-
Κάγκουρες..
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Κάγκουρες..??
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Κάγκουρες..
??
Και καλά για το ESP off κλπ..
Έχει πολύ φάση η πλαγιολίσθηση, είναι σα να πηγαίνει.. λάθος το αμάξι
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Κάγκουρες..
??
Και καλά για το ESP off κλπ..
Έχει πολύ φάση η πλαγιολίσθηση, είναι σα να πηγαίνει.. λάθος το αμάξι
Στο Μερκ το ESP δεν βγαινει εντελος και απλα αφηνει τους τροχους να σπιναρουν για το ενδεχομενο να χει παγο κατω.
Αν καταλαβει το αμαξι οτι το παρακανες, επεμβαινει το ESP.
Στο κομματι που λεω.... Το ESP δεν μπηκε καθολου!
Λιγο αναποδο, λιγο γκαζι και πας με λιγα χιλιομετρα αλλα με τις πορτες!
Κ αν πεταχτει κατι η καποιος, προλαβαινεις ανετα να φρεναρεις 'η να το ρηξεις στα παρκαρισμενα.Σ οτι αφορα την πλαγιολισθιση... If you're no goin' sideways, your not goin' anywhere...
-
Έχει ένας φίλος μια BMW 320 και με είχε βγάλει καγκουροβόλτα χωρίς να το ξέρω , οπότε κάποια στιγμή παίρνει μια στροφή και είμαι σε φάση 'ΕεεεΕΕ! Γιατί ο δρόμος είναι στα δεξιά μου ρεεεε!!!'
-
Ζώα όλοι οι περίεργοι που είχαν μαζευτεί γύρω-γύρω από κάποιον άνθρωπο που είχε πρόβλημα (δεν πλησίασα να δω τι) αγνοώντας τις παρακλήσεις-προσταγές των αστυνομικών να απομακρυνθούν. Οι τελευταίοι αναγκάστηκαν να εξηγήσουν 2-3 φορές ότι δεν είναι θέαμα για να είναι όλοι από πάνω σαν τα κοράκια.
ΜΕΓΑΛΟΣ Μ@Λ@Κ@Σ ο ταρίφας που πέρασε με κόκκινο γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι όλους τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Το ζώο εκινείτο επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κάποια στιγμή θέλησε να στρίψει αριστερά προς Πλαστήρα/Συγγρού. Προσπέρασε το λεωφορείο που περίμενε, επίσης, να στρίψει (κόκκινο για αριστερά, πράσινο για ευθεία), πάτησε στις γραμμές του τραμ και άρχισε να στρίβει βγάζοντας σιγά-σιγά μούρη στο αντίθετο ρεύμα. Η ροή στο τελευταίο ήταν ΣΥΝΕΧΗΣ χωρίς κενά. Αυτός, όμως, προχωρούσε σιγά-σιγά. Κάποια στιγμή κάποιος του κόρναρε και έκοψε για 2-3 δευτερόλεπτα. Και ενώ νόμισα ότι θα περιμένει εκεί, ξαφνικά πετάχτηκε αναγκάζοντας σε φρενάρισμα πανικού και κόρνα διαρκείας το νομίμως κινούμενο αυτοκίνητο. Έτσι απλά έγραψε τους άλλους στα @@@ και πέρασε
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Για τους πεζους δεν θα μπω στο κοπο να γραψω κατι.
Ακολουθουν τους δικους τους κανονες. Ολα ειναι πεζοδρομια!
Φαναρια διαβασεις και τα σχετικα ειναι εικαστικες παρεμβασεις των εκαστοτε δημων....Όταν θα υπάρξουν σοβαρά πεζοδρόμια και όχι offroad δρόμοι θα περπατάω εκεί. Μέχρι τότε θα περπατάω στο δρόμο αλλά θα περνάω σε κεντρικούς δρόμους από διαβάσεις και όχι σαν κοπάδι.
Προχτές περπατάω σε μονόδρομο αριστερά, παράλληλα με την ροή του δρόμου. Πιο αριστερά υπάρχουν παρκαρισμένα καθ' όλη την έκταση και φράχτης/μάντρα άρα δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Από την απέναντι πλευρά το ίδιο σχεδόν αλλιώς ένα πεζοδρόμιο με φυτά, δέντρα και κάδους.
