-
Ο χρήστης GNS40 έγραψε:
η volvo, λέει 205/50/17 ....
κρατήματα ??? MICHELIN pilotsport3, goodyear ΕΑGLE F1 ASSYMETRIC 2, Continental Sport Contact 5, Bridgestone Potenza S001
πολύ κράτημα : Hankook Ventus RS2 Z212, Potenza Adrenalin RE002, Bridgestone Potenza RE11τις διαστάσεις για τα ελαστικά τις βρήκα από το βιβλίο κατασκέπαστη στην σελίδα 153.
για το Potenza Adrenalin RE002 ψάχνω αλλά δεν βρίσκω , υπαρχή μόνο σε 215/50/R17w. είναι η 1 επιλογή μου. θα δω τα υπόλοιπα που μου ανέφερες και θα αποφασίσω. ευχαριστώ για τη βοήθεια και την απάντηση .τι γνώμη έχεις για , Falken Azenis RT-615 , Dunlop Direzza Star Spec Z1 , Bridgestone POTENZA R-01R , YOKOHAMA NEOVA AD07 ????????
-
Η μόνη ένσταση μου είναι ... ότι αν ξεφύγεις από τα 'συμβατικά' σπορ, και πας στα Dunlop Direzza Star Spec Z1 , Bridgestone POTENZA R-01R , YOKOHAMA NEOVA AD07 κτλ,κτλ .... δεν θα μπορούν να τα διαχειριστούν και να τα αξιοποιήσουν οι αναρτήσεις που έχεις ή θα τις βγάλεις off πολύ πολύ γρήγορα ....
Αν ήμουν στη θέση σου και δεν είχα πολλά €€€€ να πάρω coilover αναρτήσεις, θα έμενα στα ΕΑGLE F1 ASSYMETRIC 2
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Η μόνη ένσταση μου είναι ... ότι αν ξεφύγεις από τα 'συμβατικά' σπορ, και πας στα Dunlop Direzza Star Spec Z1 , Bridgestone POTENZA R-01R , YOKOHAMA NEOVA AD07 κτλ,κτλ .... δεν θα μπορούν να τα διαχειριστούν και να τα αξιοποιήσουν οι αναρτήσεις που έχεις ή θα τις βγάλεις off πολύ πολύ γρήγορα ....Αν ήμουν στη θέση σου και δεν είχα πολλά €€€€ να πάρω coilover αναρτήσεις, θα έμενα στα ΕΑGLE F1 ASSYMETRIC 2
έχεις απολυτό δίκιο . όποτε ανάμεσα στα 2 πιο θα έλεγες ? Potenza Adrenalin RE002, - PIRELLI ROSSO ....
-
Ο χρήστης GNS40 έγραψε:
Η μόνη ένσταση μου είναι ... ότι αν ξεφύγεις από τα 'συμβατικά' σπορ, και πας στα Dunlop Direzza Star Spec Z1 , Bridgestone POTENZA R-01R , YOKOHAMA NEOVA AD07 κτλ,κτλ .... δεν θα μπορούν να τα διαχειριστούν και να τα αξιοποιήσουν οι αναρτήσεις που έχεις ή θα τις βγάλεις off πολύ πολύ γρήγορα ....
Αν ήμουν στη θέση σου και δεν είχα πολλά €€€€ να πάρω coilover αναρτήσεις, θα έμενα στα ΕΑGLE F1 ASSYMETRIC 2
έχεις απολυτό δίκιο . όποτε ανάμεσα στα 2 πιο θα έλεγες ? Potenza Adrenalin RE002, - PIRELLI ROSSO ....
αν έχεις τον τύπο και την σελίδα που θα τα βρω κάνε ένα κόπο και γράψε μου για τα coilover .
-
https://www.google.gr/search?q=coilover ... =firefox-a
http://www.volvoclub.gr/forum/viewtopic.php?f=23&t=265
δεν τα έχω οδηγήσει (Potenza Adrenalin RE002, - PIRELLI ROSSO) .... δεν εκφέρω άποψη
τα potenza, φαίνονται πιο ακραία ...1η μου επιλογή με 'συμβατικές' αναρτήσεις θα ήταν τα goodyear asymetric2, αλλά εγώ κάνω πολλά χλμ ......
.
.
.Στην ουσία τώρα όμως, πόσο αξίζει να χώσεις λ7 σε ένα ΒΑΡΥ αυτοκίνητο 1.8 με 125Hp που το DSTC δεν βγαίνει και 100% off ??? και να το οδηγείς πέρα απ τα όρια....
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Συντελεστή ναι, καις παραπάνω συνολικά όμως.
