-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Παιδια ποια ειναι η γνωμη σας γι'αυτα τα mudflaps?(προσεξτε τιμη!!!!)
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... =WDVW&rd=1προσωπικά, αισθητικά δεν μου αρέσουν ..... άσε που θα χαλάς και την αεροδυναμική
Συμφωνω με τον johnkyr.Πιο πολυ κακο θα κανουν παρα καλο.Το πρωτι και κυριο αμα θες παντως ειναι να το δεις πως θα ειναι σαν αισθητικη παρεμβαση
-
Ο χρήστης Dimitrispat έγραψε:
Καλησπέρα και από μένα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες (αν και λίγο καθυστερημένα).
Σήμερα το απόγευμα παρέλαβα επιτέλους το καινούργιο μου c30 !!!!
Το πήγα μια σχετικά μικρή βόλτα στα εδώ μέρη.
Η αίσθηση καταπληκτική και ήμουν έτοιμος να το ανοίξω λίγο, αλλά ας ωψεται που δεν έχει γράψει ακόμα τριψήφιο νούμερο στο καντράν !
Πολύ ωραίο αυτοκίνητο ταξιδιάρικο και άνετο...Καλορίζικο και καλοτάξιδο το νέο σου αυτοκίνητο φίλε μου...Πραγματικά θα δεις ότι είναι απίστευτο αυτοκίνητο, με πολύ άνεση και καταπληκτική ποιότητα κύλησης! Όπως και να έχει σου εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
@VolvoZeus
Κωνσταντίνε, φανταστικές οι φωτογραφίες με το άρμα...Ούτε γρατζουνιά ρε συ ενώ το AUDI τούμπα... Αυτό είναι φίλε!
Κάτι ακόμα. Με πήραν τηλέφωνο από την αντιπροσωπεία, ότι έφτιαξαν το μηχάνημα της ευθυγράμμισης! Λέω να πάω τη Δευτέρα το πρωί. Υπάρχει καμία τελευταία οδηγία να τους πω;@Johnkyr
Μέσα κι εγώ για καρτ φίλε όποτε θέλετε το κανονίζουμε...@Dikastis
Καις που καις τα άντερά σου, τουλάχιστον πάρε αποδείξεις από τα βενζινάδικα γιατί φίλε έρχεται ξέσκισμα!!!
Τα συζητήσαμε στο msn άλλωστε τα τερτίπια.... -
Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις ευχες σας. Τωρα αρχιζω να μαζευω λεφτα για να του βαλω και μια ωραια ζαντα πανω για να δειξει πιο πολυ. Ελπιζω να καταφερω να ερθω σε καποιο απο τα meeting σας
-
ψάξε για μτχ volvo ζάντες από το ebay για αρχή ή αν βρεις τπτ και στο www.car.gr
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/458784/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/490684/ -
ψάξε για μτχ volvo ζάντες από το ebay για αρχή ή αν βρεις τπτ και στο http://www.car.grhttp://www.car.gr/classifieds/cars/view/458784/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/490684/Καμια Atreus δεν παιζει?
-
αυτή πρέπει να είναι ?
μια χαρά είναι το δικό σου ...... ποιος ο λόγος να βάλεις 18ρες στους ελληνικούς δρόμους ? ΑΣΕ που θα είναι και πιο βαριές ......
-
αυτή πρέπει να είναι ?
μια χαρά είναι το δικό σου ...... ποιος ο λόγος να βάλεις 18ρες στους ελληνικούς δρόμους ? ΑΣΕ που θα είναι και πιο βαριές ......
Ναι Γιάννη αυτές είναι οι Atreus 18''! Τις συγκεκριμένες ζάντες τις φοράει ο Ηλίας στο αυτοκίνητό του! Πάντως έχω την εντύπωση ότι αυτές τις ζάντες τις φοράει η VOLVO μόνο στο C30 και σε κανένα άλλο μοντέλο! Είναι δε στάνταρ, στα VOLVO C30 Τ5!
Ο Ηλίας ο οποίος τις έχει στο δικό του, μπορεί να μας πει εμπειρίες σχετικά με 18άρες σε ελληνικούς δρόμους! -
καλά, ο Ηλίας οδηγεί και αρμα .... οπότε όλα τα αυτοκίνητα ακόμα και με 20ρες μπορεί να του φαίνονται πολύ άνετα !!!
