-
Το 140αρι που το βρηκατε στην εκθεση και το οδηγησατε? Ενας φιλος ρωτησε και του ειπαν και του ειπαν οτι δεν ειναι διαθεσιμο.
Διαφορα test drives που εκανα στην εκθεση.
Nissan Juke 1,5 Dci.
Το αγαπουσα που το αγαπουσα αυτο το αυτοκινητο, τωρα που το οδηγησα κιολας, το βαλα μες την καρδια μου!! Ανετο και με καλο κρατημα!! Τα συστηματα με τις επιλογες οδηγησης, δε θα λεγα οτι διαφοροποιουν την αισθηση οδηγησης! Μεγαλο φαουλ ο ηχος του 1,5 dci που μεταφερεται στην καμπινα. Σπαει νευρα. Μακαρι να χα τα χρηματα να το παιρνα με τον 1,2 t.
Renault Captur 1,5 dci.
Πολυ ωραιο απ εξω.. Πιο αργο απο το Τζουκ (λογω των 90 ιππων) και πιο ανετο. Αν και η οθονη και οι ψηφιακες ενδειξεις μ'αρεσαν, εν τελει το Τζουκ θα με κερδιζε περισσοτερο. Και στο Captur ακουγεται πολυ ο ντιζελ στην καμπινα.
Ford Fiesta 1,0 100 ps Titanium.
Μονο για τον κινητηρα ηθελα να το οδηγησω καθ'οτι το υπολοιπο το ξερω πολυ καλα. Λοιπον ΓΑΖΩΝΕΙ. Πολυ καλο τραβηγμα και ο ηχος σε μπριζωνει. Η εκδοση με τους 125 ιππους θα ναι το τελειο.
Επισης οδηγοντας το Τιτανιουμ αποφασισα οτι οταν θα αλλαξω τις αναρτησεις, θα βαλω αυτες των απλων εκδοσεων. Δεν ειδα καμια διαφορα στο κρατημα σε αντιθεση με την ανεση που ηταν εξαιρετικη. Ναι μαλλον κατι τετοιο θα κανω. -
3 Fiesta είχε, το ένα το 100άρι που οδήγησες, το άλλο το Black το 140αρι και άλλο ένα που λογικά ήταν ή το 125άρι η κανα diesel ...
-
Nissan Pulsar στην εκθεση αυτοκινητου.
δεν ειχα βαλει χερι στον 1.5 dci again παρα μονο σε επαγγελματικο (merc citan).
το μοτερ τραβαει εξαιρετικα. μεχρι τις 1800 σαλ βεβαια τιποτα. ψοφιο εντελως αλλα μετα απο εκει λες και εχει on off.
τι σου κανει η ρημαδα η ροπη (26 kg).το εσωτερικο εχει καλα πλαστικα και σχετικα ομορφα για ιαπωνικο (που λεει ο λογος).
κατα την αποψη μου ομως, το γκρουπ δεν το φτανει. αντε στα...κατωτερα στρωματα rapid και ετσι δηλαδη. για golf ουτε λογος.
η αναρτηση ανετη. στις παμπολες ανωμαλιες που ειχε η διαδρομη μεσα στο χωρο της εκθεσης, δεν καταλαβε τιποτα.
τα φρενα μου αρεσαν πολυ. καλο πρωτο τσιμπημα και γενικα σου δινει αισθηση γραμμικοτητας.εν τελει..
με περιπου 18000 η acenta η οποια ειναι επαρκεστατη σε εξοπλισμο, πιστευω πως ειναι ολοκληρωμενη και τιμια λυση για under 20k. -
Οδήγησα το νέο focus σήμερα το απόγευμα. Το 1500 tdci με τους 120 ίππους. Πραγματικά εντυπωσιαστικα από την απόκριση του αυτοκινήτου ακόμη και στις εκκινήσεις και στις χαμηλές ταχύτητες! Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, σε σχέση με το golf tdi 1.6 105 ίππων που έχω, πολύ πιο ζωντανή απόκριση! Σαν οδήγηση κλασσικά απολαυστικό focus. Το τιμόνι έχει ελαφρυνει, έχει μεν ακρίβεια αλλά θα το ήθελα λίγο πιο βαρύ. Αρκετή βελτίωση στην ηχομόνωση, πάντως έχω την εντύπωση ότι περνάει αρκετός θόρυβος από τον κινητήρα στην καμπίνα, αν και δε σου θυμίζει ντίζελ μοντέλο ο θόρυβος. Πάντως σε σχέση με το golf που έχει ημιακαμπτο δεν είδα την τεράστια διαφορά από το focus των πολλαπλών, τουλάχιστον στην απόσβεση των ανωμαλιών. Αλλά σαν οδήγηση αρκετά απολαυστικό για ντίζελ... Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις..