Και ξάφνου!!! : ΜΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΠ!!!!!!!!!!!
Περνάνε 2 δευτερόλεπτα για να καταλάβω τι ακριβώς έκανε η αρτιριωσκληρωμένη, αγα:lipsealed:τη, ηλίθια, ανεγκέφαλη, ανίκανη, άσχετη, άχρηστη 60άρα με μία Ε class !
Έφυγαν κάτι μπινελίκια, προφανώς άκουσε τι είπα αλλά την έκανε.
Γυναίκες δεν βαράω ποτέ για κανένα λόγο, αλλά το μπάσο που κρατούσα (μουσικό όργανο) θα το είχα κάνει σουβλάκι σε κανα τζάμι άμα δεν είχε φύγει. -
Ωπα μαστορα...Αμα περπατας διπλα στα παρκαρισμενα κ εχεις κλεισει ολη την κυκλοφορια πισω σου επειδη δεν χωρανε να περασουν τα αυτοκινητα διπλα σου (αν καταλαβα καλα αυτο εγινε?), τοτε δεν συνεχιζεις να περπατας πηγαινοντας ολο τον δρομο καροτσακι. Που κ που χωνεσαι αναμεσα απο 2 παρκαρισμενα να περασει και κανα αυτοκινητο...Δεν μπορεις να μεταφερεις την μαλακια του αλλου (που παρκαρει στο πεζοδρομιο και το κλεινει) ή το δικο σου προβλημα (το οτι απλα δεν υπαρχει πεζοδρομιο εκει) σε ολους τους αλλους...
Κ βεβαια εχουμε και το αλλο ακρο σαν κατι ζωντοβολα πριν μερικες μερες στο Κολονακι που νομιζουν οτι στα στενα περπατανε στην μεση του δρομου ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ οτι απο πισω περιμενει σαν μαλακας ενας να περασει...Αλλα δεν πειραζει, πατας λιγο γκαζι κ σκορπιζουν σαν γνησια προβατα
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Για τους πεζους δεν θα μπω στο κοπο να γραψω κατι.
Ακολουθουν τους δικους τους κανονες. Ολα ειναι πεζοδρομια!
Φαναρια διαβασεις και τα σχετικα ειναι εικαστικες παρεμβασεις των εκαστοτε δημων....Όταν θα υπάρξουν σοβαρά πεζοδρόμια και όχι offroad δρόμοι θα περπατάω εκεί. Μέχρι τότε θα περπατάω στο δρόμο αλλά θα περνάω σε κεντρικούς δρόμους από διαβάσεις και όχι σαν κοπάδι.
Προχτές περπατάω σε μονόδρομο αριστερά, παράλληλα με την ροή του δρόμου. Πιο αριστερά υπάρχουν παρκαρισμένα καθ' όλη την έκταση και φράχτης/μάντρα άρα δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Από την απέναντι πλευρά το ίδιο σχεδόν αλλιώς ένα πεζοδρόμιο με φυτά, δέντρα και κάδους.
Και ξάφνου!!! : ΜΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΠ!!!!!!!!!!!
Περνάνε 2 δευτερόλεπτα για να καταλάβω τι ακριβώς έκανε η αρτιριωσκληρωμένη, αγα:lipsealed:τη, ηλίθια, ανεγκέφαλη, ανίκανη, άσχετη, άχρηστη 60άρα με μία Ε class !
Έφυγαν κάτι μπινελίκια, προφανώς άκουσε τι είπα αλλά την έκανε.
Γυναίκες δεν βαράω ποτέ για κανένα λόγο, αλλά το μπάσο που κρατούσα (μουσικό όργανο) θα το είχα κάνει σουβλάκι σε κανα τζάμι άμα δεν είχε φύγει.Εγω μιλαω για τα κοπαδια που γραφουν στα @@ τους τα 2 (ΔΥΟ) φανραια για πεζους που υπαρχουν στη Ν.Σμυρνη σε αποσταση 50 (ΠΕΝΗΝΤΑ) μετρων και περνανε οπως να ναι κ οποτε να ναι.
