-
Μολις 'αδειασες' τον ειρωνα...
Δεκαετιες τωρα σ Ελλαδα και εξωτερικό ετσι δουλευει η οικονομια και η πιατσα. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο (σε %) χάνει στην μεταπώληση.Η ποσοστιαία απομείωση είναι η ίδια, αλλά προφανώς αν είναι μεγαλύτερο το αρχικό νούμερο, τόσο μεγαλύτερη είναι σε απόλυτο νούμερο η απομείωση. Δηλαδή όλα τα αυτοκίνητα χάνουν ~20% όταν βγουν από τη πόρτα της αντιπροσωπείας, αλλά για ένα αυτοκίνητο 10.000€ αυτό σημαίνει 2.000€, και για ένα αυτοκίνητο 100.000€ σημαίνει 20.000€
-
Φάνη όπως πάντα τεκμηριωμένος!
Φυσικά παίζουν ρόλο πλέον και τα κυβικά.
Το δικό μου δίλιτρο Χ3 η καλύτερη τιμή ανταλλαγής που πήρα τέλη του περασμένου Νοέμβρη ήταν 9500 από τη Βελμαρ. Μιλάμε για μοντέλο του 09 με 137 χιλ χλμ και αρχική τιμή 47 χιλ€Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Όσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο (σε %) χάνει στην μεταπώληση.
Μια διόρθωση, υποθέτω αυτό εννοεί ο Φάνης, η ποσοστιαία απομείωση είναι η ίδια, αλλά προφανώς αν είναι μεγαλύτερο το αρχικό νούμερο, τόσο μεγαλύτερη είναι σε απόλυτο νούμερο η απομείωση. Δηλαδή όλα τα αυτοκίνητα χάνουν ~20% όταν βγουν από τη πόρτα της αντιπροσωπείας, αλλά για ένα αυτοκίνητο 10.000€ αυτό σημαίνει 2.000€, και για ένα αυτοκίνητο 100.000€ σημαίνει 20.000€
Όχι Αντώνη, εννοώ αυτό που έγραψα, ως ποσοστό. Για παράδειγμα, μια 116i με αρχική τιμη 25.000 και άλλη μια με €32.000 (λόγω εξοπλισμού), στην 5ετία δεν θα χάσουν το ίδιο ποσοστό. Η 1η θα πουληθεί περίπου €14.000, άρα θα έχει χάσει 44% ενώ το 2ο θα πουληθεί €16.000 άρα θα έχει χάσει 50%. Συνήθως τα πιο μικρά και φτηνά αυτοκίνητα χάνουν μικρότερο % σε σχέση με τα πιο ακριβά, ανά έτος. Για παράδειγμα, ένα Fiat Panda και μια BMW 330i 15ετίας έχουν σήμερα σχεδόν την ίδια τιμή πώλησης, όμως πριν 15 χρόνια η BMW είχε 500% μεγαλύτερη τιμή αγοράς!
Το δικό μου δίλιτρο Χ3 η καλύτερη τιμή ανταλλαγής που πήρα τέλη του περασμένου Νοέμβρη ήταν 9500 από τη Βελμαρ. Μιλάμε για μοντέλο του 09 με 137 χιλ χλμ και αρχική τιμή 47 χιλ€
Καλή τιμή Σπύρο!
Στον Σπανό πριν 1.5 χρόνο αγοράσανε από γνωστό μου Χ3 2.5si αυτόματο, με πάρα πολύ πλούσιο εξοπλισμό (Navi, Xenon, ηλεκτρικά καθίσματα, δέρμα, ηλιοροφή, κλπ.) μοντέλο 2008 ή 2009 για €7.500 σε ανταλλαγή με καινούργια 116d. Στο τσάκ ήμουν να το αγοράσω εγώ, αλλά με φρέναρε η γυναίκα μου και η φωνή της λογικής με μωρό παιδί! -
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Φάνη όπως πάντα τεκμηριωμένος!
Φυσικά παίζουν ρόλο πλέον και τα κυβικά.
Το δικό μου δίλιτρο Χ3 η καλύτερη τιμή ανταλλαγής που πήρα τέλη του περασμένου Νοέμβρη ήταν 9500 από τη Βελμαρ. Μιλάμε για μοντέλο του 09 με 137 χιλ χλμ και αρχική τιμή 47 χιλ€
Sent from my iPhone using TapatalkΔυστυχώς φίλε Σπύρο τα παλιά δίλιτρα και άνω έχουν ξεφτιλιστεί σε μεταπώληση!
Πρακτικά μιλάμε για δήμευση/απαλλοτρίωση!
