-
Θετικά του 3008 gp σε εμένα για όσο το έχω χρησιμοποιήσει (γιατί υπάρχουν και αυτά) είναι:
- πολύ άνετο και ξεκούραστο για ταξίδι, κάνω άνετα τρεις με τέσσερις ώρες ταξίδι.
- οικονομικό, στο τελευταίο ταξίδι που έκανα είχα μέση κατανάλωση 6,8 με 4 ενήλικες
μέσα και 600 lt αποσκευές. - οικονομικό και στην πόλη, 9,5 lt
- τώρα το grip control δεν είμαι ακόμη σίγουρος κατά πόσο δουλεύει, πάντως εγώ έκανα 4 χλμ ανηφόρα με χιόνι (πούδρα, περίπου 15 εκ.) τρεις ενήλικες με πρώτη, 2800 rpm (-1 Celsius) και το αυτοκίνητο σταμάτησε 250 μέτρα πριν από την κατηφόρα και βρόμαγε ο τόπος δίσκος.
Στην κατηφόρα με έβγαλε χωρίς αλυσίδες (καλά τα Michelin M+S)
Ξέχασα να πω ότι στα χιόνια, η πίεση στα λάστιχα μου ήταν στο 3 (όπως το πήρα από την αντιπροσωπεία), ενώ η Peugeot λέει 2.6, μεγάλη η διαφορά.
-
Ο χρήστης luk έγραψε:
Επίσης σε εμένα, στο φρενάρισμα τρεμοπαίζει έντονα το τιμόνι από τα 160 μέχρι τα 120 χλμ και όχι στην πορεία.
Ρώτησα εξουσιοδοτημένο service και μου είπε το ίδιο για τις δισκοπλακες, αλλά θέλουν να κάνουν έλεγχο πρώτα δεν ήταν σίγουροι. Το σίγουρο είναι ότι στην περίπτωση που έχουν πρόβλημα οι δισκοπλακες δεν τις καλύπτει η εγγύηση (έξι μήνες αυτοκίνητο).Φυσικά δεν τις καλύπτει. Σε κανένα αμάξι δεν θα τις κάλυπτε.
-
Nα ακους τριξιματα με 2500χλμ ειναι απαραδεκτο
Αλλα τα θετικα που εχει ειναι περισοτερα απο τα αρνητικά -
Ο χρήστης luk έγραψε:
Θετικά του 3008 gp σε εμένα για όσο το έχω χρησιμοποιήσει (γιατί υπάρχουν και αυτά) είναι:- πολύ άνετο και ξεκούραστο για ταξίδι, κάνω άνετα τρεις με τέσσερις ώρες ταξίδι.
- οικονομικό, στο τελευταίο ταξίδι που έκανα είχα μέση κατανάλωση 6,8 με 4 ενήλικες
μέσα και 600 lt αποσκευές. - οικονομικό και στην πόλη, 9,5 lt
- τώρα το grip control δεν είμαι ακόμη σίγουρος κατά πόσο δουλεύει, πάντως εγώ έκανα 4 χλμ ανηφόρα με χιόνι (πούδρα, περίπου 15 εκ.) τρεις ενήλικες με πρώτη, 2800 rpm (-1 Celsius) και το αυτοκίνητο σταμάτησε 250 μέτρα πριν από την κατηφόρα και βρόμαγε ο τόπος δίσκος.
Ξέχασα να πω ότι στα χιόνια, η πίεση στα λάστιχα μου ήταν στο 3 (όπως το πήρα από την αντιπροσωπεία), ενώ η Peugeot λέει 2.6, μεγάλη η διαφορά.
Δε σε βλέπω και πολύ ευχαριστημένο!
Το (4) μάλλον δε το γράφεις για θετικό έτσι;
600 λίτρα αποσκευές πως τα κατάφερες; Είχες ρίξει τα καθίσματα; Νομίζω δεν έχει τόσο μεγάλο χώρο αποσκευών.
