-
-
-
F56 MINI Cooper 1.5/136ps
Aναμεικτα ηταν τα πρωτα συναισθηματα κατα την δημοσιευση των φωτογραφιων του νεου νεου MINI, μαλλον προς την αρνητικη πλευρα, με την απογοητευση να ερχεται αμεσως μετα, στην πληροφορηση σχετικα με την επιλογη του 2λιτρου κινητηρα της Bmw, στο Cooper S...
Τα νεα βεβαια δεν εδειχναν να ειναι εξ' ολοκληρου ασχημα, τουλαχιστον για την ιδιαιτερη Ελληνικη αγορα, καθοτι για την βενζινοκινητη εκδοση του πιο αδυναμου συγκριτικα Cooper, την θεση του 1600αρη ατμοσφαιρικου 4κυλινδρου κινητηρα της προηγουμενης γενιας, εχει παρει ο ολοκαινουργος 3κυλινδρος 1500αρης της Bmw, με twin scroll turbo, αμεσο ψεκασμο, και τα υπολοιπα γνωστα τεχνολογικα καλουδια της Bmw (μεταβλητος χρονισμος βαλβιδων/εκκεντροφορων).
Αυτη ηταν και η εκδοση του test drive, στο γνωστο -μη μεταλλικο- χρωμα Chili Red, με 17αρες ζαντες (205/45/17)
και για πρωτη -επιτελους!- φορα, χωρις RFT ελαστικα.
Σε πρωτη θεαση, δειχνει αρκετα πιο ενδιαφερον σχεδιαστικα, οι φωτογραφιες το αδικουν, στα δικα μου ματια τουλαχιστον, φαινεται πιο ωραιο, πιο...επιθυμητο.
Ελαφρως μεγαλυτερες οι διαστασεις, (το δελτιο τυπου κανει λογω για μεγαλυτερο μηκος 98mm, πλατος 44mm, υψος 7mm, και μεταξονιο κατα 28mm. σε σχεση με το απερχομενο μοντελο...) και αυτο γινεται ευκολα αντιληπτο βλεποντας το μπροστινο κυριως μερος του αυτοκινητου, με το καπω να δειχνει λιγο μεγαλυτερο.Στο εσωτερικο επισης ειναι εμφανης η αισθηση οτι η καμπινα για οδηγο-συνοδηγο, ειναι μεγαλυτερη.
Το σημαντικοτερο ομως, ειναι οτι δειχνει ενα κλικ πιο ποιοτικη, με καλυτερα υλικα, πιο προσεγμενο φινιρισμα/εργονομια και ομορφοτερη σχεδιαση γενικοτερα στις λεπτομερειες.
Η θεση οδηγησης παραμενει φυσικα το δυνατο σημειο του MINI, ειναι χαμηλη, και ολα τα χειριστηρια βρισκονται σε σωστες αποστασεις απο τον οδηγο. Το συγκεκριμενο Cooper μαλιστα ηταν εφοδιασμενο με τα -εξτρα- σπορ καθισματα, (και με πτυσσομενο παγκο πλεον) τα οποια κρατουσαν εξαιρετικα το σωμα, παρειχαν πολυ καλη πλευρικη στηριξη, και αποδειχτηκαν ξεκουραστα παραλληλα, στην μια-μιαμιση περιπου ωρα της βιαστικης βολτας.Ξεκινοντας, ο 3κυλινδρος κινητηρας, μετα βιας κανει αισθητη την ηχητικη παρουσια του, θυμιζοντας εντονα τον εξισου ησυχο 1000αρη ecoboost της Ford.
