-
Μπραβο Pitt.Είσαι φοβερός, Θα έλεγα ο εγκέφαλος του topic, και ο alexandr δινει το αλατοπιπερο.
Και εγω στα 10000 που εκανα το καλοκαιρι δεν το ειχα μηδενησει και μου εγραφε 9,2, με τα περισσοτερα χλμ στην εθνικη και 150 ταχυτητα, οπότε 10,3 πραγματική.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Alexandr, ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε στιγμιαία κατανάλωση, γιατί πατημένος σε ανηφόρα ή σε απότομες επιταχύνσεις βλέπω και εγώ τρελά νούμερα στην στιγμιαία κατανάλωση.
Όχι, δεν μιλάω για στιγμιαία, για μέση, αλλά σε περιοχή με πολλές ανηφόρες. Σε μια 'γνωστή' μου ανηφόρα έχω δει πολλές φορές στιγμιαία 30l/100km. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ποτέ όμως δεν έχω δει πάνω από 30, ούτε καν 30.1. Στα 30.0l/100km το trip computer τερματίζει, δεν δείχνει παραπάνω!
Χειμώνα καιρό, σε ανηφόρα και με τους τροχούς χωμένους μέσα σε 15 πόντους χιόνι, δεν είναι κομματάκι δύσκολο να μυρίσουν τα φρένα;
Δεν ξέρω, μήπως ήταν το αυτοκίνητο καινούριο και μύρισαν τα τακάκια επειδή ήταν ελάχιστα χρησιμοποιημένα ακόμη; Πάντως, πιο δύσκολο μου φαίνεται να μύριζε ο συμπλέκτης.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Μετά από αρκετές μέρες γειά σας καί πάλι.
Χτές πήρα τό αυτοκίνητο φρεσκοβαμένο.Πίσω πόρτα δεξιά,φτερό και προφυλακτήρας.Εργασία άψογη. 476 ευρουλάκια.Θά είμαι πιό προσεκτικός στό μέλλον.Billy, γειά σου και περαστικά.
Γιατί πλήρωσες τόσα; Αντί για έκπτωση, σου έκαναν 35% αύξηση;Λοιπόν, στο παρελθόν είχα αναρτήσει έναν πίνακα με τα πραγματικά στοιχεία κατανάλωσης του 3οο8. Σήμερα βρήκα χρόνο να ανεβάσω τον ίδιο πίνακα ενημερωμένο για συνολικές διαδρομές 7.500 km. Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο έχει 8.900 km, αλλά επειδή δεν έχω ακριβή στοιχεία για τα πρώτα 1.400 km, προτίμησα να μη τα περιλάβω. Τα στοιχεία κάθε γραμμής είναι όλα από φουλάρισμα σε φουλάρισμα. Δεδομένου ότι τα στοιχεία περιλαμβάνουν 20 γεμίσματα και πολλά χιλιόμετρα, το ποσοστό σφάλματος είναι μειωμένο.
Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία του πίνακα προκύπτει ότι για 7.555 km έκαψε 738 L βενζίνης 95 οκτανίων, άρα είχα μέση κατανάλωση 9,8 L/100 km. Για την ίδια απόσταση το όργανο δείχνει μέση κατανάλωση 8,8 L/100 km, συνεπώς η πραγματική κατανάλωση είναι κατά 11% περίπου μεγαλύτερη της ένδειξης του οργάνου.
Από την στήλη 'μέση ταχύτητα' μπορείτε να καταλάβετε περίπου το ποσοστό χιλιομέτρων κάθε διαδρομής που αντιστοιχεί σε κίνηση εντός και εκτός πόλης. Για παράδειγμα, είναι προφανές ότι η μέση ταχύτητα των 98 km/h αντιστοιχεί σε ταξίδι εκτός πόλης. Ο ολικός χιλιομετρητής (δεν τον έχω μηδενίσει από την ημέρα που το αγόρασα) δείχνει σήμερα μέση ταχύτητα 38 km/h και κατανάλωση 8,8 L/100 km.
Η κατανάλωση με φυσιολογική οδήγηση θα μπορούσε να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τα στοιχεία που παραθέτω και αυτό γιατί το αυτοκίνητο το οδηγάει είτε η σύζυγος (6η ταχύτητα;;; Τι είναι αυτό;;; Γιατί να βάλω 4η αφού θα πρέπει να ξαναβάλω 3η σε λίγο;;;) είτε ο υποφαινόμενος που οδηγάει όλη την εβδομάδα ένα ταπεινό ατμοσφαιρικό Nissan και όταν παίρνει το 3οο8 το ξεκαπνίζει...
Ιδού και ο πίνακας:
Έγραψες πάλι! Πάντως, κι εγώ περίπου στο 10% έχω βρει το λάθος που κάνει το trip computer.
