-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ξεκινά ουσιαστικά το Σάββατο στο San Francisco το America's Cup με τον πρώτο αγώνα με 2 αντιπάλους Νέα Ζηλανδία - Ιταλία
http://www.americascup.com/
xmSkj0T1sLQ
(Σαν κλασσικό America's Cup έχει πέσει η σχετική κόντρα, είχε και στις 9 Μαϊου σε προπόνηση και ένα τραγικό γεγονός )Νέα Ζηλανδία - Ιταλία - Σουηδία ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιός θα κερδίσει το δικαίωμα να διεκδικήσει το America's Cup από τις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο.
(Το America's Cup δεν είναι μόνο παπούτσια αλλά βασικά αυτό το απαίσιο ασημένιο κύπελλο που φαίνεται στο video)
Ακόμα και αν δεν σας ενδιαφέρει η ιστιοπλοϊα αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα σκάφη: καταμαράν με wing sail (δηλ. η μαϊστρα τους δεν είναι πανί αλλά συμπαγής σαν φτερό αεροπλάνου) 11 άτομα πλήρωμα, βάρος κάπου 6 τόνους και είναι foiling δηλ. 'πετάνε' πάνω από το νερό πάνω σε πτερύγια, όπως τα γνωστά ιπτάμενα δελφίνια -μόνο πιο γρήγορα βασικά πάνε στάνταρ 30 κόμβους και μέχρι στιγμής η μέγιστη ταχύτητα έχει καταγραφεί 43 κόμβους δηλ. 80 χλμ/ώρα
για το nass που του αρέσουν αυτά
-
To Αλκατράζ είναι στην τελευταία φωτογραφία;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
To Αλκατράζ είναι στην τελευταία φωτογραφία;ναι
-
-
Μου αρέσει πολύ η ιδέα ενός σκάφους στις διακοπές.
Τα έψαξα λίγο πολύ. Ενα μεγάλο είναι μπελάς κ για 10 μέρες το χρόνο είναι πολλά τα λεφτά που ξοδεύεις... Καλύτερα να το νοικιάζεις με την παρέα σου, μιας κ σκάφος κ διακοπές θέλει 2-3 ζευγάρια...
Από την άλλη πιο ρεαλιστικό φαίνεται ένα φουσκωτό. Τα έψαξα κάπως αυτές τις μέρες... Μου αρέσει ένα της Joker , το coaster 600, με 125hp-150hp μηχανή. Μεταχειρισμένο 6-8 ετών καλοσυντηρημένο...
Απ´ όσο ξέρω, τεκμήριο παίζει άνω των 10 μέτρων, σωστά; Τί πάιζει από ασφάλειες, συντήρηση, φύλαξη ( δεν έχω γκαράζ δικό μου για το σκάφος ); Ελλιμενισμός σε Θεσσαλονίκη κ σε κατά τόπους νησιά-κόστος;
Sent from space using Tapatalk
-
Παλιό γνωμικό:
Σκάφος = Τρύπα στη θάλασσα μέσα στην οποία πετάς λεφτά
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Μου αρέσει πολύ η ιδέα ενός σκάφους στις διακοπές.Τα έψαξα λίγο πολύ. Ενα μεγάλο είναι μπελάς κ για 10 μέρες το χρόνο είναι πολλά τα λεφτά που ξοδεύεις... Καλύτερα να το νοικιάζεις με την παρέα σου, μιας κ σκάφος κ διακοπές θέλει 2-3 ζευγάρια...
Από την άλλη πιο ρεαλιστικό φαίνεται ένα φουσκωτό. Τα έψαξα κάπως αυτές τις μέρες... Μου αρέσει ένα της Joker , το coaster 600, με 125hp-150hp μηχανή. Μεταχειρισμένο 6-8 ετών καλοσυντηρημένο...
Απ´ όσο ξέρω, τεκμήριο παίζει άνω των 10 μέτρων, σωστά; Τί πάιζει από ασφάλειες, συντήρηση, φύλαξη ( δεν έχω γκαράζ δικό μου για το σκάφος ); Ελλιμενισμός σε Θεσσαλονίκη κ σε κατά τόπους νησιά-κόστος;
Sent from space using Tapatalk
για 10 μερες τον χρονο ειναι πολλα τα εξοδα του, καλυτερα να νοικιασεις οταν το θες και οπως το θες αναλογα με τις συνθηκες και τα ατομα που θα εισαστε. αν θα το ταξιδεψεις και αρκετα σαββατοκυριακα τοτε ναι αξιζει να παρεις.