Η αποκριση του γκαζιου ειναι απροσμενα αμεση, και τοτε ειναι που σκεφτομαι να αλλαξω την διαμορφωση του -εξτρα- οδηγικου προφιλ στην χαλαροτερη ρυθμιση απο τις τρεις (Eco, normal, sport), διαδικασια που επεμβαινει στην αμεσοτητα/αποκριση του ηλεκτρογκαζου, και στην αισθηση βαρους του τιμονιου.Πρωτη εντυπωση στην χαλαρη μετακινηση, θετικη σε γενικες γραμμες, αρκετα μαλακος συμπλεκτης (σε σχεση με το R56 Cooper S) , εξισου κοφτερο τιμονι, και ακριβες κουμπωμα σε καθε ταχυτητα του κιβωτιου.
Οι πρωτες διαφορες -υπερ του νεου- εντοπιζονται στην πολυ καλυτερη πλεον λειτουργια της αναρτησης (με λιγο μεγαλυτερες διαδρομες) , η οποια 'καταπινε' με χαρακτηριστικη ευκολια, σχεδον καθε ειδους κακοτεχνια, παρα τις -επισης εξτρα- 17αρες ζαντες, αλλα και πλεον τα μη RFT λαστιχα.
Ακομα πιο στιβαρη ειναι και η αισθηση που λαμβανεις απο το πλαισιο, οπως και η ηχομονωση-ποιοτητα κυλισης, που πλεον θυμιζει premium αυτοκινητο επομενης κατηγοριας μεγεθους.Μετα και απο μια συντομη σταση για ελεγχο πιεσης ελαστικων, και κινουμενος σε γνωστη τυπου...ring διαδρομη, αλλαζω τις ρυθμισεις γκαζιου-τιμονιου, επιλεγοντας την 'sport' λειτουργια, και αμεσως διακρινω μια πιο 'ετοιμοπολεμη' συμπεριφορα, με σημαντικα πιο βαρυ σε αισθηση αλλα και αρκετα κοφτερο και ακριβες τιμονι, -μαλλον οτι καλυτερο σε ηλεκτρικο, για προσθιοκινητο, που εχω οδηγησει μεχρι στιγμης- και αμεσοτατατο σε αποκριση γκαζι.
Ανεβαζοντας σταδιακα ρυθμο, Ο ησυχος 3κυλινδρος, ειναι τελικα ο κρυμμενος ασσος στο μανικι του Cooper.
Στις χαμηλο-μεσαιες στροφες το τραβηγμα του ειναι τοσο αμεσο-δυνατο, σε σημειο που νομιζεις οτι δεν χανει σχεδον καθολου απο ενα 175αρι R56. Oι διαφορες εντοπιζονται στις σχεδον 4,000σαλ και ανω, με την δυναμη να ειναι υπερ το δεον ικανοποιητικη, με γραμμικη αισθηση σε στυλ ενος διλιτρου ατμοσφαιρικου, απλως οχι στα επιπεδα αυτης του 175 πχ.Στριβοντας, οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικες, παροτι ηδη με την παραλαβη του υπηρχε μια σχετικη επιφυλαξη, η οποια και επιβεβαιωθηκε αμεσως μετα, σε οτι αφορα δηλαδη την επιλογη που ειχε γινει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο, στον συνδυασμο στανταρ απλης αναρτησης, με τις -εξτρα- 17αρες ζαντες...
Απολυτα ασφαλης η συμπεριφορα του, με ολα τα ηλεκτρονικα σε επιφυλακη (τα οποια ομως και απενεργοποιουνται μερικως ή και πληρως...) σε προιδεαζει για παιχνιδιαρικη συμπεριφορα, εφοσον επιλεξεις πιο χαλαρη ρυθμιση ηλεκτρονικων, ή και απενεργοποιηση, απλως η αναρτηση ειναι ενα κλικ πιο πισω σε χρονισμο στην γρηγορη οδηγηση, σε σχεση με τις δυνατοτητες πλαισιου-κινητηρα-τιμονιου. Τα ιδια ισχυουν και για την ακριβεια του μπροστινου συστηματος. Ειναι λιγο πιο φιλτραρισμενη η αισθηση, χαριν της υπαρκτης πλεον ανεσης της αναρτησης, με αποσβεση που παραπεμπει σε premium μικρομεσαιο.Με την απενεργοποιηση των ηλεκτρονικων, το παιχνιδι με την ουρα ειναι εφικτο, και μαλιστα αρκετα ευκολο, λιγοτερο αποτομο σε σχεση με το 175αρι, το οποιο ομως εχει και την σφιχτη αναρτηση, περα απο το ελαφρως μικροτερο μεταξονιο, και διαδρομες αναρτησης.
