-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Μην μπερδεύεις το ST-LINE που οδήγησες με τα ST 200 άλογα που εχουν άλλη ρύθμιση στο τιμόνι , έτσι λένε τουλάχιστον οι Άγγλοι που το fiesta το έχουν εικόνισμα!
Και πιστεύεις ότι το χιλιάρι , ας πούμε 'σπορτιφ', ST-Line θα έχει καλύτερο τιμόνι από το γνήσιο σπορ hot hatch ST;
Εν γένει ειναι αστείο να συγκρίνουμε το Swift Sport των 140 ίππων με το Fiesta ST των 200. Και είναι επίσης αστείο να λέμε ότι το Swift είναι σωστά τιμολογημένο ή ακόμη και καλύτερη αγορά επειδή έχει παραπάνω εξοπλισμό. To ST είναι σε άλλη κλάση και η παρόμοια τιμή με το Swift αδικεί το δεύτερο.
+1
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Καλα...
κανε κανα παρακαλι...στο Νικο τωρα μπας και σου δωσει να οδηγησεις τιποτα να γραψεις σα τον ΚΚ μπας και μας πεισεις ποσο γνωστης εισαι.. Μη ξεχασεις να μας πεις για τη ''στιβαροτητα'' της κατασκευης..αξεπεραστος ορος γνωστηΔεν εχεις επιχειρηματολογια για τις οπαδικες κοτσανες που προπαγανδιζεις και πας να το ριξεις στο προσωπικο, μηπως και τσιμπησω και παει αλλου η κουβεντα...τρομαρα σου.
Μεινε λοιπον στην εποχη της DS, κανενα προβλημα, αλλα στο παρον forum και τοπικο, οσο και να προσπαθεις να...εξισορροπησεις την αλλοτε Γαλλικη υπεροχη(?) αυτοκινητοβιομηχανιων εναντι της Γερμανικης, ειδικα για προιοντα των τελευταιων 20 ετων μεχρι και σημερα, θα εχεις αντιλογο με συγκεκριμενα επιχειρηματα.
P.S Mιλαει ο οπαδος των Citroen για τα Γερμανικα... Να ησουν με τα Peugeot, να παει στα κομματια...
Μιλαμε για χοντρο περιστατικο...
Εγραψα για ενα αμαξι το οποιο τυχαινει να ειναι γερμανικο ,με την ποιοτητα των οποιων τελειωνετε κατι τυποι σα κι εσενα , οτι μεσα σε 75.000km (αληθινα χιλιομετρα γιατι ειναι πρωτο χερι) εχει πολλες ζημιες ποιοτητας. Εγραψα οτι ειναι πρωτο χερι μαλιστα, απο ανθρωπο που γνωριζω σε περιπτωση που δε το ανεφερα και εβαλα και φωτογραφιες σε δευτερο χρονο για κατι απιστα τυπακια σα κι εσενα Μαλιστα εχει ξεθοριασει και η οροφη, θεμα το οποιο δεν εθιξα αφου αυτο ναι εχει σχεση με το που παρκαρεις π.χ. και αν το τρωει ο ηλιος. Ο ελληνικος ηλιος δε κανει διακρισεις χωρας προελευσης. Σε αντιθεση με κατι μετοχους δω μεσα που υποστηριζαν οτι απ ολα τα κοκκινα αυτοκινητα μονο οι κοκκινες 147 ξεθοριαζαν Δε λεω για σενα. Μαλιστα εγραψα οτι εχει και αρετες το αμαξακι και οτι προσωπικα βρισκω ανωτερα τα saxo-106 σε διαφορους τομεις και κυριως στα μηχανολογικα-ουσιωδη, ενω σχολιασα και τον κλιματισμο!Και μου εγραψες με αφορμη το ποστ μου εναν ορυμαγδο μαλακιας οτι σιγουρα αυτος που το εχει δε το προσεχει, για τα γαλλικα ,τη xantia και εξαπελυσες μια προσωπικη επιθεση και θελεις να μη σε παρω στο ψιλο?
