-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εγω εμαθα ,δυστυχως,οτι οι νεοι κινητηρες θα αργησουν αρκετα παραπανω.Και αυτο δε το εμαθα απο Ελλαδα.Ελπιζω να εχεις δικιο εσυ και να βγουν σε ενα χρονο.Επισης εμαθα ομως οτι σκεφτονται να συνεχισουν τη συνεργασια με τη Ford.
Κατα τα αλλα το XC60 μου αρεσει παρα πολυ,ειναι πολυ καλο αμαξι αλλα οι δικινητες εκδοσεις ειναι εντελως ακυρες κατα τη γνωμη μου.'Φορτωνεσαι ' το μεγαλυτερο βαρος ,το υψος και τη χειροτερη αεροδυναμικη χωρις κανενα ουσιαστικο πλεονεκτημα.Ηταν ενας απο τους λογους που δε προτίμησα το XC60 ,αν και μου αρεσε πολυ...Το εχω ξαναγραψει νομιζω στο τοπικ του V40...οι αλλαγες στο Skovde εχουν καθυστερησει, και τμημα του εργοστασιου που θα αναλαμβανε τη συναρμογη των νεων κινητηρων θα χρησιμοποιηθει μεχρι τελος του Εuro5 για την κατασκευη για λογαριασμο της Ford πετρελαιοκινητηρων. Ηταν πολλα τα λεφτα που εδινε, λενε, η Ford και δεν μπορουσαν να το αρνηθουν...Γι αυτο και λεω το νωριτερο του χρονου, αν καταφερουν να μεινουν στο αρχικο χρονοδιαγραμμα. Αλλα ακομα και τοτε ειναι πλεον αγνωστο αν τα νεα μοτερ θα τοποθετηθουν και στις υπαρχουσες πλατφορμες οπως αρχικα ειχαν αφησει να εννοειθει ή προοριζονται μονο για την νεα SPA.
Για τα υπολοιπα οπως βλεπεις και στις προηγουμενες δημοσιευσεις μου, I couldn't agree more...
-
Επίσης tsilis 7.5 κατανάλωση ξεχνα την ....
άντε κανένα 8άρι σε κατάσταση ύπνου δλδ 5η και 110-120 στην εθνική ...
-
Reduced Demand Forces Volvo to Idle its Torslanda Plant in Sweden for Five Days
Ο κινητηρας γιατι ειναι πρασινος? -
Δεν είναι χρώμα, ημιδιαφανές πλαστικό κάλυμμα είναι που μόλις τον τοποθετήσουν, θα το αφαιρέσουν. Προστασία υποθέτω, από σκόνη, κλπ..
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Reduced Demand Forces Volvo to Idle its Torslanda Plant in Sweden for Five DaysΕγώ πάλι για αυτό ήθελα διευκρινίσεις...από ποιο άρθρο προέρχονται οι φωτο?
-
Ο χρήστης dbalgr έγραψε:
Reduced Demand Forces Volvo to Idle its Torslanda Plant in Sweden for Five Days
Εγώ πάλι για αυτό ήθελα διευκρινίσεις...από ποιο άρθρο προέρχονται οι φωτο?
http://carscoop.blogspot.com/2012/10/re ... ARSCOOP%29
Τωρα ειδα οτι σταματαει η παραγωγη του C30
Volvo ends C30 production http://www.worldcarfans.com/11210154941 ... production -
Πάει και το ξαδελφακι του S40...λογική κίνηση στα πλαίσια ανανέωσης και εκκαθάρισης της γκάμας ειδικά σε σχέση με την πρώτη είδηση, για ένα αυτοκίνητο που όσο κι αν αγαπώ την Volvo, σχεδιαστικά το πίσω μέρος δεν το χωνεψα ποτέ...
-
Αν ενδιαφέρει κανέναν :
http://www.volvocars.com/gr/top/communi ... 11111546a5
-
σχετικά με την κατανάλωση .... tip για αυτό το αυτοκίνητο, 70.000μετά ....