+1 , αρκετα παραπανω θα ελεγα
Noμιζω οτι η ιδανικη κατασταση ειναι απλως, να πατησεις παραπανω γκαζι, (οχι ομως τερμα, στο πατωμα...) και να προσπαθησεις μετα απο λιγο να σταθεροποιηθεις σε ταχυτητα τετοια ωστε η τελευταια (5η ή 6 σχεση που θα εχεις) να ειναι σε σχετικα χαμηλες στροφες κινητηρα, τοσο ωστε να αποδιδεται μεν σχεδον η μεγιστη δυνατη ροπη, αλλα και ταυτοχρονα να ειναι τοσο χαμηλες οι στροφες κινητηρα, ωστε η στιγμιαια καταναλωση να μην ανεβαινει σημαντικα...
Δηλαδη λιγο πιο επιθετικος στο γκαζι σε ανηφορα, αλλα με προσπαθεια επιτευξης σταθερης σχετικα πιεσης στο δεξι πενταλ, και οχι την μεγιστη ποσοτητα γκαζιου, παρα μονο ισως σε ανηφορα με μεγαλη κλιση, αλλα για λιγο χρονικο διαστημα μεχρι να σταθεροποιηθει το αυτοκινητο σε στροφες κινητηρα που να μην ειναι αρκετα υψηλη η ενδειξη στιγμιαιας καταναλωσης, και να εχει ηδη παρει την απαιτουμενη φόρα το αυτοκινητο σε χλμ στην συγκεκριμενη ανηφορα...
Με την στιγμιαία κατανάλωση .... έχω διαπιστώσει ότι σε ανηφόρες αρκετών χλμ, πχ Κόρινθος-τρίπολη .....
καίει λιγότερο με 5η και τέρμα γκάζι στα 100-110χλμ παρά 4η και πάτημα στα 2/4-3/4.τώρα στα ηλεκτρόγκαζα .... πόσο το πατάς πόσο ανοίγει η πεταλούδα, είναι ένα άλλο θέμα ....
έχω παρατηρήσει πχ ότι με 4η/5η πατόντας πόλύ λίγο το γκάζι, η πεταλούδα έχει ανοίξει 100%. Αν πατήσω και την υπόλοιπη διαδρομή που νομίζω ότι έχω , δεν γίνεται απλά τίποτα -
1η μου επιλογή με 'συμβατικές' αναρτήσεις θα ήταν τα goodyear asymetric2,
+1 κορυφαίο ελαστικό !
Για φθηνότερο δες τα Hankook / Ventus V12 Evo (K110) . Τα φοράω στο Volvo εδώ και 8 μήνες και είμαι ευχαριστημένος.
http://www.1010tires.com/Tires/Hankook/Ventus+V12+Evo+(K110) -
Συντελεστή ναι, καις παραπάνω συνολικά όμως.
+1 , αρκετα παραπανω θα ελεγα
Noμιζω οτι η ιδανικη κατασταση ειναι απλως, να πατησεις παραπανω γκαζι, (οχι ομως τερμα, στο πατωμα...) και να προσπαθησεις μετα απο λιγο να σταθεροποιηθεις σε ταχυτητα τετοια ωστε η τελευταια (5η ή 6 σχεση που θα εχεις) να ειναι σε σχετικα χαμηλες στροφες κινητηρα, τοσο ωστε να αποδιδεται μεν σχεδον η μεγιστη δυνατη ροπη, αλλα και ταυτοχρονα να ειναι τοσο χαμηλες οι στροφες κινητηρα, ωστε η στιγμιαια καταναλωση να μην ανεβαινει σημαντικα...
Δηλαδη λιγο πιο επιθετικος στο γκαζι σε ανηφορα, αλλα με προσπαθεια επιτευξης σταθερης σχετικα πιεσης στο δεξι πενταλ, και οχι την μεγιστη ποσοτητα γκαζιου, παρα μονο ισως σε ανηφορα με μεγαλη κλιση, αλλα για λιγο χρονικο διαστημα μεχρι να σταθεροποιηθει το αυτοκινητο σε στροφες κινητηρα που να μην ειναι αρκετα υψηλη η ενδειξη στιγμιαιας καταναλωσης, και να εχει ηδη παρει την απαιτουμενη φόρα το αυτοκινητο σε χλμ στην συγκεκριμενη ανηφορα...
Με την στιγμιαία κατανάλωση .... έχω διαπιστώσει ότι σε ανηφόρες αρκετών χλμ, πχ Κόρινθος-τρίπολη .....
καίει λιγότερο με 5η και τέρμα γκάζι στα 100-110χλμ παρά 4η και πάτημα στα 2/4-3/4.τώρα στα ηλεκτρόγκαζα .... πόσο το πατάς πόσο ανοίγει η πεταλούδα, είναι ένα άλλο θέμα ....
