-
kouk μάλλον δεν σε αφήνει να κάνεις φορματ επειδή βλέπει οτι έχεις RAID. τι RAID αλήθεια.
επίσης άσε το φορματ για τελευταία επιλογή
πες τι σου βγάζει η μπλε οθόνη (σημείωσε και τα δεκαεξαδικά στο τέλος)
αν η ασύρματη κάρτα είναι pci ή usb βγάλτη για αρχή. -
Ποιος ξέρει πως είναι δηλωμένος στο ΒΙΟΣ ο δίσκος και δεν μπορεί καν να τον φορμάρει.
Δώστο στον Τριαντάφυλλο να το φτιάξει.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ALTEC. Και έχει RAID στον σκληρό δίσκο.Ανοιξε το παραθυρο, βεβαιωσου οτι δεν υπαρχει ψυχη η αυτοκινητο απο κατω και μελετα την ελευθερη πτωση...
Μπορουμε να βαλουμε και στοιχιματακι για το αν θα αναπιδησει.... -
Ελπίζω να είναι το κατάλληλο θέμα, είπα να μην ανοίξω νέο τόπικ, ορίστε μία μικρή ιστορία προς γνώση και συμόρφωση:
Πρίν περίπου ένα μήνα ο πατέρας μου άλλαξε το τηλέφωνο/internet του σπιτιού από OTE (γραμμή) και forthnet (internet/τηλεφωνία) σε πακέτο εξ'ολοκληρου της HOL (double play).
Το πακέτο αυτό υπόσχεται γρήγορη ταχύτητα στο internet και έχει συμφέρουσες χρεώσεις για τηλεφωνία. Επίσης σου στέλνουν και ένα voip ασύρματο ρούτερ.
Μέχρι εδώ ακούγεται καλό, τα προβλήματα άρχισαν εδώ και περίπου 10 μέρες που ενεργοποιήθηκε η γραμμή.
Η σύνδεση στο internet αν και ενίοτε γρήγορη, δηλαδή μπορεί κάποια στιγμή, κάποτε να κατεβάζω ένα αρχείο με πχ 600kb/s συνεχώς κολάει και σέρνεται. Ζώ μέρες 1998 όταν πρωτομπήκα στο internet με 56άρι modem και συνδεόμουν στα 28kbit.
Όταν η γραμμή έχει κέφια οι σελίδες δεν ανοίγουν με την πρώτη, αργούν, θέλουν refresh 2-3 φορές. Συνήθως μετά απο κάποιες ώρες το ρούτερ μπουκώνει και χρειάζεται επανεκκίνηση (συμβουλή του support της HOL..).
Επίσης επειδή έχω συγγενείς στο εξωτερικό και χρησιμοποιώ καθημερινά skype η συνομιλία πλέον είναι αδύνατη (με το 1mbit της forthnet και ΟΤΕ δούλευε άψογα). Η εικόνα και ο ήχος κολάνε συνέχεια και δεν μπορείς να ανταλλάξεις κουβέντα.
Στο άλλο σκέλος της τηλεφωνίας επίσης γίνεται χαμός, η ποιότητα είναι απλώς απαράδεκτη, με ασύρματο dect τηλέφωνο (που και πάλι δούλευε άψογα πριν) κάποιες ώρες με δυσκολία καταλαβαίνεις τι λέει ο συνομιλιτής σου, λες και μιλας από χαλασμένο ασύρματο του Β'ΠΠ.
2 στα 2 λοιπόν στην ποιότητα internet και τηλεφωνίας, αλλά υπάρχει και μία τρίτη θανατηφόρα πληγή, η τεχνική υποστήριξη.
Κάθε τηλέφωνο στην HOL συνδυάζεται με τουλάχιστον μισή ώρα αναμονής. Μόλις μετά από τόσή ώρα απαντήσει κάποιος αυτός είναι ένας άσχετος (και επισήμως) τηλεφωνητής/τηλεφωνήτρια ο οποίος το μόνο που σου λέει είναι πως 'θα προωθήσει το θέμα στους τεχνικούς'.
Υπάρχει και η πολύ βολική υπηρεσία όπου αντί να περιμένεις το μισάωρο αφήνεις το τηλέφωνό σου και θα σε καλέσουν αυτοί μετά απο 4-5 ή και παραπάνω ώρες. Η κλήση τους έχει μία πιθανότητα επιτυχίας περίπου 10%, συνήθως χτυπάει το τηλέφωνο αλλά κλείνει μόλις απαντήσεις κλπ.
Με λίγα λόγια η HOL πουλάει υπηρεσίες τις οποίες αδυνατεί να καλύψει και το χειρότερο απο όλα αδιαφορεί πλήρως και επιδεικτικά στην όποια προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των υπηρεσιών της. Τα οποία προβλήματα δεν θα έπρεπε καν να υπήρχαν.
Το συμπέρασμα είναι πως μεθάυριο θα πάω στα κεντρικά της HOL στην Αθήνα για να κάνω ότι χρειάζεται και να πληρώσω όσα κερατιάτικα χρειάζεται για να διακόψω κάθε σχέση με τις άθλιες υπηρεσίες τους. Ελπίζω μόνο να μην μου κάνουν νούμερα και μείνω χωρίς τηλέφωνο/internet μέχρι να απελευθερώσουν την γραμμή στον ΟΤΕ.
