-
Ο χρήστης stefanosss έγραψε:
Οι ενεργοί προβολείς αξίζουν???ή τα απλά φώτα που φοράει το καινούργιο c30 είναι αρκετά ικανοποιητικά ?
Αν μπορέσεις , οδήγησε το και διάλεξε .
Τους έχω βάλει στο προηγούμενο 60άρι και είναι καταπληκτικός ο φωτισμός .
Ίσως κάποιος βρει να σου ποστάρει μετρήσεις από το c30 . -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το οτι γερνει δεν σημαινει οτι δεν κραταει
μειωση στις κλισεις θα δεις ουσιαστικα μονο με ελατηριααρα με λιγα λογια λες πως δεν θα εκανεσ μια αναβαθμιση με μπιλ σταιν και ελατηρια χαμιλοματοσ????
-
στο συγκεκριμενο αυτοκινητο κατηγορηματικά οχι
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Οι ενεργοί προβολείς αξίζουν???
ή τα απλά φώτα που φοράει το καινούργιο c30 είναι αρκετά ικανοποιητικά ?
Αν μπορέσεις , οδήγησε το και διάλεξε .
Τους έχω βάλει στο προηγούμενο 60άρι και είναι καταπληκτικός ο φωτισμός .
Ίσως κάποιος βρει να σου ποστάρει μετρήσεις από το c30 .Οι ενεργοι προβολεις συνδυαζονται φυσικα με bi-xenon. Απλα η διαφορα ειναι οπως η μερα-νυχτα. Καμια σχεση. Αψογος ο φωτισμος με xenon. Οποιος εχει εργοστασιακα τοποθετημενα xenon, ξερει.
-
Πραγματικά τα xenon τα εργοαστασιακά της volvo ραπίζουν και συνουσιάζουν όπως και όλο το αυτοκίνητο. Έχω το s80 2.5t από το 2007 και δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα!!! Εξαιρετικό αμάξι! Βέβαια τα ανταλλακτικά κοστίζουν αλλά τι να κάνουμε! Παράδειγμα: Μου την βγήκε ένας κινέζος (με 2 κινεζάκια στο πίσω κάθισμα χωρίς ζώνη) ενώ είχα πράσινο από δεξιά (εκείνος ήταν σταματημένος) για να κάνει αναστροφή και βρήκε ο προφυλακτήρας στο θόλο της πίσω ρόδας! Το αποτέλεσμα: γρατζουνιές στον προφυλακτήρα, τη μάσκα και το θυριώδες καπό του s80 και την πινακίδα πράγμα που σημαίνει απ' ότι μου παν σήμερα στο συνεργείο 2600 ευρώ μαζί με εργασία και ΦΠΑ για να το φτιάξουν! Ευτυχώς πληρώνει ο άλλος!
-
Ο χρήστης asteriosn έγραψε:
Καλημέρα παιδιά και καλά ταξίδια εύχομαι,
Είχα αγοράσει ένα volvo s60 2.0T το 2009 και ήμουν πανευτυχής καθώς νόμιζα ότι πήρα ένα αξιόπιστο οικογενειακό αυτοκίνητο και ότι θα περνούσαν χρόνια μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα του προβλήματα....Δυστυχώς δύο χρόνια αργότερα το αυτοκίνητο μου εμφανίζει έναν περίεργο στεγνό θόρυβο () όταν βάζω πρώτη και όπισθεν αλλά και όταν αυξάνω απότομα το γκάζι όταν είμαι στη δευτέρα. Ο ήχος φαίνεται να έρχεται απο τα (μπροστά) ημιαξόνια και το ίδιο μου είπαν και οι ανθρωποι στο συνεργειο της volvo που έκανα το καθιερωμενο service. Με διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά δε γίνεται να αντέξω αυτο τον ενοχλητικό θόρυβο για μια ζωη!!! Επίσης έχει περάσει και η εγγύηση (πριν 3 μήνες) και δεν δέχονται να αναλάβουν τα έξοδα μιας πιθανής αντικατάστασης ( το αυτοκίνητο βέβαια έχει κάνει μόλις 20000χλμ)
Ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και κυρίως να μου πείτε αν έχετε παρατηρήσει παρόμοιο θόρυβο σε μοντέλα της ίδια παρτίδας.
Το ζητημα με τα ημιαξονια ειναι γνωστο για ολα τα Ρ2 Volvo, και μαλιστα η αντιμετωπιση των συνεργειων ηταν σε πρωτη φαση loctite με βαση τις οδηγιες της volvo. Πλεον εδω και αρκετα χρονια η οδηγια εχει αναθεωρηθει και προχωρουν σε αντικατασταση.
