-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αρα δεν χρειαζεται πλεον να γραφουμε 514616 σελιδες για το ποτε και που θα βρεθουμε κλπ κλπ, μια χαρα τα καταφερνουμε και στην τυχη!
Αυτο ξαναπες το..μολις ελαβα πμ οτι πετυχαν τη zx παρκαρισμενη στην αλλη ακρη της Αθηνας..Πρεπει να αλλαξω ζαντες μου φαινεται..Καρφωνομαι..
Μπα απο μένα δεν γλιτώνεις και ζάντες να αλλάξεις.
Αφού την έχω μάθει απέξω την πινακίδα σου.Είναι και το αυτοκολλητάκι του GCC στο πλάι (την έβλεπα και κάθε μέρα τον τελευταίο μήνα όσο να το κάνεις την έχω σταμπάρει καλά )
Είναι πολύ χαρακτηριστική όσο να το κάνουμε(για το δικό μου μην σχολιάσετε παρακαλώ.Σαν τη μύγα μεσ' στο γάλα ξεχωρίζω ) -
Ασε και πετυχαινω και ενα σαμπανιζε fluence πιο πανω στο σταθμο του μετρο τωρα τελευταια..Αφου πουληθηκαν 2 να φτιαξετε και club..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ασε και πετυχαινω και ενα σαμπανιζε fluence πιο πανω στο σταθμο του μετρο τωρα τελευταια..Αφου πουληθηκαν 2 να φτιαξετε και club..Πρέπει όντως
-
Άρτι αφιχθείς από test-drive ενός Ιαπωνικού διαμαντιού στη μορφή ενός μετάχειρου Suzuki Ignis 4x4 του 2005 (60.000χλμ).
Αρχικά ενθουσιάζεσαι από την έμπνευση των σχεδιαστών. Τι γραμμές, τι κομψότητα, τι στυλ. Είμαι σίγουρος ότι ο αρχισχεδιαστής αφού είχε μαλώσει με τη γυναίκα του αποφάσισε να προχωρήσει με το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό ζωγραφίζοντας μερικές γραμμές σ' ένα κομμάτι χαρτί, σκεπτόμενος το διαζύγιο που έρχεται. Το Γιαπωνέζικο design στα καλύτερά του και οι Ιταλοί να κλαίνε (από τα γέλια προφανώς).
Περνώντας στο εσωτερικό, τα θετικά του σχεδιασμού συνεχίζονται. Μοναδικές πινελιές παντού (κάπου κρυμένες καλά όμως) και ένα εσωτερικό που είναι ολόιδιο με όλα τα γιαπωνέζικα κουτιά που έχουν βγει τα τελευταία 40 χρόνια... Φθήνια στα πλαστικά, αλλά προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρει, αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους για καιρό ακόμα. Τριγμοί μηδέν. Οι χώροι όμως καλοί για τους επιβάτες τόσο μπροστά, όσο και πίσω, με ένα μείον το μικρό σχετικά χώρο αποσκευών (ας όψεται η 4κίνηση).
Ο οδηγός κάθεται ψηλά (πάρα πολύ ψηλά όμως) και έχει πολύ καλή αίσθηση του ότι οδηγάει κάτι ψηλό και σχετικά στενό. Το μοτέρ (1,3 95hp) ακούει από χαμηλά, αν και δεν έχει ροπή εκεί και τραβάει μέχρι περίπου τις 6800σαλ όπου σε κόβει απότομα ο κόφτης. Τα πεντάλ μαλακά, με μόνη ένσταση αυτό του φρένου που έχει μεγάλη διαδρομή και αργεί να πιάσει, οπότε στην αρχή σου φαίνεται να μην έχεις φρένα (εν τέλει όμως no prob!). Πρώτη στο κιβώτιο με την ωραία αίσθηση και τις απειροελάχιστες διαδρομές (τουλάχιστον σε όσους από εμάς έχουν συνηθίσει στο 5άρι της PSA που η πρώτη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και η 2η κάπου έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ ) και τέρμα γκάζι. Εντάξει, χαμηλά δεν γίνονται και πολλά, αλλά η 4κίνηση δουλεύει και το αμαξάκι δεν σπινάρει Με λίγη εκμάθηση μπορείς να τρομάζεις κόσμο στα φανάρια, ιδίως άμα είναι βρεγμένο, μιας και το μοτέρ είναι ψυχωμένο ψηλά... Μετά την εκίνηση όμως θα πρέπει να κάνεις τον αδιάφορο...
