-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Έχοντας οδηγήσει και τα δύο έχω να πω ότι δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε fiesta και c3 σε κανένα βασικό τομέα. Ανώτερο το fiesta σε οδηγικά χρκα, στήσιμο, κινητήρα, ποιότητα εσωτερικού. Μόνο σε χώρους καμπίνας αν θυμάμαι καλά υπερέχει το c3, ενώ το fiesta ειναι το καλύτερο της κατηγορίας συνολικάΣε τι θα μπορούσαν να έχουν σχέση άλλωστε;
-
5 πόρτες
-
Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας απο ενα αυτοκίνητο πχ προσωπικά εχω καταλήξει πως για μακρινά ταξίδια και πολύωρη οδήγηση αυτό που μετράει είναι τα καθίσματα , η κατανάλωση , το μεγάλο ντεπόζιτο και το Cruise control με αυτήν ακριβώς τι σειρά.
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας απο ενα αυτοκίνητο πχ προσωπικά εχω καταλήξει πως για μακρινά ταξίδια και πολύωρη οδήγηση αυτό που μετράει είναι τα καθίσματα , η κατανάλωση , το μεγάλο ντεπόζιτο και το Cruise control με αυτήν ακριβώς τι σειρά.- και μια σχετικά καλή ηχομόνωση (κυρίως από τις ρόδες και το χώρο του κινητήρα)
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας απο ενα αυτοκίνητο πχ προσωπικά εχω καταλήξει πως για μακρινά ταξίδια και πολύωρη οδήγηση αυτό που μετράει είναι τα καθίσματα , η κατανάλωση , το μεγάλο ντεπόζιτο και το Cruise control με αυτήν ακριβώς τι σειρά.Ναι αλλα δεν θα κανεις μονο μακρινα ταξιδια.. ουτε επισης θα παρεις αυτοκινητο για μαρκινα ταξιδια και ενα αλλο πχ για πολη...
Κοιτας να τα συνδυασεις ολα μαζι και τι σου προσφερει καλυτερο το καθε ενα.. και σε τι βαθμο...
Αυτα που αναφερεις βεβαια δεν ειναι ζητουμενα μονο των μακρινων ταξιδιων... αλλα ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω.Εγω πχ κοιταζω το στησιμο, οδικη συμπεριφορα παρα πολυ... επειδη ευχαριστιεμαι την ωραια οδηγηση και την σπιρτοζικη εχω παθει πλακα με το Fiesta.. που για μενα προσωπικα τα συνδυαζει ολα αυτο το αυτοκινητο ... αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο για τον καθενα.
-
Σαν πρώτο παράγοντα κι εγώ θα έβαζα το στήσιμο/οδηγική συμπεριφορά. Από κει και πέρα δε γίνεται ένα αυτοκίνητο να τα κάνει όλα στον απόλυτο βαθμό, κάπου θα υπερέχει, κάπου θα υστερεί.
Ναι αν θες να κάνεις ταξίδια ισχύουν όλα αυτά που είπε ο ΜΟΝΜΑΝ. Παρ όλα αυτά υπάρχουν αυτοκίνητα που μπορούν εκτός των άλλων να είναι ΚΑΙ καλοστημένα και αυτά συνήθως είναι τα Ford. -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Ναι αλλα δεν θα κανεις μονο μακρινα ταξιδια.. ουτε επισης θα παρεις αυτοκινητο για μαρκινα ταξιδια και ενα αλλο πχ για πολη...
Κοιτας να τα συνδυασεις ολα μαζι και τι σου προσφερει καλυτερο το καθε ενα.. και σε τι βαθμο...
Αυτα που αναφερεις βεβαια δεν ειναι ζητουμενα μονο των μακρινων ταξιδιων... αλλα ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω.Εγω πχ κοιταζω το στησιμο, οδικη συμπεριφορα παρα πολυ... επειδη ευχαριστιεμαι την ωραια οδηγηση και την σπιρτοζικη εχω παθει πλακα με το Fiesta.. που για μενα προσωπικα τα συνδυαζει ολα αυτο το αυτοκινητο ... αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο για τον καθενα.