-
Ο χρήστης luk έγραψε:
- οικονομικό και στην πόλη, 9,5 lt
Αν είσαι τόσο είσαι πολύ καλά, εμένα μου χτυπάει κάτι 14άρια συγυρισμένα μέσα στην Κυψέλη! 9,5 δεν έχω δει ποτέ μέσα στην Αθήνα, ακόμη και σε μικρή κίνηση. Σε ποια πόλη είσαι;
Ανηφόρα 4 χλμ, με 15 πόντους χιόνι, με 3 ενήλικες, δικίνητο, χωρίς αλυσίδες, και χωρίς χειμερινά λάστιχα (τα Michelin Latitude Tour είναι βέβαια M+S αλλά όχι χειμερινά) δεν είναι καθόλου άσχημα νομίζω. Ο δίσκος γιατί βρόμαγε; Το πατινάρησες; Το snow mode κανονικά δεν χρειάζεται πατινάρισμα, όταν χάνει την πρόσφυση τελείως, σπινάρει ως έναν βαθμό τον/τους τροχούς για να 'σκάψει' το χιόνι και να βρει πρόσφυση (συμπεράσματα από τη δική μου χρήση).
Το αυτοκίνητο (με το Grip control και τα M+S) κάνει πάντως φοβερά πράγματα για 2κίνητο (το ξανατονίζω, για να μην παρεξηγηθώ, για 2κίνητο). Επιβεβαιωμένο από τη χρήση που του κάνω. Μόλις προχθές, κάπου στην Ευρυτανία, κατάφερε και με πέρασε από λασπωμένο-γλυστερό σημείο (μετά από βροχή) σε ανηφορικό χωματόδρομο 10 μοιρών (η φωτογραφική μου μηχανή έχει κλισιόμετρο και το μέτρησα για την πλάκα μου!!!), με τον ένα τροχό να πρέπει να περάσει από πλάγιο νεροφάγωμα 30-40 πόντων βαθύ. Με λίγο σπινάρισμα βέβαια. Και το grip control στο sand mode (!), το οποίο κάνει κάτι σαν κλείδωμα (που λέει ο λόγος) του εμπρός 'ηλεκτρονικού' διαφορικού, μειώνοντας την επέμβαση του antispin, ώστε να σπινάρουν οι τροχοί και να ξαναβρούν πρόσφυση (μα τι λέω ο άτιμος! ). Τα M+S προφανώς βοήθησαν πολύ.
Και μετά ανέβηκα σε 15 μοίρες ανηφόρα στρωμένη με 'τόνους' τριμμένη πέτρα και χαλίκι, πάλι στο Sand mode.Τώρα, αν κάποια στιγμή αρχίζουν όλα και τρίζουν/χαλούν, τι να πω, θα το δείξει! Τα λάστιχα βέβαια θα φθαρούν πιο νωρίς, αυτό είναι σίγουρο! Τουλάχιστον το αυτοκίνητο το ευχαριστιέμαι, και έχω πάει σε μέρη που ούτε θα το σκεφτόμουνα με το παλιό μου!
-
Ο χρήστης miatasgk έγραψε:
Αντίθετα με τον alexandr, εμένα με κλειστά τα παράθυρα ακούς τριξίματα παντού εσωτερικά, **απαράδεκτο **για ένα αυτοκίνητο στα λεφτά του (13000 χλμ). Στο τελευταίο ταξίδι που έκανα παρατήρησα και κάτι άλλο.