Ένα εργονομικό μείον είναι ότι ο λεβιές είναι σχετικά κοντός και ο οδηγός κάθεται πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να τεντώνομαι ελαφρώς. Προφανώς το τζαπόνιο που το σχεδίασε είχε χαμηλό κορμό ή/και μακριά χέρια...
Μέσα στην πόλη το αμάξι είναι εξαιρετικό. Καλή ορατότητα, μοτέρ που αποκρίνεται καλά, λίγο να μάθω τα φρένα μόνο... Η ανάρτηση δεν κοπανάει τόσο όσο περίμενα (κοπανάει όμως), ίσως βοηθάνε και τα αμορτισέρ που φαίνονται σχετικά καινούρια. Έξω, φαίνονται τα όριά του. Με 110 ταξιδεύει σχετικά άνετα, αλλά σαφώς όχι τόσο όσο το 206, ενώ το μακρύ σχετικά κιβωτιο (μακρύ για το συνδυασμό αεροδυναμικής + 4κίνηση με τις απώλειές της + σχετικά υψηλό βάρος) σημαίνει ότι η επιτάχυνση με 5η και πάνω από 100 στο κοντέρ είναι αστεία... Η ηχομόνωση δεν είναι στα δυνατά του σημεία, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι το ελάχιστο φρένο με το μοτέρ...
Στις στροφές τα πράγματα εξελίσσονται κάπως διαφορετικά απ' όσους έχουν μάθει με προσθιοκίνητα... Εξηγώ: Η φυσική τάση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι η υπερστροφή. Σε τυχόν άφημα του γκαζιού (ή αν έχεις κάτω από 4000σαλ που είναι το ίδιο... ), ο συνδυασμός κοντού μεταξονίου, μεγάλου ύψους και άκαμπτου άξονα πίσω κάνει θαύματα για τον τραπεζικό λογαριασμό του φανοποιού σας. Σε τέτοιες καταστάσεις το τιμόνι δεν ενοχλεί, ούτε όμως και εντυπωσιάζει. Έχοντας όμως υπόψη ότι πρόκειται για 4κίνητο με συνεκτικό συμπλέκτη, δοκιμάζω κάτι άλλο. Στροφές στο μοτέρ τουλάχιστον 4000 και αρκετό (ίσως και τέρμα) γκάζι από τη στιγμή που θα δω ότι πάει να φύγει (σχεδόν από την αρχή δηλαδή... ). Κάτι συμβαίνει και το αμάξι κρατάει, υπερστρέφει λίγο και βγαίνει από τη στροφή με ταχύτητες ασύλληπτες για την εικόνα που σου είχε δώσε μέχρι τότε... Στη χειρότερη λίγο να πάει να φύγει με τα 4, γλυκά, απαλά και όμορφα. Αν χρειαστεί να αφήσεις όμως το γκάζι (είτε γιατί συνάντησες ένα εμπόδιο, είτε γιατί απλά η στροφή δεν βγαίνει με τόσα) την έβαψες...
Άρα η λύση στις στροφές είναι (very) slow in - (very) fast out... Αν κάνεις το λάθος και πατήσεις γκάζι στο apex ενδέχεται να βιώσεις και μία αίσθηση υπερστροφής ισχύος, αλλά η ακαριαία αντίδραση που χρειάζεται για να μην πέσεις στη νησίδα ή στο στηθαίο (σου κάνει όμως τη ζωή ενδιαφέρουσα, μιας και δεν ξέρεις που θα καταλήξει) δεν θα σε αφήσει να τη χαρείς... Μία άλλη λύση είναι το να προσπαθείς να υποστρέφεις από την αρχή (μιλάω για υποστροφή ισχύος, όσο αυτό είναι δυνατό με 95 ατίθασα γιαπωνέζικα), οπότε με το που ο συνεκτικός συμπλέκτης αντιληφθεί διαφορά στις ταχύτητες των αξόνων θα εμπλέξει νωρίς στη στροφή και τον πίσω και θα έχεις πιο πολλά χλμ μέσα στη στροφή.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν στο γλιστερό οδόστρωμα του δρόμου προς Πανόραμα - Χορτιάτη. Υποψιάζομαι ότι σε καλύτερο οδόστρωμα, όπου η 4κίνηση θα μπαίνει πιο δύσκολα, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά προς το χειρότερο...