και όμως μετά απο πολλά αυτοκίνητα που πέρασαν απο τα χέρια μου με βεβαιότητα μπορώ να πω οτι τα οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά δεν βλέπω να εχουν κάποια ωφέλεια στην εθνική οδο , στο πολύωρο ταξίδι και τελικά στην φυσιολογική οδήγηση, μπάκετ σφικτά καθίσματα και άμεσα τιμόνια σε κουράζουν απο την πολύ πληροφόρηση σφικτές αναρτήσεις με χοντρές αντιστρεπτικές , στις μικρές ταχύτητες μεταφέρουν κραδασμούς και στις μεγάλες ταχύτητες καταλήγεις να οδηγείς στα bump stops γιατί οι εθνικές μας δεν είναι σχεδιασμένες για πολλά ,εχουν αμέτρητες ανωμαλίες μεγάλου μήκους αν τολμήσεις και οδηγήσεις λίγο παραπάνω απο το όριο (+39 ) αντιλαμβάνεσαι πόσο ενοχλητικές και τελικά επικίνδυνες είναι , καλά για μεγάλες ζάντες και χαμηλό προφίλ εκτός ότι αχρηστεύουν και την πιο καλή ηχομόνωση μπορεί να στραβώσεις ζάντα και να καταστρέψεις λάστιχο απλώς περνώντας γρήγορα γέφυρα της Εθνικής ,οι αρμοί πχ στις γέφυρες ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και τα Μάλγαρα είναι διαβόητες
Επειδή το να βρεθώ μόνος σε στροφοδιαδρομή που θα εκμεταλλευτώ το 'ειδικό στήσιμο' πχ ενός fiesta ST είναι όλο και πιο σπάνιο ,προτιμώ το 'φυσιολογικό στήσιμο' που είναι ιδανικό για το 99% των χλμ που κάνω και μπορώ να το βρω στο 90% των αυτοκινήτων της αγοράς , αρκεί να μην εχουν μεγάλες ζάντες !
-
Φιλε MONMAN, δεν νομιζω οτι χρειαζεται τοσο ακραιο παραδειγμα (πχ Fiesta ST) για να εχεις αυτοκινητο με καλο στησιμο/οδικη συμπεριφορα.. Ακομα και με ενα Fiesta ST-Line μπορεις να εχεις στησιμο αρκετα παραπανω θα ελεγα απο το μεσο ορο της κατηγοριας του..
Εγω προσωπικα με το Fiesta χαιρομαι και την καθε στροφη που παιρνω και επιδιωκω να κινουμαι σε δρομους με στροφιλικια πλεον.. (για παραδειγμα επιλεγω Π.Ε.Ο Αθηνων-Θηβων απο την Ν.Ε.Ο. οταν θελω να κατεβω Αθηνα.. και φτανω με ενα χαμογελο να..Οσον αφορα τα καθισματα που λες... Διαφωνω πληρως πλεον... Μετα απο 1μιση+ χρονο με το Fiesta, εχω εκτιμησει απιστευτα τα σπορ καθισματα του... αυτη η ελαχιστη πλευρικη στηριξη που εχουν (δεν μιλαμε για bucket-εννοειται ειναι ενοχλητικα στην καθημερινη οδηγηση) ειναι απιστευτη.. Δεν σε σφιγγει αλλα ουτε κουνιεσαι καθολου απο οπου κατσεις.. (Ειμαι 1,92 και 88 κιλα δεν ειμαι μικροσωμος δηλαδη για να με σφιγγουν). Οσοι εχουν μπει εχουν παθει πλακα απο αυτα τα μπροστικα καθισματα του Fiesta... Και απο την αλλη, στην οικογενεια υπαρχει ακομα το Αλμερα.. που εννοειται δεν συγκρινεται με το Fiesta αλλα τα καθισματα του ειναι πιο ανετα, δηλαδη εχεις μια ελευθερια να κουνιεσαι.. Πλεον για μενα ειναι κουραστικο το να κουνιεσαι εστω και λιγο στο καθισμα.. οχι απλα ανετο δλδ....