Λυσε τα ψυχολογικα σου Γρηγορη (!). Δε σου φταιω εγω και δε σου φταινε τα γαλλικα αν οροφες κρεμανε και ταπετσαριες πετσικαρουν στα vw.Υ.Γ.1 Θα πρεπε να ξερεις επειδη ακολουθεις με λυσσα τα ποστ μου οτι για οτιδηποτε γραφω στο ''Οδηγησα'' και το εχω δηλωσει-ποσταρει, εχω συμπληρωσει καποιες ωρες στο τιμονι τους και ΔΕ γραφω για παρταλια ακριβως γιατι δεν εχει νοημα! Αλλα οτι δεν αρεσει κανουμε εφευρεση καταστασεων και μιλας απο πανω για επιχειρηματολογια την οποια εφευρισκεις απο τη πλευρα σου...
Υ.Γ.2
Ας τη κανω τη χαρη ν απαντησω αν και θα μου πρηξεις τους ορχεις κλασσικα με σεντονι 70 σειρων-κλασσικο κικιζεϊκο με σκοπο ν αποθαρρυνεις επιπλεον απαντηση. Μη ξεχασεις να μας πεις τη στιβαροτητα Αλλα νταξ το κριμα ειναι οτι τα 20 ατομα που σε ειχαν στο ψιλο δω μεσα εκδιωχθηκαν με τροπο ωστε να ξεραν και οι νεα για τη περιπτωση σου..Τα Saxo της εποχης με τα ταμπλω που συντονιζονταν στις ρεπριζ της 3ης, τα ηλεκτρικα που χαλαγαν στην 2ετια-3ετια, (απο ανεμιστηρα καλοριφερ, μεχρι παραθυρα) τα τριξιματα του εσωτερικου απο...παντου, τα εφιαλτικα ταξιδια, με τασεις αποσταθεροποιησης εαν φυσαγε λιγο, μαλλον ηταν ανευ σημασιας(?) αρκει που οποιοδηποτε κυβισμου και δυναμης Saxo -οντως- εστριβε οπως ερχοταν, ειχε πιο ανταγωνιστικα μοτερ (ισχυει και λογω χαμηλοτερου συνολικου βαρους) και χαμηλοτερη καταναλωση, απο το μικρο VW...
Σε 7 οδηγημενα saxo τη τελευταια 10ετια κανενα δε συντονιζε ταμπλω ουτε με 3η ουτε με 4η ουτε με σφαιρες... Ανεμιστηρα καλοριφερ..χμμ ξερω περιπτωσεις αλλα οχι μαζικα. Το στανταρ ηταν το μοτερακι ρελαντι που το χαν αναλωσιμο... Παμφθηνο βεβαια. Μιλας για παραθυρα υπερασπιζομενος vw? Αν εκανε εφιαλτικο ταξιδι το saxo, το polo που ποσταρα μαλλον υπονοεις οτι ταξιδευε σα phaeton Τελικα το saxo ''εστριβε οπως ερχοταν'' αλλα και αποσταθεροποιουνταν. Αποφασισε αν θ αφηνεις στη στροφη μεσα η θα πατας...αν εισαι κουλος η οχι... Οχι μονα ζυγα δικα σου. Καταληξαμε βεβαια οτι και εκαιγε λιγοτερο και καλυτερα μοτερ ειχε και πιο διασκεδαστικα ηταν οδηγικα και στριβαν αερα και να προσθεσω οτι και σημαντικα πιο ανετα ηταν. Τωρα για τη ποιοτητα των εσωτερικων φυσικα και συμφωνω ,ασχετα απο αυτα που γραφεις και δεν ισχυουν, οτι δεν υφιστατο ιδιαιτερα στα saxo-106 (το 106 quicksilver ειναι αααανετα καλυτερο απο το συγκεκριμενο polo...αλλα μαλλον ειχε παρουσιαστει και η επομενη γενια polo) αλλα δε βρισκω κανενα λογο που κοπανιεσαι οτι τα συγκεκριμενα Polo διεφεραν στο τομεα αυτο.
-
Να πω την αλήθεια 3κύλινδρο με 200 άλογα θα είναι έκπληξη αν δουλεύει καλά και χωρίς κραδασμούς, μάλλον στα θαύματα θα το γράψουν . Για δε αξιοπιστία μακροπρόθεσμα δεν ποντάρω και πολλά.
Δουλεύει και με 2 κυλίνδρους λέει για ΈΩΣ 11% περαιτέρω οικονομία, είμαι πολύ παραδοσιακός φαίνεται, μου σηκώθηκε η τρίχα άμα τη αναγνώσει.
