-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Τα καπάκια πρέπει να είναι nero opaco.Για επανέλαβε ολοκληρωμένα και σε εμάς...όλα τα καπάκια ή αυτά των GT? Ό,τι έχω δει σε χρώμα αλουμινίου φαινόταν να ήταν πάντα έτσι.
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Οφείλω να κάνω τα αποκαλυπτήρια.....ουφφφφφφφ...... ξαλάφρωσα.
Φυσάει...πανέμορφη...μπράβο...
-
Ομορφια!
Μου αρεσουν τα πισω μεταλλικα σταχτοδοχεια, ενα σε καθε πλευρα...
Απορρω ομως με τη θεση του ραδιοφωνου...
-
Όμορφη
Αν και προτιμώ το μοντέλο με τα στρόγγυλα πίσω φώτα. Ίσως γιατί συνήθησα να το βλέπω. Ένας συνάδελφος του πατέρα μου είχε μία τέτοια βυσσινί αρχές του '80. Πάντα καλογυαλισμένη και πάντα την πήγαινε σβέλτα.
Θυμάμαι κάποια στιγμή που μάθαινε στη γυναίκα του να οδηγεί στη Fulvia, και το σαζμάν έβγαζε ήχους ... βασανισμούΗ συνέχεια...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Απορρω ομως με τη θεση του ραδιοφωνου...
Μην απορείς καθόλου. Η τωρινή άποψη περί εργονομίας πολύ απλά δεν υπήρχε εκείνη την εποχή. Όχι μόνο το ραδιόφωνο, αλλά και πολλοί άλλοι διακόπτες, περισσότερο αναγκαίοι, τοποθετούνταν ... όπου να 'ναι.
Το να σκύψεις πχ για να φτάσεις τα χειριστήρια του καλοριφέρ ήταν μάλλον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Σε ένα μακρόστενο ταπλώ όπως αυτό της Fulvia νομίζω ότι δείχνει μια χαρά εκεί που είναι, άσχετα αν είναι στην ουσία για το συνοδηγό. Οπουδήποτε αλλού θα ήταν άσχημο σαν afterthought. -
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Τα καπάκια πρέπει να είναι nero opaco.
Για επανέλαβε ολοκληρωμένα και σε εμάς...όλα τα καπάκια ή αυτά των GT? Ό,τι έχω δει σε χρώμα αλουμινίου φαινόταν να ήταν πάντα έτσι.
Από όσο έχω διαβάσει (αν και με τους Ιταλούς αυτής της περιόδου δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος)και όσο έχω δει, όλα τα καπάκια (berlina,coupe,sport Zagato) ανεξαρτήτως εκδόσεως και κυβισμού,έβγαιναν από το εργοστάσιο βαμένα μαύρο ματ.Νομίζω για καλύτερη απαγωγή θερμότητας (εσύ μπορείς να επιβεβαιώσεις αν στέκει αυτό ή λέω παπαριά).Εξαίρεση αποτελούσαν μόνο οι κινητήρες των HF που είχαν κίτρινο καπάκι με μπλε ρίγα (τα χρώματα της πόλης του Torino,ιστορικής έδρας της Lancia).
-
-
Νομίζω για καλύτερη απαγωγή θερμότητας (εσύ μπορείς να επιβεβαιώσεις αν στέκει αυτό ή λέω παπαριάΦυσικά και στέκει! Σε εμένα συνέβη το αντίθετο, όσα έχω δεί (εκτός απο του stubos) ήταν όλα άβαφτα.
-
Σίγουρα το πάχος της βαφής και το χρώμα επηρεάζουν την απαγωγή θερμότητας αλλά εξίσου σημαντική είναι η αντοχή. Αν η βαφή έχει πολλά στρώματα (αστάρι) ή έχει μεγάλο πάχος θα ξεφλουδίσει (και κακή απαγωγή θερμότητας). Πολύ λεπτό στρώμα βαφής δεν προστατεύει και θα σκουριάσει.