Επισης απο τη στιγμη που το αυτοκινητο εχει μονο 3μηνες απο τοτε που τελειωσε η εγγυηση του, ο αντιπροσωπος μπορει να ζητησει goodwill warranty απο τη Volvo, η οποια σχεδον παντα περναει, ποσο μαλλον για κατι γνωστο και συνηθισμενο...καλησπερα κ απο μενα, νεο μελος στο φορουμ και σχετικα νεος ιδιοκτητης Volvo, πριν και 14 μηνες αγορασα ενα S40 1.8 summum μοντελο 2006 μεταχειρισμενο, σε λιγο χρονικο διαστημα εμφανιστηκε αυτο το εκνευριστικο 'τακ' που αναφερει ο φιλος, πηγα στην αντιπροσωπεια της εταιρειας στη δυτικη θεσσαλονικη και σε συνδυασμο με το σερβις ανεφερα κ αυτο, μου ειπαν οτι ο ηχος προερχεται απο τζογαρισμα στο ημιαξονιο... το επισκευασαν και για λιγο καιρο ειχε οντως εξαφανιστει... βεβαια σημερα ο ηχος αυτος ειναι ακομα πιο εκνευριστικος απο τοτε. υπαρχει οριστική επισκευη??? και αν ναι με ποιο τροπο?? κοστιζει ακριβα???
εχω κι αλλες 2 ερωτησεις ασχετες με το συγκεκριμενο προβλημα...
-
εχει τοποθετησει κανεις υγραεριοκινηση στο συγκεκριμενο μοντελο??? ξερεις κανεις αν υπαρχει καποιο προβλημα μετα την τοποθετηση ??? διοτι ακουγονται ολλες φημες για ford-volvo
-
πουλαει κανεις ζαντες 16'' για το συγκεκριμενο μοντελο , επειδη το δικο μου φοραει 17αρες και θελω να αγορασω δευτερο σετ για χειμερινα λαστιχα σε μικροτερη διασταση.???
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
'λέγετε' ότι έχει θέμα το μοτέρ. Αν το τολμήσεις ... καλύτερα το υγρού ψεκασμού bi-fuel της Vialle, που για να προστατέψει τις βαλβίδες ανάλογα στροφέσ-φορτίο ψεκάζει και βενζίνη
-
ψάξε ebay.co.uk car.gr υπάρχουν αρκετές αγγελίες ...
-
-
Καλημερα !
Χτες παραγγειλα το V50 DRIVe start/stop 1.6d...α ερθει τελος Δεκεμβριου ! -
Με το καλό .
-
Ο χρήστης Katouna έγραψε:
Καλημερα !
Χτες παραγγειλα το V50 DRIVe start/stop 1.6d...α ερθει τελος Δεκεμβριου !Γινόμαστε πολλοί !!!!
-
http://www.zercustoms.com/news/Volvo-You.html
http://www.digitallife.gr/20110913_volvo-concept-you/
http://www.egmcartech.com/2011/09/13/volvo-you-concept/
http://www.leftlanenews.com/volvo-you.html
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=13452
http://www.pocket-lint.com/news-gallery ... reen-car/7 -
Αλλαγή πλεύσης από την Geely, δηλαδή τη Volvo ήθελα να πω αλλά η λανθάνουσα γλώσσα προηγείται της διανοίας.
Τέρμα οι πεντακύλινδροι και οι εξακύλινδροι, μόνο 3 ή 4 κύλινδροι εφεξής. Είναι φανερό ότι η εταιρεία θα παίξει σε μικρότερα και πιο εμπορεύσιμα κυβικά, ίσως και σε λιγότερη μούρη, αυτά που επικαλείται για ρύπους είναι για την ζωοπανήγυριν.Volvo will stop making the biggest engines in its lineup in the next 10 years to help it meet tougher emissions rules in Europe, the United States and China.
Read more: http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/a ... z1YV0ro5Sv
http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110917/ANE/110919865/1494
-
Κρίμα! Τα 5κύλινδρα και 6κύλινδρα της ήταν υπέροχα μοτέρ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κρίμα! Τα 5κύλινδρα και 6κύλινδρα της ήταν υπέροχα μοτέρ...Είχα ένα αρχαίο 6-cyl B30 αλλά αυτός δεν μετράει.
-
Old news...Τα πραγματα μονο μαυρα βεβαια δεν ειναι. Γενικα στην μετα Ford εποχη, ως ανεξαρτητη πλεον εταιρεια, δειχνει οπως οι περισσοτεροι σημειωνουν στο εξωτερικο να επιστρεφει στις ριζες τις με καινοτομες και πρωτοποριακες ιδεες (KERS), και με ενα προγραμμα μεγαλυτερο, πιο φιλοδοξο και πιο ολοκληρωμενο απο το Galaxy των 80's/90's πανω στο οποιο στηριζονται τα Volvo που κυκλοφορουν ακομα και σημερα αλλα και απειρα Ford/Lincoln κτλ της Αμερικανικης αγορας. Κι οπως οι insiders κυκλοφορουν στα διαφορα φορα του εξωτερικου ειναι μονο η αρχη, για μια εταιρεια που ειχε προγραμμα DI απο το 1999 οταν η μαμα Ford θεωρησε οτι επρεπε να διακοπει..