-
Τεκμήρια έχουν όλα και πονετικά . Τέλη αναμένονται .
Το σκάφος έχεις 3 χαρές . Μιά όταν το αγοράζεις και δύο όταν το πουλάς .
Το καλύτερο σκάφος είναι το σκάφος του φίλου σου .Θέλεις 3-5000 τον χρόνο έξοδα .
Αυτές είναι οι εκτιμήσεις .
Βόλτα με σκάφος που το κουμαντάρεις ? Αξία ανεκτίμητη .
Δεν είναι μόνο οι 10 μέρες . Μπορεί να είναι περισσότερες , μπορεί και λιγότερες .
Το ενοίκιο στα σκάφη κοστίζει , ιδιαίτερα στα φουσκωτά , 200-500 ημερησίως .
Υ.Γ. Δεν έχω σκάφος , ούτε είχα ποτέ .
Υ.Γ. 2 Εχουν σκάφη οι φίλοι μου και βλέπω τα συν και τα πλήν .
Υ.Γ 3 Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σκάφος είναι που θα το βάζεις , εκτός αν μένεις σε μικρό παραλιακό μέρος με λιμανάκι .
-
εχω ενα μαρσαλ ιταλικο 20ετιας, 60 αλογα μηχανη διχρονη εβινρουντ το βαζω σε πυλωτη, πληρωνω ασφαλεια για ενα τριμηνο και το κουβαλαω οπου παω με τραιλερ. δεν ειναι για πολυημερες εκδρομες, εκτος αν διανυκτερευεις σε καθε μερος που φτανεις. τεκμηριο εχει αναλογα με το μηκος το συνολικο κοστος δεν ξεπερνα τα 500 ευρω. ειναι για οικογενειακη χρηση. πολυ μακρυνα τα κανω με παρεα αλλου πλεουμενου για ασφαλεια. Το Ιονιο ειναι το πιο ευχαριστο απο αερηδες.. και νερα κσι κολπισκους.
-
Καλυτερα να νοικιαζεις για τοσες λιγες μερες το χρονο...ενα φουσκωτο 7-8.5 μετρα κοστιζει (προ διετιας, εχω καιρο να παρω) 250ευρω την ημερα +τα καυσιμα σου. Σκαφος που βρισκεις μτχ ~35000ευρω
Σκαφος με 2 καμπινες (~90000ευρω μτχ) και καπετανιο, 400 ευρω την ημερα +τα καυσιμα...Ειδικα αν το μοιραστεις με καποιο αλλο ζευγαρι/οικογενεια συμφερει μακραν να νοικιαζεις παρα να εχεις δικο σου. -
Από το έτος 2003 έως και το 2007 είχα στην κατοχή μου ένα Wave Aegean 14 , με 2χρονη 50αρα merc , και εφεδρική 8άρα suzuki..
Ατέλειωτες στιγμές χαράς και ξενιασιάς , κανα δυο στιγμές τρόμου , αλλά πέρα από έξοδα και ταλαιπωρία βάλε βγάλε (πλήρωνα 11 ευρώ στην Δ΄ μαρίνα Γλυφάδας για ανέλκυση-καθέλκυση -ελεγχο από λιμεναρχείο..) , αυτό που μου την έσπαγε είναι ότι οι φίλοι και οι κολλητοί δεν πρόσεχαν.. δεν μπορείς ρε φίλες να καπνίζεις μέσα στο φουσκωτό και άντε και το άναψες το ρημάδι , άνοιξε τα γκαβά σου μην πέφτει η στάχτη στα μπαλόνια..
επίσης όταν γυρνάς το βράδυ από την βόλτα την ολοήμερη , κάτσε και βοήθα και εμένα τον κακομοίρη να το βγάλω έξω , όχι με το που φτάσαμε , adios ..
Από κάποιο σημείο και μετά έπερνα μόνο την γυναίκα μου (σύντροφο τότε) και πηγαίναμε τις βόλτες μας Αίγινα , Κύθνο , κ.λ.π , 'αλλη παρέα μόνο αν είχε δικό της σκάφος ευχαρίστως ... -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Από το έτος 2003 έως και το 2007 είχα στην κατοχή μου ένα Wave Aegean 14 , με 2χρονη 50αρα merc , και εφεδρική 8άρα suzuki..
