-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το 'πρόβλημα' ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιό είναι με αυτούς που αναφέρονται?!?!?!?!όσο να ναιπρόβλημα μπορείς να βρεις...όχι μόνο σε αυτούς, αλλά σε πολλούς περισσότερους...
τώρα το αν ο καραμανλής αρχικά λεγόταν καραμαν αλής (πχ) μικρή σημασία έχει...και το δικό μου επίθετο ιταλική ρίζα έχει. Ε και;;
Για τον αλέξανδρο δεν τοποθετούμαι ξανά, ρποβλέπω πάλι καυγάδες...το** Πρόβλημα** είναι η ίδια η λίστα, που απαξιώνει (κατά τη γνώμη μου) την αξία του έργου καθενός ανθρώπου που εντάσσεται ή θα μπορούσε να ενταχθεί σε αυτήν!
Στο πρόσχημα της εκμάθησης της Ελληνικής Ιστορίας, 'σηκώνουν' το Βενιζέλο απ τον τάφο του στα Χανιά , για να μας πει 'Ψηφίστε με'...
Παρεπιπτόντως (ή όπως αυτό γράφεται ),μια και αναφέρθηκα στην ιστορία, χτες είδα την εκπομπήπου ξεκίνησε στη ΝΕΤ 'Η μεγάλη αλλαγή' , αναφερόμενη στα εθνικά γεγονότα του 20ού αιώνα. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
αναμεσα στους 100 μεγαλους ελληνες, αλεξανδρος καραμανλης μεγας κωνσταντινος Ιουστινιανος , συντροφοι πες τε κι αλλους εχει πολυ γελιο η υποθεση αχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχα
Μέγας Κωνσταντίνος όντως ήταν Ρωμαίος, δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί δεν ήταν
Έλληνες Καραμανλήs και Μέγαs Αλέξανδροs... -
Θεωρώ πως όλη αυτή η ιστορία για τους μεγάλους Έλληνες έχει γίνει μονο για ένα λόγο... Στάνταρ στο τέλος θα βγει ο M.Αλέξανδρος, και χτες άμεσος μετά την προβολή της εκπομπής οι φάκελοι είχαν θέμα το ζήτημα των σκοπιων.. οποτε εμενα το φτωχό μου μυαλό πάει εκεί, ότι έχει να κάνει με το θέμα της Mακεδονίας... Μπορεί να είναι και βλακεία αυτό που σκέφτομαι αλλα αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει
-
Mάγος είσαι
Τρία προς ένα ότι θα βγεί ο μεγαλέξανδρος ο μεγαλύτερος έλληνας -
Θα ηθελα να πω σε αυτους που ψαχνουν την 'καθαροτητα' στο γενεαλογικο δεντρο του καθε Ελληνα οτι ψαχνουν το ανεφικτο.Οποτε ας βαλουν λιγο νερο στο κρασι τους και ας ψαξουν να δουν και να μας πουν ΠΟΙΟΣ και γιατι δικαιουται το τιτλο του μεγαλου Ελληνα.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Θα ηθελα να πω σε αυτους που ψαχνουν την 'καθαροτητα' στο γενεαλογικο δεντρο του καθε Ελληνα οτι ψαχνουν το ανεφικτο.Οποτε ας βαλουν λιγο νερο στο κρασι τους και ας ψαξουν να δουν και να μας πουν ΠΟΙΟΣ και γιατι δικαιουται το τιτλο του μεγαλου Ελληνα.xaxa έχει πολύ φάση αυτό!
Εγώ προσωπικά ως Κρητικός πρέπει να έχω κάτι από Άραβες (έχω και κατσαρά μαλλιά ) original Κρητικούς (Σφακιανούς τέλος πάντων) και ίσως Τούρκους/Ιταλούς.
Με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη πάντως δεν πρέπει να έχω μεγάλη συγγένεια...
Στο επίθετό μου έχω και το Τουρκικό -άκης και το Ενετικό -ιν! -
Για να το λές................
...............κάτι θα ξέρεις! -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Παρεπιπτόντως
Παρεμπιπτόντως
-
Είτε μας αρέσει είτε όχι, μετά το τέλος της ελληνιστικής περιόδου και την κατάληψη του ελλαδικού χώρου από τους Ρωμαίους χάθηκε και η ''ελληνικότητα'' του πληθυσμού. Με τόσες προσμίξεις και πήγαινε-έλα είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί κάτι τέτοιο.
Αδιαμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι εξαιτίας της βαριάς κληρονομιάς του τόπου τούτου, αποφάσισαν οι μεγάλες δυνάμεις κατόπιν πιέσεων της ελίτ των ευρωπαίων και λοιπών συμφερόντων να επανιδρύσουν το ελληνικό κράτος με το όνομα Ελλάς εις βάρος φυσικά της οθωμανικής αυτοκρατορίας. (κάτι αντίστοιχο του Ισραήλ μετά τον 2ο παγκόσμιο).
