-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το μπρος φαναρι ολο σαν ανταλλακτικο F20 LCI adaptive LED κανει 1190 ευρω στην γερμανια. Με μια καλη εκπτωση πρεπει να πεφτει κατω απο τα 1000.Προχτές έμαθα ότι το αντίστοιχο φανάρι στην Μ4 κοστίζει (χωρίς έκπτωση) €2.500 στην Ελλάδα!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το μπρος φαναρι ολο σαν ανταλλακτικο F20 LCI adaptive LED κανει 1190 ευρω στην γερμανια. Με μια καλη εκπτωση πρεπει να πεφτει κατω απο τα 1000.
Προχτές έμαθα ότι το αντίστοιχο φανάρι στην Μ4 κοστίζει (χωρίς έκπτωση) €2.500 στην Ελλάδα!!
Πονάει η καρδιά μου, αλλά με το σκεπτικό ότι η Μ4 κάνει 100φεύγα χιλιάρικα, είναι αναμενόμενο.
-
Ευχαριστώ και πάλι Βασίλη.
Αυτό με τις μανάδες μπροστά το πιστεύω και εγώ (και το εφαρμόζουμε).
Θα του μεταφέρω τα ερωτήματα για τον χώρο αποσκευών!!
-
2 μέρες στο ΠΑρίσι είχα ένα C4 2.0 diesel του 2014, με αυτόματο κιβώτιο και πανοραμική οροφή.
Περίεργο αυτοκίνητο, πραγματικά δεν μου άρεσε τίποτε εκτός από το ταμπλώ του. Αυτόματο κιβώτιο άλλης εποχής που έκανε ότι ήθελε, και άτσαλα, στη χειροκίνητη λειτουργία ΟΚ, ΛΙΓΟ καλύτερα τα πράγματα. Η ανάρτηση κοπάναγε στις ανωμαλίες αν και επέτρεπε καλό έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο, το μοτέρ είχε έναν περίεργο άσχημο ήχο (προσπάθησαν να φιμώσουν το κροτάλισμα του ντίζελ αλλά ακούγεται χειρότερα), το τιμόνι στο περίπου. Τι να πω, σε σύγκριση με το Λεόν που είχα (2015 2.0tdi FR) πραγματικά υπερτερεί ΜΟΝΟ σε σχεδίαση ταμπλώ και στην ελαφρώς πιο φωτεινή αίσθηση στο εσωτερικό. Σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους τομείς χάνει με μεγάλη διαφορά.
Επίσης, κινήθηκα και αρκετά με ταξί.
Εντυπωσιάστηκα από το νέο Τουότα Prius (o οδηγός μου είπε ότι είναι εξαιρετικό και βάζει στοίχημα ότι σε 5 χρόνια όλα τα ταξί στο Παρίσι θα είναι υβριδικά, δεδομένης βέβαια και της αποστροφής των Παρισιάνων στο πετρέλαιο). 100.000 χιλιόμετρα, σαν καινούριο. Αντίθετα, Πασσατ 2.0 TDI CC, με 120.000 κοπάναγε και έτριζε και είχε και σημαντικές φθορές, όπως ακριβώς και ένα Οκτάβια Superb με περίπου τα ίδια χιλιόμετρα. ΚΑι φυσικά, το Volvo V70 με 390.000 χιλόμετρα ήταν σαν καινούριο... -
Σκεψου ποσο ασυντηρητο θα ηταν για να κοπανάει. Για το αυτοματο δεν μιλαω. Δεν εχω ιδεα και ουτε εχω σκοπο να αποκτησω για τα επομενα 40 χρόνια.
-
Εαν θυμαμαι σωστα η Citroen χρησιμοποιει για αυτοματα κιβωτια στο C4, αυτοματοποιημενο χειροκινητο (και μαλιστα τα παλια μονου συμπλεκτη ουτε καν του διπλου) τα οποια ειναι απλα αθλια!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εαν θυμαμαι σωστα η Citroen χρησιμοποιει για αυτοματα κιβωτια στο C4, αυτοματοποιημενο χειροκινητο (και μαλιστα τα παλια μονου συμπλεκτη ουτε καν του διπλου) τα οποια ειναι απλα αθλια!!Να ηταν μονο τα κιβωτια αθλια!!!!!!
Οσο για την αποστροφη των Γαλλων στο diesel...........γι'αυτο τα πουλανε εδω οσο-οσο;;;;;
Βεβαια βγαζουν απο τις τιμες ανταλλακτικων και σερβις. -
Το περιμενα το ποστ του γνωστη...
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Σκεψου ποσο ασυντηρητο θα ηταν για να κοπανάει. Για το αυτοματο δεν μιλαω. Δεν εχω ιδεα και ουτε εχω σκοπο να αποκτησω για τα επομενα 40 χρόνια.To C4 είχε 40.000 χλμ από προσεκτικό οδηγό. Είναι θέμα ανάρτησης και σαφώς υστερεί συγκρίνοντας το με Μεγκάν της ίδιας περιόδου, Φόκους και Λεόν (με ανεξάρτητη πίσω).