Από τα 120 χλμ μέχρι και τα 160 χλμ (δεν δοκίμασα παραπάνω και ήταν και η πρώτη φορά που πέρασα τα 120χλμ), στο φρενάρισμα τρεμοπαίζει έντονα το τιμόνι μέχρι τα 120 χλμκαι σε μενα το ιδιο τριξιματα ακους απο τα πλαστικα της πορτες και οχι μονο (2500 χλμ) 6μηνες το εχω εμενα παντος το τιμονι τρεμοπαιζει απο 120 χλμ και πανω
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
ενταξει ρε παιδια μην το κανετε και θεμα.....πεζω πηρατε και το ξερατε,ας αγοραζατε γκολφ για να μην εχετε τριγμους,τρεμουλα και λοιπα που χαλιεστε....χωρις αυτο να σημενει οτι το γκολφ δεν εχει ασθενειες
αλλωστε αν το 3008 δεν ειχε εκδοση με τουρμπο ποσοι απο σας θα το αγοραζατε για την εμφανηση του και την ποιοτητα του;;;;;
γενικοτερα μια χαρα αυτοκινητακι ειναι και μην το σπατε σε χωματοδρομους και ραχες....δεν ειναι offroad σε καμια παριπτωση και οι ταρζανιες πληρωνονται με τριγμους και μυρωδατους δισκους -
-
+1
-
Φίλε GGAB, πριν από μερικές ημέρες έγραψες εδώ ότι ο alexandr δεν πρόσεξε το κουπόνι που είναι στο βιβλίο συντήρησης. Για να το λες, υποθέτω ότι κάτι θα ξέρεις...
Επειδή και εγώ έχω την ίδια απορία, σε ρώτησα μήπως μπορείς να μας πείς που ακριβώς βρίσκεται το κουπόνι που δεν προσέξαμε, γιατί δεν το βρίσκουμε.
Επαναφέρω λοιπόν το ερώτημα. Μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις τα πολύτιμα φώτα σου και να μας πείς που είναι το κουπόνι και δεν το προσέξαμε;
Ευχαριστώ.
-
Φίλε GGAB, εγω πριν το 3008 είχα golf( το προηγουμενο μοντελο) και στα 26000 χλμ που ειμαι δεν είχε λίγότερο τριγμούς, είχε μάλιστα βγάλει και προβληματάκια (καλά μετα έβγαλε κατι αντλίες βενζίνες, πολλαπλασιαστές κλπ), ένω το 3008 δεν εχει βγαλει τιποτε (δεν ξερω μετά βέβαια). Άσε που καθε 5000-60000 χλμ συμπληρωνα λαδια...
-
'Οσο για τα service στην αντιπροσωπεία της Λάρισας (πολυ σοβαρή ....) μου ειπαν ότι λόγω διαφορετικων συνθηκων στην Ελλαδα απο τη Γαλλια καλο είναι να γινεται το σερβις σε 15000 ή 1 χρονο. Φυσικα εγω πηγα στα 20000 και ετσι θα συνεχισω...
-
**Προς Danaos_Master: **
Χωρίς εταζέρα ο χώρος αποσκευών είναι 656 lt.Το (4) έχει θετικό το ότι προχώρησα, ενώ όλα τα άλλα αυτοκίνητα έκαναν στην άκρη εκτός από ένα 4χ4 και το αρνητικό της μυρωδιάς του δίσκου, πράγμα που δεν έχω εξηγήσει αν είναι από τον δίσκο μετάδοσης ή από φρένα (το είχα στο snow mode).
-
Προς alexandr:
Αθήνα μένω, αλλά η καθημερινή μετακίνηση μου γίνετε σε ευθεία.
Για το snow mode: ή ο δίσκος μετάδοσης μύρισε ή τα φρένα (πιστεύω ότι φρενάρει τους τροχούς για την αυξομείωση της ροπής στο κάθε τροχο).Να πω επίσης ότι όταν δεν πήγαινε άλλο το αυτοκίνητο τότε άναψε για πρώτη φορά το λαμπάκι του ESP
-
Προς ggab:
Δυστυχώς οι ελληνικοί δρόμοι είναι χωματόδρομοι. Τα Peugeot δεν κάνουν για την Ελλάδα?
Όσο για τον δίσκο, δεν έδειχνε το αυτοκίνητο να ζορίζεται ή κάτι άλλο πήγαινε κανονικά μέχρι που έμεινε και τότε αναβόσβησε το λαμπάκι του ESP και εγώ έβαλα αλυσίδες για 250 μέτρα, μετά κατηφόρα. -
Ο χρήστης luk έγραψε:
Προς alexandr:
Αθήνα μένω, αλλά η καθημερινή μετακίνηση μου γίνετε σε ευθεία.