Που θέλω να καταλήξω…
Μεγάλοι Έλληνες μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξανδρου ουσιαστικά δεν υφίστανται… (οι εξαιρέσεις μεγάλων επιστημόνων υπάρχουν αλλά οι πολιτικοί είναι αυτοί που διαμορφώνουν το μέλλον ενός τόπου).
Ίσως να υπήρξαν μεγάλοι φιλέλληνες αλλά και αυτοί οραματίστηκαν προφανώς την αναγέννηση του πνεύματος της αρχαίας Ελλάδας (την κοιτίδα δηλαδή του πολιτισμού τους) και όχι κάποιους φωνακλάδες ανισόρροπους κλώνους της οθωμανικής κουλτούρας που μιλούν ελληνικά (όπως προέκυψαν τελικά).
Αν υπάρχει ακόμη Ελλάδα το οφείλει σχεδόν αποκλειστικά στο αρχαίο παρελθόν της και ουδόλως στην νεότερη – σύγχρονη ιστορία της. Αν μπορούσαμε να διαχειριστούμε την πραγματικότητα με τρόπο σύγχρονο και μεθοδικό, ίσως να μη χρειαζόταν να μεγαλώνουμε με τόσες ανακρίβειες και ερωτηματικά αλλά να αποκτήσουμε τις γνώσεις που θα μας βοηθήσουν να πορευθούμε στο μέλλον με όραμα και ουσία για τον τόπο τούτο.
Ή θα μπορούσαμε να αφορίσουμε τα πάντα και να τα παρατήσουμε όλα να γίνουν στάχτη και μπούλμπερη (σαν γνήσιοι φωνακλάδες και ανισσόροποι κλώνοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας).
-
Α ρε αθάνατε Ιάκωβε Φίλιπ Φαλμεράιρερ!!!!!!!!!!!!!!
Δεν πάνε στα κομμάτια όσοι απέριψαν την θεωρία σου περί ασυνέχειας του Ελληνισμού.
Την μεγαλύτερη δικαιωσή σου θα την έχεις απο τους υπηκόους του σημερινού Ελλαδιστάν
(και την πραγματική σου στην άμεσα αυριανή πολυπολυτισμική ελληνική κοινωνία, των εκσυγχρονιστών, των ακροφιλελευθέρων και της αριστεράς και της Προόδου )
-
Ο μεγας κωνσταντινος ηταν ιβηρας , δε ξερω ομως γιατι ονομαστηκε μεγας απο την εκκλησια και ονομαστηκε και ελληνας αποτον sky, ισως επειδη με την μαμα του πιασανε τη καιμενη τη συζηγο του και την βρασανε, ισως λεω δε ξερω , αλλο λογω εγω δεν βρισκω γιατι ονομαστηκε μεγας και μετα απο 2000 χρονια του εδωσε ο sky και την ελληνικη υποκοοτητα. Ρε ξεμπροστιαστε τους ολους ρε, ελληνες , ξενους ολους καθε κατεργαρης στα pit !
-
Aυτόματη γραφή
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Aυτόματη γραφήΝαι. Μπήκε ο Εμπειρίκος στο φόρουμ,
-
Μπα άλλος είναι, ο mjacob κάπου βολοδέρνει σήμερα, σιγή ασυρμάτου
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Α ρε αθάνατε Ιάκωβε Φίλιπ Φαλμεράιρερ!!!!!!!!!!!!!!Δεν πάνε στα κομμάτια όσοι απέριψαν την θεωρία σου περί ασυνέχειας του Ελληνισμού.
Την μεγαλύτερη δικαιωσή σου θα την έχεις απο τους υπηκόους του σημερινού Ελλαδιστάν
(και την πραγματική σου στην άμεσα αυριανή πολυπολυτισμική ελληνική κοινωνία, των εκσυγχρονιστών, των ακροφιλελευθέρων και της αριστεράς και της Προόδου )
Πίστεψε με ούτε εμένα μου αρέσουν αυτά που διαπιστώνω παραπάνω….
Η δικιά μου επιθυμία έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας… ας αποδείξουμε με το ποιόν μας την καταγωγή μας κι ας μη περιμένουμε τους άλλους να μας το επιβεβαιώσουν…
-
Ρε αγωνία που έχει ο κόσμος να βρει pedigree
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ρε αγωνία που έχει ο κόσμος να βρει pedigreeΑν δεν εισαι στο http://en.wikipedia.org/wiki/Libro_d'Oro δεν μετρας!!!
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Α ρε αθάνατε Ιάκωβε Φίλιπ Φαλμεράιρερ!!!!!!!!!!!!!!
Δεν πάνε στα κομμάτια όσοι απέριψαν την θεωρία σου περί ασυνέχειας του Ελληνισμού.
Πίστεψε με ούτε εμένα μου αρέσουν αυτά που διαπιστώνω παραπάνω….