-
Αυτος ο 1.500 tdci ειναι νεος κινητηρας η απλα ειναι μια αναβαθμισμενη version του προηγουμενου?
-
Ο χρήστης ignatio1983 έγραψε:
Οδήγησα το νέο focus σήμερα το απόγευμα. Το 1500 tdci με τους 120 ίππους. Πραγματικά εντυπωσιαστικα από την απόκριση του αυτοκινήτου ακόμη και στις εκκινήσεις και στις χαμηλές ταχύτητες! Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, σε σχέση με το golf tdi 1.6 105 ίππων που έχω πολύ πιο ζωντανή απόκριση! Σαν οδήγηση κλασσικά απολαυστικό focus. Το τιμόνι έχει ελαφρυνει, είχει μεν ακρίβεια αλλά θα το ήθελα λίγο πιο βαρύ. Αρκετή βελτίωση στην ηχομόνωση, πάντως έχω την εντύπωση ότι περνάει αρκετός θόρυβος από τον κινητήρα στην καμπίνα, αν και δε σου θυμίζει ντίζελ μοντέλο ο θόρυβος. Πάντως σε σχέση με το golf που έχει ημιακαμπτο δεν είδα την τεράστια διαφορά από το focus των πολλαπλών, τουλάχιστον στην απόσβεση των ανωμαλιών. Αλλά σαν οδήγηση αρκετά απολαυστικό για ντίζελ... Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις..Ξεκίνησαν τα test drives;Πολύ ενδιαφέρον...
Τι τιμές σου έδωσαν για το 1,5 tdci με τα 120 άλογα;;Σε άφησαν να το τεστάρεις για αρκετή ώρα και αν ναι σε προκαθορισμένη διαδρομή;Και κάτι ακόμα που δεν κατάλαβα όσον αφορά την απόκριση...το golf tdi βρίσκεις να έχει καλύτερη απόκριση ή το νέο focus; -
Το focus φυσικά!στη Ford βροχιδης χατζής. Η διαδρομή είναι προκαθορισμενη αλλά με αφήσανε μόνο, με ένα φίλο, συνεπώς θα μπορούσα να κάνω και το κάτι παραπάνω.. Δεν μπήκα σε διαδικασία να πάρω προσφορές, το αμάξι μου είναι καινούργιο ακόμη, αλλά, αν μπορούσα να το κάνω τράμπα, ίσως το σκεφτόμουνα σοβαρά ;)! Πάντως νομίζω ξεκινάνε οι τιμές από 17.000 για την diesel έκδοση.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Αυτος ο 1.500 tdci ειναι νεος κινητηρας η απλα ειναι μια αναβαθμισμενη version του προηγουμενου?Το προηγούμενο ήταν 1600.
-
Οδηγησα για λιγες μερες ενα οπελ κορσα του 2000 περιπου μοντελο .1.4 κυβ.
Γενικοτερα.
Δυνατο μοτερακι ,ειδικα για την εποχη του αλλα με μακρυα 2η που το κοβει αλλα απο σταση, τραβαει αρκετα καλα.
Βαρυ τιμονι με μετρια αισθηση,φρενα με σκληρη αισθηση,ανυπαρκτοι χωροι και οδικη συμπεριφορα μαλλον μετρια αλλα ασφαλης. -
Fiat 500X Cross 1.6 mjet 120ps
Συντομη βολτα με το νεο crossover της Fiat. Απο κοντα δειχνει εξισου εμφανισιμο, αν οχι καλυτερο απ' τις φωτο, ως ενα..ιδανικα πρησμενο και υπερυψωμενο, 5θυρο 500αρακι!