Γιατι να περιμενω να αναψει το πρασινο σαν μαλακας, οταν οι πεζοι δεν βλεπουν το κοκκινο που εχουν και περνανε ολη την ωρα;; -
Σαββάτο βράδυ έχει τελειώσει το σινεμά και περπατάμε με την γυναίκα και μια φίλη της στο δρόμο έγω είμαι λίγο πιο μπροστά, αυτές έχουν μείνει σε μια βιτρίνα και στο τέλος του δρόμου έχει 'κυριλε' εστιατόριο.
Φοράω τζινάκι και άσπρο μπουφάν και όπως κοντοστέκομαι και τις περιμένω σταματάει μπροστά μου τύπος με Ε200 ανοίγει την πόρτα, βγαίνει, με στυλάκι - ανετίλας- Γεια σας!
- Γεια σας!
Με περασε για παρκαδόρο ο καραγκιόζης, άφησε ανοιχτή την πόρτα και φεύγει προς την γωνία που είναι το εστιατόριο.
Πλησιάζουν οι κυρίες ξεκινάμε ξανά το περπάτημα..... και αφηνουμε το αμάξι πίσω μας με την πόρτα ανοικτή.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σαββάτο βράδυ έχει τελειώσει το σινεμά και περπατάμε με την γυναίκα και μια φίλη της στο δρόμο έγω είμαι λίγο πιο μπροστά, αυτές έχουν μείνει σε μια βιτρίνα και στο τέλος του δρόμου έχει 'κυριλε' εστιατόριο.
Φοράω τζινάκι και άσπρο μπουφάν και όπως κοντοστέκομαι και τις περιμένω σταματάει μπροστά μου τύπος με Ε200 ανοίγει την πόρτα, βγαίνει, με στυλάκι - ανετίλας- Γεια σας!
- Γεια σας!
Με περασε για παρκαδόρο ο καραγκιόζης, άφησε ανοιχτή την πόρτα και φεύγει προς την γωνία που είναι το εστιατόριο.
Πλησιάζουν οι κυρίες ξεκινάμε ξανά το περπάτημα..... και αφηνουμε το αμάξι πίσω μας με την πόρτα ανοικτή.
Βλακεια ,επρεπε να μπειτε μεσα και να πατε μια βολτα
-
την πήρε κανείς μετά την ε200 για ανταλλακτικά?
-
Έλεος!
-
-
Μιλωντας για πεζους...
χθες κινουμαι στη Χαλκιδα γυρω στις 14:00. Η οδος Χαϊνα ειναι μια απο τις κεντρικες και τετοια ωρα εχει κινηση. Τα αυτοκινητα κινουνταν με 10-20km/h το ενα πισω απο το αλλο. Ξαφνικα παρατηρω το εξης καταπληκτικο: Μια 60χρονη, ενω ειμαι 30m μακρια της και θα μπορουσε απλα να μπει στο δρομο (πηγαινα με 20 και ουσιαστικα αφησα το γκαζι για να περασει) αρχιζει να μου χειρονομει απειλητικα, κατι μουρμουρισε βριζοντας λες και ερχομουν καταπανω της με 60-70 και περασε απεναντι. Σκεφτηκα να της τραβαγα μια γκαζια να τρομαξει λιγο και να ρθει στα συγκαλα της, αφου δεν υπηρχε λογος να κανει κατι τετοιο. Με αντικατεστησε ο συνοδηγος μου ομως, που την αρχισε στα καντηλια. Συνεχιζω αταραχος και μετα απο 100-150m υπαρχει διαβαση. Τα αυτοκινητα παλι σερνονται. Ενας γερος προσπαθει να περασει με το καροτσι (με μωρο) το δρομο. Τον βλεπω (ειμαι αρκετα μακρυα) και κοβω, δινοντας του ολο το χρονο. Και αυτος με εβρισε, γιατι φαινεται επρεπε (αυτη η που πιανει οποιον εχει ενα παιδι στο χερι και θεωρει a priori οποιοδηποτε τροχοφορο ως απειλη για το βλασταρι