Το τιμονι προσωπικα το θελω ετσι πληροφοριακο οπως ειναι... εχεις μια ασφαλεια παντου...
Για τις αναρτησεις εχεις δικιο.. ειναι κουραστικες καμια φορα οι σπορ αναρτησεις.. αλλα ακομα και του Fiesta θα την χαρακτηριζα πολυ ανετη για τα δεδομενα του (ζαντες 17αρες με 205/45 λαστιχο-χαμηλο προφιλ). Εννοειται πως το Titanium θα ειναι ακομα πιο ανετο απλα και το ST-Line δεν ειναι καθολου ασχημο-ενοχλητικο. -
Και εγω με το swift καπως εται νιωθω. Απο τα γαλλικα εχει διαφορα. Αλλα ειναι τα μπακετ καθισματα (δυστηχως στο swift ειναι εντονα bucket στο εδρανο και σε στενευει λιγουλακι, αλλα γενικα εχουν καλη στηριξη και στην μεση και ειναι ωραια για ταξιδι.
Το κοφτερο τιμονι σε στροφες ολα τα λεφτα. Κεντραρω με ακριβεια χιλιοστου που λενε (μεταφορικα παντα), στα γαλλικα το τιμονι ειναι πκο πολυ στο περιπου συγκριτικα με το swift.
Η σιγογρια που μου δινει το μπροστινο μερος την προτιμω οπου με το παναλαφρο πλαισιο με κανει να μη φοβαμαι στις στροφες στα πολλα οπως σε αλλα πιο βαρια και μαλακα γαλλικα.Βεβαια ισως εχω κολλημα και τα βλεπω ολα ομορφα στο σουιφτ. Στα 120 ειναι σχεδον το ιδιο ησυχο με ενα 308. Μονο σε πολυ τραχυ δρο ο θα ακουσεις λιγο πιο εντονο τον τροχασμο. Πραγματοκα αν ββουν ελαστικα με εσωτερικη ηχομονωση σε αυτες τις διαστασεις το συτοκινητο εγινε απλα τελειο.
Παιδια ειναι υπεροχο αυτοκινητο πολης.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Και εγω με το swift καπως εται νιωθω. Απο τα γαλλικα εχει διαφορα. Αλλα ειναι τα μπακετ καθισματα (δυστηχως στο swift ειναι εντονα bucket στο εδρανο και σε στενευει λιγουλακι, αλλα γενικα εχουν καλη στηριξη και στην μεση και ειναι ωραια για ταξιδι.
Το κοφτερο τιμονι σε στροφες ολα τα λεφτα. Κεντραρω με ακριβεια χιλιοστου που λενε (μεταφορικα παντα), στα γαλλικα το τιμονι ειναι πκο πολυ στο περιπου συγκριτικα με το swift.
Η σιγογρια που μου δινει το μπροστινο μερος την προτιμω οπου με το παναλαφρο πλαισιο με κανει να μη φοβαμαι στις στροφες στα πολλα οπως σε αλλα πιο βαρια και μαλακα γαλλικα.Βεβαια ισως εχω κολλημα και τα βλεπω ολα ομορφα στο σουιφτ. Στα 120 ειναι σχεδον το ιδιο ησυχο με ενα 308. Μονο σε πολυ τραχυ δρο ο θα ακουσεις λιγο πιο εντονο τον τροχασμο. Πραγματοκα αν ββουν ελαστικα με εσωτερικη ηχομονωση σε αυτες τις διαστασεις το συτοκινητο εγινε απλα τελειο.
Παιδια ειναι υπεροχο αυτοκινητο πολης.
φιλε lap ,σε ποιό swift αναφέρεσαι ? χρονολογίας κυβικά κλπ ?