έχω παρατηρήσει πχ ότι με 4η/5η πατόντας πόλύ λίγο το γκάζι, η πεταλούδα έχει ανοίξει 100%. Αν πατήσω και την υπόλοιπη διαδρομή που νομίζω ότι έχω , δεν γίνεται απλά τίποταΗ καλύτερη κατανάλωση σε ανηφόρα επιτυγχάνεται με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα (εντός των ορίων ροπής) στο κιβώτιο και cruise control.
Ο εγκέφαλος διαβάζει την κατάσταση και φτιάχνει το απαραίτητο μείγμα ώστε και την ταχύτητα να διατηρήσει και να καταναλώνει το δυνατόν λιγότερο.Το υπέρτατο σχέδιο τσιγκουνιάς , αν ο οδηγός προέρχεται από τα Highlands και του αρέσουν τα καρό έχει ως εξής :
Κατά την ανάβαση σε ταξιδιάρικη ελαφρά ανηφόρα, μπορεί πατώντας το ( - ) του cruise control με διακεκομμένο σε ρυθμό, τυμπάνου γαλέρας ή χαλασμένης βρύσης που στάζει και σε κρατάει ξύπνιο, να εκμεταλλευτεί την αδράνεια και να περάσει την ανηφόρα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες καυσίμου. -
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ???
Federal SS-595 205/50 ZR17 93W XL -
Οικονομια = στροφες στη ροπητου κινητηρα + CC και οποια ταχυτητα κιβωτιου 'σηκωνει' η ανηφορα ωστε να πηγαινει χωρις να χανει ταχυτητα..το οχημα.. καποια στιγμη που το CC την πεταει εξω την ταχυτητα (λογω κλισης) βαζεις την χαμηλωτερη και παλι τα ιδια... πιστευω ομως οτι με 4η πετυχαινεις τις στροφες ροπης και την ταχυτητα που σε ικανοποιει..
-
Ο χρήστης GNS40 έγραψε:
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ???
Federal SS-595 205/50 ZR17 93W XLhttp://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Feder ... -STEEL.htm
μάλλον μέτρια ...σε σχέση με τα πρωτοκλασάτα .....
-
205/50/17 φοράει και δικό μου και σε αυτήν την διάσταση βγαίνει από Goodyear μόνο το EfficientGrip. Εγώ, με διαφορετικές προτεραιότητες, επέλεξα τα Michelin Primasy 3 από τα οποία είμαι ευχαριστημένος και έχει καλά κρατήματα. Όπως είχα αναφέρει και στο volvoclub http://www.volvoclub.gr/forum/viewtopic ... &start=525 το θέμα δεν είναι τι βρίσκεις στο διαδίκτυο αλλά τι υπάρχει διαθέσιμο. Αυτή η διάσταση δεν φοριέται πολύ και έτσι δεν υπάρχει ικανοποιητικό στοκ (και λόγω 'κρίσης'). Το θέμα με τα ελαστικά είναι να ταιριάζουν και στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου...
-
[quote='sprsk'][quote='johnkyr']
1η μου επιλογή με 'συμβατικές' αναρτήσεις θα ήταν τα goodyear asymetric2,Το έψαξα αρκετά και έχεις απολυτό δίκιο για την επιλογή αυτήν . το μόνο που με δυσκόλευε είναι πως δεν μπορώ σε 205/50R17 . ......!!!!!!!!!! και τώρα τι κάνουμε ???
-
Ελαστικά υπάρχουν πολλά. Ειδικά τώρα που το ξαναδιάβασα είδα ότι είναι για το 1,8 ατμόσφαιρα s40 . Απλά πρόσεχε μην πάς σε κάτι που δεν θα μπορείς να ζεστάνεις.
Δες και αυτά που σου πρότεινα όπως και τα καινούργια pirelli -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ελαστικά υπάρχουν πολλά. Ειδικά τώρα που το ξαναδιάβασα είδα ότι είναι για το 1,8 ατμόσφαιρα s40 . Απλά πρόσεχε μην πάς σε κάτι που δεν θα μπορείς να ζεστάνεις.