Και εγώ το RAV4 του 2007 με 45000 χλμ και αξία αγοράς 36000 το έδωσα Οκτ. 2014 με 9500 ευρώ! -
Αυτό ίσως συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, και επίσης ίσως σε κάποιες άλλες τριτοκοσμικές χώρες με εξίσου παλαβό φορολογικό σύστημα, όπου ναι, μια 5λιτρη Cayene τελικά down-the-road καταλήγει να κοστίζει το ίδιο με ένα Panda. Στις προηγμένες χώρες, τα ποσοστά είναι προκαθορισμένα και περίπου ίδια (άντε να υπάρχουν αυξομειώσεις μερικών μονάδων +/- βάσει εξοπλισμού, έκδοσης κλπ), και σε κάποιες από αυτές (π.χ. ΗΠΑ) υπάρχουν και ειδικά 'βιβλία' με τις καμπύλες απομείωσης. Όπου επίσης υπάρχουν και τα residual/salvage values, δηλαδή τιμές που θεωρούνται μακροπρόθεσμα 'τελικές'.
Να μου πεις βέβαια, στην τελική σε ενδιαφέρει τι γίνεται στη χώρα σου, και όχι το τι θα έπρεπε να γίνεται, όπως συμβαίνει στις normal χώρες αυτού του πλανήτη....
-
Εγραψα ''θα κοντευει 10ετιας αμαξι ''', δεν ειπα ακριβως 10ετιας
Οπως εγραψα '''Εξαρταται το μοντελο και την περιπτωση καθε φορα'''Αν θελετε σας δειχνω αρκετα αμαξια που κοντευουν δεκαετια και κρατανε παραπανω απο το 50% της αρχικης τους τιμης
Πχ https://www.car.gr/12498401-toyota-avensis-2010
https://www.car.gr/10912981-toyota-aven ... full-extra
(Καινουριο δεν ειχε πανω απο 22-23)Βεβαια εξαρταται απο την κατασταση του αμαξιου,χλμ, απο το ποσο εμπορικο ειναι , τι φημη εχει σαν μοντελο και πολλά άλλα
Σιγουρα ισχυει και το αναποδο. Αυτοκινητα με λιγα χρονια κυκλοφοριας να χανουν τιμη, λογω πολλως κυβικων (και φορων), λογω πολλων χλμ , κακης συντηρησης, κακης καταστασης κτλ
Οπως επισης μην μπερδευετε το πόσο το πήρε ο μαντρας σε σχεση με ποσο θα το πουλησει
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Αυτό ίσως συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, και επίσης ίσως σε κάποιες άλλες τριτοκοσμικές χώρες με εξίσου παλαβό φορολογικό σύστημα, όπου ναι, μια 5λιτρη Cayene τελικά down-the-road καταλήγει να κοστίζει το ίδιο με ένα Panda. Στις προηγμένες χώρες, τα ποσοστά είναι προκαθορισμένα και περίπου ίδια (άντε να υπάρχουν αυξομειώσεις μερικών μονάδων +/- βάσει εξοπλισμού, έκδοσης κλπ), και σε κάποιες από αυτές (π.χ. ΗΠΑ) υπάρχουν και ειδικά 'βιβλία' με τις καμπύλες απομείωσης.Να μου πεις βέβαια, στην τελική σε ενδιαφέρει τι γίνεται στη χώρα σου, και όχι το τι θα έπρεπε να γίνεται, όπως συμβαίνει στις normal χώρες αυτού του πλανήτη....
Τώρα συμφωνούμε 100% Αντώνη!
Αποκλειστικά για Ελλάδα μίλαγα, γιατί στις περισσότερες χώρες συμβαίνει αυτό που λές, τα ποσοστά είναι σχεδόν τα ίδια (με ελάχιστες αποκλίσεις) για όλα τα αυτοκίνητα, με κάποια premium να κρατάνε λίγο καλύτερες τιμές (ως %).
