-
thnx `
Το θέμα συγχωνεύθηκε με παλαιότερο [mod] -
Μόλις το διάβασα όλο το θέμα. Αύριο πάω να δω το αυτοκίνητό μου (passat 1.4), την Τρίτη το πληρώνω και την Τετάρτη το παραλαμβάνω. Προφανώς, αύριο πρέπει να το ελέγξω στα πάντα. Επειδή είμαι λίγο αγχωμένος, σε περίπτωση που έχει κάποιο πρόβλημα τι γίνεται (2000€ έχω δώσει προκαταβολή). Με την παραλαβή θα υπογράψω κάτι; Σε περίπτωση που έχει γρατσουνιά, βαθούλωμα κλπ. τι κάνω;
Δεν ξέρω τώρα τι άλλο να ρωτήσω... -
την προκαταβολη την παιρνεις πισω αν θες.
Κοίτα αναλυτικοτατα τα παντα, σα να επαιρνες μεταχειρισμενο
ειδικα αν εχει ξαναβαφτει κανα κομματι (μπιμπικια στο χρωμα, σαγρε σημεια απο το βερνικι ή τρεξιμο αυτου, βιδες που φαινεται οτι εχουν βγει, χρωμα πανω σε κανα λαστιχο)+ οι ημερομηνιες που εχουν πανω τα τζαμια, τα ελαστικα
πήγαινε μερα, με ρουχα ανετα για να σκυβεις αν χρειαστει κ κοιτα το αναλυτικά μόνος σου, χωρις τον πωλητή πανω απο το κεφαλι σου
Α! κ δες οτι οντως εχει τον εξοπλισμο που θες-παραγγειλες!! -
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.
Πάντως, εύχομαι να μη συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά και να μην έχω το παραμικρό πρόβλημα. Βέβαια, όπως το σκέφτομαι τώρα, θα τα κοιτάξω όλα ενδελεχώς, απλά φοβάμαι μήπως μου διαφεύγει κάτι.
Έτσι λειτουργεί το όλο ζήτημα, να του πληρώσω (Τρίτη) και την επόμενη μέρα (Τετάρτη) να το παραλάβω; -
Αμφιβαλω αν στο παραδωσουν καν την επομενη ..... αλλα γινεται να σου βγαλουν αδεια στο ονομα σου χωρις να τους εχεις εξοφλησει????
-
Αύριο θα τους εξοφλήσω και μόλις μπουν τα λεφτά θα μου βγάλουν την άδεια και τις πινακίδες. Γιατί αμφιβάλλεις ότι θα το παραλάβω (ρωτάω γιατί δεν ξέρω).
Sent from my Nexus S using Tapatalk
-
Ο χρήστης cooperS_JCW έγραψε:
Αμφιβαλω αν στο παραδωσουν καν την επομενη ..... αλλα γινεται να σου βγαλουν αδεια στο ονομα σου χωρις να τους εχεις εξοφλησει????Στο προηγούμενο αυτοκίνητο πήγα μόνος μου και έβγαλα άδεια+πινακίδες σε 1+ ωρα..γιατί να μην γίνεται να του το παραδώσουν την επόμενη ή την μεθεπόμενη;
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Αμφιβαλω αν στο παραδωσουν καν την επομενη ..... αλλα γινεται να σου βγαλουν αδεια στο ονομα σου χωρις να τους εχεις εξοφλησει????
Στο προηγούμενο αυτοκίνητο πήγα μόνος μου και έβγαλα άδεια+πινακίδες σε 1+ ωρα..γιατί να μην γίνεται να του το παραδώσουν την επόμενη ή την μεθεπόμενη;
Πήγα, το είδα, όλα οκ, αύριο θα εκδοθούν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας και μετά το μεσημέρι το παραλαμβάνω.
-
Θα πάω σήμερα να ελέγξω το αμάξι, τα έχω κάνει πάνω μου μήπως δε προσέξω κάτι...
Σήμερα θα ελεγχθεί, αν το δω να ειναι εντάξει θα δώσω το οκ για να κατατεθούν τα χρήματα, και θα το παραλάβουμε Πέμπτη-Παρασκευή, γιατί θα πρέπει να στείλουν τα χαρτιά στο υπουργείο για τη μεταβίβαση. Σωστό ακούγεται αυτό; -
απ'οτι ξερω τα χιλιομετρα που πρεπει να αναγραφονται ειναι μεχρι 16...αλλα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος, εχω ακουσειε οτι μπορεις να επικοινωνησεις με την προστασια του καταναλωτη κ να διεκδικησεις την αλλαγη του οχηματος η την μειωση της τιμης
-
Ο χρήστης elrad έγραψε:
απ'οτι ξερω τα χιλιομετρα που πρεπει να αναγραφονται ειναι μεχρι 16...αλλα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος, εχω ακουσειε οτι μπορεις να επικοινωνησεις με την προστασια του καταναλωτη κ να διεκδικησεις την αλλαγη του οχηματος η την μειωση της τιμηςΑυτό το έχω ακούσει και εγώ από γνωστό που του έφεραν Ibiza με 40 χλμ. Τελικά το πήρε με έκπτωση.
-
Για αυτο τα τελευταια χρονια τα φερνουν χωρις να εχει ενεργοποιηθει ο χιλιομετρητης
-
Σίγουρα στα εργοστάσια θα ξέρουν κάποιο τρόπο να μην εμφανιστούν τα χιλιόμετρα που εχει κάνει ένα καινούριο όχημα.
-
Οταν το 'πλενουν' πριν την παραδοση, δηλαδη το πηγαινουν σε πλυντηριο με τις βουρτσες (και με κινδυνο γρατσουνιες) η το καθαριζουν στο χερι εκει στην αντιπροσωπεια;
-
Βουρτσες!