Σχετικα με τα νεα μοτερ, αυτο που ανακοινωθηκε ειναι οτι θα ειναι 4κυλινδρα και με αποδοση (μαζι με το KERS?) οσο τα σημερινα 6κυλινδρα (300-325hp). Φυσικα πουθενα δεν αναφερθηκε κατι για 3κυλινδρους στα 1500cc...Επιπλεον αυτο που επισημενεται οτι αλλαζει ειναι ο 'πυρηνας', οπως αλλωστε ισχυει και για τους ανταγωνιστες. Κοινως δεν αποκλειεται να συνεχισουν να υπαρχουν τα 6κυλινδρα σαν top of the range (ετσι κι αλλιως ο SI6 ειναι ετοιμος με DI το προβλημα ειναι το retooling στο Skovde και η μεταφορα της παραγωγης απο την Αγγλια), ειδικα για την Αμερικη οπου δυσκολευεται να χωνεψει τους 4 κυλινδρους (αν και η Audi μια χαρα τα πασαρε) οπως εδειξε η ιστορια με το νεο S60 Τ5 (στην αμερικη ειναι 5κυλινδρο 2.5 κι οχι ecoboost οπως στην Ευρωπη).
Επιπλεον σημαντικος ειναι ο στοχος για σημαντικη μειωση του βαρους των νεων κινητηρων (90kg), οπως και ο στοχος η νεα πλατφορμα (SPA) να πετυχει μειωση 100-150 κιλων σε σχεση με ιδιου μεγεθους αυτοκινητα του σημερα.
Σιγουρα η νεα πολιτικη δεν ακουγεται ιδιαιτερα driver's oriented αλλα αυτο που επισης επισημενεται ειναι οτι και σε αυτο το κομματι θελουν να ειναι up there rubbing shoulders with the big guys. Μην περιμενει κανεις AMG/M competition, ετσι κι αλλιως ποτε δεν ηταν αυτος ο στοχος.
-
Καινοτομες προτασεις με R&D totally Volvo.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι κάτοχος Volvo S40 1,6 μοντέλο 2003. Είμαι ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο. Πριν από περίπου ένα μήνα παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στα φρένα. Πατώντας το πεντάλ το αυτοκίνητο δεν φρέναρε, ενώ με δεύτερο πάτημα τα φρένα λειτουργούσαν κανονικά. Ο μηχανικός μου άλλαξε αντλία φρένων αλλά το πρόβλημα επέστρεψε. Τώρα μου λέει ότι φταίει η μονάδα του ABS (Κόστος ανταλλακτικού 1500€) και ότι αυτή είναι υπαίτια για τη χαλασμένη αντλία.
Να σημειώσω ότι δεν πήγα σε αντιπροσωπεία γιατί η πλησιέστερη βρίσκεται 500κμ μακριά.
Ούτε την πρώτη φορά αλλά ούτε και τώρα άναψε ένδειξη στο καντράν.
Όπως καταλαβαίνεται το κόστος δεν είναι μικρό επειδή δεν έχω και πολλές γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο σκέφτηκα να ρωτήσω:
[list:1g51wv6m]Έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα αυτό σε κανέναν άλλο;
Μήπως με δουλεύει ο μηχανικός;
Αν η αντλία χάλασε λόγω της μονάδας ABS δεν θα φρέναρε το αυτοκίνητο στα καλά καθούμενα;[/list:u:1g51wv6m]Σας ευχαριστώ για όποια πληροφορία
-
υγρά, εξαέρωση έχεις κάνει ποτέ ?....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
υγρά, εξαέρωση έχεις κάνει ποτέ ?....Πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα προ μηνός δεν έκανα ποτέ. Υποθέτω ότι αλλάζοντας την αντλία θα έκανε ο μηχανικός...
-
Καλήσπέρα σε όλους από νέο κάτοχο μεταχειρισμένου VOLVO S40 1.6 2006. Μια γρήγορη ερώτηση: πέρα από τα συνεργεία των αντιπροσωπειών όπως αυτά φαίνονται στην σελίδα της Volvo, έχει κανείς εμπειρία ή γνώμη για την Fatouros motors στο Περιστέρι?? Βρήκα την σελίδα στο Internet (www.fatouros.gr) και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα εναλλακτική...
Ευχαριστώ! -
Καλησπέρα, μερικές ερωτήσεις για το s40 d2..
-
Από κατανάλωση πως τα πάει; Σε ταξίδι με ταχύτητες 130-140 χλμ είναι οικονομικό; Από αξιοπιστία και προβλήματα ο 1,6 diesel τί λέει;
-
Το ηχοσύστημα στη βασική έκδοση δε παίζει mp3. Υπάρχει κάποια λύση γι αυτό, ή αναγκαστικά πάς στο έξτρα ηχοσύστημα (600ε) ή στην επόμενη έκδοση, που κοστίζει και παραπάνω;
Γενικότερα το s40 από θέματα αξιοπιστίας; Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη
Φίλος μου είναι ανάμεσα σε αυτό και στο bravo 1.6 mjet και τον βλέπω να κλείνει περισσότερο σε αυτό
-
VOLVO FORUM