Προσωπικη πεποιθηση ειναι πως η σχετικη 'γκρινια' για την συμπεριφορα της αναρτησης στην αισθηση κυριως και οχι στο αποτελεσμα, μπορει να αποφευγχθει, με την επιλογη της εξτρα σπορ αναρτησης που φοραει και το S, αλλα παραλληλα την επιλογη 16αρηδων τροχων (195/55/16) αντι 17αρηδων της δοκιμης, ωστε να μην ειναι και κουραστικη μετα απο ενα σημειο η απλη μετακινηση.
Θεωρω οτι το 'παιχνιδι' κατα το στριψιμο θα ειναι πιο ευχαριστο-αμεσο, η ακριβεια του μπροστινου, θα επανελθει στα κορυφαια επιπεδα που γνωριζουμε στο απερχομενο S, αλλα και στην καθημερινη μετακινηση, αυτος ο συνδυασμος δεν θα κουραζει επουδενι, σε σχεση με αυτο που συνεβαινε μετα απο ενα σημειο, με τις 17αρες και τα RFT στο R56 S...Συνολικα η συντομη επαφη μαζι του, ηταν ιδιαιτερα θετικη, και παροτι η τιμη ενος νεου Cooper εξακολουθει να ειναι τσιμπημενη, εντουτοις με τον νεο τρομερο σε αποδοση, -αλλα και οικονομικο οταν θελησεις- κινητηρα, μου εδωσε την αισθηση
οτι προκειται για μια...ενδιαμεση εκδοση, αναμεσα σε αυτην του Cooper και του Cooper S που ξεραμε στην προηγουμενη γενια. Απλως εδω με την αναβαθμισμενη ποιοτητα, λιγο μεγαλυτερους χωρους, και πιο ανετη στανταρ αναρτηση, μπορει πλεον να το ευχαριστηθει οδηγοντας το, και καποιος ο οποιος δεν θελει να συμβιβαστει σχεδον καθολου στο θεμα της ανεσης στην καθημερινη μετακινηση.Για τους πιο ανησυχους, εως και πυροβολημενους, η επιλογη της σπορ αναρτησης, με 16αρες (πιθανολογω χρυση τομη...)
ή και 17αρες, ειναι επιβεβλημενη για μεγιστη οδηγικη απολαυση, σχεδον στα επιπεδα ενος προηγουμενου Cooper S, και σε γκαζι, χαρις τον εκπληκτικο κινητηρα, και ολα αυτα τελικα με κοστος κτησης που να απαιτει χοντρικα γυρω στα 5-7κ λιγοτερα απο ενα 2λιτρο S. -
Τα 'θελε ο κ*λος σας..
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Τα 'θελε ο κ*λος σας..ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Τα 'θελε ο κ*λος σας..Έλα, πες την αλήθεια, δεν ένιωσες λίγο σα να διαβάζεις τους παλιούς 4Τ;
-
Μια χαρά ήταν η περιγραφή του, μην γίνεστε δυσκοίλιοι. Αν έγραφε με διαφορετικό στυλ, δεν θα ήταν ο ΓΚ. Έτσι τον γνωρίσαμε, έτσι θέλουμε να παραμείνει.
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ποσα αλογα βγαζει δαυτο?
-
136,το γράφει πάνω από τη φωτογραφία.
Εμένα αυτό που με κούρασε είναι η επανάληψη λέξεων και φράσεων.Καταλαβαίνω βέβαια τι θέλει να πει και στο κάτω κάτω άνθρωποι είμαστε,όμως αρχικά πήγα να μαρκάρω μερικές λέξεις και τελικά....