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Εγραψα ''θα κοντευει 10ετιας αμαξι ''', δεν ειπα ακριβως 10ετιας
Οπως εγραψα '''Εξαρταται το μοντελο και την περιπτωση καθε φορα'''Αν θελετε σας δειχνω αρκετα αμαξια που κοντευουν δεκαετια και κρατανε παραπανω απο το 50% της αρχικης τους τιμης
Πχ https://www.car.gr/12498401-toyota-avensis-2010
https://www.car.gr/10912981-toyota-aven ... full-extra
(Καινουριο δεν ειχε πανω απο 22-23)Βεβαια εξαρταται απο την κατασταση του αμαξιου,χλμ, απο το ποσο εμπορικο ειναι , τι φημη εχει σαν μοντελο και πολλά άλλα
Σιγουρα ισχυει και το αναποδο. Αυτοκινητα με λιγα χρονια κυκλοφοριας να χανουν τιμη, λογω πολλως κυβικων (και φορων), λογω πολλων χλμ , κακης συντηρησης, κακης καταστασης κτλ
Οπως επισης μην μπερδευετε το πόσο το πήρε ο μαντρας σε σχεση με ποσο θα το πουλησει
Σωστός αλλά να παρατηρήσω ότι τις τιμές που ζητάνε στο car δε σημαίνει ότι θα τις πάρουν κιόλας. Άρα το 50 % είναι συζητήσιμο και σίγουρα δεν είναι ο κανόνας
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Συμφωνω
Υπαρχουν απ ολες τις τασεις στην αγορα
Αμαξια που κρατανε τιμη και αμαξια που χανουν ευκολα αξια (για διαφορους λογους)
Κανονας που μπορει να εφαρμοστει σε ολα τα αυτοκινητα και στην απαξίωσή τους δεν υπαρχει -
Άλλο τι γράφουν οι αγγελίες και τι ζητάει ο καθένας και άλλο το πόσο τελικά πωλείται πραγματικά ένα αυτοκίνητο.
-
Παρομοίως αλλο ποσο το εδωσες στην αντιπροσωπεια ανταλλαγη και άλλο ποσο το πουλησε αυτη
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Παρομοίως αλλο ποσο το εδωσες στην αντιπροσωπεια ανταλλαγη και άλλο ποσο το πουλησε αυτηΣαφώς! Αλλά και εγώ από αντιπροσωπεία αγόρασα, οπότε τα €26.000 που μου το πούλησε (και ήταν ήδη 50% κάτω) ήταν ακόμα λιγότερα για τον ιδιοκτήτη.
Αυτό που λέω (και τελικά συμφωνούμε!) είναι ότι δεν είναι για όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο, όμως κατά το πλείστον (δλδ. 95%), σε μια 5ετία ένα αυτοκίνητο έχει χάσει περί το 50% της αρχικής του τιμής.
-
Τα πιο πολλά που αναφερεις ειναι μεγαλα κυβικα Φανη
Τα 2,500 κυβικα δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνικη αγορα
Οπως επισης αυτο που λες ειχε τιμη καταλογου πχ 40,000€ , δεν ξερεις αν ο 1ος αγοραστης το πηρε τοσο ή με εκπτωση/προσφορα, δλδ το πηρε 40 ή το πηρε 35?
Εσυ το αγορασες 26 , αλλά δεν ξερεις ποσο το εδωσε ο προηγουμενος και ποσο ηθελε να το ξεφορτωθει η αντιπροσωπεια γιατι ηταν αντιεμπορικο, πολλά κυβικα ή δεν ξερω τι
Οπως ξερεις και το εγραψες παραπανω νομιζω, τα πολλά κυβικα χανουν γρηγορα αξια στην Ελλαδα -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο (σε %) χάνει στην μεταπώληση.
Μια διόρθωση, υποθέτω αυτό εννοεί ο Φάνης, η ποσοστιαία απομείωση είναι η ίδια, αλλά προφανώς αν είναι μεγαλύτερο το αρχικό νούμερο, τόσο μεγαλύτερη είναι σε απόλυτο νούμερο η απομείωση. Δηλαδή όλα τα αυτοκίνητα χάνουν ~20% όταν βγουν από τη πόρτα της αντιπροσωπείας, αλλά για ένα αυτοκίνητο 10.000€ αυτό σημαίνει 2.000€, και για ένα αυτοκίνητο 100.000€ σημαίνει 20.000€
Όχι Αντώνη, εννοώ αυτό που έγραψα, ως ποσοστό. Για παράδειγμα, μια 116i με αρχική τιμη 25.000 και άλλη μια με €32.000 (λόγω εξοπλισμού), στην 5ετία δεν θα χάσουν το ίδιο ποσοστό. Η 1η θα πουληθεί περίπου €14.000, άρα θα έχει χάσει 44% ενώ το 2ο θα πουληθεί €16.000 άρα θα έχει χάσει 50%. Συνήθως τα πιο μικρά και φτηνά αυτοκίνητα χάνουν μικρότερο % σε σχέση με τα πιο ακριβά, ανά έτος. Για παράδειγμα, ένα Fiat Panda και μια BMW 330i 15ετίας έχουν σήμερα σχεδόν την ίδια τιμή πώλησης, όμως πριν 15 χρόνια η BMW είχε 500% μεγαλύτερη τιμή αγοράς!
Καλή τιμή Σπύρο!