1ο. Αλλάζουμε σχέσεις όσο πιο χαμηλά γίνεται .... το μοτέρ έχει το 80% της ροπής του από τις 2.000σαλ. Σε ευθύ δρόμο, μπορείς να έχεις 5η από τα 50χαω πολύ εύκολα
2ο. Δεν ξεπερνάμε τα 100-120 χάω μιας και οι αεροδυναμικές αντιστάσεις μετά ανεβαίνουν πολύ
3ο. Βάζουμε πιέσεις στα ελαστικά 34-36psi, και επιλέγουμε κάποια με καλό rating στον Ευρωπαϊκό δείκτη σχετικά με την οικονομία καυσίμου (η διαφορά 2 ελαστικών μπορεί εύκολα να είναι της τάξης +-0.5λτ/100.
4ο. Δεν φρενάρουμε, το αυτοκίνητο στρίβει με όσα !!! χαχαχ5ο. Αν ο δρόμος ανηφορίσει ..... όλα πάνε στράφι !!! ανεβαίνουμε με 100% ΟΝ την πεταλούδα γκαζιού.
κάνοντας 100χλμ κάθε μέρα, Ν.Μάκρη--Αθήνα (διόνυσο-εθνική) κινούμενος χωρίς ξεσπάσματα, ίσως λίγο πιο γρήγορα από τον μέσο όρο των αυτοκινήτων είμαι σύμφωνα με το trip στα 7.5-8.0λτ/100 με μέση ταχύτητα, ανά γέμισμα 45-55χλμ/ώρα. Μέσα στην πόλη τα 10+ τα έχεις εύκολα. Σε ταξίδι δεν θα δεις ΠΟΤΕ τα 5.8λτ που δίνει η Volvo.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@tsilis
@jtblasterσχετικά με την κατανάλωση .... tip για αυτό το αυτοκίνητο ....
1ο. Αλλάζουμε σχέσεις όσο πιο χαμηλά γίνεται .... το μοτέρ έχει το 80% της ροπής του από τις 2.000σαλ. Σε ευθύ δρόμο, μπορείς να έχεις 5η από τα 50χαω πολύ εύκολα
2ο. Δεν ξεπερνάμε τα 100-120 χάω μιας και οι αεροδυναμικές αντιστάσεις ανεβαίνουν πολύ
3ο. Βάζουμε πιέσεις στα ελαστικά 34-36psi, και επιλέγουμε κάποια με καλό rating στον Ευρωπαϊκό δείκτη σχετικά με την οικονομία καυσίμου.
4ο. Δεν φρενάρουμε, το αυτοκίνητο στρίβει με όσα !!! χαχαχ5ο. Αν ο δρόμος ανηφορίσει ..... όλα πάνε στράφι !!! ανεβαίνουμε με 100% ΟΝ την πεταλούδα γκαζιού.
κάνοντας 100χλμ κάθε μέρα, Ν.Μάκρη--Αθήνα (διόνυσο-εθνική) κινούμενος χωρίς ξεσπάσματα, ίσως λίγο πιο γρήγορα από τον μέσο όρο των αυτοκινήτων είμαι σύμφωνα με το trip στα 7.5-8.0λτ/100 με μέση ταχύτητα 45-55χλμ/ώρα. Μέσα στην πόλη τα 10+ τα έχεις εύκολα. Σε ταξίδι δεν θα δεις ΠΟΤΕ τα 5.8λτ που δίνει η Volvo.
Δεν διαφωνούμε κάπου
Απλά το 7.5 δεν μπορώ να το προσπαθήσω καν καθώς οδηγώ κυρίως μέσα στην πόλη και όταν είμαι σε εθνική σπάνια πέφτω από τα 140
-
Volvo entry-level crossover could be delayed
http://www.worldcarfans.com/11211025013 ... d---report -
kαλημέρα σας.
Θέλω την άποψη σας για αλλαγή ελαστικών σε Volvo s40 1.8 .