Για το snow mode: ή ο δίσκος μετάδοσης μύρισε ή τα φρένα (πιστεύω ότι φρενάρει τους τροχούς για την αυξομείωση της ροπής στο κάθε τροχο).Να πω επίσης ότι όταν δεν πήγαινε άλλο το αυτοκίνητο τότε άναψε για πρώτη φορά το λαμπάκι του ESP
Ναι, αυτό ισχύει, το grip control 'πειράζει' τα φρένα για να μοιράσει τη ροπή, διαφορετικά για κάθε πρόγραμμα. Βέβαια όταν επενεργεί στα φρένα πρέπει κανονικά να αναβοσβήνει το λαμπάκι, οπότε αφού δεν αναβόσβηνε όπως λες θα έπρεπε να φρενάρει ελάχιστα ή καθόλου όσο προχωρούσε (δοκιμάστε να περάσετε με φόρα άμμο με sand mode και με απλό ΕSP να δείτε πόσο πιο πολύ αναβοσβήνει το λαμπάκι του ESP στο απλό ESP, οι τροχοί φρενάρουν πολύ περισσότερο, και γιαυτό μπορεί να σ'αφήσει σύξυλο στη μέση της άμμου!).
Ξέρει κανείς, μπορεί αυτό να ισχύει, δηλαδή να μυρίζουν οι δίσκοι των φρένων από πολλή χρήση; Δεν μου έχει τύχει σε κανένα από αυτά που έχω οδηγήσει πάντως.
-
Tακάκια πανεύκολα μυρίζουν...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tακάκια πανεύκολα μυρίζουν...Thanks drdino. Άρα μάλλον τα τακάκια θα μύρισαν στον luk.
-
Ο χρήστης luk έγραψε:
Αντίθετα με τον alexandr, εμένα με κλειστά τα παράθυρα ακούς τριξίματα παντού εσωτερικά, **απαράδεκτο **για ένα αυτοκίνητο στα λεφτά του (13000 χλμ). (Με τακτοποιημένα αντικείμενα στις θήκες των θυρών καθώς και στο ντουλαπάκι και με γεμάτο ΜΟΝΙΜΩΣ με διάφορα τακτοποιημένα πράγματα στο κάτω πάτωμα του πορτμπαγάζ (στο χώρο ύψους 15 περίπου εκατοστών που δημιουργείται μεταξύ της τάβλας και της μοκέτας, όταν τοποθετηθεί η τάβλα στην δεύτερη θέση) δεν έχω ακούσει ποτέ κανένα τρίξιμο ή περίεργο θόρυβο από πουθενά, ούτε από πόρτες, ούτε από ταμπλό, ούτε από καθίσματα ούτε από πορτμπαγάζ. Οι μόνοι θόρυβοι που ακούω είναι οι απολύτως φυσιολογικοί που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του κινητήρα, την κύλιση και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.
- οικονομικό, στο τελευταίο ταξίδι που έκανα είχα μέση κατανάλωση 6,8 με 4 ενήλικες μέσα και 600 lt αποσκευές.
- οικονομικό και στην πόλη, 9,5 lt
Αν είσαι τόσο είσαι πολύ καλά, εμένα μου χτυπάει κάτι 14άρια συγυρισμένα μέσα στην Κυψέλη! 9,5 δεν έχω δει ποτέ μέσα στην Αθήνα, ακόμη και σε μικρή κίνηση. Σε ποια πόλη είσαι;
Έχω ακριβώς τhn ίδια μέση κατανάλωση με τον luk, σύμφωνα πάντα με το trip computer. Όταν βρώ ευκαιρία θα ανεβάσω πίνακα με την πραγματική κατανάλωση σύμφωνα με τα λίτρα που έβαλα και τα χιλιόμετρα που έκανα έως σήμερα.
