-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@georgosk , το φαγητό ήταν πολύ καλό !!! ειδικά τα λουκάνικα!!!!
+99999999
Σχετικά με το φαγητό, στην αρχή ήμουν λίγο διστακτικός/ επιφυλακτικός ..... αλλά μετά , μπράβο jimc30
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
Και συγγνώμη ξανά για τις λάσπες -
έτσι όπως το περιγράφεις , μου κάνει κάτι σαν συνδυασμός πολύ ολισθηρού οδοστρώματος, με μέτρια λάστιχα και καταπονημένα φρένα από την κατηφόρα και ίσως σε συνδιασμό από τα νερά στους δίσκους τακάκια κτλ. Αν πέσει νερό σε μια δισκόπλακα-τακάκι και στο άλλο όχι, αν πας να φρενάρεις για να μην κάνεις τετακε ( ABS / ESP), καταλαβαίνεις ότι η απόδοση των φρένων θα είναι πολύ χαμηλή και θα μπαίνει συνέχεια το ABS στον ένα τροχό, όμως οι τροχοί θα τσουλάνε και δεν θα σούρνονται/μπλοκαρισμένοι όπως λες. Σε κάποια οχήματα όταν πέσει νερό στο σύστημα φρένων δίσκους κτλ, αυτόματα το τακάκι ακουμπά τον δίσκο για κάποιο χρόνο για να τον στεγνώσει (αν ο δίσκος σου δίσκος όμως ήταν πολύ ζεστός μπορεί αυτή η λειτουργιά να είχε απενεργοποιηθεί). Αν το έχουν τα volvo αυτό το σύστημα δεν το ξέρω. Το ότι το τιμόνι είχε ελαφρύνει, είναι κι αυτό ένα δείγμα πολύ ολισθηρού, παγωμένου ίσως δρόμου. Από τα φρένα του δικού μου, δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά πιστεύω ότι σε μεγάλο ποσοστό ευθύνεται και η μεγάλη αδράνεια του οχήματος σε συνδυασμό , με τα pirelli P7. Όταν κινούμαι σε αντίστοιχες συνθήκες, έχω 2α ή 3η στο κιβώτιο στην κατάβαση, για να μην καταπονώ τα φρένα. Επίσης νερό σε ζεστό δίσκο, εγκυμονεί στράβωμα του.
αυτα ειναι και τα δικα μου συμπερασματα johnkyr, ενας συνδυασμος γεγονοτων που εδωσαν ενα ασχημο αποτελεσμα περιορισμενης, ευτυχως, χρονικης διαρκειας. Βεβαια το τιμονι τωρα εχει επανελθει και εχει τη στιβαροτητα που ειχε και πριν, και σε κατι δοκιμες μου σε στροφες εντος πολης, με βρεγμενο δρομο, το κρατημα ηταν μια χαρα οπως και τα φρενα. Κι εγω 2α χρησιμοποιουσα στις στροφες και σπανια 3η, αλλα οταν ο φορτηγατζης παει μπροστα σου με 10km και ειναι αδυνατη η προσπεραση (οσοι ξερουν το δρομο Τριπολη-Μεγαλοπολη και Μεγαλοπολη-Τσακωνα καταλαβαινουν )αναγκαστικα θα εισαι συνεχεια με το ποδι στο φρενο. Ουτε εγω μπορω να πω οτι τα φρενα βεβαια ειναι το κορυφαιο σημειο του c30, αντιθετα πιστευω οτι ειναι ενα απ τα μειον του
-
την διαδρομή αυτή, την κάνω αρκετά συχνά !!!
τι λάστιχα έχεις ? χλμ ? DOT ? και σε τι διάσταση ?
-
την διαδρομή αυτή, την κάνω αρκετά συχνά !!!τι λάστιχα έχεις ? χλμ ? DOT ? και σε τι διάσταση ?
Pirelli P7 205/55/16, εχουν 43000km σε 3 χρονια, ημερομηνια κατασκευης δε τη διακρινω γιατι ειναι μεσα στη λασπη , αλλα μαλλον παω για λαστιχα
-
43.οοο χλμ ???