-
Παρακαλώ ,δείξτε κατανόηση: Επιασα τόν εαυτό μου να χαΐδεύει το αυτοκίνητο στά σημεία πού τό είχα γδάρει.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Όχι, δεν μιλάω για στιγμιαία, για μέση, αλλά σε περιοχή με πολλές ανηφόρες. Σε μια 'γνωστή' μου ανηφόρα έχω δει πολλές φορές στιγμιαία 30l/100km. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ποτέ όμως δεν έχω δει πάνω από 30, ούτε καν 30.1. Στα 30.0l/100km το trip computer τερματίζει, δεν δείχνει παραπάνω!Η πραγματική στιγμιαία κατανάλωση (L/100 km) είναι μέγεθος που μπορεί να παίρνει τιμές από το μηδέν έως το άπειρο. Σε κάποιες λοιπόν περιπτώσεις δεν έχει νόημα η απεικόνισή του, γι' αυτό το όργανο δεν απεικονίζει τίποτε στις χαμηλές ταχύτητες ή απεικονίζει ως μέγιστη τιμή αυτή των 30 L/100km.
Επίσης η πραγματική στιγμιαία κατανάλωση δεν είναι αυτή που δείχνει το όργανο. Αν το ψηφιακό όργανο απεικόνιζε συνεχώς την πραγματική τιμή του πηλίκου του κλάσματος (όγκος καυσίμου / απόσταση) δεν θα μπορούσαμε να δούμε τίποτε καθώς το νούμερο που θα απεικονιζόταν θα άλλαζε τόσο γρήγορα όσο και ο ρυθμός δειγματοληψίας. Η στιγμιαία κατανάλωση που βλέπουμε στο ψηφιακό όργανο είναι στην πραγματικότητα η μέση τιμή της κατανάλωσης για δεδομένο διάστημα κάποιων ms.
Δεν ξέρω αν η στιγμιαία κατανάλωση αποτελεί κάποια σοβαρή ένδειξη με πρακτική σημασία. Ο μόνος ίσως λόγος ύπαρξής της είναι ο ψυχολογικός, για να τραβάς το πόδι από το γκάζι όταν βλέπεις μεγάλα νούμερα...
Χειμώνα καιρό, σε ανηφόρα και με τους τροχούς χωμένους μέσα σε 15 πόντους χιόνι, δεν είναι κομματάκι δύσκολο να μυρίσουν τα φρένα;
Δεν ξέρω, μήπως ήταν το αυτοκίνητο καινούριο και μύρισαν τα τακάκια επειδή ήταν ελάχιστα χρησιμοποιημένα ακόμη; Πάντως, πιο δύσκολο μου φαίνεται να μύριζε ο συμπλέκτης.
Η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει η περίπτωση του luk. Να ανάψουν τα φρένα σε ανηφόρα με χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος και τους τροχούς χωμένους στο χιόνι μου φαίνεται δύσκολο.
Αν όμως για κάποιο λόγο συνέβη αυτό, τότε εξηγείται ενδεχομένως και το δεύτερο πρόβλημα που ανέφερε:
Στο τελευταίο ταξίδι που έκανα παρατήρησα και κάτι άλλο. Από τα 120 χλμ μέχρι και τα 160 χλμ (δεν δοκίμασα παραπάνω και ήταν και η πρώτη φορά που πέρασα τα 120χλμ), στο φρενάρισμα τρεμοπαίζει έντονα το τιμόνι μέχρι τα 120 χλμ
Σταμάτημα (για αλυσίδες, φωτογραφίες κλπ) με ζεματιστούς δίσκους μέσα σε παγωμένο χιόνι! Ιδανικές συνθήκες για να στραβώσεις τους δίσκους!!! Εξ' ου και το τρεμόπαιγμα κατά το φρενάρισμα...
Το θέμα είναι γιατί άναψαν τα φρένα σε ανηφόρα και με κρύο. Αν ανάψαν επειδή έκανε υπερωρίες το ESP σε snow mode, φρενάροντας ελεγχόμενα κάθε τόσο τους τροχούς, τότε ίσως θα πρέπει να είμαστε πιό προσεκτικοί μ' αυτό...
-
Όταν μπουκώνουν οι ζάντες από χιόνια, τα φρένα δεν αερίζονται και υπερθερμαίνται αμέσως. Κλασική κατάσταση, γνωστή στους off roaders.
-
Αααακριβώς, το χιόνι είναι μια εξαιρετική μόνωση (ιγκλού). Σε συνδυασμό δε με τα κρακ κρουκ του esp (υπερωρία τα φρένα) το άναμμα είναι δεδομένο ιθα έλεγα.
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Παρακαλώ ,δείξτε κατανόηση: Επιασα τόν εαυτό μου να χαΐδεύει το αυτοκίνητο στά σημεία πού τό είχα γδάρει.Δεν νομίζω ότι έχεις κάτι σοβαρό, μάλλον αισθανόσουν πολλές τύψεις
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Το θέμα είναι γιατί άναψαν τα φρένα σε ανηφόρα και με κρύο. Αν ανάψαν επειδή έκανε υπερωρίες το ESP σε snow mode, φρενάροντας ελεγχόμενα κάθε τόσο τους τροχούς, τότε ίσως θα πρέπει να είμαστε πιό προσεκτικοί μ' αυτό...