-
To 1.0 turbo του '19
-
Το fiesta προσφερει μια ανωτερη οδηγικη εμπειρία, αν το οδηγησεις το νιωθεις στην πρωτη στροφη. Με χαρακτηριστικη ευκολια θα στριψει και θα σου δωσει εμπιστοσύνη να μπεις ταπα χωρις να κανει πως γλυστραει ακομα και αν αλλαξεις ταχυτητα μεσα στη στροφη προσπαθωντας να το αποσταθεροποιησεις. Προσφατα πληροφορηθηκα απο τον petran οτι στα ανεβασματα των ταχυτητων (3->4) κραταει σταθερα τις στροφες για 3-4 δευτερα ωστε να κατσει ακριβως η ταχυτητα!! Οταν το δοκιμασα επαθα πλακα, μπραβο τους που το σκεφτηκαν, ειναι πολυ μπροστα. Ο diesel κινητηρας με τα 120 αλογα οργωνει, σε γλυστερη ανηφορα esp off[emoji23] η δευτερα μενει κατω και το κοντερ δειχνει 80 χμ.!! Και η καταναλωση με ταπα οδηγηση ειμαι στο 5,7 κολλημενη. Πολυ δυνατες ρεπριζ κανεις πλακα σε γρήγορους στην Αττικη οδο. Το τιμονι πολυ γρηγορο και ακριβέστατο σε θέλει εκει, και ισως αυτο να κουρασει σε πολυωρα ταξιδια. Σε στροφιλικι θα σε βγαλει ασπροπροσωπο και ατσαλακωτο. Ευγε στο fiesta.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Απο ποιο βαρυμαγκα; απο το τουρμπο swift η το c3;
Το λογικο ειναι να κραταει τις στροφες στο κατεβασμα και οχι στο ανεβασμα. Παντως ετσι κρατουσε και ενα πεζω τις στροφες και ειχε θεματακια με τα ηλεκτρονικα του.
Μα καλα ειναι nickname αυτο; ακου βαρυμαγκα -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
To 1.0 turbo του '19ευχαριστώ για την αμεση απάντηση
-
Γύρε (ακου nickname[emoji23] κοτοπουλο ή χοιρινο;;), και απο το c3 και απο ολη την κατηγορία. Δεν ειμαι κολλημενος με το το c3, αν καποιο ειναι καλύτερο θα το πω ακομπλεξαριστα, δεν θα κανω το σχοινί κορδονι με κατι κουβαδακια οπως τα μπαλένα και τα σουϊφτ...
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε αυτοκινητιστικο φορουμ εισαι βρε, τι γυρος κοτοπουλο.
Μαλλον δεν εχεις εμπειρια απο πολλα αυτοκινητα. ή καλυτερα δεν οδηγεις καπως πιο δυναμικα ωστε να δεις τα θετικα ενος κουβα οπως το swift.
Εχεις οδηγησει το swift turbo;http://www.zeperfs.com/en/duel5547-7137.htm
Δες λιγο στο track time στα ιδια αλογα τα δυο αυτοκινητα
Fiesta vs swift
Μην υποτιμας καθολου τους τζαπανεζους οταν πουν να βγαλουν χοτ χατς.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
http://www.zeperfs.com/en/duel5547-7137.htmΔες λιγο στο track time στα ιδια αλογα τα δυο αυτοκινητα
Fiesta vs swift
Ούτε αυτή η σύγκριση είναι σωστή όμως καθώς το fiesta είναι σχεδόν 20 εκ. μακρύτερο και 200 κιλά βαρύτερο, όπως επίσης υπολείπεται 30% σε κυβισμό.
-
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις φίλε Lap, αλλά η σωστή σύγκριση είναι αυτή:
-
Σαγρε μου, δεν ειναι αυτη η σωστη συγκριση.
Η σωστη ειναι αυτη με την ιδια ιπποδυναμη.Η επιλογη των κινητηριων συνολων που θα παραξουν τη συγκεκριμενη ιπποδυναμη ειναι ευθυνη του καθε κατασκευαστη. Το απολυτο νουμερο μετρα.
