-
προκαταβολή έχεις δώσει ? θα την χάσεις ? από που διαπίστωσες ότι έχει κατασκευαστεί 3ος / 2008, το έγραφε κάπου το αμάξι ?
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
....Ξεψαχνίζοντας το αμάξι, και με εμφανή την δυσφορία του αντιπροσώπου, διαπίστωσα πως έχει εμφανή ίχνη από λασποβροχή σε σημεία που δεν είναι εύκολο να πλυθούν, και πως το αμάξι έχει κατασκευαστεί τον 3ο/2008. Άρα, θα έχει μένει σε αντιπροσωπίες 04/08-12/08=8 μήνες. Το αμάξι μου αρέσει και ο αντιπρόσωπος μου είπε πως μόνο για το συγκεκριμένο που έχει κλείσει από τις 31/12 στην Fiat Hellas μπορώ να πάρω επιδότηση, αν παραγγείλουμε άλλο τώρα πλέον δεν ισχύει τίποτα. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ;Με τίποτε δεν θα το έπαιρνα. Υπάρχει φίλε μου μια βασική αρχή στις συναλλαγές. Μια φορά αν σου πουν ανακρίβεια ή ψέμα να περιμένεις τα χειρότερα και σε άλλες πτυχές του ίδιου ζητήματος, δηλ. στο προκείμενο να υποψιάζεσαι κιάλλα για το αμάξι ή το συγκεκριμένο dealer. Όσο για προσφορές. είχε δίκιο ο άλλος φορουμίτης: θα βρωμίσει η αγορά από απούλητα το 2009, οπότε οι τιμές αναγκαστικά θα μειωθουν, με διάφορους τρόπους.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
προκαταβολή έχεις δώσει ? θα την χάσεις ? από που διαπίστωσες ότι έχει κατασκευαστεί 3ος / 2008, το έγραφε κάπου το αμάξι ?Ευτυχώς, δεν έχω δώσει καμία προκαταβολή επειδή το έκλεισα στέλνοντας τρίτο κοινό γνωστό, καθώς εκείνη τη μέρα ήμουν εκτάκτως σε άλλη πόλη και δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Τα λάστιχα ήταν DOT 0608 και στο πορτ μπαγκαζ βρήκα κάτι αυτοκόλλητα με σειριακούς αριθμούς για τα διάφορα τμήματα του αυτοκινήτου, όπου και γραφόταν με μεγάλα γράμματα το 03 Mar 2008.
Έχω απογοητευτεί από την εξέλιξη, χωρίς την επιδότηση δε πρόκειται να το πάρω, και το γουστάρω το οχηματάκι... -
προκαταβολή έχεις δώσει ? θα την χάσεις ? από που διαπίστωσες ότι έχει κατασκευαστεί 3ος / 2008, το έγραφε κάπου το αμάξι ?
Ευτυχώς, δεν έχω δώσει καμία προκαταβολή επειδή το έκλεισα στέλνοντας τρίτο κοινό γνωστό, καθώς εκείνη τη μέρα ήμουν εκτάκτως σε άλλη πόλη και δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Τα λάστιχα ήταν DOT 0608 και στο πορτ μπαγκαζ βρήκα κάτι αυτοκόλλητα με σειριακούς αριθμούς για τα διάφορα τμήματα του αυτοκινήτου, όπου και γραφόταν με μεγάλα γράμματα το 03 Mar 2008.
Έχω απογοητευτεί από την εξέλιξη, χωρίς την επιδότηση δε πρόκειται να το πάρω, και το γουστάρω το οχηματάκι...Το οτι καποια κομματια ειναι κατασκευασμενα τον 03-2008 δεν σημαινει οτι και το αμαξι εχει βγει απο το εργοστασιο τον Μαρτιο.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Με τίποτε δεν θα το έπαιρνα. Υπάρχει φίλε μου μια βασική αρχή στις συναλλαγές. Μια φορά αν σου πουν ανακρίβεια ή ψέμα να περιμένεις τα χειρότερα και σε άλλες πτυχές του ίδιου ζητήματος, δηλ. στο προκείμενο να υποψιάζεσαι κιάλλα για το αμάξι ή το συγκεκριμένο dealer. Όσο για προσφορές. είχε δίκιο ο άλλος φορουμίτης: θα βρωμίσει η αγορά από απούλητα το 2009, οπότε οι τιμές αναγκαστικά θα μειωθουν, με διάφορους τρόπους.
