-
Ο χρήστης digitalnomad έγραψε:
Εδώ και ένα μήνα οδηγώ το νέο μου αμάξι, μια Alfa Romeo Spider 1.8 Twin Spark του 1998 (μετά το πρώτο facelift). Το αμάξι το αγόρασα για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους, και για καθημερινή χρήση κράτησα το VW Golf 1.4 TSI (122) που ήδη είχα (μοντέλο 2010). Η Alfa είναι το κάτι άλλο...Ειλικρινά αν δεν ήταν τέτοιας ηλικίας και δεν την 'φοβόμουν' λιγάκι, το Golf αυτή τη στιγμή θα σάπιζε κάπου παρατημένο. Ασύγκριτη αίσθηση, πιλοτική θέση οδήγησης, ανυπέρβλητη ομορφιά και στύλ, θεϊκός ήχος και κράτημα από άλλο πλανήτη. Είναι ανατριχιαστικό το πόσο 'σπόρ' αίσθηση μπορεί να σου δίνει ένα αμάξι χωρίς να είναι ιδιαίτερα γρήγορο (περιττό να πω οτι το Golf έχει πολύ καλύτερο τράβηγμα και είναι αισθητά γρηγορότερο). Συγγνώμη αν ακούγομαι υπερβολικός αλλά είμαι ακόμα στη φάση του τυφλού έρωτα και ίσως να χάνω την αντικειμενικότητά μου. Αν δε ανοίξεις την κουκούλα (ναι, ναι είναι manual το σύστημα και λατρεύω τη διαδικασία) μιλάμε για άλλο αμάξι. Φυσικά το αμάξι τρίζει σαν τρελλό, έχει τρομερά σκληρές αναρτήσεις (ΚΟΝΙ ρυθμιζόμενες μεν, σκληρές έτσι κι'αλλιώς δε) αλλά η αίσθηση συμμετοχικότητας που σου δίνει τα επισκιάζει όλα. Α, και για να μην το ξεχάσω, καίει σαν τρελλό. Καταναλώσεις της τάξης των 12 λίτρων ανά 100 χλμ μέσα στην πόλη και ελάχιστα πιο κάτω σε ταξίδια. Το αμάξι είναι πολύστροφο και δυστυχώς δεν έχει overdrive. Οπότε και με 5η να πηγαίνεις και με 120 είσαι ήδη στις 3.500 στροφές όπότε καλά κρασία από οικονομία...Απλά βρε παιδιά ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία ενός παλαιότερου και για πολλούς ξεχασμένου μοντέλου. Καλά τα μοντέρνα αμάξια, οι τεχνολογικές καινοτομίες, κλπ, κλπ αλλά είναι ορισμένα αυτοκίνητα τα οποία σου προσφέρουν μια ανόθευτη αίσθηση, σε ταξιδεύουν αλλού. Και με λίγα, πολύ λίγα χρήματα...Και η Alfa Spider το έχει αυτό! -
Ο χρήστης digitalnomad έγραψε:
Εδώ και ένα μήνα οδηγώ το νέο μου αμάξι, μια Alfa Romeo Spider 1.8 Twin Spark του 1998 (μετά το πρώτο facelift). Το αμάξι το αγόρασα για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους, και για καθημερινή χρήση κράτησα το VW Golf 1.4 TSI (122) που ήδη είχα (μοντέλο 2010). Η Alfa είναι το κάτι άλλο...