Η δική μου εμπειρία στο ταπεινό 1ο6 που είχα ..... ήταν ότι οδηγικά το αυτοκίνητο ήταν καλύτερο με τις 14ρες (μικρότερη ροπή αδράνειας και μη αναρτώμενου βάρους) σε σχέση με τις 15ρες. Για αυτό και περιορίστηκα στις 16ρες στο V50 και δεν πήγα στις πιο όμορφες 17ρες, σε Τ5 θα έβαζα 17ρες γιατί εχει την ροπή να τις περιστρέψει .
-
Τα άρματα έχουν φανταστική ποιότητα κύλισης... κυριολεκτικά ισσοπεδώνουν τα πάντα! Και είναι και πολύ ευκολοδήγητα...
Όσο για τις φωτό... εντυπωσιακότατες! Όμως το ότι τουμπάρισε το Audi είναι άσχετο με το αυτοκίνητο. Απλά οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί ήξεραν πως να το σταματήσουν.
-
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Καλησπέρα και από μένα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες (αν και λίγο καθυστερημένα).
Σήμερα το απόγευμα παρέλαβα επιτέλους το καινούργιο μου c30 !!!!
Το πήγα μια σχετικά μικρή βόλτα στα εδώ μέρη.
Η αίσθηση καταπληκτική και ήμουν έτοιμος να το ανοίξω λίγο, αλλά ας ωψεται που δεν έχει γράψει ακόμα τριψήφιο νούμερο στο καντράν !
Πολύ ωραίο αυτοκίνητο ταξιδιάρικο και άνετο...Καλορίζικο και καλοτάξιδο το νέο σου αυτοκίνητο φίλε μου...Πραγματικά θα δεις ότι είναι απίστευτο αυτοκίνητο, με πολύ άνεση και καταπληκτική ποιότητα κύλησης! Όπως και να έχει σου εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
@VolvoZeus
Κωνσταντίνε, φανταστικές οι φωτογραφίες με το άρμα...Ούτε γρατζουνιά ρε συ ενώ το AUDI τούμπα... Αυτό είναι φίλε!
Κάτι ακόμα. Με πήραν τηλέφωνο από την αντιπροσωπεία, ότι έφτιαξαν το μηχάνημα της ευθυγράμμισης! Λέω να πάω τη Δευτέρα το πρωί. Υπάρχει καμία τελευταία οδηγία να τους πω;@Johnkyr
Μέσα κι εγώ για καρτ φίλε όποτε θέλετε το κανονίζουμε...@Dikastis
Καις που καις τα άντερά σου, τουλάχιστον πάρε αποδείξεις από τα βενζινάδικα γιατί φίλε έρχεται ξέσκισμα!!!
Τα συζητήσαμε στο msn άλλωστε τα τερτίπια....Να ρωτησω κατι?Απο τη στιγμη που εγω και ολοι οι καταναλωτες πληρωνουμε υποχρεωτικα ολους τους φορους που εχουν σχεση με τα καυσιμα,απο που κι ως που θα επρεπε να ειμαστε κι εμεις υποχρεωμενοι να ζηταμε αποδειξεις και να μην ειναι υποχρεωμενοι εκεινοι να τις δινουν?Γιατι να ζητας αποδειξη και να σου τη δινει αν γουσταρει?Γιατι απλα οι πολιτικοι δεν ειναι αντρες(για να μην πω κατι χυδαιοτερο σχετικα με τον ανδρισμο τους)και αν οι βενζινοπωλες(αλλοι απο κει)θεωρησουν οικονομικο καταρρακωμα το να δινουν αποδειξεις(οπως καποτε οι αυτοκινητιστες)τραβανε μια απεργια και μετα πανε οι ψηφοι.Και αυτο το πασοκ τωρα το λεει αλλαγη.Να τους χαιρονται οσοι τους ψηφισαν...
-
αυτή πρέπει να είναι ?
Ναι Γιάννη αυτές είναι οι Atreus 18''! Τις συγκεκριμένες ζάντες τις φοράει ο Ηλίας στο αυτοκίνητό του! Πάντως έχω την εντύπωση ότι αυτές τις ζάντες τις φοράει η VOLVO μόνο στο C30 και σε κανένα άλλο μοντέλο! Είναι δε στάνταρ, στα VOLVO C30 Τ5!