-
Περίεργο, νόμιζα πως οι ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα, λογω ανταγωνισμού λειτουργούν και εξυπηρετούν τον πελάτη ΑΨΟΓΑ
-
@ IKE:
Περαστικα... αν και δεν εκπλησσομαι πλεον. Στο adslgr αυτα ειναι καθημερηνοτητα. Καλως η κακως ειναι ακομα σε beta κατασταση η ιδιωτικη πρωτοβουλια... ισως σε καμια δεκαετια να στρωσουν. Εγω για την ωρα εθελοντικα και αναγκαστικα επιμενω ΟΤΕ.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Περίεργο, νόμιζα πως οι ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα, λογω ανταγωνισμού λειτουργούν και εξυπηρετούν τον πελάτη ΑΨΟΓΑΟ ανταγωνισμός μου επιτρέπει να φύγω απο την HOL και να πάω σε άλλη εταιρία που δουλεύει χωρίς πρόβλημα. πχ forthnet που έχει ο πατέρας μου στη δουλειά του και λειτουργεί άψογα.
Αν όσοι έχουν πρόβλημα με την HOL φύγουν αύριο για άλλη εταιρία (ή και ΟΤΕ) τότε η HOL θα βαρέσει κανόνι (και καλά θα κάνει).
-
Εγω παντως ταλαιπωρηθηκα αρκετα απο την φορθνετ, και τα 24 mbit που υποσχονται...μαλλον δεν ειναι τα 160-170 (σταθερα) μαξ που βλεπω σε download, και που ο μεσος ορος ειναι στα 90-120....αυτες ειναι ταχυτητες για 1-2 Mbit. Tουλαχιστον δεν εχω διακοπες κλπ.
-
Εσείς ρε έχετε αστρονομικές ταχύτητες . Εμένα πριν 10 μέρες η 4νετ αναβάθμισε τη σύνδεση σε 1000άρα
-
Στην Χαλκιδική δεν έχω σύνδεση internet. Έχω όμως δίπλα ένα καλό καινούργιο ξενοδοχείο. Προχθες λοιπόν ανακαλύπτω ξεκλείδωτο δίκτυο προφανώς για τους πελάτες του ξενοδοχείου. Αφού συνδεθώ με αυτό μετά ανοίγει κατευθείαν ο explorer ή χρειάζεται να κάνω περαιτέρω ρυθμίσεις?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στην Χαλκιδική δεν έχω σύνδεση internet. Έχω όμως δίπλα ένα καλό καινούργιο ξενοδοχείο. Προχθες λοιπόν ανακαλύπτω ξεκλείδωτο δίκτυο προφανώς για τους πελάτες του ξενοδοχείου. Αφού συνδεθώ με αυτό μετά ανοίγει κατευθείαν ο explorer ή χρειάζεται να κάνω περαιτέρω ρυθμίσεις?Συνδεσου πρωτα και θα δεις οταν ζητησεις μια σελιδα.Μπορει να ανοιξει σελιδα που να ζηταει κωδικο για να προχωρησεις,κατι σαν χρονοκαρτα δλδ που την αγοραζεις απο την reception.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Περίεργο, νόμιζα πως οι ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα, λογω ανταγωνισμού λειτουργούν και εξυπηρετούν τον πελάτη ΑΨΟΓΑ
Ο ανταγωνισμός μου επιτρέπει να φύγω απο την HOL και να πάω σε άλλη εταιρία που δουλεύει χωρίς πρόβλημα. πχ** forthnet που έχει ο πατέρας μου στη δουλειά του και λειτουργεί άψογα**.
Αν όσοι έχουν πρόβλημα με την HOL φύγουν αύριο για άλλη εταιρία (ή και ΟΤΕ) τότε η HOL θα βαρέσει κανόνι (και καλά θα κάνει).
H forthnet άψογη; Έχω φτάσει σε σημείο να βαράω κουτουλιες απο τα νεύρα μου με δαύτους.
Είναι ακόμα πιο απίστευτοι αυτοί. Και λόγω επαγγέλματςος έχω δεί τόσα για τους παρόχους που μπορώ να σου γράφω μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Που να χρησιμοποιήσεις Ελληνα ιδιώτη πάροχο για να ανεβάσεις κάνα δυναμικο site, και δή χωρις dedicated server. Μαύρο φιδι κωλοβό . -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στην Χαλκιδική δεν έχω σύνδεση internet. Έχω όμως δίπλα ένα καλό καινούργιο ξενοδοχείο. Προχθες λοιπόν ανακαλύπτω ξεκλείδωτο δίκτυο προφανώς για τους πελάτες του ξενοδοχείου. Αφού συνδεθώ με αυτό μετά ανοίγει κατευθείαν ο explorer ή χρειάζεται να κάνω περαιτέρω ρυθμίσεις?Ποια περιοχη Χαλκιδικη?