Ειλικρινά αν δεν ήταν τέτοιας ηλικίας και δεν την 'φοβόμουν' λιγάκι, το Golf αυτή τη στιγμή θα σάπιζε κάπου παρατημένο. Ασύγκριτη αίσθηση, πιλοτική θέση οδήγησης, ανυπέρβλητη ομορφιά και στύλ, θεϊκός ήχος και κράτημα από άλλο πλανήτη. Είναι ανατριχιαστικό το πόσο 'σπόρ' αίσθηση μπορεί να σου δίνει ένα αμάξι χωρίς να είναι ιδιαίτερα γρήγορο (περιττό να πω οτι το Golf έχει πολύ καλύτερο τράβηγμα και είναι αισθητά γρηγορότερο). Συγγνώμη αν ακούγομαι υπερβολικός αλλά είμαι ακόμα στη φάση του τυφλού έρωτα και ίσως να χάνω την αντικειμενικότητά μου. Αν δε ανοίξεις την κουκούλα (ναι, ναι είναι manual το σύστημα και λατρεύω τη διαδικασία) μιλάμε για άλλο αμάξι. Φυσικά το αμάξι τρίζει σαν τρελλό, έχει τρομερά σκληρές αναρτήσεις (ΚΟΝΙ ρυθμιζόμενες μεν, σκληρές έτσι κι'αλλιώς δε) αλλά η αίσθηση συμμετοχικότητας που σου δίνει τα επισκιάζει όλα. Α, και για να μην το ξεχάσω, καίει σαν τρελλό. Καταναλώσεις της τάξης των 12 λίτρων ανά 100 χλμ μέσα στην πόλη και ελάχιστα πιο κάτω σε ταξίδια. Το αμάξι είναι πολύστροφο και δυστυχώς δεν έχει overdrive. Οπότε και με 5η να πηγαίνεις και με 120 είσαι ήδη στις 3.500 στροφές όπότε καλά κρασία από οικονομία...Απλά βρε παιδιά ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία ενός παλαιότερου και για πολλούς ξεχασμένου μοντέλου. Καλά τα μοντέρνα αμάξια, οι τεχνολογικές καινοτομίες, κλπ, κλπ αλλά είναι ορισμένα αυτοκίνητα τα οποία σου προσφέρουν μια ανόθευτη αίσθηση, σε ταξιδεύουν αλλού. Και με λίγα, πολύ λίγα χρήματα...Και η Alfa Spider το έχει αυτό!Εύγε! Έτσι γίνονται οι σωστές, παστρικές, συνειδητοποιημένες δουλειές. Ξέρεις τι πήρες και γιατί το πήρες. Και κάπως έτσι βέβαια ξεκινάει και το σαράκι να σε τρώει...once Alfista, always Alfista...
Και μια ευχή για το μέλλον...
Και άσε το χοντρό στο Υ.Οικ. να ψάχνει...
-
-
-
Mercedes E250 CGI Auto AMG Pack!
Υπέροχο!
Aρχοντικο αυτοκινητο, ωραιο στυλ, ιδανικο για ταξιδια...
Το οδηγησες? Πες μας εντυπωσεις...
Εχει το νεο αυτοματο 7αρι , (οταν πρωτολανσαριστηκε, ειχε ενα σχετικα αργο 5αρι...) αν δεν κανω λαθος η 250.
Αν ναι, το αμαξι πρεπει να ειναι απλα τελειο... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Mercedes E250 CGI Auto AMG Pack!
Υπέροχο!
Aρχοντικο αυτοκινητο, ωραιο στυλ, ιδανικο για ταξιδια...
Το οδηγησες? Πες μας εντυπωσεις...
Εχει το νεο αυτοματο 7αρι , αν δεν κανω λαθος η 250.
Αν ναι, το αμαξι πρεπει να ειναι απλα τελειο...Αν είχε και το απέξω της προηγούμενης θα ήταν ακόμα καλύτερο αλλα δυστυχώς δεν
-
...εννοεις εμφανισιακα? Εμενα παντως σε μαυρη, με AMG pack παντα, και σε ενα γκρι που πρασινιζει, με τρελαινει...
-
Ακριβως ό,τι αναφερεις οδηγικά Γρηγόρη, απλά με το 5άρι.
Χωρίς ASR, τρελές γωνίες!!!
ΥΓ: Ανηψιέ... ώρα για ύπνο στο πίσω κάθισμα του VelSatis!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ακριβως ό,τι αναφερεις οδηγικά Γρηγόρη, απλά με το 5άρι.Χωρίς ASR, τρελές γωνίες!!!
ΥΓ: Ανηψιέ... ώρα για ύπνο στο πίσω κάθισμα του VelSatis!!!