Πήγε και στους αμερικάνους το μυαλό μου, που σνόμπαραν παλιά τα 4κύλινδρα λόγω των κραδασμών τους σε σχέση με τα 6κύλινδρα και τα παράγωγά τους. Που να ήξεραν τι θα τους επιφύλασσε το μέλλον. -
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Το προηγούμενο st200 που το έχει φίλος έχει πολύ Γκάζι ΑΛΛΑ να με συμπαθατε σύμφωνα και με τα λεγόμενα του η ανάρτηση του δεν παλεύεται. Ειδικα για πόλη nope .Τωρα το swift που το οδήγησα η ανάρτηση του ειναι εκπληκτική και καθολου κουραστική...
1)πολύ πιο ανετο για daily use και με αναλογο στριψιμο.
2)πιο αξιόπιστο (λόγω καταγωγής)
3) του ήπια το αίμα και έγραφε 7,6lt/100!!!! συγνώμη αυτό στο st δεν παίζει.
Ολα αυτά βέβαια κάποιον άλλον δεν τον αφορούν οπότε κολοκυθοπιτα...Μη με βάζεις σε σκέψεις ...
αυτά που λες για κατανάλωση και άνεση ...
Θα κλείσω test drive -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Να πω την αλήθεια 3κύλινδρο με 200 άλογα θα είναι έκπληξη αν δουλεύει καλά και χωρίς κραδασμούς, μάλλον στα θαύματα θα το γράψουν .Υπάρχουν πάντως ήδη αρκετά τρικύλινδρα που δουλεύουν και καλά και στρωτά. Το ότι θα βγάζει 200 άλογα θεωρείς ότι θα το κάνει πιο τραχύ; Γιατί εγώ δε συμφωνώ.
-
Το πρώτο κυρίως. Να πω την αλήθεια το αμάξι δεν το ήξερα, είχα μείνει στο προηγούμενο το 1.6 το 4κύλινδρο. Αλλά κοιτώντας τώρα δοκιμές γράφουν για τραχύ κινητήρα όλοι τους.
Αν και θα ήθελα μια ακόμη λεπτομερή διαπίστωση : Όταν γίνεται δικύλινδρος παραμένει το ίδιο τραχύς ή χειροτερεύει? Γενικά, και 3 κύλινδροι και 200 αλόγατα (βαριά υπερσυμπίεση) και 2 κύλινδροι, όποτε και όταν οι τελευταίοι, και να είναι σε όλο το φάσμα λειτουργίας ραφινέ, θα το θεωρήσω το 9ο θαύμα της φύσης. -
Δεν θα είναι τόσο ραφιναρισμένος όσο ένας τετρακύλινδρος, αλλά σε ένα hot hatch δεν θες ραφινάρισμα, αλλά ήχο και 'χαρακτήρα'. Όσο για την βαριά υπερσυμπίεση, σε έναν 1600 με 200 άλογα δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά υπάρχει σε έναν 1500;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν θα είναι τόσο ραφιναρισμένος όσο ένας τετρακύλινδρος, αλλά σε ένα hot hatch δεν θες ραφινάρισμα, αλλά ήχο και 'χαρακτήρα'. Όσο για την βαριά υπερσυμπίεση, σε έναν 1600 με 200 άλογα δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά υπάρχει σε έναν 1500;Ζεφ, παντως το ιμπίθα το καινουργιο με τα μολις 115, φερνει μια πτωση ηθικου πλεονεκτηματος με το τρεμουλο, ειδικα κατω απο 2κ αρπιεμ και πανω απο 5. υποθετω κατι παρομοιο και για το φιεστα. χοτ χατς οκ, αλλα ειναι χοτ μονον το σ/κ που αυτη εχει περιοδο και πικρα τις υπολοιπες που θελει βολτα. τι τους εφταιξε ο 4ος και τονε κοψανε?
-
Το τρικύλινδρο 1000άρι Fiesta πάντως δεν έχει τέτοια θέματα, οπότε δεν βλέπω γιατί να έχει το 1500άρι.
