκτη (οδηγία απο τον κατασκευαστή)
Αμορτισέρ πίσω διαρροή (δεν τα άλλαξα ακόμη)Βλάβες μηνος Ιόυλίου.
Το αυτοκίνητο μερικές φορές στο δρόμο μπέρδευε και πήγαινε σα μπουκωμένο.Ταυτόχρονα έβγαζε μύνημα antipolution system faulty και parking brake/esp faulty.Στο πρώτο service της peugeot που το πήγα την επόμενη μου το γύρισαν πισω και μου είπαν ότι δεν γίνεται διάγνωση της βλάβης γιατί χρειάζεται διαγνωστικό με σύνδεση με Γαλλια οπότε να το πάω στη Lion.
Το παίρνω και το πηγαίνω από εκεί που το πήρα (κανονικό εξουσιοδοτημένο service Peugeot).
Xωρίς καμία υπερβολή το πήρα τρεις φορές επισκευασμένο (πληρώνοντας φυσικά) και το πρωί το αυτοκίνητο έβγαζε τα ίδια συμπτώματα.
Αποτέλεσμα.
Αντλία υψηλής πίεσης βενζίνης (κάπου μπροστα στον κινητήρα)
Αισθητήρας λ
Μπουζί
Αντλία ψυξης του τούρμπο(παράπλευρη απώλεια)
Σύνολο 900 ευρά.
Και όταν το παρέλαβα ανακαλύψαμε οτι δεν λειτουργεί ο συναγερμός, και φυσικά ο τεχνικός τους δήλωσε άγνοια και με παρέπεμψε στη Gemini για επισκευή.
Τέλος ξέχασα να πω οτι διαγνώσανε οτι οι αυλοί εισαγωγής εχουν βουλώσει γιαυτό και έχω μειωμένα ρεπρίζ και σίγουρα άυξηση της κατανάλωσης.Η τελική του με τέσσερα άτομα ειναι μετά βίας 180 χμ/ω (κοντερίσια) ενώ παραλίγο να με πάρει SMART στα διόδια του Προφήτη!
Η λύση στο πρόβλημα είναι πάλι συνεργείο για καθαρισμό.
Συμπέρασμα.- Θα το ξανααγόραζα σίγουρα ίσως diesel αν έχει τα ιδια χαμηλά επίπεδα θορύβου με τη βενζίνη.
- Θα έκανα ενα καλό ξεμάτιασμα και ένα ευχέλαιο μαζί.
- Θα πρόσεχα πολυ τα λεγόμενα εξουσιοδοτημένα service.
Υ.Γ.
Τι έγινε ρε παιδιά με κείνη τη συνάντηση? -
πολλα ''θεματα'' για μολις 60Κ χλμ
ευχομαι απροβληματιστα τα επομενα...... -
iomy, καλώς σας βρίσκω και χαρά στο κουράγιο σου. Εύχομαι να είναι τα τελευταία βάσανα. Έχε υπόψη σου ότι η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι μεταβλητή σε συνάρτηση με τα χιλιόμετρα. Υπάρχουν δηλαδή αυτοκίνητα που δεν βγάζουν βλάβες στα πρώτα 100 χιλ. χλμ. και βγάζουν πολλές μετά, και άλλα που είναι σχετικά αναξιόπιστα στην αρχή και στρώνουν στη συνέχεια. Κατόπιν αυτών, πάντως, θα μου επιτρέψετε να διαγράψω το 3008 από την λίστα των υποψήφιων για μένα...
-
Κοίτα , μπες σε άλλα forum και διάβασε και για άλλα, να δεις τι βγάζουν.
Τα μόνα που δεν έχω ακούσει κάτι είναι τα corolla , hyundai.
Εγώ και σε opel forum που έμπαινα , πολλά διάβαζα αν και όλοι τα λατρεύαν.
Εγώ στα 2 από τα 3 αυτοκίνητα που είχα διάλεξα αντιπροσωπεία για service και μάντεψε...δεν έβγαλαν προβλήματα.
-
Πώς γίνεται να συγκρίνουμε το 1.6 hdi με 0-100 12,2', 182 χαω τελική με το 1.6Τ με 8,9' και 202 χαω;
Το ένα είναι μέτριο και το άλλο γρήγορο. Δε μπορεί να λέμε ότι είναι 'περίπου' τα ίδια. Ή υπάρχει κάτι άλλο στο σκεπτικό σας που δεν καταλαβαίνω;
-
υπαρχει κατι περιεργο .....και λεγεται ρεπριζ!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
υπαρχει κατι περιεργο .....και λεγεται ρεπριζ!Τι μπορεί να αλλάξει η ρεπρίζ στο 0-100 ή στην τελική ταχύτητα;
-
Δεν αλλάζει ούτε το 0-100 ούτε η τελική ταχύτητα. Είναι μόνο η αίσθηση του ντίζελ, στις χαμηλές στροφές και οι ενδιάμεσες επιδόσεις που αυτές δημιουργούν. Δηλαδή όταν οι δύο κινητήρες δουλεύουν από 1700 έως 2.500 στροφές, το ντίζελ είναι ταχύτερο. Κι επειδή αυτές οι σ.α.λ. είναι οι συνήθεις στην καθημερινή λειτουργία του ντίζελ, φαίνεται γρήγορο, χωρίς οι αριθμοί να το επιβεβαιώνουν. (το επιβεβαιώνουν άλλες επιμέρους μετρήσεις, πχ 40-80 με τρίτη, 80-120 με πέμπτη κλπ).
-
Γιατί είναι ταχύτερο το ντίζελ; Έχει περισσότερα άλογα σ΄ αυτές τις στροφές; Δεν του 'ρίχνει' μετά ο βενζινοκινητήρας αφού έχει άλλες 4000 στροφές; Ούτως ή άλλως νομίζω το τούρμπο μπαίνει στις 1600 ή κάνω λάθος;
-
Ποιος είναι πιο ροπάτος κινητήρας;
THP: 240/1400
HDI: 270/1750 -
Η επιτάχυνση που αισθανόμαστε δεν είναι η ιπποδύναμη. Είναι η ροπή. Αν δεις τα διαγράμματα ροπής των δύο κινητήρων θα καταλάβεις. Το diesel έχει περισσότερη σαν απόλυτη τιμή, αλλά συγκεντρωμένη σε μικρό φάσμα στροφών, άρα στο δρόμο φαίνεται ότι έχει ένα ξέσπασμα και μετά ψωφάει, ενώ ο THP έχει πιο ομαλό και μοιρασμένο από τις χαμηλές ως τις υψηλές στροφές και στο δρόμο φαίνεται ότι έχει γκάζι παντού, έστω κι αν η μέγιστη τιμή του είναι χαμηλότερη από τη μέγιστη τιμή του diesel.
-
Μικρη σημασια εχει η τιμη στον στροφαλο καθως μετα περναει απο κιβωτιο και διαφορικο. Το THP ειναι σαφως ταχυτερο καθως μιλαει η ισχυς.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Peugeot 3008 '08