Αυτά που λένε ο realzeus και ο drdino ακούγονται πολύ λογικά, αλλά το θέμα είναι ότι όπως ανέφερε ο luk το λαμπάκι δεν αναβόσβηνε, παρά μόνο στο τέλος, οπότε το ESP δεν θα έπρεπε να έκανε υπερωρίες (όταν το esp επεμβαίνει, κανονικά το λαμπάκι αναβοσβήνει). Ακόμη κι αν δούλευε δηλαδή, θα το έκανε χωρίς υπερωρίες. Τέλος πάντων, πού να βγάλεις άκρη με τη τεχνολογία! Έτσι κι αλλιώς, στο χιόνι τη δουλειά την κάνουν κυρίως τα M+S λάστιχα.
-
Το esp δουλευει ή το antispin?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το esp δουλευει ή το antispin?Όλα αυτά τα ηλεκτρονικά κάτω από το όνομα 'ESP' τα βάζει η peugeot.
-
τελικά ακούγεται και σε εμένα ! ένα σφύριγμά από τον κινητήρα στο ρελαντί σαν φθαρμένο λουρί ,πιθανολογώ πως επρόκειτο για αντλία νερού ,το έκανε 1 φορά σήμερα μετά από 7850χλμ 1.6THP 156HP
να σημειώσω πως το αυτοκίνητο μέχρι εχθές είχε τα καλύτερα δήγματα γραφής ,κάθε μέρα με εξέπληττε όλο και περισσότερο θετικά ,μέχρι που σήμερα προσγειώθηκα !!!! -
Ο χρήστης chrismarine έγραψε:
τελικά ακούγεται και σε εμένα ! ένα σφύριγμά από τον κινητήρα στο ρελαντί σαν φθαρμένο λουρί ,πιθανολογώ πως επρόκειτο για αντλία νερού ,το έκανε 1 φορά σήμερα μετά από 7850χλμ 1.6THP 156HP
να σημειώσω πως το αυτοκίνητο μέχρι εχθές είχε τα καλύτερα δήγματα γραφής ,κάθε μέρα με εξέπληττε όλο και περισσότερο θετικά ,μέχρι που σήμερα προσγειώθηκα !!!!Δεν χρειάζεται να βγάζεις συμπεράσματα γιατί ενίοτε όταν ανοίγει η μηχανή αλλάζει και ο ήχος της(τσεκαρισμένο σε πολλά γαλλικά).Πήγαινε πρώτα συνεργείο να το δουν και μην ανυσηχείς με το παραμικρό.
-
όχι δεν είναι ιδέα μου !! είναι κλασική περίπτωση βλάβης ,ασθένεια που πλήττει όλα τα 1.6thp ,το περίεργο είναι πως είχε εμφανιστεί σε μοντέλα με κωδικό κινητήρα 5FX ,εμένα είναι 5FV,ας ελπίσουμε να μην είναι τίποτε άλλο,πχ σαν αυτά που αναφέρει το etuners !!!!!
-
έκλεισα ραντεβού αύριο για έλεγχο και τυχόν επισκευή ,αλλά ως δια μαγείας ο θόρυβος σήμερα εξαφανίστηκε !!!! και τώρα τι θα τους πω που δεν ακούγεται τίποτα ?
-
έκλεισα ραντεβού αύριο για έλεγχο και τυχόν επισκευή ,αλλά ως δια μαγείας ο θόρυβος σήμερα εξαφανίστηκε !!!! και τώρα τι θα τους πω που δεν ακούγεται τίποτα ?Εγώ σου είπα να μην αγχώνεσαι νωρίτερα.Πήγαινε αυριο πες τους τι σου έκανε και θα σου πουν.Ακόμα αν είναι η τρόμπα νερού θα έχεις απώλειες στο υγρό ψύξης.Στο λέω γιατί το έχω πάθει κι εγώ σ' ένα Laguna 2 και επειδή άργησα να το καταλάβω γιατί σε μένα δεν ακουγόταν τίποτα κόντεψα να κάψω την φλάτζα κεφαλής και να σπάσει ο ιμάντας χρονισμού.
-
έχω απώλεια πάρα πολύ μικρή όμως !
-
έχω απώλεια πάρα πολύ μικρή όμως !Τότε θα σου πουν στο συνεργείο.Κι εγώ είχα απώλειες και με την βλάβη αλλά και μετά την επισκευή.Μην τρελένεσαι όμως και άσε να δεις τι θα σου πουν.
-
Μην φανταστείς ότι θα έχεις πάντως τίποτα τρομερές απώλειες.Αν είναι αυτό χάνει λίγο λίγο μέχρι να αδειάσει.
-
εγω στα 18000 με αναψε η ενδειξη του ψυκτικου υγρου και συμπληρωσα. Στο σερβις ομως δεν εντοπισαν κατι προβληματικο σε αντλια νερου. Μπορει και να μην το προσεξαν ...
Peugeot 3008 '08