-
Να ξέρεις ότι θα γεμίζεις την βάρκα με σωστικά που απαιτεί το λιμεναρχείο (πάρα πολλά).
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Αναλογα την αποσταση που θα θες να καλυψεις υπαρχουν μεγαλες διαφορες, αν θα εισαι φουσκωνε-ξεφουσκωνε στην παραλια να παρεις καποιο με φουσκωτη καρινα που ειναι πολυ ευκολοτερο στο στησιμο του, αν θα το εχεις σε τραιιλερ να παρεις καποιο με pvc πατωματα που εχει καλυτερη πλευση.
Ο Λεον σωστα τα ειπε για τα σωστικα τα οποια και ειναι απαραιτητα για την κακια ωρα, θα προσθεσω οτι οση βενζινα θα χρειαστει να εχεις για την βολτα σου (μετα απο 2-3 βολτες μπορεις να υπολογισεις) να εχεις παντα αυτην και Χ2,5 φορες.
Καλες βολτες αν τελικα το αποκτησεις. -
...θα αναβληθει τελικα...αλλα ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
-
Περισσότερο σαν ανάμνηση άλλων εποχών, παρά σαν αναφορά στο πλοίο....
Η ιπποδύναμη των 4 μηχανών του έφτανε τα 43.448 hp προσδίδοντας του ταχύτητα 36 κόμβων, εξ ου ίσως και τα προβλήματα που δημιουργούσε από τα απόνερα όταν περνούσε σχετικά κοντά από τις ακτές.
-
Ακρίβυναν πολύ τα πετρέλαια και έγιναν ασύμφορα αυτά τα πλοία διεθνώς .
Αυτός ήταν ο λόγος.
-
Το περίεργο είναι πως και δεν πουλήθηκαν κάπου έξω και έμειναν να σαπίζουν. Ακόμα και στο χαλαρό να έκαιγαν πολύ; Κρίμα όμως που πήγαν έτσι και κρίμα και η επένδυση.
-
Πουθενά δεν μπορούσαν να δουλέψουν με τέτοιες καταναλώσεις ...
-
Εν τω μεταξύ οι μηχανές του πλοίου οι Pielstick 20 PA6 B6 V STC ήταν αξιόλογες και δημοφιλής, αλλά τελικά, εξαγοράστηκαν από την MAN .
https://en.wikipedia.org/wiki/SEMT_Pielstick
Plans for a completely new engine began to be laid from 1966 onwards. Launched as the PA6, it was designed to be the most powerful engine that could be fitted to a standard International Union of Railways (UIC) locomotive. The aim was to provide yet more power, at a time when diesel-electric traction still had a long way to go. The UIC approved the PA6 in 1971 and the first engines were produced the following year. A continuous process of improvement followed, with a range of different versions including the high speed PA6 BTC for naval ships in 1975, the PA6 CL long-stroke engine with reduced fuel consumption in 1981 and the PA6 STC, which used sequential turbo-charging for naval ships in 1988.
The final engines in the series would be the PA6 B and high-speed PA6 B STC in 1995, providing increases in power and overall performance. While these units did not enjoy commercial success in the rail market, for which they were designed, they proved to be highly popular for naval customers. The PA5, the ‘little brother’ of the PA6, was launched in 1981 to meet an initial market demand from the Japanese fishing fleet. A dual-fuel version would later be developed (diesel fuel and gas) for electricity generating stations.
-
Σκέφτομαι να πάρω ένα μικρό βαρκάκι φουσκωτό, χωρίς πλαστική γάστρα με μικρή μηχανουλα, για ψάρεμα. Σκέφτομαι τέτοια γιατί δεν θέλει τρέιλερ, κοτσαδορο και χώρο αποθήκευσης. Καμία γνώμη; Κάτι που μου ξεφεύγει; Καμία συμβουλή;
-
Σκέφτομαι να πάρω ένα μικρό βαρκάκι φουσκωτό, χωρίς πλαστική γάστρα με μικρή μηχανουλα, για ψάρεμα. Σκέφτομαι τέτοια γιατί δεν θέλει τρέιλερ, κοτσαδορο και χώρο αποθήκευσης. Καμία γνώμη; Κάτι που μου ξεφεύγει; Καμία συμβουλή;
Θα σου έλεγα να πάς σε ένα πιο εξειδικευμένο φόρουμ (π.χ. fouskoto1.gr, κάποτε ήταν δικό μου τώρα είμαι απλά Admin). Όμως να έχεις υπόψη για αρχή:
-
Προφανώς εννοείς ότι θα το φουσκώνεις και θα το ξεφουσκώνεις κάθε φορά? Μπορεί να ακούγεται πρακτικό, αλλά είναι αρκετά κουραστικό και κατά 95% μετά τις πρώτες 3-4 φορές θα βαρεθείς να το κάνεις και θα ψάχνεις για τρέιλερ ή/και χώρο αποθήκευσης/στάθμευσης.