Οι λόγοι είναι το κόστος και τα παρακάτω:
Ακούγοντας για 3κύλινδρο, αμέσως το μυαλό πάει στο μειωμένο βάρος. Η ανάγκη αντικραδασμικών μέτρων δεν έχει επιτρέψει ουσιαστική μείωση του βάρους. Από τη στιγμή που το όριο της ιπποδύναμης ορίστηκε σε νούμερα που μπορούσε να βγάλει το σύνολο, οι λιγότερες τριβές από την απουσία του ενός κυλίνδρου είναι ο λόγος που οι μηχανικοί της Ford προέκριναν αυτό το μοτέρ για την επίτευξη του βέλτιστου συμβιβασμού μεταξύ απόδοσης και κατανάλωσης καυσίμου. Πηγαίνοντας τον έχουν κάνει περιστασιακά… δικύλινδρο, βελτιώνοντας ως και 20% την οικομνομία καυσίμου με ένα σύστημα απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου, η λειτουργία του οποίου δεν γίνεται καν αντιληπτή.
Ο μικρός κινητήρας κερδίζει και τον πλέον δύσπιστο από την πρώτη περιστροφή του μικρού στροφάλου. Ο ήχος, χωρίς να είναι υπερβολικός, έχει μια βραχνή αγριάδα. Και «όγκο». Στις μικρές κοφτές γκαζιές το στροφόμετρο τινάζεται με νεύρο και επιστρέφει στο ρελαντί συνοδεία μιας ριπής από διαδοχικά σκασίματα. Το soundtrack της οδηγικής εμπεριάς Fiesta ST πολλαπλασιάζει την αίσθηση της ταχύτητας και υπογραμμίζει την όρεξη του 3κύλινδρου για στροφάρισμα. Δεν έχει το ξέσπασμα του προηγούμενου στην είσοδο του τούρμπο, ούτε το ίδιο έντονο τράβηγμα στο τιμόνι σε αυτή τη φάση. Βγάζει τη μέγιστη ιπποδύναμη στις 6.000 rpm, αλλά ανεβάζει με ένα ξέσπασμα ως τις 6.500 rpm, θυμίζοντας περισσότερο ατμοσφαιρικό. Από την άλλη, έχει πολύ ροπή στις μεσαίες (29,6 kgm από τις 1.400 ως τις 4.000 rpm), η κλιμάκωση των έξι σχέσεων είναι σφιχτή και το πλαίσιο αντέχει τόση φόρα ώστε είναι υπέροχο να το οδηγείς με μισό γκάζι και μία ή δύο πάνω. Στις στενές ΕΔ του Monte που οδηγούμε καλύπτει δαιμονισμένα την απόσταση από την έξοδο της μιας στροφής ως τα φρένα της άλλης. Με το πόδι στο πάτωμα, η Ford ανακοινώνει 6,5” για το 0-100 km/h και πάνω από 230 km/h τελική, και η πρώτη εντύπωση δεν μας επιτρέπει να αμφιβάλλουμε.
https://www.drive.gr/test-drives/odegoy ... -fiesta-st
-
Ο τρικύλινδρος 1000άρης της Ford πάντως είναι μια χαρά από χαρακτηριστικά λειτουργίας. Ούτε τρέμουλο ούτε τίποτα.
Γιατί να μην είναι εξίσου καλός και ο 1500άρης της; -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το πρώτο κυρίως. Να πω την αλήθεια το αμάξι δεν το ήξερα, είχα μείνει στο προηγούμενο το 1.6 το 4κύλινδρο. Αλλά κοιτώντας τώρα δοκιμές γράφουν για τραχύ κινητήρα όλοι τους.