Alexandr, ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε στιγμιαία κατανάλωση, γιατί πατημένος σε ανηφόρα ή σε απότομες επιταχύνσεις βλέπω και εγώ τρελά νούμερα στην στιγμιαία κατανάλωση.
Tακάκια πανεύκολα μυρίζουν...
Thanks drdino. Άρα μάλλον τα τακάκια θα μύρισαν στον luk.
Χειμώνα καιρό, σε ανηφόρα και με τους τροχούς χωμένους μέσα σε 15 πόντους χιόνι, δεν είναι κομματάκι δύσκολο να μυρίσουν τα φρένα;
-
Μετά από αρκετές μέρες γειά σας καί πάλι.
Χτές πήρα τό αυτοκίνητο φρεσκοβαμένο.Πίσω πόρτα δεξιά,φτερό και προφυλακτήρας.Εργασία άψογη. 476 ευρουλάκια.Θά είμαι πιό προσεκτικός στό μέλλον. -
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Μετά από αρκετές μέρες γειά σας καί πάλι.
Χτές πήρα τό αυτοκίνητο φρεσκοβαμένο.Πίσω πόρτα δεξιά,φτερό και προφυλακτήρας.Εργασία άψογη. 476 ευρουλάκια.Θά είμαι πιό προσεκτικός στό μέλλον.Billy, γειά σου και περαστικά.
Γιατί πλήρωσες τόσα; Αντί για έκπτωση, σου έκαναν 35% αύξηση;Λοιπόν, στο παρελθόν είχα αναρτήσει έναν πίνακα με τα πραγματικά στοιχεία κατανάλωσης του 3οο8. Σήμερα βρήκα χρόνο να ανεβάσω τον ίδιο πίνακα ενημερωμένο για συνολικές διαδρομές 7.500 km. Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο έχει 8.900 km, αλλά επειδή δεν έχω ακριβή στοιχεία για τα πρώτα 1.400 km, προτίμησα να μη τα περιλάβω. Τα στοιχεία κάθε γραμμής είναι όλα από φουλάρισμα σε φουλάρισμα. Δεδομένου ότι τα στοιχεία περιλαμβάνουν 20 γεμίσματα και πολλά χιλιόμετρα, το ποσοστό σφάλματος είναι μειωμένο.
Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία του πίνακα προκύπτει ότι για 7.555 km έκαψε 738 L βενζίνης 95 οκτανίων, άρα είχα μέση κατανάλωση 9,8 L/100 km. Για την ίδια απόσταση το όργανο δείχνει μέση κατανάλωση 8,8 L/100 km, συνεπώς η πραγματική κατανάλωση είναι κατά 11% περίπου μεγαλύτερη της ένδειξης του οργάνου.
Από την στήλη 'μέση ταχύτητα' μπορείτε να καταλάβετε περίπου το ποσοστό χιλιομέτρων κάθε διαδρομής που αντιστοιχεί σε κίνηση εντός και εκτός πόλης. Για παράδειγμα, είναι προφανές ότι η μέση ταχύτητα των 98 km/h αντιστοιχεί σε ταξίδι εκτός πόλης. Ο ολικός χιλιομετρητής (δεν τον έχω μηδενίσει από την ημέρα που το αγόρασα) δείχνει σήμερα μέση ταχύτητα 38 km/h και κατανάλωση 8,8 L/100 km.
Η κατανάλωση με φυσιολογική οδήγηση θα μπορούσε να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τα στοιχεία που παραθέτω και αυτό γιατί το αυτοκίνητο το οδηγάει είτε η σύζυγος (6η ταχύτητα;;; Τι είναι αυτό;;; Γιατί να βάλω 4η αφού θα πρέπει να ξαναβάλω 3η σε λίγο;;;) είτε ο υποφαινόμενος που οδηγάει όλη την εβδομάδα ένα ταπεινό ατμοσφαιρικό Nissan και όταν παίρνει το 3οο8 το ξεκαπνίζει...
Ιδού και ο πίνακας:
Peugeot 3008 '08