Στο εσωτερικο εξακολουθει να επικρατει μια ομορφη εικονα, και μαλιστα γρηγορα αντιλαμβανεσαι οτι συνδυαζεται με πρακτικοτητα, αλλα και εξαιρετικη εργονομια.Ολα τα χειριστηρια, κουμπια-διακοπτες, βρισκονται εκει που πρεπει, και μαλιστα εκτος απο προσεγμενα στην εικονα, ειναι και ευχαριστα στην αφη.
Γενικοτερα η η ποιοτητα του εσωτερικου δειχνει σαφως αναβαθμισμενη, ακομα και για τα μεχρι πρωτινως...ανεβασμενα στανταρ που ειχαν τα 500αρακια σε σχεση με αλλα μοντελα της Fiat παρομοιου κοστους.Η θεση οδηγησης, μακραν καλυτερη απο το μικρο 500, δηλαδη παροτι καθεσαι σχετικα ψηλα γενικα, εντουτοις, νιωθεις οτι βρισκεσαι μεσα στο αυτοκινητο, και οτι ολα γυρω σου, που αφορουν το εσωτερικο του αυτοκινητου ειναι σε σωστο υψος, σε αντιθεση πχ με το 500αρακι που δινει την εντυπωση οτι καθεσαι πιο πανω απ' οσο πρεπει.
Θεωρω οτι μπορει να φιλοξενησει καθε ειδους σωματοτυπο με τις δυνατοτητες ρυθμισεων που υπαρχουν, και προσωπικα με 190εκ υψος, βρηκα ευκολα τις ιδανικες -για εμενα- ρυθμισεις.
Μοναδικο μικρο παραπονο για την δικη μου διασταση, οτι περιοριζεται ελαχιστα η ορατοτητα στο ανω ακρο των ενδειξεων καποιων οργανων, με την ρυθμιση της πλατης στην -σωστη- σχεδον ορθια θεση, και οτι τα πενταλ, τα ενιωθα να βρισκονται μετατοπισμενα ελαχιστα -offset- πιο δεξια απο την ιδανικη θεση.
Κατα τα αλλα, αρκετα καλα σε στηριξη και ανεση τα καθισματα, με επισης ομορφο σε οψη και αφη δερματινο πολυλειτουργικο τιμονι.Ξεκινωντας, με την θεση του περιστροφικου διακοπτη (στανταρ στις εκδοσεις cross/cross plus, με λειτουργιες, auto, sport, traction ) στην αυτοματη λειτουργια, αμεσως διαπιστωσα μια γενικοτερα σφιχτη αισθηση, σε οτι αφορα το αμαξωμα, τις αναρτησεις, και την αισθηση του τιμονιου.
Οσοι αρεσκονται σε 'δρομισια' χαρακτηριστικα, καποιων συγχρονων Suv/crossovers, θα εκτιμησουν αρκετα πιστευω, τις συγκεριμενες ρυθμισεις, στιβαροτητα , αλλα και το γενικοτερο πατημα που εχει το νεο 500Χ , τουλαχιστον στην εκδοση 'cross' που ειχα, με την ελαφρως ανεβασμενη αναρτηση σε σχεση με τις εκδοσεις pop/pop star/lounge, με το συνολικο υψος απο το εδαφος να φτανει πλεον τα 179mm, και με τους τροχους διαστασεων 215/55/17.Καλοζυγισμενο σε οτι αφορα την -τεχνητη- ρυθμιση βαρους, βρηκα και το τιμονι, ακομα και στην θεση 'sport', οπου εδειχνε να ταιριαζει ιδανικα με την επισης σφιχτη αναρτηση, χωρις παραλληλα να ειναι ξερη, κουραστικη, και να κοπαναει εντονα, παρα μονο σε εντονες εγκαρσιες κακοτεχνιες, αλλα και παλι, χωρις τις τασεις αναπηδησης του πισω αξονα που συνηθως εμφανισζονται σε υλοποιηση ημιακαμπτου πισω αξονα στην κατηγορια.