Δες και αυτά που σου πρότεινα όπως και τα καινούργια pirelliΕίμαι τις άποψης όταν επιλεγείς ελαστικό κοιτάς πάντα τις προδιαγραφές του , σωστή διάσταση και σωστό δείκτη ταχύτητας . πχ σε μένα S40 1.8 ατμόσφαιρα είναι V . άρα ψάχνω σωστή διάσταση που είναι 205/50R17 με δίχτυ V που ξέρω πως το αυτοκίνητο μου θα το ζεστάνει και θα απόδοση το ελαστικό. τα υπόλοιπα πιατικά χαρακτηριστικά του ελαστικού είναι στον κάθε ένα μας διαφορετικά , ανάλογα με τις προτεραιότητες που βάζει ο κάθε ένας μας . τιμή , χλμ , κράτημα , οικονομία καύσιμα ,......κτλ. εγώ ψάχνω ελαστικό ανεξαρτήτου τιμής , το μόνο που θέλω είναι το καλύτερο ελαστικό σε κράτημα 205/50R17 V . ΕΙΜΑΙ ανάμεσα σε1) goodyear ΕΑGLE F1 ASSYMETRIC 2 (αν το βρω σε 205/50/17 V ) και 2 ) επιλογή Continental Sport Contact 5 , 3) επιλογή Pirelli P ZERO ROSSO Asimmetrico αν έχεις κάτι καλύτερο προτείνετε μου. κάθε βοήθεια δεκτή.
-
Ο χρήστης GNS40 έγραψε:
,......κτλ. εγώ ψάχνω ελαστικό ανεξαρτήτου τιμής , το μόνο που θέλω είναι το καλύτερο ελαστικό σε κράτημα 205/50R17 V . ΕΙΜΑΙ ανάμεσα σε1) goodyear ΕΑGLE F1 ASSYMETRIC 2 (αν το βρω σε 205/50/17 V ) και 2 ) επιλογή Continental Sport Contact 5 , 3) επιλογή Pirelli P ZERO ROSSO Asimmetrico αν έχεις κάτι καλύτερο προτείνετε μου. κάθε βοήθεια δεκτή.Σε αυτά που αναφέρεις αν προσθέσεις τα Ventus και τα Pilot Sport 3 έχεις σχεδόν την λίστα με τα κορυφαία. Η διαφορές σε ένα 1800άρι με 125hp δεν είναι εύκολο να αναδειχθούν. Και γενικά, όταν το ένα ελαστικό για παράδειγμα έχει βαθμολογία 4,6 και το άλλο 4,7 μιλάμε για διαφορές στα τεστ των δοκιμαστών στο όριο.
-
καλησπέρα φίλοι volvakides ........
Με τα ελαστικά τα καταφέρατε και με βοηθήσατε πολύ , έβαλα τα Continental Sport Contact5 205/50R17 V .Τώρα θέλω την βοήθεια σας στο έξεις θέμα : βρήκα στο ιντερνέτ διακόπτες για το ραδιόφωνο και τους διακόπτες για το a/c σύνολο 4 στο χρώμα του αλουμινίου που είναι και η κονσόλα μου , τους έκανα παραγγελία μου ήρθαν άλλα οκ. το θέμα είναι πως τους περάσω ??? να πάω σε αντιπροσωπία είναι 1 ώρα μακριά μου . έχει αλλάξει κόπιας φίλος από δω μέσα η ξέρει κόπιας πως αλλάζουν η διακόπτες ? να διευκρινίσω πως για αντικατάσταση είναι μόνο το δακτυλίδι που περιστρέφετε.
http://www.eurosporttuning.ca/mm5/merch ... S40-V50-in -
Η περιγραφη λεει οτι μπαινουν πανω απο τα αλλα με ταινια διπλης οψης... οποτε??? μαλλον ευκολο για καποιον να το κανει μονος του...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Η περιγραφη λεει οτι μπαινουν πανω απο τα αλλα με ταινια διπλης οψης... οποτε??? μαλλον ευκολο για καποιον να το κανει μονος του...το διάβασα αυτό με τις ταινίες , αλλά έψαχνα άπιον άλλο τρόπο γιατί πολύ φοβάμαι να ξεκολλάμε συνεχεία με την ταινία .. πχ . να τα βάλω με κόλα ?
-
Καλησπέρα παίδες. έχω θέμα με το κόμπλερ, πρεπει να ξαπλώσω να κουνήσω την φύσα για να πάρει αρκετά συχνά το κάνω σήμερα ασπούμε που έβρεχε δούλευε το κλιματιστικό δηλαδή νόμιζα οτι δούλευε ξαφνικά μου θάμπωναν τα τζάμια λέτε να ναι η φυσα ή τίποτα άλλο? κάτι ακόμα ενώ η θερμοκρασία εξωτερικά είναι χαμηλή και βάζω τον αέρα να έρθει μέσα δεν έρχεται δροσερός κρύος αλλά κάπως, θαμπώνουν και τα τζάμια. πρέπει να δουλεύει ο συμπιεστής πάντα?
VOLVO FORUM