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εαν θυμαμαι σωστα η Citroen χρησιμοποιει για αυτοματα κιβωτια στο C4, αυτοματοποιημενο χειροκινητο (και μαλιστα τα παλια μονου συμπλεκτη ουτε καν του διπλου) τα οποια ειναι απλα αθλια!!
Να ηταν μονο τα κιβωτια αθλια!!!!!!
Οσο για την αποστροφη των Γαλλων στο diesel...........γι'αυτο τα πουλανε εδω οσο-οσο;;;;;
Βεβαια βγαζουν απο τις τιμες ανταλλακτικων και σερβις.Δυστυχώς το C4 με απογοήτευσε, ίσως περίμενα περισσότερα λόγω μακράς πολύ καλής εμπειρίας με ΖΧ (τι λέω τώρα), μικρής ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ εμπειρίας με C5 και test drive που είχα κάνει στο 1.6dci Megane (του 2014), το οποίο ήταν καλύτερο από το C4.
Και πάλι όμως, το Superb αλλά και το Passat σαφώς και ήταν οι πιο αρνητικές εκπλήξεις !!! -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Σκεψου ποσο ασυντηρητο θα ηταν για να κοπανάει. Για το αυτοματο δεν μιλαω. Δεν εχω ιδεα και ουτε εχω σκοπο να αποκτησω για τα επομενα 40 χρόνια.
To C4 είχε 40.000 χλμ από προσεκτικό οδηγό. Είναι θέμα ανάρτησης και σαφώς υστερεί συγκρίνοντας το με Μεγκάν της ίδιας περιόδου, Φόκους και Λεόν (με ανεξάρτητη πίσω).
Τι να σου πω δεν ξερω. Ειδικα αφου λες οτι εχεις εμπειρια και με αλλα μοντελα της μαρκας. Ισως ασχετο αλλα παιζει τεραστιο ρολο και αν ηταν σωστα φουσκωμενα τα λαστιχα. Προσφατα επαιξα απο περιεργεια και εβαλα πισω το προβλεπομενο για φουλ φορτιο αλλα το αμαξι ειχε μονο εμενα μεσα. Ηταν σαν να οδηγω αλλο αυτοκινητο χωρις αναρτηση. Κοπανουσε αθλια.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
o οδηγός μου είπε ότι είναι εξαιρετικό και βάζει στοίχημα ότι σε 5 χρόνια όλα τα ταξί στο Παρίσι θα είναι υβριδικάΜιλάς γαλλικά; Διότι εγώ στην Γαλλία δεν συνεννοούμαι. Τους μιλάω στα αγγλικά με ουδέτερη προφορά, μου απαντούν στα γαλλικά, τσαντίζομαι και τους ανταπαντώ σε αγγλικά με προφορά Ν. Αγγλίας για να μην καταλάβουν Χριστό. Κάπως έτσι περνάω εκεί.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
o οδηγός μου είπε ότι είναι εξαιρετικό και βάζει στοίχημα ότι σε 5 χρόνια όλα τα ταξί στο Παρίσι θα είναι υβριδικά
Μιλάς γαλλικά; Διότι εγώ στην Γαλλία δεν συνεννοούμαι. Τους μιλάω στα αγγλικά με ουδέτερη προφορά, μου απαντούν στα γαλλικά, τσαντίζομαι και τους ανταπαντώ σε αγγλικά με προφορά Ν. Αγγλίας για να μην καταλάβουν Χριστό. Κάπως έτσι περνάω εκεί.
Αρκετοί οδηγοί στο Παρίσι μιλάνε καλά Αγγλικά. Βέβαια ο δικός μου με το Τουότα ήταν από το Λάος.
Πάντως να πω τόσο καλό λόγο για Τουότα... Αλλάζουν οι καιροί... ΤΟ αμάξι με 100.000χλμ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ... σαν καινούριο, 0 προβλήματα (σαν τα Τουότα made in Japan κάποτε) και εξαιρετική λειτουργία ανάρτησης (μου θύμισε το ΜΕγκάν)...Αυτό με την πίεση στα λάστιχα του C4 μπορεί να είναι σωστό... Δεν αποκλείεται...
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
o οδηγός μου είπε ότι είναι εξαιρετικό και βάζει στοίχημα ότι σε 5 χρόνια όλα τα ταξί στο Παρίσι θα είναι υβριδικά
Μιλάς γαλλικά; Διότι εγώ στην Γαλλία δεν συνεννοούμαι. Τους μιλάω στα αγγλικά με ουδέτερη προφορά, μου απαντούν στα γαλλικά, τσαντίζομαι και τους ανταπαντώ σε αγγλικά με προφορά Ν. Αγγλίας για να μην καταλάβουν Χριστό. Κάπως έτσι περνάω εκεί.
Αρκετοί οδηγοί στο Παρίσι μιλάνε καλά Αγγλικά. Βέβαια ο δικός μου με το Τουότα ήταν από το Λάος.