Από τα παραπάνω ο (υπομονετικός ) αναγνώστης θα βγάλει το συμπέρασμα ότι βίασα ένα μικρό αθώο γιαπωνέζικο αμαξάκι που φτιάχτηκε για άλλες δουλειές και όχι για να το ξεζουμίζει ο κάθε ηλίθιος στις στροφές και θα έχει κάθε δίκιο...
Πάντως, σε γενικές γραμμές το αμαξάκι μ' άρεσε και θεωρώ ότι για τη δουλειά που το θέλει ο ιδιοκτήτης (ο οποίος ευτυχώς για την ψυχική του υγεία ήταν απών... ), δηλαδή πόλη + κανένα ταξιδάκι + κάποιες εκδρομούλες σε χωματόδρομους είναι ιδανικό. Τα μειονεκτήματά του ήταν λίγο - πολύ γνωστά και αγοράστηκε πολύ συνειδητά και ελπίζω να το χαρεί για πολλά πολλά χιλιόμετρα (μιας και στο συνεργείο που το πήγα για έλεγχο μου είπαν ότι το ignis είναι από τα πιο γερά και αξιόπιστα αμάξια της suzuki), βάζοντάς το να ζει τη ζωή για την οποία φτιάχτηκε και όχι σαν αυτή που έζησε σήμερα στα χέρια ενός βλαμένου...
εδιτ: Κάτι που ξέχασα είναι να αναφέρω τις κλίσεις 45 μοιρών στις στροφες...
-
Οδηγησα ενα ιδιο αλλα 2κινητο περυσι τετοια εποχη..δε το πιεσα ομως τοσο..Ετσι ακριβως ειναι το αμαξι..Σκληρο ,ψηλο ,με σκληρα χειριστηρια..Αυτο που οδηγησα εγω ειχε και θεοσκληρο συμπλεκτη..Ισως επειδη την προηγουμενη χρονια η κατοχος ειχε μαθει οδηγει με δαυτο... Καλο μοτερ οντως..Πισω καθεσαι πιο ψηλα απο τους μπρος,σε κατι σαν παγκο.. Κακη πισω αναρτηση. Αδιαφορο και μουντο τελειως μεσα.Υπηρχαν αλλα αρκετα φτηνοτερα και καλυτερα σε πολλους τομεις πιστευω,για κανενα λογο δε το επαιρνα.
-
Η κατάσταση θυμίζει euro 2004.Δεν περιγράφω άλλο(χελάκης)!! Ένα άλλο μου έρχεται αντάξιο του ignis σε όλα του.A-class 140 αυτό με τον τάρανδο.Τουλάχιστον το ignis δεν έκανε και 8 εκατομμύρια
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Άρτι αφιχθείς από test-drive ενός Ιαπωνικού διαμαντιού στη μορφή ενός μετάχειρου Suzuki Ignis 4x4 του 2005 (60.000χλμ).
..................και ακριβως εκει σταματησα να σε διαβαζω
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
BMW 320si (E90)Την γνωστή μπλε κούκλα του Νίκου.
Εξαιρετικό review. Ειδες αμα περνάς τοσο καλά κ το αμαξι υπακουει τοσο ομορφα και στρωτά, και να υπάρχουν αρνητικά, δεν φαίνονται. Φαντάσου να είχε και κανονικά λάστιχα και όχι τα αθλια (για σπορ οδήγηση - ανεση) runflat.