του αν δεν βρισκεται σε ακτινα τουλαχιστον 9 ναυτικων μιλιων) να σταματησω και να βαλω και κουκουλα, μεχρι να περασει το δρομο. Εδω να με συμπαθατε αλλα δεν κρατηθηκα. Και γκαζι πατησα (εννοειται αφου ειχε διανυσει το μεγαλυτερο κομματι του δρομου και δεν ηταν στην ευθεια μου) και τα διαολια του ακουσε. Μαλλον πλεον ο εκνευρισμος της καθημερινοτητας εχει αρχιζει να μας ποτιζει ολους...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ωπα μαστορα...Αμα περπατας διπλα στα παρκαρισμενα κ εχεις κλεισει ολη την κυκλοφορια πισω σου επειδη δεν χωρανε να περασουν τα αυτοκινητα διπλα σου (αν καταλαβα καλα αυτο εγινε?), τοτε δεν συνεχιζεις να περπατας πηγαινοντας ολο τον δρομο καροτσακι. Που κ που χωνεσαι αναμεσα απο 2 παρκαρισμενα να περασει και κανα αυτοκινητο...Ναι ξέχασα να το αναφέρω: Ο δρόμος χωράει χαλαρά νταλίκα, ενάμισι αμάξι σε πλάτος, το ίδιο της το αμάξι κάθετα, ένα σμαρτ να προσπερνάει χωρίς να κόψει ταχύτητα. Πιο απλά είχε χώρο απλά η αρτιριωσκλήρωση δεν την αφήνει να υπολογίσει το πλάτος...
Δεν μπορεις να μεταφερεις την μαλακια του αλλου (που παρκαρει στο πεζοδρομιο και το κλεινει) ή το δικο σου προβλημα (το οτι απλα δεν υπαρχει πεζοδρομιο εκει) σε ολους τους αλλους...
Αυτό είναι ένα λεπτό σημείο αρχηγέ. Το ζώο είναι δεδομένο ότι είναι αυτός που δεν αφήνει χώρο, οι δήμοι που δεν φτιάχνουν φαρδιά πεζοδρόμια (αν δεν φταίνε αυτοί, έστω οι ανώτεροι).
Σε αυτό το σημείο μπορείς να εκφράσεις διαφορετικές γνώμες όπως:
-Από την σκοπιά του οδηγού:
Το πεζοδρόμιο είναι για τους πεζούς, αυτοί έχουν το πρόβλημα γιατί να την πληρώνω εγώ; (όπως προφανώς ισχυρίζεσαι και εσύ)-Από την πλευρά του πεζού:
Εγώ τι φταίω που αναγκάζομαι να κατέβω κάτω στο δρόμο για να προχωρήσω, να έχω και εγώ αμάξι δηλαδή ώστε να μην είμαι ποτέ πεζός (κάποιος που δεν οδηγάει ας πούμε ? ). Ή πιο εγωιστικά: 'κάτσε ρε φίλε πεζός είμαι δεν έχω προτεραιότητα'. Ή πάλι: 'εγώ που δεν οδηγάω (τώρα ή και γενικά) και δεν έχω αμάξι και δεν μολύνω και δεν δεν γιατί;' Ή στην τελική το κλασικό 'γιατί να υπομείνω εγώ;'Απλά κάνει κάποιος την μλκια και μετά τσακώνονται οι άλλοι... Ούτε ο πεζός φταίει ούτε ο οδηγός, εξίσου, απλό. Απλά πρέπει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις. Είτε ο οδηγός να κόψει ταχύτητα, είτε ο πεζός να πάει στην άκρη.
Γιατι να περιμενω να αναψει το πρασινο σαν μαλακας, οταν οι πεζοι δεν βλεπουν το κοκκινο που εχουν και περνανε ολη την ωρα;;
Άμα περάσει ένα αμάξι με κόκκινο δεν είναι το ίδιο με ένα πεζό. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις να πεταχτεί πεζός να τρομάξει κάποιος με μηχανή και να πάει να τα δώσει σε κανα στήλο...