Το θέμα είναι πως ξεφορτωνόμουν και το punto με μια κίνηση σε ανθρώπινη τιμή. Κατά τα άλλα, πιστεύω πως αν θα έχω υπομονή κάτι θα βγει στο 2009, ειδικά καθώς έχω μαζέψει μετρητά (16.000€ για αυτοκίνητο+ότ,ι πιάσω από το Punto) όσα πρέπει για ένα αμάξι που να με καλύπτει (30 ετών, ηλ.μηχανικός, με πιθανότητα γάμου σε 2-3 χρόνια). Ίσως Golf, αλλά είναι πολύ κοινότυπο το ριμάδι και το θεωρώ κάπως υπερτιμημένο.
Το συμπέρασμα είναι να περιμένω μάλλον... Και το γούσταρα το Bravo! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το οτι καποια κομματια ειναι κατασκευασμενα τον 03-2008 δεν σημαινει οτι και το αμαξι εχει βγει απο το εργοστασιο τον Μαρτιο.
'Οχι. Σημαίνει όμως πως έχει κατασκευαστεί το νωρίτερο το Μάρτιο, άρα είναι το πολύ 8 μήνες σε αντιπροσωπείες. Μάλλον αυτό δεν είναι και πάλι λίγο, ε;
-
Το οτι καποια κομματια ειναι κατασκευασμενα τον 03-2008 δεν σημαινει οτι και το αμαξι εχει βγει απο το εργοστασιο τον Μαρτιο.
'Οχι. Σημαίνει όμως πως έχει κατασκευαστεί το νωρίτερο το Μάρτιο, άρα είναι το πολύ 8 μήνες σε αντιπροσωπείες. Μάλλον αυτό δεν είναι και πάλι λίγο, ε;
Μην το θεωρείς ως δεδομένο πως ήταν εκθεσιακό όλους αυτούς τους μήνες.
Ενδέχεται να ήταν σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο (ή στο τελωνείο) και να έγινε εκθεσιακό το τελευταίο διάστημα όπως σου είπαν.
Πόσα χιλιόμετρα γράφει στο κοντερ;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μην το θεωρείς ως δεδομένο πως ήταν εκθεσιακό όλους αυτούς τους μήνες.
Ενδέχεται να ήταν σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο (ή στο τελωνείο) και να έγινε εκθεσιακό το τελευταίο διάστημα όπως σου είπαν.
Πόσα χιλιόμετρα γράφει στο κοντερ;
Δεν είχα άνεση να του ζητήσω να βάλουμε τους πόλους να το τσεκάρω, το είχα ξεψαχνίσει αρκετή ώρα ήδη και με στραβοκοίταγε. Μαλακία μου...
Το θέμα είναι ότι εδώ και μήνες πουλιούνται Bravo με μαύρο καντράν. Γιατί αυτό άραγε να έχει ξεμείνει σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο ή στο τελωνείο; -
Πολλά αμάξια περιμένουν μήνες (κάποια και... χρόνια) σε αποθήκες μέχρι να πωληθούν. Και το δικό μου έχει ημερομηνία κατασκευής 2-3 μήνες πριν τη μέρα που το αγόρασα, καθώς περίμενε στην αποθήκη του αντιπροσώπου. Είναι κοινή τακτική (σύμφωνα με αντιπρόσωπο Opel από τον οποίο αγόρασε εκθεσιακό αυτοκίνητο σε καλή τιμή κάποιος φίλος μου) αυτά που περιμένουν για μεγάλο διάστημα τα βγάζουν στη 'βιτρίνα' με κάποια καλύτερη τιμή ώστε να προωθηθούν πιο εύκολα.