Γιατι και εγω ανακαλυψα ξεκλειδωτο δικτυο απο καινουριο ξενοδοχειο και μαλιστα χωρις κωδικο
μοπαινω κλαι σερφαρω τζαμπανταν,αλλα νομιζω το κανει εις γνωσ του το ξενοδοχειο σε ανταλλαγμα της οχλησης που δημιουργει η λειτουργεια του στους υπολοιπους κατοικους -
asus eee και adsm απο wind.
ξέρει κανείς τίποτΑ περισσότερο? -
βάζεις κατευθειαν windows, το linux distro που έχει μέσα δεν παίζει.
-
thanks , αλλά αναφέρομαι σε μια διαφήμιση που είδα χτες για προσφορά της wind.
μη γιουχάρετε αλλά δεν ξέρω αν είναι καινούρια ή παίζει καιρό. -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Στην Χαλκιδική δεν έχω σύνδεση internet. Έχω όμως δίπλα ένα καλό καινούργιο ξενοδοχείο. Προχθες λοιπόν ανακαλύπτω ξεκλείδωτο δίκτυο προφανώς για τους πελάτες του ξενοδοχείου. Αφού συνδεθώ με αυτό μετά ανοίγει κατευθείαν ο explorer ή χρειάζεται να κάνω περαιτέρω ρυθμίσεις?
Ποια περιοχη Χαλκιδικη?
Γιατι και εγω ανακαλυψα ξεκλειδωτο δικτυο απο καινουριο ξενοδοχειο και μαλιστα χωρις κωδικο
μοπαινω κλαι σερφαρω τζαμπανταν,αλλα νομιζω το κανει εις γνωσ του το ξενοδοχειο σε ανταλλαγμα της οχλησης που δημιουργει η λειτουργεια του στους υπολοιπους κατοικουςΣτην Χανιώτη. Εσύ που είσαι αν δεν βγάλω άκρη με το ξενοδοχείο να έρθω στο δικό σας ξενοδοχείο να μπαίνω στο φόρουμ ΣΚ να ποστάρω καμια παπαριά. Τί μόνο ο Κούκος θα μπαίνει με το cruise?
@wannabe: την είδα την διαφήμιση, φευγαλέα όμως δεν μπόρεσα να συγκρατήσω λεπτομέρειες. Καινούργια πρέπει να είναι.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο ανταγωνισμός μου επιτρέπει να φύγω απο την HOL και να πάω σε άλλη εταιρία που δουλεύει χωρίς πρόβλημα. πχ forthnet που έχει ο πατέρας μου στη δουλειά του και λειτουργεί άψογα.
Το θέμα ομως ειναι οτι μπορεί η Φόρθνετ να δουλεύει καλά για τον πατέρα σου, αλλα για πολύ κόσμο έχει δημιουργήσει προβλήματα πολύ χειρότερα απ' αυτά που περιγράφεις στο πόστ σου σχετικά με την HOL.
Ενδεικτικά αναφέρω οτι η Φορθνετ πέρυσι για κάπου 3 μήνες δεν είχε γραμμή τεχνικής υποστήριξης (κατι που παραδέχτηκαν μετά οταν άρχισε να γίνεται flooded η τηλεφωνική γραμμή πωλήσεων τους)
Όσο χάλια ειναι η HOL άλλο τόσο ειναι η Φόρθνετ, η Vivodi κλπ. Αν εισαι τυχερός και λόγω περιοχής και ευθυγράμμισης των πλανητών σου κάτσει να δουλεύει κανονικά και το τηλεφωνο και το internet τότε ανάβεις λαμπάδα και προσεύχεσαι να μην χαλάσει τίποτα...
Δεν υπάρχει σοβαρός internet/telephony provider στην Ελλάδα, όσο πιο γρήγορα το δεχτούμε αυτό τόσο μικρότερη θα ειναι η απογοήτευση μας...
-
Μήπως ξέρει κανείς απο ups mge pulsar esv 14+ και 22+;
Έχουν μείνει εκτός χρήσης κάπου 1 χρόνο. Όταν συνδεόνται στο ρεύμα δεν ανάβει καν το πρασινο ledακι, κάτι που θάπρεπε να γίνεται ανεξάρτητα απο την κατάσταση της μπαταρίας. Μέχρι την ημιαπόσυρσή τους δούλευαν μια χαρά. Το manual δε λεει κάτι σχετικό (όχι ότι είναι και κανένα σοβαρό manual δηλαδή )
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Μήπως ξέρει κανείς απο ups mge pulsar esv 14+ και 22+;Έχουν μείνει εκτός χρήσης κάπου 1 χρόνο. Όταν συνδεόνται στο ρεύμα δεν ανάβει καν το πρασινο ledακι, κάτι που θάπρεπε να γίνεται ανεξάρτητα απο την κατάσταση της μπαταρίας. Μέχρι την ημιαπόσυρσή τους δούλευαν μια χαρά. Το manual δε λεει κάτι σχετικό (όχι ότι είναι και κανένα σοβαρό manual δηλαδή )
Exoυν καποια ασφαλεια απο πισω?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]