Ο Ηλίας ο οποίος τις έχει στο δικό του, μπορεί να μας πει εμπειρίες σχετικά με 18άρες σε ελληνικούς δρόμους!Ναι,οι ATREUS 18'' διατιθενται μονο για το C30,ανεξαρτητως κινητηρα.Τι ακριβως ειναι στο C30 T5 οι ATREUS 18''?????Για να πω λοιπον και τις εμπειριες μου,λεω μια φραση μονο:δεν καταλαβαινει απολυτως τιποτα,οπου κι αν παει.Οπως ακριβως το εθεσα,αρμα.Και μια χαρα ροπη εχει ο κινητηρας για να τις στρεψει!Αλλα κι αυτες οι FORTUNA 18'' του S80 ειναι ΕΠΟΣ!!!
-
@Γιάννης, Αττική, Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα.
Απορίες προς όποιον έχει τη διάθεση να απαντήσει:
-
έχει κάποιος εμπειρία/άποψη σχετικά με προεταντήρες πίσω εξωτερικών ζωνών σε συνεργασία με παιδικό ή βρεφικό κάθισμα? έχω ένα 2χρονο αγοράκι βάρους ~15κ με recaro κάθισμα (όχι Isofix).
-
έχει προσθέσει κάποιος εδώ μέσα σε S40 Kinetic κάτι από cruise control ή χειριστηρίων ηχοσυστήματος εκτός αντιπροσωπίας?
-
Από την σύντομη εμπειρία του τεστ ντραϊβ μου έμεινε μια αρνητική αίσθηση στο εξωτερικό μέρος του δεξιού μου ποδιού από την επαφή με την κονσόλα, αποτέλεσμα ίσως της διαφορετικής οδηγικής θέσης από το αυτοκίνητο που έως σήμερα οδηγούσα. Σαν να ακουμπούσα μόνιμα σε γωνία, εξαιτίας του κενού ανάμεσα στην κονσόλα και το ταμπλό. Είναι κάτι που συνηθίζεται με τον καιρό?
-
Το φαρμακείο και τον πυροσβεστήρα που τα φιλοξενείτε στους χώρους αποσκευών σας? Δεν εντόπισα κάποια εσοχή ή λάστιχο συγκράτησης στον χώρο και μάλιστα ακόμη κι όταν ρώτησα τον πωλητή σχετικά με την απουσία τέτοιας υποδοχής έδειξε κι αυτός έκπληκτος (!) Έχει προμηθευτεί κανείς καμία ειδική θήκη που να δένει με κάποιο τρόπο (πχ velcro) στον χώρο των αποσκευών?
Ελπίζω να μην κούρασα με το καλησπέρα..
-
-
Ο χρήστης iatroud έγραψε:
@Γιάννης, Αττική, Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα.Απορίες προς όποιον έχει τη διάθεση να απαντήσει:
-
έχει κάποιος εμπειρία/άποψη σχετικά με προεταντήρες πίσω εξωτερικών ζωνών σε συνεργασία με παιδικό ή βρεφικό κάθισμα? έχω ένα 2χρονο αγοράκι βάρους ~15κ με recaro κάθισμα (όχι Isofix).
-
έχει προσθέσει κάποιος εδώ μέσα σε S40 Kinetic κάτι από cruise control ή χειριστηρίων ηχοσυστήματος εκτός αντιπροσωπίας?
-
Από την σύντομη εμπειρία του τεστ ντραϊβ μου έμεινε μια αρνητική αίσθηση στο εξωτερικό μέρος του δεξιού μου ποδιού από την επαφή με την κονσόλα, αποτέλεσμα ίσως της διαφορετικής οδηγικής θέσης από το αυτοκίνητο που έως σήμερα οδηγούσα. Σαν να ακουμπούσα μόνιμα σε γωνία, εξαιτίας του κενού ανάμεσα στην κονσόλα και το ταμπλό. Είναι κάτι που συνηθίζεται με τον καιρό?
-
Το φαρμακείο και τον πυροσβεστήρα που τα φιλοξενείτε στους χώρους αποσκευών σας? Δεν εντόπισα κάποια εσοχή ή λάστιχο συγκράτησης στον χώρο και μάλιστα ακόμη κι όταν ρώτησα τον πωλητή σχετικά με την απουσία τέτοιας υποδοχής έδειξε κι αυτός έκπληκτος (!) Έχει προμηθευτεί κανείς καμία ειδική θήκη που να δένει με κάποιο τρόπο (πχ velcro) στον χώρο των αποσκευών?
Ελπίζω να μην κούρασα με το καλησπέρα..
Καλησπέρα και από εμένα!