Αν και θα ήθελα μια ακόμη λεπτομερή διαπίστωση : Όταν γίνεται δικύλινδρος παραμένει το ίδιο τραχύς ή χειροτερεύει? Γενικά, και 3 κύλινδροι και 200 αλόγατα (βαριά υπερσυμπίεση) και 2 κύλινδροι, όποτε και όταν οι τελευταίοι, και να είναι σε όλο το φάσμα λειτουργίας ραφινέ, θα το θεωρήσω το 9ο θαύμα της φύσης.Σε βρίσκω αρκετά προκατειλημένο έναντι του νέου κινήρα της Ford. Έχε όμως υπόψιν σου ότι όλες αυτές οι αποδόσεις που μπορεί να μας φαίνονται αρχικά υπερβολικές (κατά την έκφραση σου βαριά υπερσυμπίεση) μετά από λίγο καιρό γίνονται ο κανόνας ή/και παύουν να εντυπωσιάζουν ή να θεωρούνται υπερβολικές. Θυμάσαι πως μας είχαν φανεί στο πρώτο άκουσμα τα 170 άλογα του Golf GT (1.4 θυμίζω) στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας;
-
Και ηταν υπερβολικές αφού έβγαζε ενα σκασμό προβλήματα το συγκεκριμένο μοτέρ. Ολοι οι μηχανικοί στα συνεργεια που ήξεραν το μοτερ πρότειναν το 1,4 με τα 122 άλογα ως απροβληματιστο. Ούτε το 140αρη ούτε το 170αρη.Γιαυτο και η vw το ανέβασε στα 1500cc.
-
Απλά διερωτώμαι where is the catch, κατά την προσφιλή λαική έκφραση. Οκ, η Φορδ κερδίζει κόστος (=150 ευρώ) αφού βάζει έναν κύλινδρο λιγότερο με όλη του την προίκα (μπεκ, μπουζί, εισαγωγή, εξαγωγή), εγώ τι κερδίζω?
Τα άλογα, οι ρύποι, η ροπάκλα, το σύλιντερ ντιακτιβέισον, η βιλούδινη λειτουργία γίνονται και με 4κύλινδρο, και μάλλον και πιο εύκολα.Εγώ τι λόγο έχω να αναφωνήσω: less is more?
-
Κανείς δεν έχει λόγο να συμφωνήσει στο less is more, αλλά κρίνεις ποιο αυτοκίνητο είναι συνολικά καλύτερο στα λεφτά που διαθέτεις και το παίρνεις. Τώρα αν αυτό έχει τρικύλινδρο κινητήρα και όχι τετρακύλινδρο, ε, τι να κάνουμε...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Απλά διερωτώμαι where is the catch, κατά την προσφιλή λαική έκφραση. Οκ, η Φορδ κερδίζει κόστος (=150 ευρώ) αφού βάζει έναν κύλινδρο λιγότερο με όλη του την προίκα (μπεκ, μπουζί, εισαγωγή, εξαγωγή), εγώ τι κερδίζω?
Τα άλογα, οι ρύποι, η ροπάκλα, το σύλιντερ ντιακτιβέισον, η βιλούδινη λειτουργία γίνονται και με 4κύλινδρο, και μάλλον και πιο εύκολα.Εγώ τι λόγο έχω να αναφωνήσω: less is more?
Όπως θεωρητικά χάνεις κάποια πράγματα, αντίστοιχα θεωρητικά κερδίζεις κάποια άλλα: Μικρότερο βάρος κινητήρα, οπότε και βάρος στο μπροστινό άξονα με θεωρητικά καλύτερη συμπεριφορά, μεγαλύτερη οικονομία και ίσως πιο σπορτιφ χροιά ήχου.
Εξάλλου ενίοτε less is more κι ενίοτε less is simply less! Στην περίπτωση μας, μπορεί να είναι και τα δύο...
-
Kατά δήλωση της κατασκευάστριας το βάρος είναι το ίδιο. Οικονομία? συζητήσιμο. Ήχος? Δεν έχω ακούσει με λιγότερους κυλίνδρους να βγαίνει πιο σπορτίφ, μπορεί και να ισχύει, δξ/δα.
Σόρυ, δε βλέπω κάτι το χειροπιαστό ακόμη για την πλευρά του αγοραστή. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μιλαμε για χοντρο περιστατικο...
To κομπλεξ σου με τα Γερμανικα αυτοκινητα, ναι ειναι χοντρο, οντως...