Δίπλα στις αντιπροσωπιες πάντα υπάρχει ένα βενζινάδικο που τις διαθέτει.
Κάποιες κάθετες μονάδες διαθέτουν και δικές τους. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Βουρτσες!
Δίπλα στις αντιπροσωπιες πάντα υπάρχει ένα βενζινάδικο που τις διαθέτει.
Κάποιες κάθετες μονάδες διαθέτουν και δικές τους. -
Καλησπέρα!
Επειδή αυτή την εβδομάδα περιμένω να παραλάβω καινούριο αυτοκίνητο, μήπως θα ήταν εύκολο για κάποιον να ανεβάσει ξανά την checklist παραλαβής αυτοκινήτου?
Διάβασα όλο το θέμα και όσα λινκ έχουν δοθεί κατα καιρούς είναι πλέον νεκρά.Ευχαριστώ!
-
Εν ετη 2025:
Πηγα για παραλαβη καινουριο αυτοκινητο απο κεντρικη αντιπροσωπεια Αθήνα και πηγαν να μου δώσουν αυτοκίνητο χτυπημένο και γδαρμενο απο κάτω στο πλαστικο σε 4 5 σημεια κατα πασα πιθανοτητα στην μεταφορα. Χρειαστηκε να κανω push up πραγματικα και να πεσω απο κατω σαν μηχανικος για να το δω.Πηγαν προφανως λογω μικρου ηλικιας (28) να κοροιδεψουν οτι δεν θα το δω αλλα την πατησαν γιατι ειμαι ψυχαναγκαστικος.Αλλα τα λεφτα καλα τα ηθελαν νωριτερα.
Εννοειται δεν παρελαβα και εδωσα 15 μερες διορια αντικαταστασης διαφορετικα τα χρηματα πισω.
Πολύ μεγάλη προσοχή στην παραλαβή, μην σας επηρεαζει ο ενθουσιασμος της αγορας καινουριου.
-
@dimitris-tz said in Παραδοση αυτοκινητου.Τι να προσεξω??:
Εν ετη 2025:
Πηγα για παραλαβη καινουριο αυτοκινητο απο κεντρικη αντιπροσωπεια Αθήνα και πηγαν να μου δώσουν αυτοκίνητο χτυπημένο και γδαρμενο απο κάτω στο πλαστικο σε 4 5 σημεια κατα πασα πιθανοτητα στην μεταφορα. Χρειαστηκε να κανω push up πραγματικα και να πεσω απο κατω σαν μηχανικος για να το δω.Πηγαν προφανως λογω μικρου ηλικιας (28) να κοροιδεψουν οτι δεν θα το δω αλλα την πατησαν γιατι ειμαι ψυχαναγκαστικος.Αλλα τα λεφτα καλα τα ηθελαν νωριτερα.
Εννοειται δεν παρελαβα και εδωσα 15 μερες διορια αντικαταστασης διαφορετικα τα χρηματα πισω.
Πολύ μεγάλη προσοχή στην παραλαβή, μην σας επηρεαζει ο ενθουσιασμος της αγορας καινουριου.
Δηλαδη το μαρσπιε απο κατω ειναι χτυπημενο ?
ΑΝ τελικα δεχτεις να το παρεις, επισκευασμενο εννοειται , ζητα εκπτωση τιμης (που δε νομιζω , ειδικα αν το εξοφλησες) . Αλλιως καποια καλα δωρα . Αλλά πριν την παραλαβη να εχουν μπει τα δωρα ή οτι αλλο , οχι μετα και θα δουμε -
@alexandros-k said in Παραδοση αυτοκινητου.Τι να προσεξω??:
@dimitris-tz said in Παραδοση αυτοκινητου.Τι να προσεξω??:
Εν ετη 2025:
Δηλαδη το μαρσπιε απο κατω ειναι χτυπημενο ?
ΑΝ τελικα δεχτεις να το παρεις, επισκευασμενο εννοειται , ζητα εκπτωση τιμης (που δε νομιζω , ειδικα αν το εξοφλησες) . Αλλιως καποια καλα δωρα . Αλλά πριν την παραλαβη να εχουν μπει τα δωρα ή οτι αλλο , οχι μετα και θα δουμεΓδαρμένο κάτω μπροστά. Φαινοταν οντως λες και κατα την μεταφορα ξυθηκε γτ μπηκα απο κατω μετα εντελως απο το αμαξι και δεν ειχε προχωρησει σε μεταλλικα αλλα μιλαμε για καλο ξυσιμο.Δεν νομιζω να δωσουν εκπτωση θα ζητησω κατι σε δωρα οπως ειπες επιπλεον απο αυτα που δωσαν.Εννοειται θα παω με τον μηχανικο μου τωρα να ελεγχξει και περαιτερω πραγματα που εγω δεν εχω γνωση γιατι χαμεις την εμπιστοσυνη εντελως. Εχω δωσει διορία μεχρι καποια ημερα διαφορετικα ενδεχομενως να προχωρησω νομικα και τα λεφτα πισω.
Απλα εγω αυτο θελω να διαβάσουν καποιοι εδω αυριο μεθαυριο. Εξωνυχιστικο ελεγχο και ας σας κοιτανε σαν τους περιεργους τα παντα. Λερωστε και τα ρουχα σας αν χρειαστει
-
Για τι αυτοκίνητο μιλάμε; Λογικά χαμηλό hatch. Κατά πάσα πιθανότητα βρήκε στην φορτοεκφόρτωση.
Παραδοση αυτοκινητου.Τι να προσεξω??