Στον Σπανό πριν 1.5 χρόνο αγοράσανε από γνωστό μου Χ3 2.5si αυτόματο, με πάρα πολύ πλούσιο εξοπλισμό (Navi, Xenon, ηλεκτρικά καθίσματα, δέρμα, ηλιοροφή, κλπ.) μοντέλο 2008 ή 2009 για €7.500 σε ανταλλαγή με καινούργια 116d. Στο τσάκ ήμουν να το αγοράσω εγώ, αλλά με φρέναρε η γυναίκα μου και η φωνή της λογικής με μωρό παιδί!Φάνη τελικά ήταν καλή η τιμή και μάλλον κακώς δε το προχώρησα. Πάντως ο Σφακ μου έδινε 6 χιλιάρικα και φαντάζομαι ότι μαζί με το Σπανο παίζουν στις ίδιες τιμές ανταλλαγής.
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Φάνη τελικά ήταν καλή η τιμή και μάλλον κακώς δε το προχώρησα. Πάντως ο Σφακ μου έδινε 6 χιλιάρικα και φαντάζομαι ότι μαζί με το Σπανο παίζουν στις ίδιες τιμές ανταλλαγής.Ίσως ο Σπανός να σου δώσει καλύτερη τιμή, γιατί ο Σφακ φίνει τις χειρότερες τιμές ever!! Εμένα με είχαν σκίσει όσες φορές είχα ρωτήσεις. Ενδεικτικά, την Ζ4 την έπαιρνε €16.000 ο Σπανός και €11.000 ο Σφακ!! Την 116i, €15.000 ο Σπανός, €12.000 ο Σφακ!
-
Δεν θα έπαιρνα πάλι bmw. Το budget έχει πέσει, τα έξοδα της οικογένειας αυξάνουν και από τη BMW έχω ξενερώσει τουλάχιστον σε κάποιους τομείς αξιοπιστίας. Παρεπιπτόντως στη Βελμαρ κοιτούσα Areca βασικά και δευτερευόντως kuga και sportage. Όμως η αλλαγή δεν έγινε και τώρα προέχουν άλλα
-
Το μεταχειρισμένο έχει ευκαιρίες έχει και δυσκολίες
α) πόσο καίγεσαι να το δώσεις
β) αν θα κάνεις ανταλλαγή
γ) πουλάς σε ιδιώτη ή σε εταιρεία ( μάντρα - εισαγωγέα - αντιπρόσωπο )
Λοταρία είναι , ένα είναι το βασικό Υπομονή.Μόλις έδωσα το RX400h 14.000e του 12/2007 με 165.000χιλ. Καλή κακή αυτή έπιανε αυτή την στιγμή.
-
To σκότωμα της τιμής του μτχ , υπάρχει πάντα εδώ και πολλά χρόνια .
Ακόμα και τις καλές εποχές που έπαιρνες δάνειο , την ώρα που έλεγες στην τράπεζα ' Θέλω Δά...' οι τιμές ανταλλαγής ήταν χώμα .
Εχω φίλο που αλλάζει τα αμάξια του συχνά . Εχει χάσει απίστευτα χρήματα ιδιαίτερα σε πρίμιουμ .
Μια και αναφέρθηκε . Ζ4 3.0 προ κρίσης , ηλικίας 2 ετών με 20000 χλμ από 58000 που αγοράστηκε , την πήραν 22000 , οι μπεμβέδες .
Και άλλα ανάλογα .
-
Και πριν και τώρα, το NPV (καθαρή παρούσα αξία) ενός δανείου είναι πάντα μεγαλύτερο από την αποπληρωμή σε μετρητό, αλλιώς οι τράπεζες δεν θα έδιναν δάνεια Χώρια που οι τράπεζες δίνουν προμήθεια για κάθε εγκεκριμένο δάνειο αγοράς αυτοκινήτου (ή σπιτιού, το ίδιο είναι).
Όσο για τις τιμές μτχ, μην συγκρίνετε γενικά την Ελλάδα, και ει-δι-κά την Ελλάδα της κρίσης, με οποιαδήποτε άλλη χώρα. Γιατί είμαστε τόσο μικρή και καραστρεβλωμένη αγορά, που δεν ισχύει σχεδόν κανένας λογικός κανόνας.
Όσο για την BMW που λες cruiser, έχω καλύτερο: καινούρια 330xi, αγορά 55Κ€, και τοποθέτηση εργοστασιακών extras (ζάντες, ανάρτηση και σαλόνι Μ), σχεδόν άλλα 20Κ€, ανταλλαγή εντός κρίσης με περίπου 30Κ χλμ στα 15Κ€
Οδήγησα....