[spoiler=:ezelpjtl]> Εγραψα για ενα αμαξι το οποιο τυχαινει να ειναι γερμανικο ,με την ποιοτητα των οποιων τελειωνετε κατι τυποι σα κι εσενα , οτι μεσα σε 75.000km (αληθινα χιλιομετρα γιατι ειναι πρωτο χερι) εχει πολλες ζημιες ποιοτητας. Εγραψα οτι ειναι πρωτο χερι μαλιστα, απο ανθρωπο που γνωριζω σε περιπτωση που δε το ανεφερα και εβαλα και φωτογραφιες σε δευτερο χρονο για κατι απιστα τυπακια σα κι εσενα Μαλιστα εχει ξεθοριασει και η οροφη, θεμα το οποιο δεν εθιξα αφου αυτο ναι εχει σχεση με το που παρκαρεις π.χ. και αν το τρωει ο ηλιος. Ο ελληνικος ηλιος δε κανει διακρισεις χωρας προελευσης. Σε αντιθεση με κατι μετοχους δω μεσα που υποστηριζαν οτι απ ολα τα κοκκινα αυτοκινητα μονο οι κοκκινες 147 ξεθοριαζαν Δε λεω για σενα. Μαλιστα εγραψα οτι εχει και αρετες το αμαξακι και οτι προσωπικα βρισκω ανωτερα τα saxo-106 σε διαφορους τομεις και κυριως στα μηχανολογικα-ουσιωδη, ενω σχολιασα και τον κλιματισμο!
Εγραψες αρες μαρες κουκουναρες, για ΕΝΑ, -οντως- αυτοκινητο, οχι ομως για το οδηγικο κομματι, που αφορα και το τοπικο, ΑΛΛΑ για οτιδηποτε εχει να κανει με αξιοπιστια, φθορα στο χρονο κτλ...
Μαθε καταρχας, οτι με ΕΝΑ συγκεκριμενο αυτοκινητο που οδηγησες, (ακομα και 5-10 να ηταν ιδια μοντελα κτλ) δεν μπορεις να βγαλεις ουτε ΚΑΝ σαφεις ενδειξεις, για τυχον υπαρκτα θεματα αξιπιστιας, μηχανικα προβληματα, αστοχιες υλικων κτλ.
Τα περι πρωτο χερι και φωτο που εβαλες, δεν πιστοποιουν σε καμμια περιπτωση, σωστη ή οχι συντηρηση, επειδη μπορει πχ μετα απο καμποσα χρονια, ο κατοχος του να το κερωσε και να γυαλισε μεχρι και τα λαστιχα...Και μου εγραψες με αφορμη το ποστ μου εναν ορυμαγδο μαλακιας οτι σιγουρα αυτος που το εχει δε το προσεχει, για τα γαλλικα ,τη xantia και εξαπελυσες μια προσωπικη επιθεση και θελεις να μη σε παρω στο ψιλο?
Λυσε τα ψυχολογικα σου Γρηγορη (!). Δε σου φταιω εγω και δε σου φταινε τα γαλλικα αν οροφες κρεμανε και ταπετσαριες πετσικαρουν στα vw.Σου εξεφρασα εντονη ενσταση, με επιχειρηματολογια, σε μια εμμονικη παπαρολογια με τα Γερμανικα που ειναι γνωστο της πασης οτι εχεις.
Οσο λοιπον γραφεις τετοιου ειδους οπαδικες μπουρδολογιες, ακατασχετες αλλα και εκτος θεματος, αλλο τοσο θα εχεις αντιλογο απο εμενα.Υ.Γ.1 Θα πρεπε να ξερεις επειδη ακολουθεις με λυσσα τα ποστ μου οτι για οτιδηποτε γραφω στο ''Οδηγησα'' και το εχω δηλωσει-ποσταρει, εχω συμπληρωσει καποιες ωρες στο τιμονι τους και ΔΕ γραφω για παρταλια ακριβως γιατι δεν εχει νοημα! Αλλα οτι δεν αρεσει κανουμε εφευρεση καταστασεων και μιλας απο πανω για επιχειρηματολογια την οποια εφευρισκεις απο τη πλευρα σου...
Μην μπερδευεσαι και μην το παιρνεις και τοσο πανω σου...Με λυσσα γραφεις εσυ καθε προπαγανδιστικη ιστορια της πλακας για Γερμανικη κατασκευη.
Σε οποιονδηποτε που γραφει οτιδηποτε που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, απαντω αναλογως, οποτε δω αντιστοιχο post.