τώρα έχω 15.000χλμ με τα P7 και από τον 1ο μήνα μου αγόρασα το αυτοκίνητο, μέχρι σήμερα, όλο λέω ότι θέλω να τα αλλάξω ....
ο jimC30, είναι άλλο ένα θύμα των ξεραμένων λιωμένων ...κτλ P7, αν θυμάμαι καλά, κι αυτός 40Κ+ χλμ τα κράτησε
-
43.οοο χλμ ???τώρα έχω 15.000χλμ με τα P7 και από τον 1ο μήνα μου αγόρασα το αυτοκίνητο, μέχρι σήμερα, όλο λέω ότι θέλω να τα αλλάξω ....
ο jimC30, είναι άλλο ένα θύμα των ξεραμένων λιωμένων ...κτλ P7, αν θυμάμαι καλά, κι αυτός 40Κ+ χλμ τα κράτησε
Εαν εκανα συχνοτερα τετοιου ειδους ταξιδια, δε το συζητω οτι θα τα ειχα πεταξει, αλλα κινουμαι μεσα στη πολη συνηθως. Αν υπολογισω οτι το αυτοκινητο πρωτοκυκλοφορησε Δεκεμβρη 06, τοτε τα λαστιχα εχουν κατασκευαστει τουλαχιστον πριν 3.5 χρονια, πραγμα το οποιο σημαινει οτι εχουν φαει τα ψωμια τους και ειναι επικινδυνα σε ασχημες συνθηκες οδηγησης, οπως αυτη που αντιμετωπισα προσφατα. Ριχνω λοιπον την ευθυνη κατα 99% στα λαστιχα
-
43.οοο χλμ ???τώρα έχω 15.000χλμ με τα P7 και από τον 1ο μήνα μου αγόρασα το αυτοκίνητο, μέχρι σήμερα, όλο λέω ότι θέλω να τα αλλάξω ....
+1 παρακαλω....βαλε και μενα 50000 φτανω σε λιγο και ακομα με τα π7 ειμαι το ξερω το ξερω εγκληματιας....
-
Προσπαθηστε να δειτε το εσωτερικο πελμα των πισω τροχων...ισως μετα απο αυτο επισκεφτειτε αμεσα το πρωτο βουλκανιζατερ! Πιστεψτε με μιλαω εκ πειρας
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Προσπαθηστε να δειτε το εσωτερικο πελμα των πισω τροχων...ισως μετα απο αυτο επισκεφτειτε αμεσα το πρωτο βουλκανιζατερ! Πιστεψτε με μιλαω εκ πειραςΜήπως επειδή έχεις και πιο χαμηλά ελατήρια .... έχεις και περισσότερο - κάμπερ πίσω?
έχεις μετρήσει πόσες μοίρες είναι ? -
Προσπαθηστε να δειτε το εσωτερικο πελμα των πισω τροχων...ισως μετα απο αυτο επισκεφτειτε αμεσα το πρωτο βουλκανιζατερ! Πιστεψτε με μιλαω εκ πειραςΜετα απ αυτο που επαθα, εγω θα παω αμμεσα. Καμμια προταση με τι ν αντικαταστησω τα Ρ7? Λαβε υπ οψιν σου οτι εχω φοβια με την οδηγηση σε βρεγμενους-γλιστερους δρομους (λες και στη Ν Ελλαδα εχουμε τους πολυ καλους), και θαθελα να εχουν την αναλογη προσφυση
-
Ο χρήστης ALEX-G έγραψε:
.... Ουτε εγω μπορω να πω οτι τα φρενα βεβαια ειναι το κορυφαιο σημειο του c30, αντιθετα πιστευω οτι ειναι ενα απ τα μειον του
Κατά την γνώμη μου, ούτε τα φρένα του V50 είναι κάτι το ιδιαίτερο.