-
Αυτά τα βαρκάκια είναι ΟΚ, ειδικά εαν πάρεις κάποια αξιόπιστη μάρκα με σωστό ύφασμα και κολλήσεις. Όμως δεν έχουν χώρους αποθήκευσης και η πλεύση τους είναι μέτρια. Επίσης επειδή λες για ψάρεμα, θα θές και χώρο για ψάρια, ψαρευτικά κλπ. Οπότε ίσως τελικά να μην είναι τόσο πρακτικό όταν θα πρέπει να κουβαλάς την βάρκα, την μηχανή, το ρεζερβοθάρ βενζίνης και τα ψαρευτικά + ένα ψυγείο για τα ψάρια (και πιθανώς το νερό σου, καφέ και κάποιο σνάκ).
-
Με ό,τι και να ψαρέψεις, χρειάζεσαι άδεια αλιείας (αλλιώς εαν πέσεις σε πολύ τυπικό λιμενικό το πρόστιμο είναι τσουχτερό), θα πρέπει να το υπολογίσεις στο κόστος (δεν είναι ακριβή αλλά χρειάζεται).
Εαν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο, μου λές.
-
-
Το τρειλερ δε θα το γλυτωσεις φιλε, το φουσκωσε-ξεφουσκωσε ειναι μεγαλη μανουρα.
Κοιτα το μεγεθος που θα σε καλυψει γιατι το 60-70% του οφελιμου ογκου του θα στο φανε τα σωστικα, το ντεποζιτο καυσιμου και το ψυγειο.
Σε καθε περιπτωση διαλεξε μηχανη με λαγουδιερα ( η τιμονιερα τρωει πολυ χωρο) και την μεγιστη ιπποδυναμη που σηκωνει το σκαφος.
-
Θα σου έλεγα να πάς σε ένα πιο εξειδικευμένο φόρουμ (π.χ. fouskoto1.gr, κάποτε ήταν δικό μου τώρα είμαι απλά Admin). Όμως να έχεις υπόψη για αρχή:
-
Προφανώς εννοείς ότι θα το φουσκώνεις και θα το ξεφουσκώνεις κάθε φορά? Μπορεί να ακούγεται πρακτικό, αλλά είναι αρκετά κουραστικό και κατά 95% μετά τις πρώτες 3-4 φορές θα βαρεθείς να το κάνεις και θα ψάχνεις για τρέιλερ ή/και χώρο αποθήκευσης/στάθμευσης.
-
Αυτά τα βαρκάκια είναι ΟΚ, ειδικά εαν πάρεις κάποια αξιόπιστη μάρκα με σωστό ύφασμα και κολλήσεις. Όμως δεν έχουν χώρους αποθήκευσης και η πλεύση τους είναι μέτρια. Επίσης επειδή λες για ψάρεμα, θα θές και χώρο για ψάρια, ψαρευτικά κλπ. Οπότε ίσως τελικά να μην είναι τόσο πρακτικό όταν θα πρέπει να κουβαλάς την βάρκα, την μηχανή, το ρεζερβοθάρ βενζίνης και τα ψαρευτικά + ένα ψυγείο για τα ψάρια (και πιθανώς το νερό σου, καφέ και κάποιο σνάκ).
-
Με ό,τι και να ψαρέψεις, χρειάζεσαι άδεια αλιείας (αλλιώς εαν πέσεις σε πολύ τυπικό λιμενικό το πρόστιμο είναι τσουχτερό), θα πρέπει να το υπολογίσεις στο κόστος (δεν είναι ακριβή αλλά χρειάζεται).