Εσυ βεβαια ειναι γνωστο οτι το εχεις κουρασει.Υ.Γ.2
Ας τη κανω τη χαρη ν απαντησω αν και θα μου πρηξεις τους ορχεις κλασσικα με σεντονι 70 σειρων-κλασσικο κικιζεϊκο με σκοπο ν αποθαρρυνεις επιπλεον απαντηση. Μη ξεχασεις να μας πεις τη στιβαροτητα Αλλα νταξ το κριμα ειναι οτι τα 20 ατομα που σε ειχαν στο ψιλο δω μεσα εκδιωχθηκαν με τροπο ωστε να ξεραν και οι νεα για τη περιπτωση σου..Γιατι εκδιωχθηκαν ομως δεν λες...Αλλα που να τολμησεις να πεις...Γιατι δεν ειχαν επιχειρηματα, ελεγαν μπουρδολογιες και οταν τους τελειωσαν και αυτες, αρχιζαν να προσβαλλουν να βριζουν και να ειρωνευονται σε προσωπικο επιπεδο...
Σε 7 οδηγημενα saxo τη τελευταια 10ετια κανενα δε συντονιζε ταμπλω ουτε με 3η ουτε με 4η ουτε με σφαιρες... Ανεμιστηρα καλοριφερ..χμμ ξερω περιπτωσεις αλλα οχι μαζικα. Το στανταρ ηταν το μοτερακι ρελαντι που το χαν αναλωσιμο... Παμφθηνο βεβαια. Μιλας για παραθυρα υπερασπιζομενος vw? Αν εκανε εφιαλτικο ταξιδι το saxo, το polo που ποσταρα μαλλον υπονοεις οτι ταξιδευε σα phaeton Τελικα το saxo ''εστριβε οπως ερχοταν'' αλλα και αποσταθεροποιουνταν. Αποφασισε αν θ αφηνεις στη στροφη μεσα η θα πατας...αν εισαι κουλος η οχι... Οχι μονα ζυγα δικα σου. Καταληξαμε βεβαια οτι και εκαιγε λιγοτερο και καλυτερα μοτερ ειχε και πιο διασκεδαστικα ηταν οδηγικα και στριβαν αερα και να προσθεσω οτι και σημαντικα πιο ανετα ηταν. Τωρα για τη ποιοτητα των εσωτερικων φυσικα και συμφωνω ,ασχετα απο αυτα που γραφεις και δεν ισχυουν, οτι δεν υφιστατο ιδιαιτερα στα saxo-106 (το 106 quicksilver ειναι αααανετα καλυτερο απο το συγκεκριμενο polo...αλλα μαλλον ειχε παρουσιαστει και η επομενη γενια polo) αλλα δε βρισκω κανενα λογο που κοπανιεσαι οτι τα συγκεκριμενα Polo διεφεραν στο τομεα αυτο.
'Ανεμιστηρα καλοριφερ..χμμ ξερω περιπτωσεις αλλα οχι μαζικα'...
Δηλαδη δεν ξερεις 5,000-6,000 περιπτωσεις επι του συνολου παραγωγης, αλλα ξερεις!
Αρα παραδεχεσαι και εσυ οτι ειχαν προβλημα! Ειδες με το τσιγκελι τελικα, ενα-ενα στα βγαζω!'Παμφθηνο βεβαια'... Τα εργατικα και τα ανταλλακτικα στα εξουσιοδοτημενα Citroen?
H 'αποσταθεροποιηση', αφορα ΤΑΞΙΔΙ σε εθνικο δικτυο, οχι οδικη συμπεριφορα υπο πιεση σε στροφες.
Παλι καλα που συμφωνεις για ποιοτητα εσωτερικου, αλλα δεν θα μπορουσες να κανεις και αλλιως, καθοτι και ο πλεον ασχετος με το αθλημα σε μια αμεση οπτικη συγκριση το καταλαβαινε...
Εαν και οταν λοιπον αρχιζεις να εισαι -επι του συγκεκριμενου κυριως- ontopic και επειτα παρουσιαζεις τα πραγματα οπως ειναι και οχι οπως θα ηλπιζες να ειναι (για την αγαπημενη σου Citroen βρε!) κανενα αντιλογο δεν θα εχεις απο εμενα... [/spoiler:ezelpjtl]
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Kατά δήλωση της κατασκευάστριας το βάρος είναι το ίδιο. Οικονομία? συζητήσιμο. Ήχος? Δεν έχω ακούσει με λιγότερους κυλίνδρους να βγαίνει πιο σπορτίφ, μπορεί και να ισχύει, δξ/δα.