Ατέλειωτες στιγμές χαράς και ξενιασιάς , κανα δυο στιγμές τρόμου , αλλά πέρα από έξοδα και ταλαιπωρία βάλε βγάλε (πλήρωνα 11 ευρώ στην Δ΄ μαρίνα Γλυφάδας για ανέλκυση-καθέλκυση -ελεγχο από λιμεναρχείο..) , αυτό που μου την έσπαγε είναι ότι οι φίλοι και οι κολλητοί δεν πρόσεχαν.. δεν μπορείς ρε φίλες να καπνίζεις μέσα στο φουσκωτό και άντε και το άναψες το ρημάδι , άνοιξε τα γκαβά σου μην πέφτει η στάχτη στα μπαλόνια..
επίσης όταν γυρνάς το βράδυ από την βόλτα την ολοήμερη , κάτσε και βοήθα και εμένα τον κακομοίρη να το βγάλω έξω , όχι με το που φτάσαμε , adios ..
Από κάποιο σημείο και μετά έπερνα μόνο την γυναίκα μου (σύντροφο τότε) και πηγαίναμε τις βόλτες μας Αίγινα , Κύθνο , κ.λ.π , 'αλλη παρέα μόνο αν είχε δικό της σκάφος ευχαρίστως ...μεγαλο το νταβατζιλικι της 4ης μαρινας, τα ιδια πληρωνα με 3.80 συμβατικο και 25αρα εξωλεμβια.
την παρεα στο σκαφος την επιλεγεις αυστηρα, σεβετε το σκαφος, εσενα και εννοειτε οτι βοηθαν στο βαλε βγαλε, συμμαζεψε, πλυνε, αλλιως καλυτερα μονος ή με αλλα σκαφη μαζι. ειναι μαλακια ο αλλος να νομιζει και να συμπεριφερετε σαν να εισαι υπηρετης του. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Από κάποιο σημείο και μετά έπερνα μόνο την γυναίκα μου (σύντροφο τότε) και πηγαίναμε τις βόλτες μας Αίγινα , Κύθνο , κ.λ.π , 'αλλη παρέα μόνο αν είχε δικό της σκάφος ευχαρίστως ...
Από το 1983, απέκτησα και ιστιοπλοϊκό!. 8,5μ βρεχόμενα 10,5 έξαλα. Από τετραπλό ραμποτέ διασταυρούμενο, ξύλινο ρώσικο.
Το πρώτο που έκανα, έβγαλα την εσωλέμβια και τάπωσα, και έβαλα 24 άλογα εξωλέμβια. Έτσι τα προβλήματα με άξονες και τσιμούχες δεν τα είχα. Η μηχανή απέκτησε μετατροπή, και γύριζε alternator από γιαριτς μαριναρισμένο, με αποτέλεσμα οι μπαταρίες 200ah ήταν πάντα τίγκα!. Είχε καπόνι, για να ανεβάζει από το νερό την μηχανή 80 cm, και να ανεβάζει κατεβάζει και την φουσκωτή υπηρέτρια, με 6hp μηχανή, και μήκος 2,75. Τιμόνι και καρίνα αναδιπλούμενα για της ορτσάδες και την χρήση των πανιών πεταλούδα.. Έφτασε στο μαγαζί στην Ν Ιωνία σε μεγάλο κοντέινερ αμοντάριστο!.
Τρις μήνες τα απογεύματα μοντάρισμα. Μα επειδή διατύπωσες τα σωστά σου παράπονα, που είχα διαπιστώσει από παλιά με άλλα μου σκάφοι για τους «φίλους», μονταρίστηκε με σχέδιο δικό μου, για να κυβερνιέται από πίσω, και από έναν!.
Όλοι οι εργάτες – βιντζιρέλα ηλεκτρικά. Ηλεκτρική μάτσα, ηλεκτρική τζένοα, για τα μαζέματα ή τα μουδαρίσματα.
Μηχανικοηλεκτρικό τιμόνι, με plotter και αυτόματο πιλότο. Είχα και τηλέφωνο κανονικό με pats, που με VHF και δια μέσου του τηλεφώνου του μαγαζιού, είχα επικοινωνία. Βέβαια + ναυτικό VHF, +GPS+ έξτρα γεννήτρια 1,5 kwatt.
Κοίμιζε 8 άτομα. Κατά την άδεια του.
Με wc και ηλεκτρική λεκάνη και ντουζ εσωτερικά.
Είχε κουζίνα με γκάζι, με γκαζιέρα επάνω σε σύστημα που στεκόταν πάντα ίσια, έστω και στης πλαγιοδρομίες!.