Cpp έπρεπε να πας βόλτα!!
-
Βλεποντας τα πραγματα απο την πλευρα του πεζου που μαλιστα εχει περασει πανω απο 3 αμαξια που εκλειναν ολο το πεζοδρομιο ως τωρα (οπως εχω γραψει εδω μεσα), συνεχιζω να θεωρω οτι δεν μπορω να σταματαω ολη την κυκλοφορια ενος δρομου επειδη καποιος αλλος καραγκιοζης δεν νοιαζεται για το προβλημα που δημιουργει.
Επισης, δεν αναφερομαι στο να αναγκαστει να κοψει ενα αυτοκινητο για να περασει απο διπλα σου επειδη ειναι στενος ο δρομος (οπως περιγραφεις τωρα), αλλα στο να μην χωραει να περασει το αυτοκινητο καθολου, να το εχεις καταλαβει, κ να συνεχιζεις να τους γραφεις προκαλωντας μινι-κυκλοφοριακο πισω σου ενω μπορεις να κανεις 10 δευτερολεπτα ακρη αναμεσα σε 2 παρκαρισμενα κ μετα να συνεχισεις.
Και ΟΧΙ, ο πεζος ΔΕΝ εχει προτεραιοτητα οταν ειναι στον δρομο. Κ γενικα ο πεζος δεν εχει 'παντου κ παντα προτεραιοτητα' οπως πολλοι διατεινονται εδω μεσα, διαβαστε τον ΚΟΚ.
ΕΠΙΣΗΣ
Για αυτο που λεει ο Wagner, συνηθες φαινομενο στον Πειραια. Οι πεζοι περιμενουν στο φαναρι, κ οταν υπαρξει ενα εστω 10μετρο κενο στην κινηση τον οχηματων, κοιτανε το φαναρι τους, το βλεπουν κοκκινο, κοιτανε κ εσενα που ερχεσαι, και περνανε με το πασο σου αναγκαζοντας σε να φρεναρεις (ενω εχεις πρασινο κ ενω εχεις περιμενει κανονικα σαν μαλακας στο φαναρι σου πιο πριν). Γιατι ρε πστ μου? Ε εγω παταω γκαζι κ σκορπιζουν σαν προβατακια
-
Tωρα που γυρνουσα σπιτι σε μια διασταυρωση(στενοι μονοδρομοι) της γειτονιας μου ενα ζωο αγνοησε το STOP και επεσε πανω σε ενα primera 1ης γενιας το οποιο με την σειρα του επεσε σε σταθμευμενο και εν συνεχεια το σταθμεμενο παρεσυρε τα δυο μπροστινα του.
-
Kacey, σε αυτό που λες ότι δεν χωράει, φυσικά και συμφωνώ. Αλλά θα το κάνω για ελάχιστη ώρα σε κάποιον που πάει ανάποδα. Όπως δεν κάνω και με το αμάξι πίσω εύκολα αν πάει ο άλλος αντικανονικά. Σαφώς, αλλά στην περίπτωση της άλλης της βλαμένης που μου κόρναρε ενώ χωρούσε χαλαρώτατα νταξ τι να πεις...
Ο πειραιάς είναι από τα μεγαλύτερα μπου όσο είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Το πρωί ειδικά προχωράς επιτέλους 10 μέτρα και εκεί που πας να προχωρήσεις σου πετάγονται ούτε καν μαζί, αλλά ανά μισό μέτρο πεζοί.
-
Ζωο η οδηγος σχολικου λεωφορειου καποιου παιδικου σταθμου που δεν φοραγε ζωνη και μιλαγε στο κινητο περιττο να πω πώς ολα τα παιδακια ηταν χυμα και μερικα ορθια. Δε θελω να φανταζομαι τι μπορει να γινει σε μια στραβη.
Επισης παρατηρω οτι ειναι τρομακτικο το ποσοστο αυτων που δε φορανε ζωνη. Περιμενω προχθες σε διασταυρωση φιλο μου να μου δωσει κατι πραγματα και οσο περιμενω παρατηρω οδηγους και ζωνη ασφαλειας. Ε το 50% δε φοραει!!!
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............