Σόρυ, δε βλέπω κάτι το χειροπιαστό ακόμη για την πλευρά του αγοραστή.H μεχρι στιγμης κατασταση με την προηγουμενη μεθοδο μετρησης ρυπων, εδειχνε χαμηλοτερες τιμες, οταν καποιοι κατασκευαστες (πχ και η Bmw) υιοθετησαν 3κυλινδρα συνολα, εναντι 4κυλινδρων που ειχαν πριν, με πολυ κοντινο κυβισμο (1,500κ.εκ αντι 1,600κ.εκ για την Bmw)
Η ουσια ομως και αυτο που ΔΕΝ λεγοταν ξεκαθαρα σχεδον ποτε, ηταν οτι οι μετρησεις αυτες πραγματοποιουνταν με ΧΑΜΗΛΑ ΦΟΡΤΙΑ, δηλαδη λιγο πατημενο γκαζι.
Σε τετοιες περιπτωσεις οι 3κυλινδροι, για τους λογους που αναφερθηκαν σωστα πιο πριν απο αλλους χρηστες (περι λιγοτερων κινουμενων μερων, τριβων κτλ) βρεθηκαν να παραγουν χαμηλοτερες τιμες ρυπων και ελαφρως χαμηλοτερη καταναλωση.Το μοναδικο χειροπιαστο για τον καταναλωτη, ειναι συνηθως το συγκριτικα χαμηλοτερο συνολικο βαρος κινητηρα, με οτι συνεπαγεται για τα δυναμικα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου, η χαμηλοτερη καταναλωση (υπο προυποθεσεις οπως ανεφερα πριν) αλλα και συγκριτικα χαμηλοτεροι ρυποι, κατι που ενιοτε μπορει να επηρεαζει σημαντικα την τελικη τιμολογηση του αυτοκινητου, περα ισως απο χαμηλοτερα τελη κυκλοφοριας...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σόρυ, δε βλέπω κάτι το χειροπιαστό ακόμη για την πλευρά του αγοραστή.Δεν βλέπεις, γιατί δεν θελεις να δεις!
Πέραν πάσης αμφιβολίας και συζήτησης ένας σύγχρονος τρικύλινδρος είναι ελαφρύτερος από τον αντίστοιχο κυβισμού τετρακύλινδρο. Το αν το αυτοκίνητο είναι στο ίδιο βάρος με το προηγούμενο μοντέλο, σίγουρα δεν ευθύνεται γι' αυτό η επιλογή του τρικύλινδρου! Και είναι βέβαιο ότι θα είναι πιο ελαφρύ μπροστά σε σχέση με τον αν είχε ένα τετρακύλινδρο.
Επίσης ως τρικύλινδρος θα έχει δυνατότητα μικρότερης ελάχιστης και μέσης κατανάλωσης από τον αντίστοιχο τετρακύλινδρο. Μαζί πάνε και οι ρύποι βεβαίως.
Όσον αφορά την πιο σπορτιφ χροιά (υπό προϋποθέσεις) που ανέφερα, δεν φανάζομαι να θεωρείς ότι οι τετρακύλινδροι λάμπουν με την ηχητική τους υπογραφή. -
Μήπως την συζήτηση του Fiesta να την συνεχίστε στο σχετικό τοπικό του? Ξέφυγε από την οδήγηση.
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Οδήγησα για λίγα χιλιόμετρα στην Αγγλία το Nissan Leaf.Το αμάξι είναι επανασταση . Με λιγο περισσότερο από 20.000 λίρες παίρνει πραγματικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εξαιρετικής ποιότητας.
Μάλλον πρόκειται για το νεο qaqshai της Nissan από άποψη επιτυχίας.
Έκανα χθες μια πολύ πολύ μικρή βόλτα (για ένα τετράγωνο) σαν συνοδηγός σε σερβικο Leaf προηγούμενης γενιάς. Μ' άρεσε όλη η διαφορετικοτητα του. Σε εμφάνιση, σε τεχνολογία.
Περίμενα καλύτερους χώρους λόγω του όγκου του.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του έχει ικανοποιητικη αυτονομία και καλή κατασκευή. Στο ερώτημα μου για την απόσταση Βελιγράδι - Φλογητα με μια φόρτιση, η απάντηση του ήταν καταφατικη.
Οδήγησα....