Τώρα δεν ήταν τρύπα να πετάω τα χρήματα μου. εάν ξέρεις να φτιάχνεις το κόστος ήταν 40ε τον μήνα μέχρι το 2011, για το ντοκ στην Ζέα.
Κάθε παρασκευή και μέχρι το βράδυ της Κυριακής, το λιγότερο μέχρι τα περιστέρια στην Σαλαμίνα. Ήταν φράξιοναλ, και δεν φοβόταν κανένα καιρό.
Ήταν αγχολυτικό με το 100%!.
Μετά την εγχείριση, δεν πήγαινα για κάποιο καιρό. Τότε σφήνωσαν μεταξύ εμένα και ενός άλλου ιστιοπλοϊκού, μια λάντζα χωρίς μπαλόνια της μαρίνας. Έφαγε το ραμποτέ και πέρασε νερό μέσα από της στρώσεις. Σάπισε και άνοιξε αγώνας δικαστικός. Το 11 τους τα πήρα χοντρά!. Το πέταξα χωρίς να ρωτήσω που θα το πάνε…… μου λείπει πολύ.
Ζήτησαν να το αγοράσουν δεν δέχτηκα.
Και το όνομα του ποδηκλιω…….
Α.
ΥΓ δεν είναι το σκάφος για 10 μέρες τον χρόνο!. Αυτός που το λέει, δεν κάνει για θάλασσα. Δεν περνεις ένα σκάφος για να γλιτώσεις το ξενοδοχείο, αν και γι’ αυτό είχε χρησιμοποιηθεί στο ντοκ!!!!!.......
Ένα σκάφος είναι ελευθερία, είναι τρέλα να έχει απαγορευτεί ο απόπλους και εσύ να ταξιδεύεις….. ακούοντας μουσική από την στερεοφωνική εγκατάσταση!.
Συμφωνείς φίλε 1977?!. -
Εχει κανεις jet-ski;Τσεκαρισα και ειδα οτι τυπικα (απο αποψη αυτονομιας) ειναι εφικτοτατο να γυρισεις τα νησια με jet-ski.
Δηλαδη εχεις ενα στο Χ νησι και απο εκει πεταγεσαι στα κοντινά.Πως σας φαινεται;Συνταγη αυτοκτονιας; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχει κανεις jet-ski;Τσεκαρισα και ειδα οτι τυπικα (απο αποψη αυτονομιας) ειναι εφικτοτατο να γυρισεις τα νησια με jet-ski.
Δηλαδη εχεις ενα στο Χ νησι και απο εκει πεταγεσαι στα κοντινά.Πως σας φαινεται;Συνταγη αυτοκτονιας;Ναι! Είχα κάποτε. Δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Σε πάει μεν αλλά αν χαλάσει τον ήπιες εκτός αν έχεις φορητό αδιάβροχο ασύρματο. Επίσης είναι μεγάλη κούραση και από το κοπάνημα και από άποψη θορύβου. Για 2ο άτομο επίσης άβολο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δηλαδη εχεις ενα στο Χ νησι και απο εκει πεταγεσαι στα κοντινά.Πως σας φαινεται;Συνταγη αυτοκτονιας;Ναι! Είχα κάποτε. Δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Σε πάει μεν αλλά αν χαλάσει τον ήπιες εκτός αν έχεις φορητό αδιάβροχο ασύρματο. Επίσης είναι μεγάλη κούραση και από το κοπάνημα και από άποψη θορύβου. Για 2ο άτομο επίσης άβολο.
και απο καταναλωση θα ελεγα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δηλαδη εχεις ενα στο Χ νησι και απο εκει πεταγεσαι στα κοντινά.Πως σας φαινεται;Συνταγη αυτοκτονιας;καπου ακουσα οτι επιτρεπεται μεχρι καποια αποσταση απο την ακτη, οποτε δεν μπορεις να πεταγεσαι απο νησι σε νησι
-
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Δηλαδη εχεις ενα στο Χ νησι και απο εκει πεταγεσαι στα κοντινά.Πως σας φαινεται;Συνταγη αυτοκτονιας;καπου ακουσα οτι επιτρεπεται μεχρι καποια αποσταση απο την ακτη, οποτε δεν μπορεις να πεταγεσαι απο νησι σε νησι
1,3 μιλιά από την ξηρά!!!!!….
Α -
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Αυτό ισχύει για κάθε ταχύπλοο σκάφος.
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).