Μαλιστα...Αρα δεν ειναι απο τις φρσκιες με το αυτοματο 7αρι (αν και στο Ελληνικο configurator, εμφανιζονται ακομα με 5αρι οι Ε250... )
Στην υπολοιπη Ευρωπη παντως, την εχουν με 7αρι αυτοματο...
Η μοναδικη παραφωνια του αυτοκινητου IMHO, τουλαχιστον πλεον οι νεες Ε250 CGI και πανω, προσφερονται
με το απιστευτο 7Gtronic. -
το εχω πει πολλες φορες και θα το πω αλλη μια : ωραιο πραγμα να σε σπρωχνουν...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το εχω πει πολλες φορες και θα το πω αλλη μια : ωραιο πραγμα να σε σπρωχνουν...Gay alert!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...εννοεις εμφανισιακα? Εμενα παντως σε μαυρη, με AMG pack παντα, και σε ενα γκρι που πρασινιζει, με τρελαινει...Πάντως δίπλα δίπλα με τη νέα 5αρα, η Ε χάνει σε εμφάνιση κατ' εμέ, ειδικά σε σκούρα χρώματα.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Πάντως δίπλα δίπλα με τη νέα 5αρα, η Ε χάνει σε εμφάνιση κατ' εμέ, ειδικά σε σκούρα χρώματα.Και εγω την ίδια εντυπωση είχα. Μεχρι που την είδα με το AMG πακέτο της, τα leds της κλπ.
Αν και το 'υπέροχο' αρκεί ας γραψω και δυο τρια λόγια παραπανω.
Αισθητικά εξωτερικά πανέμορφη, με ωραίες γραμμές και γωνίες. Ενα πολύ μεγάλο αρχοντικό αμαξι που απο κοντα εντυπωσιάζει.
Εσωτερικά ... πολυτέλεια και πολυτέλεια. Δερμα, ξύλο, αλουμίνιο και λίγο ... πλαστικό. Απο εντυπωσιακούς κρυφούς φωτισμούς κατα μήκος του ταμπλό, μπακετ καθισματα με πολύ καλή στηριξη του σωματος με ηλεκτρικές ρυθμίσεις στην βαση και στην πλάτη, αποθηκευτικοί χώροι πολλοί και μεγάλοι. Και κουμπιά. Πολλά κουμπιά ακόμα και για λεπτομέριες. Ο εσωτερικός φωτισμός έντονος και σε όλα τα σημεία του αυτοκινήτου. Επίπεδο λιμουζίνας.
Φυσικά ένα τετοιο αυτοκίνητο κανει μαθηματα ποιοτητας κύλησης στην ευθεία. Αθόρυβο (χωρίς μουσική ακουγόταν ένα πολύ διακριτικό βουητό απο τον κινητήρα). Η αναρτηση στο ιδανικό μαλακή χωρίς να κανει το αμαξι πλεούμενο. Ο πίσω επιβάτης θα νιώσει άνετα και σε αισθηση και σε χώρους που οι εσωτερικοί του χώροι είναι ... τεραστιοι.
Και παρα το μήκος του και την αισθητική του (ενα 4θυρο sedan είναι) στο εντονο πατημα του γκαζιού επάνω σε στροφή ... με απενεργοποιημένο το ASR υπερστρέφει. Τόσο ... που το γούσταρα! Με λίγο αναποδο τιμόνι και με τα ηλεκτρονικά του συστηματα να επεμβαίνουν ξαναβρίσκει ευκολα τον δρόμο του (και το χρώμα τους οι επιβάτες).
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στρίβει, τρεχει, φρενάρει. Εχει δύναμη, έχει στησιμο, έχει φρενα. Ολα αυτα σε πολύ ανώτερο βαθμό απο τα συνηθισμένα 4τροχα. Μου άρεσε πολύ. Αξίζει τα λεφτά του. Θα το έλεγα 'αλήτικο cruiser'!ΥΓ. Γρηγόρη το 5ταχυτο φανηκε να συνεργαζεται ικανοποιητικά και απολυτα με την δύναμη του κινητήρα στον δρόμο.