-
Ολόκληρη έκθεση είχα γράψει για την συνάντηση αλλά έκανα μακακία και την έχασα.Anyway, η μάσα ήταν φοβερή,μπράβο jim,μας έφτιαξες καλά και με το ζόρι γλύτωσα το έμφραγμα!!το μόνο αρνητικό πως δεν βολτάραμε αρκετά τα volvo ,ηταν περισσοτερο μασαμπουκοσυναντηση.O dikastis ήταν ντεφορμέ,καμία σχέση με τον dikasti που ξέραμε.Πολύ ήρεμος ήταν στην συνάντηση και με παραξένεψε, αν και στον γυρησμό στην εθνική είχε αφήσει απόσταση απο τον volvozeus γυρω στα 30 εκαταστά πηγαίνοντας σβάρνα με 170+ δίχως αύριο,εκεί κατάλαβα ότι ο dikastis is back.Στην επόμενη συνάντηση να είμαστε οπωσδήποτε ακόμα περισσότεροι και να βολτάρουμε τα αμάξια παραπάνω,προς Ναύπλιο είναι καλή ιδέα.
Στο τρέιλερ της παρακάτω ταινίας που φένεται και γαμάτη ο Tom Cruise οδηγει ενα γαμάτο c70 και βαράει κάτι μπαντιλίκια απότι μαθαίνω.
http://www.knightanddaymovie.com/
ΑΑΑ μην ξεχνάμε και τον Δημήτρη,κερδίσαμε 2 ακόμα άτομα για παρέα,ωραίος ηρθε με την γυναίκα του και έδινε πολύτιμες συμβουλές σε θέματα Οικονομίας και logistics(stockarisma βασικά).Γάτος!!! -
Ο χρήστης vrestas έγραψε:
ΑΑΑ μην ξεχνάμε και τον Δημήτρη,κερδίσαμε 2 ακόμα άτομα για παρέα,ωραίος ηρθε με την γυναίκα του και έδινε πολύτιμες συμβουλές σε θέματα Οικονομίας και logistics(stockarisma βασικά).Γάτος!!!Συμφωνώ απόλυτα Παναγιώτη! Πολύ καλά παιδιά ο Δημήτρης και η σύζυγος φυσικά (δεν αναφέρω όνομα), και ειλικρινά ταιριάζουν με τη φιλοσοφία μας!
Ελπίζω την ίδια εντύπωση να σχημάτισαν και αυτοί για εμάς...
Περάσαμε τέλεια πάντως!
Όσο για την επόμενη βόλτα, μέσα για Ναύπλιο αλλά όχι με ρυθμούς χθεσινής επιστροφής αλλά VolvoZeus και Dikastis! Εκτός αν φέρουν κανένα συρματόσχοινο και με δέσουν πίσω τους!
Πάντως στο ύψος της Μεταμόρφωσης ήμουν μπροστά από τον VolvoZeus!!!!Να είναι καλά τα διόδια.... -
Ο χρήστης ALEX-G έγραψε:
Προσπαθηστε να δειτε το εσωτερικο πελμα των πισω τροχων...ισως μετα απο αυτο επισκεφτειτε αμεσα το πρωτο βουλκανιζατερ! Πιστεψτε με μιλαω εκ πειρας
Μετα απ αυτο που επαθα, εγω θα παω αμμεσα. Καμμια προταση με τι ν αντικαταστησω τα Ρ7? Λαβε υπ οψιν σου οτι εχω φοβια με την οδηγηση σε βρεγμενους-γλιστερους δρομους (λες και στη Ν Ελλαδα εχουμε τους πολυ καλους), και θαθελα να εχουν την αναλογη προσφυση
Michelin PE2! Αυτά φόρεσα εγώ και είναι πάρα μα πάρα πολύ καλά!
-
ωραία ήταν η συνάντηση σαν εμπειρία και ευχάριστη η παρέα! η επιλογή των χώρων φιλοξενίας ήταν μελετημένη. Ο καιρός σύμμαχος, αν και με τόσα διαθέσιμα καυσόξυλα, θα ήταν ακόμα καλύτερα αν ήταν δροσερότερα. ο jim_c30 είχε το πρόσθετο άγχος του εισηγητή-οργανωτή αλλά στο τέλος βγήκαμε -θέλω να πιστεύω- όλοι ικανοποιημένοι. ίσως και ελαφρώς βαρύτεροι!