Για υδρόψυκτους κινητήρες δεν ξέρω αν έχει διαφορά αλλά αερόψυκτοι κινητήρες που βάφονται μαύροι δουλεύουν πιο κρύοι (αν δεν έχουν τεράστιο πάχος βαφής )
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Ένα fiat 124 του 1973. Είναι 1.200 κυβικά και έχει χρώμα κοκκαλί.Φιλε θα βαλεις καμια φωτογραφια??Περιμενουμε τοσο καιρο.. ΑΚΡΙΒΩΣ σε ενα τετοιο(του'73,1200c,κοκκαλι!) εμαθα να οδηγω και ειχα κανει απειρα χιλιομετρα...
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Οφείλω να κάνω τα αποκαλυπτήρια.....Εγώ τώρα ξύπνησα και είδα τις φωτογραφίες. Συγχαρτήρια για την επιλογή - πάντα θεωρούσα την πρώτη γενιά πιο φίνα από τη δεύτερη. Ιδιαίτερα το πίσω μέρος είναι γλυπτό - ωσαύτως και το μοντέρνο-ρετρό ταμπλό της έχει άλλη αξία σήμερα.
Ελπίζω να αποδίδει καλά με τον κινητήρα 1.300 που της φόρεσες. -
αστα φιλε, εχουμε μοτερ καβα στο ραφι εν λειτουργια μη τυχων και μας προκυψει κανενα κουπε ακομα
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
αστα φιλε, εχουμε μοτερ καβα στο ραφι εν λειτουργια :yahoo: μη τυχων και μας προκυψει κανενα κουπε ακομαμην το αφήνεις και δουλεύει στο ράφι ή τουλάχιστον να το σβήνεις το βράδι...
-
-
Από όσο έχω διαβάσει (αν και με τους Ιταλούς αυτής της περιόδου δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος)και όσο έχω δει, όλα τα καπάκια (berlina,coupe,sport Zagato) ανεξαρτήτως εκδόσεως και κυβισμού,έβγαιναν από το εργοστάσιο βαμένα μαύρο ματ.Εξαίρεση αποτελούσαν μόνο οι κινητήρες των HF που είχαν κίτρινο καπάκι με μπλε ρίγα (τα χρώματα της πόλης του Torino,ιστορικής έδρας της Lancia)
Η Omicron στον κατάλογό της αναφέρει: Σειρά 1 μαύρο, Σειρά 1 ΗF Κίτρινο με μπλέ ρίγα, Σειρά 2 HF κίτρινο και τα υπόλοιπα σειρών 2-3 άβαφτο. Σωστά ή λάθος?
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Η Omicron στον κατάλογό της αναφέρει: Σειρά 1 μαύρο, Σειρά 1 ΗF Κίτρινο με μπλέ ρίγα, Σειρά 2 HF κίτρινο και τα υπόλοιπα σειρών 2-3 άβαφτο. Σωστά ή λάθος?
Πολύ πιθανόν να είναι και έτσι,καθώς την παραγωγή των σειρών 2 και 3 είχε αναλάβει να την ορθολογικοποιήσει (sic)η ιδοκτήτρια πλεόν Fiat.Παρόλα αυτά έχω δει καπάκι σε σειρά δύο μαύρο.
-
[quote='stubos']Οφείλω να κάνω τα αποκαλυπτήρια.....
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ !!! Καιρό ειχα να δω τετοια λουλουδένια φουλβια!
-
-
το παρακατω δεν ειναι δικο μου, αλλα του θειου μου που ειναι στην Αμερικη, και ειμαι αρκετα συναισθηματικα δεμενος, καθως ειναι το πρωτο αμαξι με χειροκινητο κιβωτιο που οδηγησα (περα απο το οτι ειναι κουκλαρα) . Mια spider του 1981
(συγνωμη για την σχετικα ασχημη ποιοτητα των φωτογραφιων αλλα τις εχω περασει απο σκανερ) -
Τι ιστορικο αυτοκινητο εχουν τα μελη του forum..?