Ζήτα τους να κάνουν δωρεάν αλλαγή λαδιών πριν σου το παραδώσουν αφού πιθανώς αυτά έχουν μείνει ήδη για ένα 6μηνο μέσα και να το καθαρίσουν σαν να είναι ολοκαίνουριο. Επίσης ζήτησε να ανάψουν τον κινητήρα για να δεις τα χλμ που έχει κάνει (να μην είναι πάνω από 20-30χλμ σε καμία περίπτωση). Δεν νομίζω πως έχεις κάτι άλλο να φοβάσαι. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πολλά αμάξια περιμένουν μήνες (κάποια και... χρόνια) σε αποθήκες μέχρι να πωληθούν. Και το δικό μου έχει ημερομηνία κατασκευής 2-3 μήνες πριν τη μέρα που το αγόρασα, καθώς περίμενε στην αποθήκη του αντιπροσώπου. Είναι κοινή τακτική (σύμφωνα με αντιπρόσωπο Opel από τον οποίο αγόρασε εκθεσιακό αυτοκίνητο σε καλή τιμή κάποιος φίλος μου) αυτά που περιμένουν για μεγάλο διάστημα τα βγάζουν στη 'βιτρίνα' με κάποια καλύτερη τιμή ώστε να προωθηθούν πιο εύκολα.
Ζήτα τους να κάνουν δωρεάν αλλαγή λαδιών πριν σου το παραδώσουν αφού πιθανώς αυτά έχουν μείνει ήδη για ένα 6μηνο μέσα και να το καθαρίσουν σαν να είναι ολοκαίνουριο. Επίσης ζήτησε να ανάψουν τον κινητήρα για να δεις τα χλμ που έχει κάνει (να μην είναι πάνω από 20-30χλμ σε καμία περίπτωση). Δεν νομίζω πως έχεις κάτι άλλο να φοβάσαι.Μάλλον τα ψυρίζω υπερβολικά. Απλά, είναι το 1ο αυτοκίνητο που αγοράζω με δικά μου λεφτά και με τσούζει. Ελπίζω η τελευταία ματιά τη Δευτέρα να μη δείξει κάτι κακό. Το αποφάσισα, δε μπα να το΄χαν σε βιτρίνα, θα του ρίξω ένα καλό ξεσκόνισμα και έχω φύγει!
-
Πλησιάζοντας μέρα με τη μέρα πιο κοντά στην απόκτηση αυτοκινήτου, θεωρώ πως πρέπει να ξαναξυπνήσει το θρεντ, μιας και λίγο η απόσ.υρση, λίγο οι προσφορές, αρκετοί θα κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Μια checklist θα ήταν ότι καλύτερο βέβαια αλλά διαβάζοντας (όχι και με πολύ προσοχή βέβαια) τις προηγούμενες σελίδες, ψιλοκατέληξα. Και έκανα την αρχή πηγαίνοντας να δω το αμάξι που περιμένει να το πάρω. Και κοιτάζω τα χιλιόμετρα. 82. Λέω αμάν μας την πέσανε. Προσπάθησα να δω μέση κατανάλωση αλλά δεν πρόλαβα. Έχει πλάκα να κάναν πλάκα με το αμάξι λέω από μέσα μου. Από βδομάδα που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο θα το ξαναδώ.
Αν κάποιος έχει κρατήσει την εικόνα που αναφέρεται σε προηγούμενες σελίδες σαν checklist κατά την παραλαβή ας την ξαναβάλει παρακαλώ. Επίσης αν κανένας έκανε τέτοια δουλειά και θέλει να την μοιραστεί, επίσης καλοδεχούμενη. Αν βρω χρόνο θα το προσπαθήσω και γω. -
Για κάνε κι ένα κλικ στο θέμα της υπογραφής μου...
-
Έχοντας διαβάσει την περιπέτεια του markvag, θα σου πρότεινα να το πας σε ένα άσχετο (με την αντιπροσωπεία) φανοποιείο αμέσως* μόλις το παραλάβεις και να τους δώσεις κανά πενηντάευρο για να το ελέγξουν γύρω-γύρω για χτυπήματα/επισκευές.
*αμέσως = ίδια μέρα ώστε να μπορείς να τους κυνηγήσεις άμεσα χωρίς να υπάρχουν δικαιολογίες ότι το χτύπησες εσύ, κτλ
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Για κάνε κι ένα κλικ στο θέμα της υπογραφής μου...Ω ρε μάγκα.... είναι να μη σε τύχει δηλαδής. Το μόνο που σκέφτηκα είναι ΠΡΙΝ την παράδοση, να πάμε με τον πωλητή μέσα (που θα με δείχνει ντεμέκ τι μπορεί να κάνει ο αραμπάς, πως ανάβουν τα φώτα και πως δουλεύει το clima) στην δοκιμαστική βόλτα σε έναν φαναρτζή (χμμμ κάτι έχω υπόψη μου) και να ΜΑΣ τα πει μαζί τα κάλαντα. Στη διαδρομή ελπίζω να φανούν (ή να μην φανούν;) τυχόν προβληματάκια και στο τέλος της θα έχει ξεκαθαρίσει το εξωτερικό.