το ναύπλιο ακούγεται ωραία ιδέα για μονοήμερη, αλλά θα πρέπει να βάλουμε στο κόλπο και τους φίλους από το john deere club! (σ.σ. αγρότες)
@vrestas ελπίζω να απαντήθηκαν οι απορίες τεχνικής φύσεως που εξέφρασες (τι είναι παρκοκρέβατο, αποστειρωτής, οικονομική συσκευασία pampers κ.λπ.). το ζευγάρι με το ομορφότερο αυτοκίνητο στην παρέα.
@dikastis το μέλος με την υψηλότερη κατανάλωση σε καύσιμα (17,1Λτ/100χλμ και 1,5χλγ παϊδάκι/0,5h ενώ συζητούσε ταυτόχρονα)
@johnkyr, σοβαρός και μετρημένος, ειδικός επιστήμων γαρ. την επόμενη φορά ελπίζω μαζί με τους διαδόχους μας
@volvozeus, τεχνικό φυλλάδιο με voice control σε συσκευασία XL! απλά επέλεγες φωναχτά το θέμα που σε απασχολούσε και έπαιρνες κατατοπιστικές απαντήσεις με σχεδιαγράμματα κ.λπ.! κινητή πάπυρος λαρούς!
@jim_c30 ο οικοδεσπότης tour operator!
@συντρόφισσες των ανωτέρω, πολύ ευχάριστη παρέα, σε έκαναν να νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή! τις ευχαριστίες-αγωνιστικούς χαιρετισμούς της γυναίκας μου! (αγωνίζεται από χθες να με αδυνατίσει!) -
@ johnkyr Πολύ καλές οι foto
Άξιζε τον κόπο .
Το τραπέζι άδειο το είδα .... φάγατε τίποτη ς ?**Τα διάβασα και ζήλεψα .....
Στην επόμενη ελπίζω να τα καταφέρω .
Δυστυχώς έπηξα στην δουλειά . **Από Σήμερα έχω στα χέρια μου μία εβδομάδα ένα IS-250 με shift paddles . Όποιος θέλει ας έρθει να το δοκιμάσει ...
-
Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
.... Ουτε εγω μπορω να πω οτι τα φρενα βεβαια ειναι το κορυφαιο σημειο του c30, αντιθετα πιστευω οτι ειναι ενα απ τα μειον του
Μερικες σελιδες πιο πριν, δεν ξερω αν το ειχατε δει ειχα γραψει αυτο..
'- Τα φρενα εκτος του οτι ειναι καινουρια, εχουν το εξης χαρακτηριστικο...δεν εχουν αποτομο αρχικο bite, και εχουν αρκετα μεγαλη διαδρομη. Ετσι μπορεις καλυτερα να ελεγξεις την ενταση του φρεναρισματος...ειναι καλο για τους επιβατες. Σε φρεναρισμα πανικου ομως με το EBA (emergency brake assist - αναλυση παρακατω) φευγουν σφραγισματα.'Και ειχα παραθεσει αυτες τις πληροφοριες:
The power brake booster (servo) is single acting and has an integrated mechanical function for
Emergency Brake Assist (EBA). The power brake booster is connected to the engine's intake manifold
and to a vacuum pump.
The power brake booster is located in the engine compartment against the bulkhead. The brake control module (BCM) with hydraulic unit is always located in the engine compartment on the left-hand side at the bulkhead.The illustration displays the power brake booster in partial braking position, brake release.
The power brake booster (servo) is single acting (one membrane) and has an integrated mechanical function for EBA (Emergency Brake Assist).
EBA General
EBA is activated when the driver presses the brake pedal sufficiently hard and fast. Full servo effect is applied and the ABS function controls the brake effect depending on the circumstances.