Αργότερα οδήγησα και το Focus MK1 1,6 σε καταβαση και αναβαση διόροφου γκαραζ! Δεν έχει μειονεκτηματα διοτι είναι αυτοκίνητου φίλου και η επιλογή του όπως και να έχει είναι ορθή.
ΥΓ. Και το 1,6 και 1,8 ... βαρυ τιμόνι έχουν βρε παιδιά!!!
-
δηλωνω ερωτευμενος με την C class coupe!!!
-
δηλωνω ερωτευμενος με την C class coupe!!!Εγώ απο την ώρα που την είδα
Τόσο καλή είναι Pop? -
Θα το περάσω και γω ένα χέρι το μπουρδέλο και θα σας πω...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ΥΓ. Και το 1,6 και 1,8 ... βαρυ τιμόνι έχουν βρε παιδιά!!!Αντρικό...
Συνοδήγησα πριν λίγο με τον Pop και την C Class Coupe. Πολύ ωραίο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΥΓ. Και το 1,6 και 1,8 ... βαρυ τιμόνι έχουν βρε παιδιά!!!
Αντρικό...
... δεν ήξερα ότι αυτό ήταν το καμπριο του!
-
δηλωνω ερωτευμενος με την C class coupe!!!Συνοδήγησα πριν λίγο με τον Pop και την C Class Coupe. Πολύ ωραίο...
Θα το περάσω και γω ένα χέρι το μπουρδέλο και θα σας πω...
Και γραψτε καναδυο λόγια και βγαλτε και καμια φώτο ... στο φως της μερας!!!
ΥΓ. Μόλις μπείτε ιδιαίτερα στο καμπριο ... call me!
Πανεμορφη η C Class coupe! Αλλα κουσούρι της βρήκα. Πλαισια στις πόρτες σε κουπε Mercedes?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πανεμορφη η C Class coupe! Αλλα κουσούρι της βρήκα. Πλαισια στις πόρτες σε κουπε Mercedes?
Ακριβως αυτο. Επισης ενα πραγματικο Coupe για εμενα εχει και πισω παραθυρα που κατεβαινουν...
Παντως συγκεκριμενα αυτο που με εντυπωσιασε προσωπικα στην πολυ μικρη οδηγικη επαφη που ειχα, επισης με μια
Ε250 Coupe ΑΜG pack, περα απο το 'μασιφ' πλαισιο, αισθηση πολυτελειας εσωτερικου, ανεση, φρεναρες κτλ, ηταν ο κινητηρας στην 'ρυθμιση' φυσικα των 204ιππων. Μαλλον ο καλυτερος 1800αρης αυτη την στιγμη της αγορας, ΙΜΗΟ.
Στα του κιβωτιου, σιγουρα, οταν ΟΛΑ τα υπολοιπα απλως 'αγγιζουν την τελειοτητα' , προφανως και η οποια ενδεχομενη
μικροενοχληση ως προς την καθυστερηση εφαρμογης εντολων σε ανεβασμα/κατεβασμα, σε σχεση με διπλοσυμπλεκτα, περναει
σε δευτερη μοιρα. Θελει και καποιο χρονο εξοικειωσης βεβαια (τουλαχιστον κατα την δικη μου εκτιμηση) καθοτι, αν και ιδιαιτερα ομαλο στις αλλαγες, δεν ηταν λιγες οι φορες που το κιβωτιο, εκανε τα δικα του, εαν το οδηγουσες με το στυλ που οδηγεις ενα διπλοσυμπλεκτο. Το 7Gtronic απ' οσο διαβαζω ειναι κατι πολυ κοντινο σε αισθηση/αποτελεσματικοτητα με το 8αρι αυτοματο ZF της Bmw...και πλεον ειναι ΣΤΑΝΤΑΡ απο την Ε250 CGI και πανω, κατι που για τα δικα μου δεδομενα την κανει, ως το πιο ποθητο , μη εξωτικο, coupe αυτη την στιγμη.
Οδήγησα....