Πάντως να πω τόσο καλό λόγο για Τουότα... Αλλάζουν οι καιροί... ΤΟ αμάξι με 100.000χλμ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ... σαν καινούριο, 0 προβλήματα (σαν τα Τουότα made in Japan κάποτε) και εξαιρετική λειτουργία ανάρτησης (μου θύμισε το ΜΕγκάν)...Αυτό με την πίεση στα λάστιχα του C4 μπορεί να είναι σωστό... Δεν αποκλείεται...
Για τα C4 υπαρχει οδηγια για αντικατασταση αναρτησης,ειναι γνωστο προβλημα το κοπανημα! Δυστυχως ποτε δεν εκαναν επισημη ανακληση,μονο οσοι το πηρσν χαμπαρι οσο ηταν στην εγγυηση
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Αυτό με την πίεση στα λάστιχα του C4 μπορεί να είναι σωστό... Δεν αποκλείεται...
Ως νεος-ερευνητικος οδηγος το εκανα μονο και μονο απο περιεργεια και μου εκανε τεραστια εντυπωση η διαφορα προς το πολυ χειροτερο. Γι αυτο μου ρθε στο μυαλο.
Οσο για τα Γαλλικά εχω πάρει C2 και ελπιζω να το χρειαστω καπου. Μεχρι στιγμης δεν εχω ταξιδεψει στη Γαλλια παντως. Απο τους δασκαλους μου εμαθα οτι ειναι παραξενοι με τη γλωσσα και εχουν την απαιτηση να ξερεις εσυ Γαλλικα και οχι να ξερουν εκεινοι Αγγλικα. Και πολλες φορες ενω καταλαβαινουν αγγλικα μπορει να μη δεχονται να σου μιλησουν.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μιλάς γαλλικά; Διότι εγώ στην Γαλλία δεν συνεννοούμαι. Τους μιλάω στα αγγλικά με ουδέτερη προφορά, μου απαντούν στα γαλλικά, τσαντίζομαι και τους ανταπαντώ σε αγγλικά με προφορά Ν. Αγγλίας για να μην καταλάβουν Χριστό. Κάπως έτσι περνάω εκεί. [emoji38]
Για τα C4 υπαρχει οδηγια για αντικατασταση αναρτησης,ειναι γνωστο προβλημα το κοπανημα! Δυστυχως ποτε δεν εκαναν επισημη ανακληση,μονο οσοι το πηρσν χαμπαρι οσο ηταν στην εγγυηση
Μεχρι ποια χρονολογια μηπως γνωριζεις? Δυο μηνες το χω το δικο μου. Ελπιζω να το εχουν φτιαξει. Δεν εχω παρατηρησει το παραμικρο, τραινο παει.
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Μιλάς γαλλικά; Διότι εγώ στην Γαλλία δεν συνεννοούμαι. Τους μιλάω στα αγγλικά με ουδέτερη προφορά, μου απαντούν στα γαλλικά, τσαντίζομαι και τους ανταπαντώ σε αγγλικά με προφορά Ν. Αγγλίας για να μην καταλάβουν Χριστό. Κάπως έτσι περνάω εκεί. [emoji38]
Μεχρι ποια χρονολογια μηπως γνωριζεις? Δυο μηνες το χω το δικο μου. Ελπιζω να το εχουν φτιαξει. Δεν εχω παρατηρησει το παραμικρο, τραινο παει.
Μην αγχωνεσαι......εισαι εκτος λιστας!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μην αγχωνεσαι......εισαι εκτος λιστας!!! [emoji38]
Τελεια, ευχαριστω.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Να ηταν μονο τα κιβωτια αθλια!!!!!!
Βεβαια βγαζουν απο τις τιμες ανταλλακτικων και σερβις.Πάντως εγω οδήγησα A class 90αρα σήμερα και επειδή είμαι κάτοχος ενός άθλιου αυτοματοποιημένου κιβωτίου και ενός C4 (άθλιου) η σημερινή μου εμπειρια άλλαξε το ορισμο της λέξης άθλιο........απλά απαράδεκτο αμάξι. Πλαστικά τιμόνια και λεβιέδες, πλαστικά για κλωτσιές σε καινουργιο αμάξι γρατζουνισμενα , πόρτες που έκλειναν σαν lada Samara......στον δρόμο για επιτάχυνση και συμπεριφορά δεν θα μιλήσω ...η απόσβεση της ανάρτησης ηταν στο 40% του Citroën.....απλά για γέλια η κατάσταση.....
Το ταμπλετ πάντως.....μαμουσεSent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Πάντως εγω οδήγησα A class 90αρα σήμερα
Σημερινο μοντελο? 1.5 πετρελαιο? Απο οτι καταλαβα ειναι η βασικη εκδοση που με ενα προχειρο ψαξιμο χρεωνουν 27.000€? Γελανε και τα τσιμεντα.
Μας εχουν παρει χαμπαρι. 10000 κανει το αμαξι και 17k η μόστρα .
Οδήγησα....