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτη ηταν και η εκδοση του test drive, στο γνωστο -μη μεταλλικο- χρωμα Chili Red, με 17αρες ζαντες (205/45/17)
και για πρωτη -επιτελους!- φορα, χωρις RFT ελαστικα.Ξεκινοντας, ο 3κυλινδρος κινητηρας, μετα βιας κανει αισθητη την ηχητικη παρουσια του, θυμιζοντας εντονα τον εξισου ησυχο 1000αρη ecoboost της Ford.
Η αποκριση του γκαζιου ειναι απροσμενα αμεση, και τοτε ειναι που σκεφτομαι να αλλαξω την διαμορφωση του -εξτρα- οδηγικου προφιλ στην χαλαροτερη ρυθμιση απο τις τρεις (Eco, normal, sport), διαδικασια που επεμβαινει στην αμεσοτητα/αποκριση του ηλεκτρογκαζου, και στην αισθηση βαρους του τιμονιου.Πρωτη εντυπωση στην χαλαρη μετακινηση, θετικη σε γενικες γραμμες, αρκετα μαλακος συμπλεκτης (σε σχεση με το R56 Cooper S) , εξισου κοφτερο τιμονι, και ακριβες κουμπωμα σε καθε ταχυτητα του κιβωτιου.
Οι πρωτες διαφορες -υπερ του νεου- εντοπιζονται στην πολυ καλυτερη πλεον λειτουργια της αναρτησης (με λιγο μεγαλυτερες διαδρομες) , η οποια 'καταπινε' με χαρακτηριστικη ευκολια, σχεδον καθε ειδους κακοτεχνια, παρα τις -επισης εξτρα- 17αρες ζαντες, αλλα και πλεον τα μη RFT λαστιχα.
Ακομα πιο στιβαρη ειναι και η αισθηση που λαμβανεις απο το πλαισιο, οπως και η ηχομονωση-ποιοτητα κυλισης, που πλεον θυμιζει premium αυτοκινητο επομενης κατηγοριας μεγεθους.Μετα και απο μια συντομη σταση για ελεγχο πιεσης ελαστικων, και κινουμενος σε γνωστη τυπου...ring διαδρομη, αλλαζω τις ρυθμισεις γκαζιου-τιμονιου, επιλεγοντας την 'sport' λειτουργια, και αμεσως διακρινω μια πιο 'ετοιμοπολεμη' συμπεριφορα, με σημαντικα πιο βαρυ σε αισθηση αλλα και αρκετα κοφτερο και ακριβες τιμονι, -μαλλον οτι καλυτερο σε ηλεκτρικο, για προσθιοκινητο, που εχω οδηγησει μεχρι στιγμης- και αμεσοτατατο σε αποκριση γκαζι.
Στριβοντας, οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικες, παροτι ηδη με την παραλαβη του υπηρχε μια σχετικη επιφυλαξη, η οποια και επιβεβαιωθηκε αμεσως μετα, σε οτι αφορα δηλαδη την επιλογη που ειχε γινει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο, στον συνδυασμο στανταρ απλης αναρτησης, με τις -εξτρα- 17αρες ζαντες...
Απολυτα ασφαλης η **συμπεριφορα **του, με ολα τα ηλεκτρονικα σε επιφυλακη (τα οποια ομως και απενεργοποιουνται μερικως ή και πληρως...) σε προιδεαζει για παιχνιδιαρικη συμπεριφορα, εφοσον επιλεξεις πιο χαλαρη ρυθμιση ηλεκτρονικων, ή και απενεργοποιηση, απλως η **αναρτηση **ειναι ενα κλικ πιο πισω σε χρονισμο στην γρηγορη οδηγηση, σε σχεση με τις δυνατοτητες πλαισιου-κινητηρα-τιμονιου. Τα ιδια ισχυουν και για την ακριβεια του μπροστινου συστηματος. Ειναι λιγο πιο φιλτραρισμενη η αισθηση, χαριν της υπαρκτης πλεον ανεσης της αναρτησης, με αποσβεση που παραπεμπει σε premium μικρομεσαιο.Με την απενεργοποιηση των ηλεκτρονικων, το παιχνιδι με την ουρα ειναι εφικτο, και μαλιστα αρκετα ευκολο, λιγοτερο αποτομο σε σχεση με το 175αρι, το οποιο ομως εχει και την σφιχτη αναρτηση, περα απο το ελαφρως μικροτερο μεταξονιο, και διαδρομες αναρτησης.