Συγκρινουμε δηλαδη δυο προιοντα που παραγουν τα ιδια kw οπως επισης και με την επιλογη των συνδιασμων των μηχανικων μελετων (οπως βαρος, αναρτησεις κτλ) ωστε να προσφερουν οδηγικη ευχαρίστηση σε μια πιστα ή σε μια στροφοδιαδρομη.Δεν μπορει δηλαδη να φωναζουν για τις ελαφρυες πορτες του suzuki και την μικροτερη ηχομονωση απο αυτες, οπου εγινε με σκοπο, αλλα μετα να λες πως ειναι ελαφρυ το αυτοκίνητο αρα βαλε απεναντι του ενα θηριο. Ειναι αδικη σύγκριση. Ειναι θεμα επιλογων του κατασκευαστη. Ο ενας επιλεγει για χ λογους μια ελαφρυα πορτα ενω ο αλλος μια βαρια για y λογους. Ο καθεις με τις επιλογες του.
Το να συγκρινεις ενα αυτοκινητο με ενα αλλο με 40% ανωτερη ιπποδυναμη, πως μπορει να ειναι συγκρίσιμο, οταν μαλιστα ανηκουν και τα δυο στο b segment. Θα συγκρινες το ατμοσφαιρικο 1.0 vw polo με το 1.0 turbo swift;;
Οταν βγαλει και αν η suzuki top εκδοση με 180-200 αλογα και με παραλληλη ρυθμιση της αναρτησης για αυτα τα αλογα τοτε θα συγκρινονται τα δυο αυτοκινητα.
Μη ξεχναμε οτι το swift sport συγκριτικα με το 140 st line fiesta ειναι κατα 2 με 3 λιτρα στα 100 χλμ πιο οικονομικο στην καταναλωση. Οπως επισης οι χωροι που πρoσφερει ειναι ισοι ή ελαχιστα καλυτεροι του fiesta.
Δηλαδη μελετηθηκε πολυ καλα η εκμεταλευση του εσωτερικου χωρου ωστε το αυτοκινητο να προσφερει και χωρους αλλα και ευελιξια στις στροφες με μικροτερες διαστασεις.
Το οτι ειναι ακριβο εδω το swift εχει να κανει με το 10% δασμο των ιαπωνικων αυτοκινητων οπου θα καταργηθει σταδιακα στο μελλον. Οπου το swift αν ηταν 2100 € φθηνοτερο με φουλ εξοπλισμο θα καθοταν καλυτερα στην αγορα.
-
Η συγκριση Fiesta 1.0 140ps VS Swift Sport ειναι καλη για αυτον που θελει να βγαλει νικητη το Swift ενω η συγκριση Fiesta ST 1.5 200ps VS Swift Sport καλη για οποιον θελει να βγαλει νικητη το Fiesta..
Το θεμα δεν ειναι να βγαλουμε καποιον νικητη αλλα ποιο πραγματικα ειναι καλυτερο... (καλυτερο ξερω οτι δεν υπαρχει αλλα ποιο ειναι πιο οδηγοκεντρικο θα ελεγα εγω με καλυτερο στησιμο για παραδειγμα - οι ευθειες και τα νουμερα για 0-100, 80-120 με 5η, κτλ δεν μου λενε τιποτα προσωπικα... - δεν εχω κανει ΠΟΤΕ 0-100 με το Fiesta αλλα του πινω το αιμα στις στροφες οταν εχω ορεξη)
Ειτε θα συγκρινεις 'σκληροπυρηνικες' εκδοσεις (Fiesta ST VS Swift Sport) ειτε τις πιο κατω αλλα με τον 1.000αρη και στα δυο αυτοκινητα.. π.χ. Fiesta 1.0 125ps(ή και 100ps) VS Swift 1.0 112ps αν θυμαμαι καλα...(και το Titanium αν θελετε για να μην εχουμε σπορ αναρτηση λογω ST-Line).
Το καλυτερο θα ηταν να εβγαινε στα ιδια αλογα και στα δυο αυτοκινητα αλλα χωρις καποια ειδικη εκδοση (ST, Sport, κ.α)
Οδήγησα....