Ο κινητηρας, και επειτα το ακριβες και ευχρηστο κιβωτιο, ηταν για εμενα τα σημεια που ξεχωριζαν στο αυτοκινητο.Προκειται για ενα απο τα καλυτερα πετρελαιοκινητα συνολα στα 1500-1600κ.εκ που εχω οδηγησει μεχρι στιγμης
(σε σχεση με τον 1.6d2 σε Volvo V40, 1.6 tdi 105 σε Golf VII, 1.5 dci 110 σε qashqai, και 1.6 hdi 115 σε Peugeot 2008) με εξαιρετικη ελαστικοτητα απο πολυ χαμηλες στροφες, και την θηριωδη ροπη, να συμβαλλει , μαζι και με το πολυ καλο κιβωτιο ταχυτητων, σε αμεσες-ταχυτατες προσπερασεις, με την προυποθεση βεβαια να γινονται οι αλλαγες στις περιπου 4κ στροφες και οχι παραπανω, αφου πλεον ο κινητηρας απο εκει και πανω δεν εχει να δωσει περισσοτερα.Στην διαδρομη που εκανα, με αρκετες στασεις σε φαναρια (πολυ καλη, αμεση η λειτουργια του start/stop, ταχυτερη πχ απο αυτην σε giuliettaMY2010 που με ειχε ψιλοαπογοητευσει...) αλλα παραλληλα και καποιες μικρες ευθειες με δυνατοτητα για λιγη πιεση-προσπερασεις, η ενδειξη του υπολογιστη ταξιδιου, που ειχα μηδενισει πριν ξεκινησω, εδειξε 5,8l/100km, μια τιμη αρκετα χαμηλη, σε σχεση και με αλλες diesel εκδοσεις που ειχα οδηγησει στο ιδιο στυλ.
Γενικοτερα, περα απο την πρωτη πολυ καλη εντυπωση που μου ειχε κανει απο πρωτες φωτο-video-δημοσιευσεις, το 500Χ με εξεπληξε θετικα, ως συνολο με ιδιαιτερα ισορροπημενα χαρακτηριστικα, σε οτι αφορα την οδικη του συμπεριφορα, στιβαροτητα αμαξωματος, ρυθμιση αναρτησεων, αλλα και την ποιοτικη εικονα στο εσωτερικο, με εξισου προσεγμενο φινιρισμα, και εργονομια.
Η συγκεκριμενη εκδοση, -χωρις ομως την τρεχουσα προωθητικη ενεργεια, δωρεαν αναβαθμισης σε καλυτερα εξοπλισμενη εκδοση- με τον συνδυασμο εκπτωσης-αποσυρσης, τιμολογειται στα 22,270 ευρω, και θεωρω οτι προκειται για μια προταση ιδιαιτερα δελεαστικη, στην κατηγορια των diesel δικηνητων Croosover.
Προσωπικα θα το εβαζα στην κορυφη των προτεραιοτητων μου, τουλαχιστον σε σχεση με τα παρομοιας τιμης-εκδοσεων, Peugeot 2008, Nissan qashqai, και Renault Captur. -
Πολυ ωραίο review ! Well done fiat!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ε ρε κατάντια. Άλλες εποχές το θέμα αυτό ήταν πάντα ψηλά.
Λοιπόν χθες το απόγευμα είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία με το Polo 1000 MPI. Πολύ όμορφο αμαξάκι, απίστευτα ζωντανό το 1000άκι μοτέρ. Το οδήγησα για 40 χλμ στα στροφιλίκια του ΒΟΑΚ - χωρίς να ξέρω εκείνη τη στιγμή - τι μοτέρ φοράει. Πολύ ικανοποιητική δύναμη, πολύ καλό κράτημα στις στροφές, πολύ καλές επιταχύνσεις. Μέσα ήταν υπερσύγχρονο, όλες οι ευκολίες, οθόνες αφής κλπ κλπ. Το μόνο θέμα που είχα ήταν με το γκάζι. Άφηνα το γκάζι κι αυτό φαινόταν να μην υπακούει, σα να ήθελε να συνεχίσει να πηγαίνει με πολλά. Ίσως να έφταιγα κι εγώ αφού πρώτη φορά το οδηγούσα, ίσως να έφταιγε το ότι ήταν αρκετά καινούργιο και άστρωτο.