Προσωπικη πεποιθηση ειναι πως η σχετικη 'γκρινια' για την συμπεριφορα της αναρτησης στην αισθηση κυριως και οχι στο αποτελεσμα, μπορει να αποφευγχθει, με την επιλογη της εξτρα σπορ αναρτησης που φοραει και το S, αλλα παραλληλα την επιλογη 16αρηδων τροχων (195/55/16) αντι 17αρηδων της δοκιμης, ωστε να μην ειναι και κουραστικη μετα απο ενα σημειο η απλη** μετακινηση**.
Θεωρω οτι το 'παιχνιδι' κατα το στριψιμο θα ειναι πιο ευχαριστο-αμεσο, η ακριβεια του μπροστινου, θα επανελθει στα κορυφαια επιπεδα που γνωριζουμε στο απερχομενο S, αλλα και στην καθημερινη μετακινηση, αυτος ο συνδυασμος δεν θα κουραζει επουδενι, σε σχεση με αυτο που συνεβαινε μετα απο ενα σημειο, με τις **17αρες και τα RFT **στο R56 S...Απλως εδω με την αναβαθμισμενη ποιοτητα, λιγο μεγαλυτερους χωρους, και πιο ανετη στανταρ αναρτηση, μπορει πλεον να το ευχαριστηθει οδηγοντας το, και καποιος ο οποιος δεν θελει να συμβιβαστει σχεδον καθολου στο θεμα της ανεσης στην καθημερινη μετακινηση.
Για τους πιο ανησυχους, εως και πυροβολημενους, η επιλογη της σπορ αναρτησης, με 16αρες (πιθανολογω χρυση τομη...)
ή και 17αρες, ειναι επιβεβλημενη για μεγιστη οδηγικη απολαυση, σχεδον στα επιπεδα ενος προηγουμενου Cooper S, και σε γκαζι, χαρις τον εκπληκτικο κινητηρα, και ολα αυτα τελικα με κοστος κτησης που να απαιτει χοντρικα γυρω στα 5-7κ λιγοτερα απο ενα 2λιτρο S. -
Ο Κικιζας, δε κανει πλεον να γραψει εκθεση στις πανελληνιες, ουτε για να γραφει αρθρα. Κριμα.
-
Δημοςιογραφια σε μοντ Κριμαίας.
-
Από το Leon πριν δυο εβδομάδες (χρωστάω φωτό):
Πάμε σε κάτι διαφορετικό αλλά φοβερά πρακτικό:
Αυτή τη φορά στη Βουδαπέστη έχω νοικιάσει ένα Skoda Rapid Station Diesel (το είπα). Δε ξέρω τι μοτέρ ακριβώς φοράει, δεν το έχω ψάξει...ξέρω ότι είναι diesel.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τύχει να ξαναοδηγήσω Skoda (οκ, δε μιλάμε για Ferrari το ξέρω ) και το συγκεκριμένο VWίζει απίστευτα. Εντάξει, οκ...έχει κάποιες διαφορές στη ποιότητα, στον σχεδιασμό (ακόμα πιο βαρετός) και στο εκνευριστικό (προσωπικά) πράσινο backlight στο εσωτερικό αλλά φαίνεται να είναι value for money.
Και εξηγούμαι.
Βασικά επειδή είναι diesel δε καίει τίποτα. Δηλαδή 5λτ/100 και πάω σβέλτα. Φοβερά οικονομικό.