Θα σου απαντήσω μόνο στα 3 και 4 διότι στα άλλα δεν έχω εμπειρία! Το δικό μου είχα μαμίσια τα εργοστασιακά χειριστήρια στο τιμόνι και μωρό δεν έχω ακόμα...
3: Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανησυχείς...Τα καθίσματα των VOLVO και η θέση οδήγησης είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία και είναι από τις πλέον αναπαυτικές! Το πόδι δεν ακουμπάει ιδιαίτερα στην κονσόλα! Πιστεύω ότι είναι λόγω συνήθειας στο άλλο σου αυτοκίνητο, οπότε μην ανησυχείς, είναι κάτι που θα το συνηθίσεις αρκετά γρήγορα! Στο δικό σου S40 θα έχεις τη δική σου ρύθμιση στο κάθισμα κάτι που στο αυτοκίνητο του τεστ ντράιβ ίσως να μην υπήρχε! Κανένα πρόβλημα λοιπόν...
4: Στο πόρτ μπαγκαζ το δάπεδο σηκώνεται και ο πυροσβεστήρας με το φαρμακείο έχουν αρκετο χώρο να μπουν. Μπορείς να τα βάλεις στη ζάντα της ρεζέρβας που όπως θα διαπιστώσεις όταν σηκώσεις το δάπεδο, είναι τοποθετημένη ανάποδα και το κενό που δημιουργεί, τα χωράει άνετα!
Αυτό κάνω εγώ στο C30 το οποίο δε φημίζεται και για το πορτ-μπαγκάζ που έχει...Άρα κατά τη γνώμη μου ούτε εκεί υπάρχει θέμα!
Καλορίζικο λοιπόν και καλό βράδυ και από εμένα! -
-
Καλορίζικο και από εμένα.
Να σου απαντήσω και εγώ στα 3,4.
Η θέση του οδηγού είναι πραγματικά καλή. Θέλει να τη συνηθίσεις λίγο, και εγώ στην αρχή είχα μια περίεργη αίσθηση. Το παλιό ήταν το Citroen Xsara, που παρά τα διάφορά του από πλευράς άνεσης σαλονιού ήταν κορυφαίο. Η μεγάλη μου έκπληξη ήταν ότι το S40 ήταν 10 cm στενότερο! Αν συνυπολογίσεις και τις πιο ενισχυμένες πόρτες του, αν δεν είχαν την λεπτή κονσόλα στη μέση με το αρθρωτό χειρόφρενο, μάλλον δεν θα χωρούσαμε. Ξεπερνώντας όμως μια αρχική 'κλειστοφοβική' αίσθηση σύντομα διαπιστώνεις ότι η θέση του οδηγού σε 'αγκαλιάζει' υπέροχα, όλα είναι εκεί που πρέπει και οι προσφερόμενες ρυθμίσεις περισσεύουν για να σε κάνουν να νοιώσεις άνετα. Και πίστεψέ με η Γαλλίδα που ήταν πραγματικά πολύ άνετη στο ταξίδι χάνει στη σύγκριση με τον ..Σουηδό!
Στον χώρο των αποσκευών όμως θα συμφωνήσω ότι θα μπορούσαν να βάλουν 2-3 λάστιχα στήριξης για κάποια μικροπράγματα. Ίσως έχει να κάνει με το ότι δεν θέλαν να στενέψει περισσότερο το πραγματικά στενό πορτμπαγκάζ. Και εγώ εκμεταλλεύομαι το χώρο της (μικρής) ρεζέρβας, αλλά εκεί θέλει προσοχή τι βάζεις και πώς το βάζεις για να μην κουδουνίζει ενοχλητικά (εκτός από σετ φαρμακείου πυροσβεστήρα, έβαλα και τα καθαριστικά κλπ εκεί πέρα). Φυσικά, αν χρησιμοποιήσεις το repair kit ελαστικών της Volvo (που το ψάχνω ακόμη να το βρω πού το πουλάνε) αφήνεις τη ρεζέρβα σπίτι και έχεις στη διάθεσή σου όλο το ...στρογγυλό!
Καλώς όρισες και στην παρέα.
-
ευχαριστώ πολύ για την άμεση απόκριση συνονόματε από αθήνα!
για τα χειριστήρια και το κρουζ στο τιμόνι δεν μπορώ να ευχηθώ κάτι αλλά για το μωρό που δεν έχεις σου εύχομαι να στο φέρει ο πελαργός όποτε το επιθυμήσεις!