Η δικιά μου επιθυμία έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας… ας αποδείξουμε με το ποιόν μας την καταγωγή μας κι ας μη περιμένουμε τους άλλους να μας το επιβεβαιώσουν…
Αγαπητέ streetKa2 δυστηχως με βάση την ξενομανία μας και το αδιέξοδο κοσμοπολιτισμό μας(σήμα κατατεθέν όλων των κοινωνιών που αισθάνονται ότι δεν 'είναι και για πολλά') δεν μπορούμε πλέον να αποδείξουμε τίποτα για τον χαρακτήρα αυτού του τόπου.(Ο Καστοριάδης κάτι είχε πεί για την νεοελληνική κοινωνία: http://www.youtube.com/watch?v=JVt4mk9g ... re=related )
Απλά στο μέλλον οι όποιες πληθυσμιακές και πολιτιστικές εξελίξεις λόγω της παρουσίας 2/2,5 εκ. αλλοδαπών θα βάλουν και το οριστικό τέλος σε αυτόν τον τραγέλαφο της 'νεοελληνικής' κοινωνίας.
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
**Είτε μας αρέσει είτε όχι, μετά το τέλος της ελληνιστικής περιόδου και την κατάληψη του ελλαδικού χώρου από τους Ρωμαίους χάθηκε και η ''ελληνικότητα'' του πληθυσμού. Με τόσες προσμίξεις και πήγαινε-έλα είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί κάτι τέτοιο.Αδιαμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι εξαιτίας της βαριάς κληρονομιάς του τόπου τούτου, αποφάσισαν οι μεγάλες δυνάμεις κατόπιν πιέσεων της ελίτ των ευρωπαίων και λοιπών συμφερόντων να επανιδρύσουν το ελληνικό κράτος με το όνομα Ελλάς εις βάρος φυσικά της οθωμανικής αυτοκρατορίας. (κάτι αντίστοιχο του Ισραήλ μετά τον 2ο παγκόσμιο).
**
Που θέλω να καταλήξω…Μεγάλοι Έλληνες μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξανδρου ουσιαστικά δεν υφίστανται… (οι εξαιρέσεις μεγάλων επιστημόνων υπάρχουν αλλά οι πολιτικοί είναι αυτοί που διαμορφώνουν το μέλλον ενός τόπου).
Ίσως να υπήρξαν μεγάλοι φιλέλληνες αλλά και αυτοί οραματίστηκαν προφανώς την αναγέννηση του πνεύματος της αρχαίας Ελλάδας (την κοιτίδα δηλαδή του πολιτισμού τους) και όχι κάποιους φωνακλάδες ανισόρροπους κλώνους της οθωμανικής κουλτούρας που μιλούν ελληνικά (όπως προέκυψαν τελικά).
Αν υπάρχει ακόμη Ελλάδα το οφείλει σχεδόν αποκλειστικά στο αρχαίο παρελθόν της και ουδόλως στην νεότερη – σύγχρονη ιστορία της. Αν μπορούσαμε να διαχειριστούμε την πραγματικότητα με τρόπο σύγχρονο και μεθοδικό, ίσως να μη χρειαζόταν να μεγαλώνουμε με τόσες ανακρίβειες και ερωτηματικά αλλά να αποκτήσουμε τις γνώσεις που θα μας βοηθήσουν να πορευθούμε στο μέλλον με όραμα και ουσία για τον τόπο τούτο.
Ή θα μπορούσαμε να αφορίσουμε τα πάντα και να τα παρατήσουμε όλα να γίνουν στάχτη και μπούλμπερη (σαν γνήσιοι φωνακλάδες και ανισσόροποι κλώνοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας).
Όχι και τόσο αδιαμφισβήτητο...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
**Είτε μας αρέσει είτε όχι, μετά το τέλος της ελληνιστικής περιόδου και την κατάληψη του ελλαδικού χώρου από τους Ρωμαίους χάθηκε και η ''ελληνικότητα'' του πληθυσμού. Με τόσες προσμίξεις και πήγαινε-έλα είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί κάτι τέτοιο.
Αδιαμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι εξαιτίας της βαριάς κληρονομιάς του τόπου τούτου, αποφάσισαν οι μεγάλες δυνάμεις κατόπιν πιέσεων της ελίτ των ευρωπαίων και λοιπών συμφερόντων να επανιδρύσουν το ελληνικό κράτος με το όνομα Ελλάς εις βάρος φυσικά της οθωμανικής αυτοκρατορίας. (κάτι αντίστοιχο του Ισραήλ μετά τον 2ο παγκόσμιο).
**
Που θέλω να καταλήξω…Μεγάλοι Έλληνες μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξανδρου ουσιαστικά δεν υφίστανται… (οι εξαιρέσεις μεγάλων επιστημόνων υπάρχουν αλλά οι πολιτικοί είναι αυτοί που διαμορφώνουν το μέλλον ενός τόπου).
Όχι και τόσο αδιαμφισβήτητο...
Τί ψάχνεις τώρα κι εσύ........;
Ο Μεγαλύτερος Ελληνας Ολων των Εποχών - ΣΚΑΙ