Επίσης επειδή είναι station έχει πολύ καλούς χώρους κι επειδή είναι Skoda έχει πολύ καλή τιμή και σούπερ εξοπλισμό.
Δηλαδή κάποιος που ψάχνει για ένα οικονομικό, άνετο και ευρύχωρο μικρομεσσαίο (?)...look no further.
Δε θα μιλήσω για τιμόνια, κρατήματα (όχι πως στρίβει άσχημα) κλπ γιατί δεν είναι το ζητούμενο νομίζω. Το ζητούμενο είναι το value for money και το Rapid το προσφέρει με το παραπάνω.
Τα θεματάκια που παρατήρησα είναι η κάπως 'πλαδαρή' αίσθησή του στα πολλά χιλιόμετρα, το ότι νιώθει λίγο φτερό στον άνεμο όταν ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα και από τα 130 και πάνω έχει αεροδυναμικούς θορύβους.
Αλλά ταξιδεύει μια χαρά, άνετα, το diesel μοτεράκι του είναι δυνατό, ροπάτο παντού (πόδι κάτω κι έφυγες) και οικονομικό.
Γενικώς, δε πάει το μυαλό σου ότι είναι...Skoda. Όχι πως έχω κάτι με τα Skoda, απλά επειδή είναι το πιο 'φθηνό' brand στη VAG θα περίμενες κάτι αντίστοιχο, φτινιάρικο παντού και θα αναγκαζόσουν να κάνεις υποχωρήσεις.
Κι όμως ρε σεις...δε κάνεις.
Μερικές φωτό:
Κοιτάξτε χιλιόμετρα που έχω κάνει και η βελόνα του diesel δε φαίνεται αλλά είναι στο φουλ:
-
Για 1.6tdi το κόβω..!
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Για 1.6tdi το κόβω..!1.6 tdi είναι σιγουρα δεν μπαινει άλλο νομιζω σε πετρελαιο.
το θεμα είναι αν είναι η εκδοση με 90 ή 105 ιππους.
θα πονταρα στο δευτερο.
και btw δεν είναι station αλλα κλασικο 5πορτο. η κομμενη εκδοση του liftback. -
Στον καταλογο που κοιταξα πριν λιγο, νομιζω ελεγε με 90 αλογα τον βγαζουν τον 1,6 tdi στο Rapid!!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Στον καταλογο που κοιταξα πριν λιγο, νομιζω ελεγε με 90 αλογα τον βγαζουν τον 1,6 tdi στο Rapid!!τον φερνουν (Ελλαδα) και με τις 2 ιπποδυνάμεις.
ο μικρος μου φαινεται πως παιρνει και dsg7 ενώ ο μεγαλος όχι. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Για 1.6tdi το κόβω..!
1.6 tdi είναι σιγουρα δεν μπαινει άλλο νομιζω σε πετρελαιο.
το θεμα είναι αν είναι η εκδοση με 90 ή 105 ιππους.
θα πονταρα στο δευτερο.
και btw δεν είναι station αλλα κλασικο 5πορτο. η κομμενη εκδοση του liftback.Για 105 το κόβω γιατί πέρα από ροπή έχει και δύναμη ψηλά.
-
Toyota Yaris 1,4 diesel
Πρόσφατα οδήγησα το εν λόγο μοντέλο στην προσπάθεια ανεύρεσης καινούριου μικρού αυτοκινήτου (ψάχνω παράλληλα και για μεγάλο) για τις ανάγκες της οικογενείας μου.
Εξωτερική εμφάνιση:
Υποκειμενικό το θέμα. Το αμαξάκι είναι ωραίο. Άρεσε σε εμένα αλλά και στη σύζυγο μου. παρεμπίπτοντος αλλά και περιέργως θα έλεγα, άρεσε περισσότερο σε εμένα παρά στη σύζυγο. Προσωπικά πάντως πιστεύω πως το προηγούμενο μοντέλο (το πιο στρογγυλό) ήταν πιο εμφανίσιμο, αν και πιο «γυναικείο».