όσο για την λύση του φαρμακοπυροσβεστήρα, χωρίς να ακούγεται κακή, ίσως είναι σε κάποιες περιπτώσεις δυσλειτουργική, καθώς με φορτωμένο αυτοκίνητο δεν έχεις ταχεία πρόσβαση στον πυροσβεστήρα κυρίως. (βέβαια θα μου πεις ότι αν έχεις φορτώσει το πορτ μπαγκάζ τότε μπορείς να στριμώξεις τον πυροσβεστήρα σε μια γωνία χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί)
Από την άλλη έχω κρατημένο το παλιό μου τεράστιο φαρμακείο οπότε αν δε χωράει στο κενό της ζάντας ή αλλάζω φαρμακείο ή αλλάζω ζάντα σε 18άραευχαριστώ πολύ και σένα φίλε γρηγόρη, έρχομαι κι εγώ από δυνατή σχέση με το προηγούμενο αυτοκίνητο (οπελ άστρα σπέσιαλ εντίσιον, 9 χρόνια γάμος, το πρώτο μου καινούριο όχημα ήταν, σήμερα το αποχωρίστηκα) και προσπαθώ να εγκλιματιστώ. Ελπίζω οι όποιες φοβίες μου να ξεπεραστούν με τα πρώτα τουριστικά χλμ!
-
Ο χρήστης gpap έγραψε:
Στον χώρο των αποσκευών όμως θα συμφωνήσω ότι θα μπορούσαν να βάλουν 2-3 λάστιχα στήριξης για κάποια μικροπράγματα. Ίσως έχει να κάνει με το ότι δεν θέλαν να στενέψει περισσότερο το πραγματικά στενό πορτμπαγκάζ.
Αναφορικά με τα λάστιχα στήριξης έχω να πω ότι στο C30 τουλάχιστον υπάρχουν στο πορτ-μπαγκάζ! Για το S40 δε γνωρίζω να πω...
@iatroud
Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή...Γεροί να είμαστε και όλα θα γίνουν σιγά σιγά... -
Στον χώρο των αποσκευών όμως θα συμφωνήσω ότι θα μπορούσαν να βάλουν 2-3 λάστιχα στήριξης για κάποια μικροπράγματα. Ίσως έχει να κάνει με το ότι δεν θέλαν να στενέψει περισσότερο το πραγματικά στενό πορτμπαγκάζ.
Αναφορικά με τα λάστιχα στήριξης έχω να πω ότι στο C30 τουλάχιστον υπάρχουν στο πορτ-μπαγκάζ! Για το S40 δε γνωρίζω να πω...
@iatroud
Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή...Γεροί να είμαστε και όλα θα γίνουν σιγά σιγά...στο V50 τουλάχιστον, μπορείς να τα βάλεις σαν αξεσουάρ, ιμάντες ... μεγάλο δίχτυ
για το S40/V50, μπορείς να βάλεις και ένα μικρό διχτάκι αριστερά στο πορτ παγκαζ -
Είδα το νέο C30 σε λευκό και η μούρη του δε μου άρεσε καθόλου, μα καθόλου!
-
@iatroud
2. Οδηγιες εγκαταστασης του cruise control και πληροφοριες για το part number. Για τα χειριστηρια του στερεοφωνικου εξαρταται νομιζω το επιπεδο του συστηματος που εχεις.-
Μαλλον οπως ανεφεραν και οι υπολοιποι εχει να κανει με τον τροπο που καθεσαι. Ουτε το δικο μου ακουμπαει.
-
Το φαρμακειο της Volvo(το οποιο θα επρεπε να στο εχουν δωσει μαζι με το αυτοκινητο -εγω εχω το 1), εχει βελκρο και το βαζεις σε μια απο τις εσοχες. Ο πυροσβεστηρας (δεν περιμενα ο πωλητης να ξερει ) μπαινει κατω απο το καθισμα του συνοδηγου
Τελικα αυτοι οι πωλητες ξερουν τιποτα για το προιον που πουλανε?
Α, και να μην ξεχαστω (παλι ), καλοταξιδο και πολλα και απροβληματιστα χιλιομετρα
-
-
Σχετικα με τις Atreus ποιος σας ειπε οτι ειναι μονο για το C30? Διατιθετε σαν αξεσουαρ για τα C30/S40/V50 (το C70 εχει αλλες ζαντες-αλλο offset), απλα παρουσιαστηκαν με το C30.
http://vccs.volvocars.se/accessories/ca ... 317129.htm
VOLVO FORUM