Τελικά είναι πολύ πολύτιμη η εμπειρία που αποκτιέται με τα παθήματα των άλλων, ακόμα και αν δεν έχεις δώσει μία εσύ. Φιλαράκι καλά ξεμπερδέματα να έχεις. ΔΕΝ θα διαβάσω το υπόλοιπο του θρεντ όχι από ασέβεια στην περιπέτειά σου, αλλά για καθαρά δικούς μου ψυχολογικούς λόγους. Μ΄ αρέσει όμως που ένας χρήστης μοιράζεται πρόβλημα του αυτοκινήτου, της μάρκας, της αντιπροσωπείας που επέλεξε χωρίς να έχει εγωισμούς του στυλ 'σε μένα δε συμβαίνουν αυτά' κλπ. Αυτό το λέω γιατί είναι ανθρώπινο πιστεύω να μην παραδέχεται κάποιος τα σφάλματά του, έστω και τέτοιου τύπου που το παλικάρι η μόνη του ευθύνη στο θέμα είναι η εμπιστοσύνη που έδειξε. Φίλε αν και δεν νομίζω να σε παρηγορεί αυτό, ούτε και σε μένα κοστίζει τίποτα, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. -
Εγώ ευχαριστώ για τα λόγια σου.
Πάντως, ειλικρινά πλέον δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Και δεν υπογράφω κανένα χαρτί σε αντιπροσωπεία χωρίς τη σημείωση: Με επιφύλαξη τελικού ελέγχου ή κάτι παρόμοιο...
-
@Nevrodion: ιδού η checklist...
-
κι ενας vin decoder ειναι παντα χρησιμος
-
Ευχαριστώ για την εικόνα. Με την πρώτη ανάγνωσή της σίγουρα θα έχω θέμα για τα χιλιόμετρα που είναι στάνταρ πάνω από 80 (το είδα χτες που το έβαλα λίγο μπρος να δω τα διάφορα στο καντράν). Για τα άλλα θα τα δω τελευταία στιγμή. Άραγε ποια μπορεί να θεωρηθεί 'καλή δικαιολογία' για αυτά τα 80 χλμ.; Πιστεύω θα πουν καμιά μλκία για 'στήσιμο', 'pdi', 'προγραμματισμό του ραδιοφώνου', 'ρύθμιση του δείκτη στάθμης λεμονάδας στο υποβραχιόνιο' και τέτοια. Θα τσεκάρω την κατανάλωση να δω τι μπορεί να έπαιξε (ε ρε και να δω κανα 20ρι...). Όσο για το VIN decoder δεν ξέρω αν παίζει κάτι τέτοιο στα FIAT. Αλλά μπορώ να ζητήσω package slip ή κάτι παρόμοιο όταν ήρθε το αμάξι. Άλλωστε ξέρω πως είχε χαρτί εξόδου από εργοστάσιο τέλη Ιουλίου αν θυμάμαι καλά (είναι από αυτά με μισό ΕΤΤ).
-
Καλησπέρα σε όλους !
Θα πρέπει να πάω στην αντιπροσωπεία από όπου παρήγγειλα το αυτοκίνητο για να το ελέγξω και να το εξοφλήσω (και να το πάρω μετά από κι εγώ δεν ξέρω πότε θα τελειώσω με τα χαρτιά της απόσυρσης).
Δύο ερωτήσεις λοιπόν:
α) Υπάρχει κάτι στο οποίο θα πρέπει να έχω το νου μου κατά τον έλεγχο ?
β) Στην απόδειξη παραλαβής των χρημάτων θα πρέπει να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σημείωση ?Ευχαριστώ
-
viewtopic.php?f=5&t=31888&start=210#p1637740
Α και πέρνα και μια βόλτα από τα νέα μέλη...
Παραδοση αυτοκινητου.Τι να προσεξω??