Εκεί είχα οδηγήσει και την 116i και απο τοτε μου έχει κατσει ο ελικας. Βέβαια τότε έμενα διπλα και χρονομετρούσα πλατεία Πεντελης-μοναστηρι καθε Κυριακή πουρνο πουρνο που είναι τα σαλιγκαρια στις εκκλησίες
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Εκεί είχα οδηγήσει και την 116i και απο τοτε μου έχει κατσει ο ελικας. Βέβαια τότε έμενα διπλα και χρονομετρούσα πλατεία Πεντελης-μοναστηρι καθε Κυριακή πουρνο πουρνο που είναι τα σαλιγκαρια στις εκκλησίες
Που να οδηγήσεις και κανονική Bmw δηλαδή...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
..................και ακριβως εκει σταματησα να σε διαβαζω
Τέτοια αμαξάρα δεν έχει ξαναφτιαχτεί!
-
BMW 320si (E90)
Την γνωστή μπλε κούκλα του Νίκου.
Εξαιρετικό review. Ειδες αμα περνάς τοσο καλά κ το αμαξι υπακουει τοσο ομορφα και στρωτά, και να υπάρχουν αρνητικά, δεν φαίνονται. Φαντάσου να είχε και κανονικά λάστιχα και όχι τα αθλια (για σπορ οδήγηση - ανεση) runflat.
Κοίτα, τα runflat είναι τραγικά μέχρι να ζεσταθούν. Μόλις ζεσταθούν, τα RE050A δουλεύουν ΑΨΟΓΑ. Τα pirelli pzero runflat που σκέφτομαι να βάλω, λένε ότι ζεσταίνονται πιο γρήγορα λόγω κάποιου ειδικού silica-carbon compound στα πλαϊνά.
Πάντως, το si ζεσταίνει τα λάστιχα ΠΟΛΥ πιο γρήγορα από την 1 πριν, ίσως έχει να κάνει με το πως η ανάρτηση 'φορτίζει' τα ελαστικά.
Όπως λέει ο stefan...και που να οδηγήσεις μια λίγο πιο δυνατή να δεις πως συμπεριφέρεται το πλαίσιο/βράχος.
-
τόσο καλό ειναι το si? δηλαδή το δικό μου θα μοιάζει με mercedes μπροστά του?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τόσο καλό ειναι το si? δηλαδή το δικό μου θα μοιάζει με mercedes μπροστά του?Καλά Mercedes όχι...αλλά το δικό σου είναι σίγουρα πιο 'comfort'.
Θα κανονίσουμε καφεδάκι.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τόσο καλό ειναι το si? δηλαδή το δικό μου θα μοιάζει με mercedes μπροστά του?Καλό είναι μωρέ, αλλά 320d δεν είναι! Μην ξεχνάμε και την οικονομία καυσίμου!
Το βάρεσα με το Defy μου, γιούζινγκ Tapatalk
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
τόσο καλό ειναι το si? δηλαδή το δικό μου θα μοιάζει με mercedes μπροστά του?
Καλό είναι μωρέ, αλλά 320d δεν είναι! Μην ξεχνάμε και την οικονομία καυσίμου!
Το βάρεσα με το Defy μου, γιούζινγκ Tapatalk
Το δίχως άλλο!!!
Αν θες οικονομία, δεν πας στο 320si κύριος!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τόσο καλό ειναι το si? δηλαδή το δικό μου θα μοιάζει με mercedes μπροστά του?Eιναι ΑΛΛΟ αυτοκινητο! Αυτο μπορω να στο πω και εγω που την οδηγησα μολις λιγα χλμ, και χωρις
πιεση σε στροφες. Eιναι ξεκαθαρη η διαφορετικη αισθηση που προσφερει σε σχεση με μια 320i, σχεδον ακομα και απλως
βολταροντας την.
Παταει αλλιως, στριβει αλλιως, ακουγεται αλλιως.
Ειναι το Baby M car της Bmw. -
BMW 320si (E90)
Την γνωστή μπλε κούκλα του Νίκου.
Ευχαριστώ
Ακριβώς, το συγκεκριμένο αμάξι το ένιωσα να γίνεται προέκταση του εαυτού μου. Τι ωραίο πράγμα να στρίβεις το τιμόνι τόσο λίγο και το αμάξι να ακούει τόσο πολύ!!! priceless
Σχετικά με τα R/F ελαστικά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Το λέω στο Νίκο χρόνια αλλά έχει τα δικά του βιώματα.Πάντως για να είμαι δίκαιoς, η 320si είναι ένα ΑΛΛΟ αυτοκίνητο. Ακόμα και από μια 320i με M-pack.
