Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πριν κανένα μήνα οδηγώντας στην παρατεταμένη ανωφέρεια της Εθνικής πριν τη Μαλεσίνα μου άναψε μήνυμα 'Antipollution System Fault' και έμεινε αναμμένο το εικονίδιο της μηχανής. Ο νους μου πήγε σε κακής ποιότητας βενζίνη, δεν μπορούσα και να πάω να το ελέγξω, και σκέφτηκα να το πάω για έλεγχο γυρίζοντας στην Αθήνα. Μετά από μερικές εκατοντάδες χλμ. το μήνυμα σταμάτησε να ανάβει.
Γυρίζοντας Αθήνα μου ξαναάναψε πάλι σε αντίστοιχη ανωφέρεια της Εθνικής (στη Μαλακάσα). Το πήγα στην αντιπροσωπεία, όπου μου είπαν ότι το μήνυμα που τους έβγαζε ήταν για χαλασμένες ηλεκτροβάνες (ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι καλά) του τούρμπο. Πρέπει να τις αλλάξουμε μου είπαν. Με παίρνουν τηλέφωνο αργότερα, μου λένε δεν φταίει αυτό τελικά, γιαυτό ανοίξαμε το τούρμπο, βρήκαμε στραβωμένα πτερύγια, οπότε ή θέλει άλλαγμα το τούρμπο (1200€) ή να το στείλουμε για επισκευή με τα μισά περίπου!
Αφού γλύτωσα το εγκεφαλικό, τους λέω δεν μπορώ να αφήσω το αμάξι, το χρειάζομαι (πράγματι), θα πάθει κάτι αν το φέρω κάποια άλλη φορά; Μου λενε όχι, απλώς η μηχανή θα δουλεύει χωρίς τούρμπο.
Να μην τα πολυλογώ, η μηχανή και το τούρμπο μια χαρά δουλεύουν (δεν καταλαβαίνω καμιά πτώση της ιπποδύναμης) εδώ και κάπου 4000χλμ από το πρώτο μήνυμα, ενώ τελευταία έχει σταματήσει πάλι να το βγάζει.
Και ερωτώ, πώς είναι δυνατόν με χαλασμένο τούρμπο να μην καταλαβαίνει τίποτα η μηχανή; Προφανώς δεν γίνεται αυτό, άρα το τούρμπο μάλλον δεν έχει πρόβλημα, τουλάχιστον σοβαρό. Και επίσης πώς είναι δυνατόν το μήνυμα να σταματά να εμφανίζεται από μόνο του; Παίζει να φταίει κανένας αισθητήρας, και τα στραβωμένα πτερύγια του τούρμπο που μου είπαν να είναι μικρή φυσιολογική φθορά;
Έχετε καμιά ιδέα;