Διαστάσεις 205 η 215/50R17 , να αναφέρω πως το αυτοκίνητο δεν είναι για καθημερινή χρήση, το έχω για ταξιδάκια και για γρήγορες βόλτες. επιθετική οδήγηση πολύς φορές και πάνω από τα όρια . Σας τα αναφέρω όλα αυτά για να μου προτείνετε το κατάλληλο ελαστικό , το κόστος δεν με ενδιαφέρει. να αναφέρω επίσης το αυτοκίνητο φορεί bilstein κίτρινα sprint με ελατήρια eibach 3cm . περιμένω την Βοήθιο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . -
η volvo, λέει 205/50/17 ....
κρατήματα ??? MICHELIN pilotsport3, goodyear ΕΑGLE F1 ASSYMETRIC 2, Continental Sport Contact 5, Bridgestone Potenza S001
πολύ κράτημα : Hankook Ventus RS2 Z212, Potenza Adrenalin RE002, Bridgestone Potenza RE11 -
Ευτυχής κάτοχος pilot sport 3 !!!
-
5ο. Αν ο δρόμος ανηφορίσει ..... όλα πάνε στράφι !!! ανεβαίνουμε με 100% ΟΝ την πεταλούδα γκαζιού.
Γιατί;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
5ο. Αν ο δρόμος ανηφορίσει ..... όλα πάνε στράφι !!! ανεβαίνουμε με 100% ΟΝ την πεταλούδα γκαζιού.
Γιατί;
πετυχαίνεις μεγαλύτερο συντελεστή απόδοσης.
-
Συντελεστή ναι, καις παραπάνω συνολικά όμως.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συντελεστή ναι, καις παραπάνω συνολικά όμως.+1 , αρκετα παραπανω θα ελεγα
Noμιζω οτι η ιδανικη κατασταση ειναι απλως, να πατησεις παραπανω γκαζι, (οχι ομως τερμα, στο πατωμα...) και να προσπαθησεις μετα απο λιγο να σταθεροποιηθεις σε ταχυτητα τετοια ωστε η τελευταια (5η ή 6 σχεση που θα εχεις) να ειναι σε σχετικα χαμηλες στροφες κινητηρα, τοσο ωστε να αποδιδεται μεν σχεδον η μεγιστη δυνατη ροπη, αλλα και ταυτοχρονα να ειναι τοσο χαμηλες οι στροφες κινητηρα, ωστε η στιγμιαια καταναλωση να μην ανεβαινει σημαντικα...
Δηλαδη λιγο πιο επιθετικος στο γκαζι σε ανηφορα, αλλα με προσπαθεια επιτευξης σταθερης σχετικα πιεσης στο δεξι πενταλ, και οχι την μεγιστη ποσοτητα γκαζιου, παρα μονο ισως σε ανηφορα με μεγαλη κλιση, αλλα για λιγο χρονικο διαστημα μεχρι να σταθεροποιηθει το αυτοκινητο σε στροφες κινητηρα που να μην ειναι αρκετα υψηλη η ενδειξη στιγμιαιας καταναλωσης, και να εχει ηδη παρει την απαιτουμενη φόρα το αυτοκινητο σε χλμ στην συγκεκριμενη ανηφορα...
-
η volvo, λέει 205/50/17 ....κρατήματα ??? MICHELIN pilotsport3, goodyear ΕΑGLE F1 ASSYMETRIC 2, Continental Sport Contact 5, Bridgestone Potenza S001
πολύ κράτημα : Hankook Ventus RS2 Z212, Potenza Adrenalin RE002, Bridgestone Potenza RE11τις διαστάσεις για τα ελαστικά τις βρήκα από το βιβλίο κατασκέπαστη στην σελίδα 153.
για το Potenza Adrenalin RE002 ψάχνω αλλά δεν βρίσκω , υπαρχή μόνο σε 215/50/R17w. είναι η 1 επιλογή μου. θα δω τα υπόλοιπα που μου ανέφερες και θα αποφασίσω. ευχαριστώ για τη βοήθεια και την απάντηση . -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συντελεστή ναι, καις παραπάνω συνολικά όμως.Τω όντι. Καλύτερα να κατεβάσεις σχέση και να πατάς λίγο γκάζι κρατώντας τον κινητήρα στις χαμηλομεσαίες.
VOLVO FORUM