Ρε γμτ, δεν έχω χώρο να βάλω τρέιλερ. Επίσης πάρκινγκ κλπ δε νομίζω να έχει κοντά και θα είναι κ εξτρά κόστος.
Την πλεύση τους την φοβάμαι λίγο, αλλά δεν πρόκειται να πηγαίνω πολύ μακρυά από την ακτή.
Το έχω σκεφτεί ότι κουβαλάς εξτρά μηχανή/σωστικά/τεπόζιτο. Η άδεια αλιείας νομλιζω έχει καταργηθεί, δεν θα ρίχνω δίχτυα,
Γενικά το επεξεργάζομαι και υπάρχουν οι εξής επιλογές:
*Καγιάκ:
+: εύκολη μεταφορά/αποθήκευση
-:κόστος, περιορισμένος χώρος, μικρές αποστάσεις, φόβος για άνεμο
*Βαρκάκι φουσκωτό με φουσκωτή γάστρα:
+: καλύτερο ψάρεμα, σχετικά εύκολη μεταφορά/αποθήκευση
-: διαδικασία (και ξε-)φουσκώματος, κουβάλημα πραγμάτων στο αμάξι
*Βαρκάκι φουσκωτό με πλαστική γάστρα:
+: καλύτερο ψάρεμα
-: διαδικασία ριξίματος, αποθήκευση, κόστος
-
-
Κοιτα το μεγεθος που θα σε καλυψει γιατι το 60-70% του οφελιμου ογκου του θα στο φανε τα σωστικα, το ντεποζιτο καυσιμου και το ψυγειο.
Σε καθε περιπτωση διαλεξε μηχανη με λαγουδιερα ( η τιμονιερα τρωει πολυ χωρο) και την μεγιστη ιπποδυναμη που σηκωνει το σκαφος.
Θεωρητικά δεν χρειάζομαι πολύ χώρο. Τα φουσκωτά παίρνουν μέχρι 15άρα μηχανή χωρίς δίπλωμα.
-
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν θα χρεωθουμε τα τεκμήρια σκαφών για την περίοδο του lockdown όπου υπήρχε υποχρεωτική ακινησία των σκαφών .Αν τελικά τα χρεωθουμε νομίζω ότι θα πρέπει μαζικα να διαμαρτυρηθούμε για αυτό.
-
Σκάφος έχεις, λογιστή δεν έχεις ?
-
Για τι σκαφος μιλαμε;Θα μπορουσες να ανοιξεις φακελο ακινησιας στο πλησιεστερο λιμεναρχειο,και να μην σε απασχολουσε καθολου το θεμα...
-
Τα τεκμήρια δεν είναι κάτι που χρεώνεται.
Είναι (απλουστευμένα) το ελάχιστο εισόδημα που πρέπει να έχει κάποιος για να δικαιολογεί την κατοχή του σκάφους ή του αυτοκινήτου.
-
Τα τεκμήρια δεν είναι κάτι που χρεώνεται.
Είναι (απλουστευμένα) το ελάχιστο εισόδημα που πρέπει να έχει κάποιος για να δικαιολογεί την κατοχή του σκάφους ή του αυτοκινήτου.
Υπαρχει φορος πολυτελειας,που βαρυνει τα σκαφη,βασει τεκμηριου...
-
Καλησπέρα σε όλους,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε προσωπική εμπειρία ή έστω από κάποιον δικό σας που έκανε ανακατασκευή στο φουσκωτό του και έμεινε ευχαριστημένος και να μου προτείνει τον τεχνίτη.
Ευχαριστώ
-
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε προσωπική εμπειρία ή έστω από κάποιον δικό σας που έκανε ανακατασκευή στο φουσκωτό του και έμεινε ευχαριστημένος και να μου προτείνει τον τεχνίτη.
Θέλεις για μπαλόνια ή πολυεστέρα? ή για άλλα πράγματα (ηλεκτρικά, ανοξείδωτα κλπ.)? Επίσης τι μάρκα φουσκωτό?
Μπορώ να σου προτείνω κάποιους και επίσης μπορείς να ρωτήσεις και εδώ www.fouskoto1.gr (το είχα φτιάξει πριν πολλά χρόνια, πλέον είμαι τιμητικά διαχειριστής).
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).