Στο τέλος της διαδρομής σταμάτησα και άνοιξα το καπό να δω τι μοτέρ φοράει γιατί είχα εντυπωσιαστεί. Η τελευταία φορά που είχα ανοίξει καπό ήταν με ένα Saxo επίσης 1000 άκι πριν ποοοοοολλά χρόνια.Polo MPI λοιπόν πολλά από ένα ταπινό μετριοάσχετο οδηγό!!!
-
Το μόνο θέμα που είχα ήταν με το γκάζι. Άφηνα το γκάζι κι αυτό φαινόταν να μην υπακούει, σα να ήθελε να συνεχίσει να πηγαίνει με πολλά. Ίσως να έφταιγα κι εγώ αφού πρώτη φορά το οδηγούσα, ίσως να έφταιγε το ότι ήταν αρκετά καινούργιο και άστρωτο.
μετά το ''σβήνει στις χαμηλες στροφές'',έρχεται το''δεν σταματά στις υψηλές'';;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Το μόνο θέμα που είχα ήταν με το γκάζι. Άφηνα το γκάζι κι αυτό φαινόταν να μην υπακούει, σα να ήθελε να συνεχίσει να πηγαίνει με πολλά. Ίσως να έφταιγα κι εγώ αφού πρώτη φορά το οδηγούσα, ίσως να έφταιγε το ότι ήταν αρκετά καινούργιο και άστρωτο.
μετά το ''σβήνει στις χαμηλες στροφές'',έρχεται το''δεν σταματά στις υψηλές'';;;;
ε μην μείνει παραπονεμενο και το βενζινοκίνητο!
-
Αμάν πια έλεος.
Είστε κακοί ρε -
Safety first λεμεεεεεε
-
Citroen C1 1200cc ολοκαίνουργιο.
Εξωτερικά μου άρεσε πάρα πολύ. Μοντέρνο, μουράτο. όμορφες γραμμές.
Εσωτερικά με εντυπωσίασε με τον εξοπλισμό του. Όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, κάτι blue tooth, usb, μόνο καφετιέρα δεν είχε. Μοντέρνα σχεδίαση, εύχρηστοι διακόπτες, νεανικό, άνετο. Ειδικά με το απερχόμενο C1 έχει έτη φωτώς καλύτερους χώρους τοσο για αποσκευές, όσο για επιβάτες. Γενικά μου έδωσε την εντύπωση, ένιωθα πολύ άπλα μέσα στη καμπίνα.
Το μοτεράκι που 'φοράει' με τα 82 άλογα είναι ολοζώντανο, πετάει φωτιές στο δρόμο. Να ευθύνεται για αυτό και το χαμηλό βάρος του αμαξώ΄ματως ή και οι κλιμάκωση του κιβωτίου? Δεν ξέρω. Στο δρόμο πάντως... 'φεύγει'Ένα - σοβαρό - αρνητικό πάντως έχει. Στις χαμηλές ταχύτητες και με απότομη επιτάχυνση οι μπροστινοί τροχοί σπινιάρουν ασύστολα, το τιμόνι πάει όπου θέλει και γενικά για μένα είναι απαράδεκτο
Κρίμα πάντως γιατί σε κερδίζει με την εμφάνηση και το εσωτερικό. Η τιμή του για τον ιδιώτη επίσης, εκεί γύρω στα 12000 μάλλον τσιμπημένη τολμώ να πω?
-
Τι λάστιχα φορούσε;
Nokia 730 & Tapatalk
-
To C1 ανανέωση του προηγούμενου δεν είναι; Πόσο έτη φωτός καλύτερους χώρους μπορεί να έχει; Δεν διάβασα πουθενά κάτι σχετικό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι λάστιχα φορούσε;Nokia 730 & Tapatalk
Καλή ερώτηση. Θα το δω γιατί δεν είδα τι μάρκα ήταν.
Το καινούργιο C1 δεν έχει καμία σχέση με το παλιό. Διαφορετικά αυτοκίνητα!!!!
axel21 δεν έχεις διαβάσει κάτι? Ε μόλις τώρα διάβασες!!!
Οδήγησα....