Εσωτερικό:
και πάλι ωραίο είναι αλλά η ποιότητα των παντού σκληρών υλικών, χάλαγε την εικόνα. Τα δε κομμάτια του ταμπλό (πάνω, μεσαίο και κάτω) μου (κακο)φαινόντουσαν ως μη αρμονικά δεμένα. Το εσωτερικό έδινε μια εικόνα του δεμένου-γερού μεν, φτηνού δε (ανάλογα πως έχει συνηθίσει ο καθένας, σε άλλους μπορεί να μην φαίνεται αυτό). Τα καθίσματα μου φάνηκαν καλά, όχι όμως και κάτι το εξαιρετικό. Ο εξοπλισμός που είχε το αυτοκίνητο πάρα πολύ καλός (ηλεκτρικά σχεδόν όλα, οθόνη οπισθοπορείας κλπ κλπ)
Οι χώροι του, δοσμένων των εξωτερικών του διαστάσεων είναι πολύ καλοί, για 2ο όμως αυτοκίνητο (και πάλι όμως είναι θέμα συνήθειας του καθενός).
Οδηγικά:
Ο diesel 1,4 κινητήρας κάνει θόρυβο στο ρελαντί, αλλά όχι πολύ έντονο. Το αυτοκίνητο που οδηγήσαμε δεν είχε start-stop, οπότε στα φαναράκια το άκουγες και το ψιλοαισθανόσουνα (δεν ξέρω αν το έχεις για καιρό αυτό γίνεται ενοχλητικό). Ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου είναι ράθυμος (δεν του αρέσει να ανεβάζει γρήγορα στροφές) – diesel γαρ, πάει όμως μια χαρά.
Παρατήρησα όμως κατά την διάρκεια της οδήγησης στιγμιαίες καταναλώσεις (με μεγάλη ταχύτητα) αρκετά υψηλές όταν λίγο το πατούσα. Το αμαξάκι δηλαδή για να μην καίει μάλλον πρέπει να πηγαίνει χαλαρά, πράμα το οποίο δεν είναι δύσκολο.
Το τιμόνι του δεν μου φάνηκε κάτι το ιδιαίτερο, ούτε όμως και κακό. Είναι ελαφρύ για τα δικά μου γούστα, στοιχείο αρνητικό όταν είσαι στον αυτοκινητόδρομο. Στα πολύ θετικά του είναι όμως πως κόβει πολύ.
Οι αναρτησούλες του ήταν λιγάκι απότομες, θυμίζοντας πως είναι μικρό αυτοκίνητο, πάντως δεν τις λες κακές.
Κλείνοντας αναφέρω πως η γενική εντύπωση είναι πως είναι ένα αρκετά καλό αυτοκινητάκι αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Το όνομα της Toyota ίσως το κάνει πιο καλό από ότι πραγματικά είναι.
Η αίσθηση που (δυστυχώς) μου άφησε είναι πως είναι λίγο «φτηνιάρικο» (ζητώ συγνώμη για τον χαρακτηρισμό) για τα λεφτά που κοστίζει, τα οποία είναι αρκετά (15κ+ ανάλογα βέβαια τον εξοπλισμό).
Στα λεφτά αυτά παίρνεις και την πολύ καλή εγγύηση της Toyota, που όμως (όπως μου είπανε μετά από επίμονη ερώτησή μου) δεν τα καλύπτει δυστυχώς όλα (πχ δεν καλύπτει τρόμπα πετρελαίου, που αν σου τύχει…. κάηκες! δεν ξέρω όμως αν υπάρχει diesel μοντέλο που η αντιπροσωπία καλύπτει τα 'πάντα όλα' στην εγγύηση). -
Όταν υπάρχει το Κλειώ με τον 1,5dci αλλά και το Fiesta, το Γιάρις χάνει κατά κράτος.
-
Ναι, γι' αυτό τα έχει κάνει ασήκωτα από το ξύλο.
Οδήγησα....