Το ξέρω ότι πολλοί ενδεχομένως να διαφωνήσουν με αυτό που γράφω, είτε ακόμα να φανεί υπερβολικό σε κάποιους, έλα που όμως ισχύει....Ξεκάθαρα το γράφω άλλη μια φορά, έχουμε να κάνουμε με μια 4κύλινδρη Μ3 ε90.Τι λάτρεψα από την si? Τον off balance έλεγχο.
Πραγματικά με είδα να μπορώ να κάνω πολλά πράγματα σε αυτό το αυτοκίνητο, το στρίψιμο του έχει πολύ βάθος και η πρόσφυση της si τεράστια περιθώρια. Απλά δεν θέλει στενή διαδρομή γιατί αυτό το αμάξι πρέπει να απλώσει.
Εγώ τον Νίκο τον οδήγησα στρωτά δίχως να στριγγλίξει λάστιχο, αλλά Νίκο σε σεβάστηκα όπως σου είπα
Το αμάξι έχει πολλά παραπάνω περιθώρια. -
και πόσο γρηγορα πιστεύεις οτι θα βαρεθείς ενα τέτοιο 'στήσιμο';
εγώ πριν καν τελειώσω την ιστορία σου είχα ηδη χασμουρηθεί...
δε λέω, ωραίο πράμα να οδηγείς κ να μην αγχώνεσαι μήπως κ σε φάει το αμαξάκι σου ακόμα και στην ευθεία, αλλά όταν θελήσεις να χαθείς στα βουνά κ να χαρείς, θα το κάνεις 1, θα το κάνεις 2, μετά θα αναζητείς τουρμπό-Σνίτσελ στον ιντερνέτο...
την εχω ξαναδεί την ιστορία πάντως, περισσότερες φορές
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
και πόσο γρηγορα πιστεύεις οτι θα βαρεθείς ενα τέτοιο 'στήσιμο';εγώ πριν καν τελειώσω την ιστορία σου είχα ηδη χασμουρηθεί...
δε λέω, ωραίο πράμα να οδηγείς κ να μην αγχώνεσαι μήπως κ σε φάει το αμαξάκι σου ακόμα και στην ευθεία, αλλά όταν θελήσεις να χαθείς στα βουνά κ να χαρείς, θα το κάνεις 1, θα το κάνεις 2, μετά θα αναζητείς τουρμπό-Σνίτσελ στον ιντερνέτο...
την εχω ξαναδεί την ιστορία πάντως, περισσότερες φορές
Θα σου απαντησω και εγω εδω. Καπου 'χανεσαι' στην μεταφραση.
Το αυτοκινητο, δεν τεινει να 'σε φαει' στην ευθεια, σε καμμια περιπτωση. Δεν μιλησε κανεις για Μ3 Ε46 με ESP off και μισοτελειωμενα λαστιχα...Αντιθετως ειναι απιστευτα στιβαρο-ασφαλες το πατημα του και συμπαγης η αισθηση του πλαισιου.
Επιπλεον η ρυθμισιμοτητα του, το γενικοτερο στησιμο, δινει ΤΟΣΟ υψηλα ποσοστα ακριβειας στην αισθηση, και κατα την οδηγηση γενικοτερα, που θυμιζει αλλες, πολυ ακριβοτερες και γρηγοροτερες κατασκευες.
Οσο για την ατμοσφαιρα vs turbo, μονο σε προσχεδιασμενες ρεπριζ, ή/και σε εντονες ανωφερειες θα σου λειψει σε ενα βαθμο η δυναμη του καθε turbo. Κατα τα αλλα η αισθηση της ειναι ΤΟΣΟ ανοθευτη μηχανικα, η αποκριση γκαζιου τοσο αμεση, που το turbo θα σου λειψει ενδεχομενως σε αναζητηση αδρεναλινης στην ευθεια, a.k.a κολλημα πλατης. Πουθενα αλλου. -
δεν κατάλαβες τπτ από αυτο που ειπα.
(πολυ παράξενο)
Οδήγησα....