Braking without emergency brake assistance
The EBA unit is designed to be activated in certain conditions. During normal braking these conditions are not met and the EBA unit remains in 'passive' mode and the power brake booster functions as normal.
Braking with emergency brake assistance
If the driver presses the brake pedal sufficiently hard and fast, the ball sleeve (8) moves faster (further to the left in the illustration) than the guide housing (7). The spring (10) affects the locking sleeve (11) which depresses the balls (9) on the ball sleeve ramp and locks them in this position. The EBA unit is now activated.
When the EBA unit is activated, the brake pedal/push rod (4) are in principle disconnected
from the valve piston (5). The driver can therefore depress the brake pedal without any more physical effort.
Releasing the brake after braking with emergency brake assistance
The driver controls the pressure reduction through pedal movement. Reduction occurs in the normal way, that is the valve piston closes the valve (3) for atmospheric pressure and opens the vacuum valve (2). The EBA unit remains in the activated position during pressure reduction. Just before standby position is reached the locking sleeve (11) comes into contact with the mounting bracket (6). The locking sleeve is pushed back to its original position and the EBA unit is returned to 'passive' mode.
Δεν προσπαθω να σας πεισω οτι ειναι καλα (τα δικα μου ετσι κι αλλιως διαφερουν!)...αυτο το ξερει καλυτερα ο καθενας σας. Απλα καλο ειναι να γνωριζουμε τον τροπο λειτουργιας και τις δυνατοτητες τους.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Από Σήμερα έχω στα χέρια μου μία εβδομάδα ένα IS-250 με shift paddles . Όποιος θέλει ας έρθει να το δοκιμάσει ...Προσεχε τι λες....εγω ψηνομαι
-
Από Σήμερα έχω στα χέρια μου μία εβδομάδα ένα IS-250 με shift paddles . Όποιος θέλει ας έρθει να το δοκιμάσει ...
Προσεχε τι λες....εγω ψηνομαι
εγώ κάηκα !!!
Σιγά, σιγά, μπορούμε να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε και να ποστάρουμε στο http://www.volvoclub.gr/forum/ , μιας και από σήμερα το φόρουμ νομίζω ότι είναι αρκετά λειτουργικό .
@sprsk , το IS το έχεις για test drive ?
-
Μερικες σελιδες πιο πριν, δεν ξερω αν το ειχατε δει ειχα γραψει αυτο..
'- Τα φρενα εκτος του οτι ειναι καινουρια, εχουν το εξης χαρακτηριστικο...δεν εχουν αποτομο αρχικο bite, και εχουν αρκετα μεγαλη διαδρομη. Ετσι μπορεις καλυτερα να ελεγξεις την ενταση του φρεναρισματος...ειναι καλο για τους επιβατες. Σε φρεναρισμα πανικου ομως με το EBA (emergency brake assist - αναλυση παρακατω) φευγουν σφραγισματα.'Συμφωνώ απόλυτα. Η αρχική αίσθηση δεν είναι απότομη αλλά αρκετά προοδευτική. Στην καθημερινή χρήση, μόλις το συνηθίσει ο οδηγός, αυτό είναι καλό. Η αποτελεσματικότητά τους δε αν τα χρειαστείς σε φρενάρισμα πανικού είναι άριστη (το λέω εκ πείρας). Στο Focus Mk I (με μπρος πίσω δισκόφρενα, ABS και ΕΒΑ) τα φρένα ήταν επίσης κορυφαία, αλλά αρκετά απότομα με το παραμικρό άγγιγμα του πεντάλ. Έτσι όταν πήρα το 40άρι στην αρχή είχα αυτή την μέτρια αίσθηση που αναφέρει ο dd_surfer. Όμως μόλις το συνήθισα όλα καλά. Απλά στα πιο απότομα φρεναρίσματα πατάω συγκριτικά με πριν πιο βαθιά το πεντάλ. Από την άλλη έχω πιο ήπια απλά φρεναρίσματα που παλαιότερα ήταν πιο απότομα.
VOLVO FORUM